wijnliefhebbers

Volledige versie: POGGIO AL TESORO, Bolgheri, Italy
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Deze avond o.a. Poggio Al Tesoro, SONDRAIA 2006 uit Bolgheri gedronken.

Het domein P. al Tesoro is eigendom van niemand minder dan de familie Allegrini uit Veneto, één van de bekendste producenten van Amarone della Valpolicella.

Een moderne Supertuscan met cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc. 14 % alc.vol.

Goede diepe robijnrode kleur, zonder enige evolutie. Gebalde neus tsjokvol rijp maar fris zwart fruit, kruiden, leer en ten slotte inktachtige eiktoetsen. Krachtige smaakaanzet, vol donker fruit, pittige zuren, geroosterde rode paprika, opnieuw leer en rijpe maar nog niet volledig versmolten tannine. Behoorlijk lange doch ietwat strenge finale.
Jonge moderne powerwijn die binnen 2 jaar helemaal op zijn top zal zijn. Enorm veelbelovend en goede prijs/kwaliteit. Met nog enige flesevolutie zal hij vermoedelijk de 90-grens halen.

(89-90/100)

(Licata Vini 29,95 Euro)
Roeland, bijzonder blij met deze TN, heb hier twee jaar geleden 3 flesjes van gekocht (geboortejaar van mijn dochter) en ben blij om te lezen dat het geen miskoop was (wist ik eigenlijk al want heb hem op de laatste Licata degustatie nog eens herproefd en vond hem toen ook zeer OK).

Hoe lang gaat hij volgens jou mee op langere termijn?
Deze 2006 zal zeker dragen tot 2018 (indien koel bewaard).
Later dan dat is het nog wat koffiedik kijken want de vraag is hoe het fruit (dat nu nog gebald aanwezig is) gaat evolueren.
Maar 12 jaar na oogstdatum gaat ie - met zekerheid vind ik - gemakkelijk halen.
Allez, enen voor de plechtige communie Big Grin
(05-05-2011 02:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]Allez, enen voor de plechtige communie Big Grin

SmileRolleyes
Dit weekend de 2006 gedronken (na 6 uur karafage): zéér, zéér lekker. TN in lijn met die van Roeland. Zeer mooie neus, zijdezacht in de mond, alles zeer mooi in balans met een afdronk die zeer lang was en eindigt met een klein maar zeker niet storend bittertje.

GENIETEN!Slurp
Dit weekend de 2012 bij entrecote met béarnaise.

Nodige zuurstofkuur gegeven.
Bordeauxblend die het zeer goed doet. Ik sluit me aan bij bovenstaande commentaren.
Zit nog best wat rek op denk ik

lekker spul!
91+p
Koppelingen