wijnliefhebbers

Volledige versie: Larrivet-Haut-Brion Pessac Léognan
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Recent een Larrivet geopend uit Pessac-Leognan 1999 (magnum). Bij opening sterk geëvolueerde kleur en fantastisch mondgevoel. Toost, nog zwart fruit, versmolten rasperigheid maar ook heel wat bossensaties, paddestoelen... Mooie overlap in de overgang naar tertiaire fase.

In afdronk aanvankelijk redelijk stroef en bijtend.... Na een kwartier verdween dit uit het glas. Daarom na een tijdje wijselijk gekarafeerd. Deze wijn had een zuurstofkuur nodig. Daarna outstanding over de ganse lijn. RP gaf 89+ (in 2002).

Dronk ook nog een zeldzame witte Nuits-St. Georges maar dat is een andere rubriek.
En Gerten, in hoeveel dagen heb je die magnum geledigd?
0.25?
Tongue
Berte best,

Een uurke of drie...
2004 aan het drinken, echt mijn ding Slurp

in de neus heel rijk aroma met bos, aarde en humus
in de mond echt nen typische Pessac-Léognan, 50% Merlot en 50% CS
al mooi op dronk, neigt wel naar het overrijpe, maar niet in die mate dat het storend wordt, score 89-90 (RP 89, WS 90), maar 86,9 op CT wat echt wel te weinig is
heb 2 jaar geleden nog wat flessen in de aldi kunnen scoren voor nog geen 20 euro (was wel een 2004 dacht ik)
Heb nog enkele flessen 2000 ergens onderaan in de kelder liggen... ben benieuwd, zal voor gauw zijn dus... post ik hier wat gevoelens over deze.
ook Aldi herkomst : 19,99 €

echt mooie P/K, afdronk is ook dik in orde, op einde van het midden-pallet valt hij even wat weg, maar zit toch dicht tegen een 90-score Smile
Ok, test die ook eens dit weekend (de 2004)
slotscore : 89

vandaag iets meer gesloten (gisteren direct vacuüm in de frigo gezet > had misschien beter gepresteerd met een beetje meer O2)
De 97 geopend.... maar kurk !
en het was mijn enige fles...spijtig

Alex

aj... pijnlijk... jammer om te horen Jan
mijn laatste 2004 aan het degusteren en I love it Heart

in de neus al direct een typische Pessac : aards, muffe zolder, ook in de mond al redelijk wat evolutie en op dronk, mooie balans tussen zuren en bitterheid, dit zit opnieuw heel dicht tegen de 90 aan, maar ik ga hem toch opnieuw 89 geven

is ondertussen op CT toch wat gestegen naar median 88, de meeste flessen zijn dus te jong gedronken
smakelijk! krijg er zelf al zin in...
Larrivet Haut Brion 2000

Na uurtje karaf toch nog wat gesloten. Weinig kleurevolutie en opvallend weinig watterrand.
Houttoetsen, ceder, zwarte bramen springen in de neus, beetje kruidigheid. Maar ook wat vegetale toetsen zijn duidelijk merkbaar. In de mond terug donkerrood en zwart fruit, teer, beetje bittere tannines. Vreemd maar toch wat onrijp mondgevoel. Het fruit blijft hier voorlopig toch wat ingetogen. Flesje weg tot morgen....wordt vervolgd.
typisch voor 2000 zeker? Wink tijd nodig denk ik

ik heb maar 1 topper liggen uit 2000 maar ik vrees dat hij pas na 2030 op zijn top zal zijn
Larrivet Haut Brion 2009

De eerste wijn dus.
Voor alle duidelijkheid, de tweede wijn heet:
Les Demoiselles de Larrivet Haut-Brion
Men maakt echter ook een tweede wijn voor de grootwarenhuizen:
Les Hauts de Larrivet Haut-Brion

