wijnliefhebbers

Volledige versie: La Fleur de Boüard, Lalande de Pomerol
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De 2006 aan het degusteren deze avond.
(by the way, wist je dat La Fleur de Boüard slechts een merknaam is ? Het Château heet eigenlijk La Fleur Saint-Georges. Heb dat hier zopas ontdekt op het achteretiket).

Bon, wat kan ik zeggen over deze wijn.

In a nutshell: niet mijn smaak. Niet ondrinkbaar maar average.

Waarom dan wel? Wel, hierom:

Krachtige hypermoderne neus tjokvol eik. Geconcentreerde inkttoetsen doorweven met moka en chocolade. Na een zuurstofbad komt het rijpe zwarte fruit er wel wat doorzetten maar een toonbeeld van finesse zal de geur nooit worden. De smaak start massief, blijft massief en eindigt massief. Ok, hij is jong maar dit is zo een macho-stijl (alles té) dat het geheel onsamenhangend overkomt. Geen harmonie, geen zuiverheid, geen finesse. Voor liefhebbers van heel rijpe powerwijn zonder structuur. Ik vraag me af waar dit naar toe gaat evolueren binnen vijftal jaar. Weliswaar geen slechte BBQ-wijn denk ik.

ps. na dit geproefd te hebben, wil ik gewoon niet weten hoe de 'supercuvée' Le Plus de ... proeft. Volgens mij moet dat helemaal confituur zijn...

(82/100)
Interessante TN! Eigenlijk wel zowat hetgeen ik van deze wijn zou verwachten. Vandaar ook nog nooit gekocht.
Ik meen me echter te herinneren dat Kempie in Bordeaux Le plus uitschonk en dat we die heel lekker vonden. Maar k herinner me het jaartal niet. Kan ook een andere wijn geweest zijn trouwens. Big Grin
Dat belooft op het eerste zicht niet veel goeds.Sad
En van de 2006 heb ik er 't een en 't ander van liggen.
Haalde nochtans de volgende scores:
RP 91
WE 89-91
WS 90
CT average 89,4
@Jo : Jawadde, wat een olifantengeheugen. Was inderdaad de Le plus de La Fleur de Boüard 2002. Ik vond hem alleszins zeer geslaagd, maar op het moment dat 'm geschonken werd ( lees na zware wijnweek en wijndag ) vond ik zelfs Jo er lekker uitzien Smile
Ja, ik zag er nog goed uit in die tijd...

[Afbeelding: ugly-man1.jpg]
Die piercing herinner ik me thans niet.
en toch bruine ogen? :-)
Begin dit jaar dronk ik de 2006. Mijn notities toen; "Mooi; wachten"
Nu de 2008 in het glas. Ook zeer mooi en ook wachten.Rolleyes
Maar niet zo lang wachten dan de 2006.Wink
(13-12-2016 02:09 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Begin dit jaar dronk ik de 2006. Mijn notities toen; "Mooi; wachten"
Nu de 2008 in het glas. Ook zeer mooi en ook wachten.Rolleyes
Maar niet zo lang wachten dan de 2006.Wink

Gisteren dus de 2006 in het glas.
Rond de middag open gedaan en 5u later eraan begonnen.
Ik vond die al 'redelijk op zijn plooi' en zeer drinkbaar.
De neus nog iets aangenamer dan de mond, maar desalniettemin mooie wijn die zeer gesmaakt werd.
Zo heel lang hoef je hier niet per se meer mee te wachten denk ik.

(ik moet eerlijkheidshalve wel toegeven dat de Toren Fusion V die we ernaast proefden meer in de smaak viel)
(by the way, wist je dat La Fleur de Boüard slechts een merknaam is ? Het Château heet eigenlijk La Fleur Saint-Georges

--> is in handen van de familie de Boüard (Château Angélus), vandaar waarschijnlijk de verwijzing in de naam.
2015 gisteren uit een halfje: de neus zat mooi, met fijn zwart fruit, goede balans. Maar de afdronk, die was ... gelijk de voet van een witloofstronk. Bitter, erover gewoon, onsmakelijk. Bij opwarmen en enkele uren openstaan was dit minder, maar ik heb mijn twijfels over de rijpheid hiervan... Als ik dan alle lof hierover lees in professionele recensiesGek?
(30-03-2018 08:32 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]2015 gisteren uit een halfje: de neus zat mooi, met fijn zwart fruit, goede balans. Maar de afdronk, die was ... gelijk de voet van een witloofstronk. Bitter, erover gewoon, onsmakelijk. Bij opwarmen en enkele uren openstaan was dit minder, maar ik heb mijn twijfels over de rijpheid hiervan... Als ik dan alle lof hierover lees in professionele recensiesGek?

Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
Nu, mss terrecht want dit is het soort Bordeaux waar ik persoonlijk (en velen hier met mij denk ik) niet meer naar op zoek ben. Overextractie en te zware houtlagering met lompe blockbusters als resultaat...
(30-03-2018 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 08:32 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]2015 gisteren uit een halfje: de neus zat mooi, met fijn zwart fruit, goede balans. Maar de afdronk, die was ... gelijk de voet van een witloofstronk. Bitter, erover gewoon, onsmakelijk. Bij opwarmen en enkele uren openstaan was dit minder, maar ik heb mijn twijfels over de rijpheid hiervan... Als ik dan alle lof hierover lees in professionele recensiesGek?

Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
Nu, mss terrecht want dit is het soort Bordeaux waar ik persoonlijk (en velen hier met mij denk ik) niet meer naar op zoek ben. Overextractie en te zware houtlagering met lompe blockbusters als resultaat...
Zeker geen overextractie hier, noch te zware houtlagering. Maar gewoon niet goed, vooral door die enorme bitters op het einde.
Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
http://www.vinejo.freebb.be/thread-1234.html
(30-03-2018 12:29 PM)shiraz schreef: [ -> ]Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
http://www.vinejo.freebb.be/thread-1234.html

Zie je wel Wink
T zijn die puntjes op de u die het hem doen, had die niet ingetikt (en Winevet ook niet wellicht)
thank you Shiraz!
(30-03-2018 12:25 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(30-03-2018 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 08:32 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]2015 gisteren uit een halfje: de neus zat mooi, met fijn zwart fruit, goede balans. Maar de afdronk, die was ... gelijk de voet van een witloofstronk. Bitter, erover gewoon, onsmakelijk. Bij opwarmen en enkele uren openstaan was dit minder, maar ik heb mijn twijfels over de rijpheid hiervan... Als ik dan alle lof hierover lees in professionele recensiesGek?

Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
Nu, mss terrecht want dit is het soort Bordeaux waar ik persoonlijk (en velen hier met mij denk ik) niet meer naar op zoek ben. Overextractie en te zware houtlagering met lompe blockbusters als resultaat...
Zeker geen overextractie hier, noch te zware houtlagering. Maar gewoon niet goed, vooral door die enorme bitters op het einde.

...maar die enorme bitters komen door de overextractie.
Ik dronk vorig jaar de 2014 naast clos rené (pomerol) 2014. Beiden exact aan dezelfde prijs, maar de clos rené was stukken beter en heel geslaagd in 2014.
(30-03-2018 12:44 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:25 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(30-03-2018 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 08:32 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]2015 gisteren uit een halfje: de neus zat mooi, met fijn zwart fruit, goede balans. Maar de afdronk, die was ... gelijk de voet van een witloofstronk. Bitter, erover gewoon, onsmakelijk. Bij opwarmen en enkele uren openstaan was dit minder, maar ik heb mijn twijfels over de rijpheid hiervan... Als ik dan alle lof hierover lees in professionele recensiesGek?

Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
Nu, mss terrecht want dit is het soort Bordeaux waar ik persoonlijk (en velen hier met mij denk ik) niet meer naar op zoek ben. Overextractie en te zware houtlagering met lompe blockbusters als resultaat...
Zeker geen overextractie hier, noch te zware houtlagering. Maar gewoon niet goed, vooral door die enorme bitters op het einde.

...maar die enorme bitters komen door de overextractie.