Maar ik proefde dus de 1ste wijn uit het gezegende jaar 2009. Zoals zowat alle linkeroeverdomeinen heeft men ook hier in dit jaar de nadruk gelegd op de cabernet sauvignon, die meer dan 60% van de blend uitmaakt.
En dat ruik je, echt waar. Peper, cassis, maar ook animaliteit, geroosterde toetsen, nogal "zware neus ".
In de mond echter frisser dan verwacht, veel lengte, duidelijk aanwezige maar knapperige tannines. Grafiet in de mooie afdronk.
Tweede dag wat vanille in de neus, , grafiet en overduidelijk blauwe bes, in de mond redelijk subliem evenwicht, heerlijk gewoon, zelfs Vee vind m zijn geld waard (en die vindt normaal gezien elke wijn> 15 euro in principe te duur Wink )
Wat een moooooie wijn, wat een mooie wijn
te zingen op dit nummer van de zoon van Kees van kooten:
http://www.youtube.com/watch?v=27NanC2t8eQ

92/100 !!
(16-09-2012 02:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]Larrivet Haut Brion 2009

De eerste wijn dus.
Voor alle duidelijkheid, de tweede wijn heet:
Les Demoiselles de Larrivet Haut-Brion
Men maakt echter ook een tweede wijn voor de grootwarenhuizen:
Les Hauts de Larrivet Haut-Brion

Maar ik proefde dus de 1ste wijn uit het gezegende jaar 2009. Zoals zowat alle linkeroeverdomeinen heeft men ook hier in dit jaar de nadruk gelegd op de cabernet sauvignon, die meer dan 60% van de blend uitmaakt.
En dat ruik je, echt waar. Peper, cassis, maar ook animaliteit, geroosterde toetsen, nogal "zware neus ".
In de mond echter frisser dan verwacht, veel lengte, duidelijk aanwezige maar knapperige tannines. Grafiet in de mooie afdronk.
Tweede dag wat vanille in de neus, , grafiet en overduidelijk blauwe bes, in de mond redelijk subliem evenwicht, heerlijk gewoon, zelfs Vee vind m zijn geld waard (en die vindt normaal gezien elke wijn> 15 euro in principe te duur Wink )
Wat een moooooie wijn, wat een mooie wijn
te zingen op dit nummer van de zoon van Kees van kooten:
http://www.youtube.com/watch?v=27NanC2t8eQ

92/100 !!

Die friste, dat lees ik graag zu applausapplaus Zou Pessac dan wat meer fraîcheur hebben in 2009 ? Zie Picque Caillou zelfde ervaring. Iemand Latour Martillac 09 al open geboord ?
(16-09-2012 03:26 PM)doc schreef: [ -> ]Iemand Latour Martillac 09 al open geboord ?

Ja gij! En nu ik het herlees verschiet ik van de overeenkomsten..

http://www.vinejo.freebb.be/thread-829-p...l#pid25647
(16-09-2012 04:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-09-2012 03:26 PM)doc schreef: [ -> ]Iemand Latour Martillac 09 al open geboord ?

Ja gij! En nu ik het herlees verschiet ik van de overeenkomsten..

http://www.vinejo.freebb.be/thread-829-p...l#pid25647

Schoon, ...terug die fraîcheur, stijlkenmerk voor PL 09 ? allez vooruit,...ik zou het toch nog verder willen toetsen zu. Cool En als 't klopt dan is 't prijs.
Gisteren de 2009 gedronken, inderdaad top, zoals hierboven al beschreven. Donker bosfruit, potloodslijpsel, tikje vanille, wat peper. In de mond een stevige structuur boordevol rijp fruit, maar in de afdronk ook redelijk wat zuren en bitters.
Stond in de colruyt even aan +/- 18 euro geprijsd, en nu al spijt dat ik geen 12 flessen heb gekocht in plaats van 6...
(09-02-2013 02:44 PM)Franzo schreef: [ -> ]Gisteren de 2009 gedronken, inderdaad top, zoals hierboven al beschreven. Donker bosfruit, potloodslijpsel, tikje vanille, wat peper. In de mond een stevige structuur boordevol rijp fruit, maar in de afdronk ook redelijk wat zuren en bitters.
Stond in de colruyt even aan +/- 18 euro geprijsd, en nu al spijt dat ik geen 12 flessen heb gekocht in plaats van 6...