In theorie kan het ook door onrijpheid komen, maar is in een jaar als 2015 wel minder waarschijnlijk
(30-03-2018 01:44 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:44 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:25 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(30-03-2018 11:27 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 08:32 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]2015 gisteren uit een halfje: de neus zat mooi, met fijn zwart fruit, goede balans. Maar de afdronk, die was ... gelijk de voet van een witloofstronk. Bitter, erover gewoon, onsmakelijk. Bij opwarmen en enkele uren openstaan was dit minder, maar ik heb mijn twijfels over de rijpheid hiervan... Als ik dan alle lof hierover lees in professionele recensiesGek?

Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
Nu, mss terrecht want dit is het soort Bordeaux waar ik persoonlijk (en velen hier met mij denk ik) niet meer naar op zoek ben. Overextractie en te zware houtlagering met lompe blockbusters als resultaat...
Zeker geen overextractie hier, noch te zware houtlagering. Maar gewoon niet goed, vooral door die enorme bitters op het einde.

...maar die enorme bitters komen door de overextractie.

In theorie kan het ook door onrijpheid komen, maar is in een jaar als 2015 wel minder waarschijnlijk

Sorry maar al die definitieve moordende kritieken terwijl een wijn wordt opengedaan die veel te jong is...
(30-03-2018 03:18 PM)bowmore schreef: [ -> ]Sorry maar al die definitieve moordende kritieken terwijl een wijn wordt opengedaan die veel te jong is...

Ik volgde de discussies en had eerlijk gezegd ook dat idee ... Confused.
(30-03-2018 03:32 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-03-2018 03:18 PM)bowmore schreef: [ -> ]Sorry maar al die definitieve moordende kritieken terwijl een wijn wordt opengedaan die veel te jong is...

Ik volgde de discussies en had eerlijk gezegd ook dat idee ... Confused.

Nooit gedacht dat ik dit hier zelf zou moeten schrijven (waar zijn de Bordeaxbashers als je ze nodig hebt Wink. maar
1. Bouard is gekend om zijn soms overdreven extractie en om zijn op zijn minst "minder elegante" wijnen.
2. Zoals Vinogans al enigszins stelde: bitterheid in een 2015?

Maar ok, ik proefde de wijn niet zelf en heb al eerder gesteld dat niemand de evolutie van een wijn kan voorspellen.
(30-03-2018 04:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 03:32 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-03-2018 03:18 PM)bowmore schreef: [ -> ]Sorry maar al die definitieve moordende kritieken terwijl een wijn wordt opengedaan die veel te jong is...

Ik volgde de discussies en had eerlijk gezegd ook dat idee ... Confused.

Nooit gedacht dat ik dit hier zelf zou moeten schrijven (waar zijn de Bordeaxbashers als je ze nodig hebt Wink. maar
1. Bouard is gekend om zijn soms overdreven extractie en om zijn op zijn minst "minder elegante" wijnen.
2. Zoals Vinogans al enigszins stelde: bitterheid in een 2015?

Maar ok, ik proefde de wijn niet zelf en heb al eerder gesteld dat niemand de evolutie van een wijn kan voorspellen.

PS Waar hebben jullie trouwens "definitieve, moordende kritieken" gelezen? Confused
(30-03-2018 12:42 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:29 PM)shiraz schreef: [ -> ]Tiens, dat hier nog geen topic van bestond....
http://www.vinejo.freebb.be/thread-1234.html

Zie je wel Wink
T zijn die puntjes op de u die het hem doen, had die niet ingetikt (en Winevet ook niet wellicht)
thank you Shiraz!
Idd, dat gaat al een jaar niet meer op mijn laptop. Daarmee dat ik het niet vond.
(30-03-2018 04:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 04:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-03-2018 03:32 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-03-2018 03:18 PM)bowmore schreef: [ -> ]Sorry maar al die definitieve moordende kritieken terwijl een wijn wordt opengedaan die veel te jong is...

Ik volgde de discussies en had eerlijk gezegd ook dat idee ... Confused.

Nooit gedacht dat ik dit hier zelf zou moeten schrijven (waar zijn de Bordeaxbashers als je ze nodig hebt Wink. maar
1. Bouard is gekend om zijn soms overdreven extractie en om zijn op zijn minst "minder elegante" wijnen.
2. Zoals Vinogans al enigszins stelde: bitterheid in een 2015?

Maar ok, ik proefde de wijn niet zelf en heb al eerder gesteld dat niemand de evolutie van een wijn kan voorspellen.

PS Waar hebben jullie trouwens "definitieve, moordende kritieken" gelezen? Confused
Die overextractie zou zich dan toch ook moeten uiten in meer concentratie van de andere elementen? En dat was niet echt het geval.
Over de kritiek: een wijn moet uiteindelijk, ook al is deze nog jong, wel kloppen, niet? En dat was hier het grote probleem. Ik dronk onlangs 2 verschillende Bdx 2015 en deze waren super! Nog way to young, maar deze wijnen klopten gewoon. De L'If 2014 vorig jaar, in een minder jaar dan 2015, was ook al perfect. Ook veel te jong, maar het evenwicht tussen alle elementen zat goed. En dat hoort ook in een jonge wijn.
Je gaat toch niet zeggen dat de wijn een doorzichtige kleur had..? Wink
(30-03-2018 06:16 PM)vinejo schreef: [ -> ]Je gaat toch niet zeggen dat de wijn een doorzichtige kleur had..? Wink
Toch wel. Licht zalmrose. Terraswijntje voor in de zomerTongue
Heb hier nog de 2010 van liggen. Ben eens benieuwd na wat ik hier allemaal lees,.... mvg Pieter
(30-03-2018 08:29 PM)Pietn schreef: [ -> ]Heb hier nog de 2010 van liggen. Ben eens benieuwd na wat ik hier allemaal lees,.... mvg Pieter

Ik zou er voorlopig afblijven Piet. Ik dronk deze laatst naast de Noi4 2013 van Tenuta Sette Cieli uit Bolgheri.

Beide wijnen waren nog niet op dronk maar de Italiaan toonde na uitgebreide kuur in de karaf duidelijk meer finesse en klasse.

La Fleur de Boüard 2010... sommige mensen gaan dit een klassewijn vinden, anderen gaan dit helemaal niks vinden wegens eerder door Vinejo aangehaalde redenen. Ik vond/vind het vooral een "gemaakte" wijn. Nu nog vrij gesloten, heel geconcentreerd, rijp veel materie, veel mokka en chocolade, zachte tannines onthield ik. Moderne stijl BDX zoals men pleegt te zeggen.
(30-03-2018 10:27 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(30-03-2018 08:29 PM)Pietn schreef: [ -> ]Heb hier nog de 2010 van liggen. Ben eens benieuwd na wat ik hier allemaal lees,.... mvg Pieter

Ik zou er voorlopig afblijven Piet. Ik dronk deze laatst naast de Noi4 2013 van Tenuta Sette Cieli uit Bolgheri.

Beide wijnen waren nog niet op dronk maar de Italiaan toonde na uitgebreide kuur in de karaf duidelijk meer finesse en klasse.

La Fleur de Boüard 2010... sommige mensen gaan dit een klassewijn vinden, anderen gaan dit helemaal niks vinden wegens eerder door Vinejo aangehaalde redenen. Ik vond/vind het vooral een "gemaakte" wijn. Nu nog vrij gesloten, heel geconcentreerd, rijp veel materie, veel mokka en chocolade, zachte tannines onthield ik. Moderne stijl BDX zoals men pleegt te zeggen.

Een zekere bittertoets heeft in een jonge Bx, zeker indien van vooral Cabernet, nog iets "structurerends". Ik hoop deze dan ook ooit eens te proeven, want een vooral Merlot in een jaar als 2015 met dan zoveel bitterheid dat zelfs de doorwinterde Bx fans het teveel vinden, dat lijkt me niet koosjer. Misschien teveel en te hard geperste vin de presse? De Bouard staat toch eerder bekend voor vrij toegankelijke, soepele wijnen typa Angélus, of zie ik dat verkeerd?
(31-03-2018 12:49 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-03-2018 10:27 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(30-03-2018 08:29 PM)Pietn schreef: [ -> ]Heb hier nog de 2010 van liggen. Ben eens benieuwd na wat ik hier allemaal lees,.... mvg Pieter

Ik zou er voorlopig afblijven Piet. Ik dronk deze laatst naast de Noi4 2013 van Tenuta Sette Cieli uit Bolgheri.