Nu al zo lekker en toegankelijk?
Afhankelijk van wat je verkiest, sommigen zouden kunnen afknappen op de bitterheid in de afdronk. Ik dronk hem naast Cambon la Pelouse 2005 en Castello delle Regine Merlot 2004 en daar stak hij met kop en schouders bovenuit. En het volledige gezelschap, merendeel onervaren wijndrinkers, was die mening toegedaan.
Normaal drink ik Bordeaux liefst op hun kantelpunt (dus iets ouder), maar van deze heb ik erg genoten... Ik betwijfel trouwens dat er bij deze fles ooit sprake zal zijn van een gesloten fase, wegens het overvloedig aanwezige fruit.
2004

Volle, stevige neus met wat natte aarde, zwart fruit, maar vooral kersen.
In de mond minder heavy. Gestructureerd, met houttoets en een bitter in de afdronk. Had ik nog een fles, ik zou ze zeker 5 jaar laten liggen...
90/100
Nice. Mijn flesjes 2004 (Aldi?) zijn al een tijdje zeer leeg... . Ik wacht op een magnum 2006 (ooit een ferm cadeau van Gerten!). Iemand een idee wanneer deze open kan? Jaar of 5 wachten? Gerten?
Vandaag de rode Larrivet -Haut-Brion 1985 gedronken, naast Carbonnieux 1982. Deze wijn was iets viever (sic), gerookt, salami, mooi mondgevoel, fris voor zijn leeftijd. 90
Voor de kerst voor mijn vader als kado Chateau Larrivet Haut Brion 2010 gekocht...
Als ik het zo lees, gelukkig geen verkeerde koop geweest.

Graag jullie advies wanneer deze het beste te drinken zal zijn?
Als je ze niet vandaag opendoet, zou ik die nog enkele jaren laten rusten (2017-18) of zelfs binnen tien jaar opendoen.
(20-12-2013 11:58 PM)Vin1 schreef: [ -> ]Voor de kerst voor mijn vader als kado Chateau Larrivet Haut Brion 2010 gekocht...
Als ik het zo lees, gelukkig geen verkeerde koop geweest.

Graag jullie advies wanneer deze het beste te drinken zal zijn?

ik zou er (lang) afblijven, vanaf 2018-2020 of zo
Bedankt voor jullie advies....daar kan ik wat mee.
Het advies zal ik zeker overbrengen, al zal het natuurlijk niet makkelijk voor mijn vader zijn om 'm zo lang weg te leggen denk ik Wink
(14-01-2012 09:16 PM)Kris G schreef: [ -> ]mijn laatste 2004 aan het degusteren en I love it Heart

in de neus al direct een typische Pessac : aards, muffe zolder, ook in de mond al redelijk wat evolutie en op dronk, mooie balans tussen zuren en bitterheid, dit zit opnieuw heel dicht tegen de 90 aan, maar ik ga hem toch opnieuw 89 geven

is ondertussen op CT toch wat gestegen naar median 88, de meeste flessen zijn dus te jong gedronken

Bij mij niet de laatste fles van deze jaargang 2004.Wink

Aards wel maar geen muffe zolder. Kruidigheid gecombineerd met geroosterd fruit in de mond.
Op het einde wel overheersende stelige, groene tannines die te samen met de bitterheid de rest van smaken overspoelen.Iets wat volgens mij niet meer gaat verdwijnen met veroudering.
Dit laatste geeft deze wijn toch een onevenwichtig karakter.

In ieder geval vind ik hem beter dan de de Citran 2003 die ik gisteren dronk.Wink
Pagina's: 1 2
Koppelingen