Beide wijnen waren nog niet op dronk maar de Italiaan toonde na uitgebreide kuur in de karaf duidelijk meer finesse en klasse.

La Fleur de Boüard 2010... sommige mensen gaan dit een klassewijn vinden, anderen gaan dit helemaal niks vinden wegens eerder door Vinejo aangehaalde redenen. Ik vond/vind het vooral een "gemaakte" wijn. Nu nog vrij gesloten, heel geconcentreerd, rijp veel materie, veel mokka en chocolade, zachte tannines onthield ik. Moderne stijl BDX zoals men pleegt te zeggen.

Een zekere bittertoets heeft in een jonge Bx, zeker indien van vooral Cabernet, nog iets "structurerends". Ik hoop deze dan ook ooit eens te proeven, want een vooral Merlot in een jaar als 2015 met dan zoveel bitterheid dat zelfs de doorwinterde Bx fans het teveel vinden, dat lijkt me niet koosjer. Misschien teveel en te hard geperste vin de presse? De Bouard staat toch eerder bekend voor vrij toegankelijke, soepele wijnen typa Angélus, of zie ik dat verkeerd?

Werner, jaargang 2010 kwam zeker niet overdreven bitter over. Ik heb alleen de indruk dat men iets te veel zijn best doet om een "topper" te creëren die in de smaak valt bij de mannen met de puntenboekjes.
(31-03-2018 08:03 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(31-03-2018 12:49 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-03-2018 10:27 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(30-03-2018 08:29 PM)Pietn schreef: [ -> ]Heb hier nog de 2010 van liggen. Ben eens benieuwd na wat ik hier allemaal lees,.... mvg Pieter

Ik zou er voorlopig afblijven Piet. Ik dronk deze laatst naast de Noi4 2013 van Tenuta Sette Cieli uit Bolgheri.

Beide wijnen waren nog niet op dronk maar de Italiaan toonde na uitgebreide kuur in de karaf duidelijk meer finesse en klasse.

La Fleur de Boüard 2010... sommige mensen gaan dit een klassewijn vinden, anderen gaan dit helemaal niks vinden wegens eerder door Vinejo aangehaalde redenen. Ik vond/vind het vooral een "gemaakte" wijn. Nu nog vrij gesloten, heel geconcentreerd, rijp veel materie, veel mokka en chocolade, zachte tannines onthield ik. Moderne stijl BDX zoals men pleegt te zeggen.

Een zekere bittertoets heeft in een jonge Bx, zeker indien van vooral Cabernet, nog iets "structurerends". Ik hoop deze dan ook ooit eens te proeven, want een vooral Merlot in een jaar als 2015 met dan zoveel bitterheid dat zelfs de doorwinterde Bx fans het teveel vinden, dat lijkt me niet koosjer. Misschien teveel en te hard geperste vin de presse? De Bouard staat toch eerder bekend voor vrij toegankelijke, soepele wijnen typa Angélus, of zie ik dat verkeerd?

Werner, jaargang 2010 kwam zeker niet overdreven bitter over. Ik heb alleen de indruk dat men iets te veel zijn best doet om een "topper" te creëren die in de smaak valt bij de mannen met de puntenboekjes.

En om het de lezer van dit forum wat moeilijk te maken.
Wie van jullie heeft er meer dan 5 jaargangen van La Fleur de Boüard liggen?
En per info; de 2013, een jaar dat niemand wil, zou eens een wijn kunnen opleveren na voldoende ouderen, vrij van iedere gestrengheid.
Binnen 5 a 10 jaar kunnen geïnteresseerden bij mij deze 2013 wijn komen drinken.
En als ik zie in de vele domeinen ( meer dan 50 ?) dat de Boüard de hand heeft zou ik zeker niet beweren dat dit allemaal soepele wijnen zijn.
En specifiek Angelus was volgens mij alles behalve een vrij toegankelijke en soepele wijn in de jaren 70; 80 en begin jaren 90. Ook deze tweede wijn van Angelus; Le Carillon de l'Angelus heeft jaren nodig om zij kleed van gestrengheid af te leggen.( cfr Carillon de L'Angelus 1990)
Koppelingen