wijnliefhebbers

Volledige versie: Dom. Maxime Magnon, AOC Corbières
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
La Bégou 2010

Eigenlijk vind ik deze witte wijn een echte verrassing in de Corbières. Gemaakt van stokken van 60-80 jaar. Ongeveer 80%- 90% Grenache Gris, de rest is Grenache Blanc. Opgevoed op houten vaten.
Eén en al puurheid, zuiverheid, wat pompelmoes, perzik in de neus, en zeker ook een "nutty"-toets. Deze wijn is z'n enige die hij volledig biodynamisch maakt volgens de verdeler. Voor het rode gamma is het nog wachten op het certificaat. Wat vettigheid in de mond, vol, geel fruit maar mooi gecounterd door erg aangename fruitige zuurbalans.
Het verhaal wil dat Maxime zo onder de indruk was van de witte van La Rectorie dat hij de uitdaging aannam om die te evenaren. Of hij hierin geslaagd is, moet je zelf proeven natuurlijk... volgens sommigen gaat hij er zelfs over.
Plak hier nog wat info over Magnon die geplaatst werd bij Foillard

Olaf:
Afgelopen maand een wijnmaker in de Corbières ontmoet Maxime Magon die zijn huidige wijnstijl maakt met sterke invloed van Foillard en Lapierre. Hier een verslag: http://vinama.skynetblogs.be/archive/201...agnon.html

Venne:
goed eh
dit schreef onze voorzitter ooit over een fleske op de NN degustatie


Rozeta, Domaine Maxime Magnon, Corbières, 2008: Domein in Villeneuve-des-Corbières. Getalenteerde jonge wijnmaker die eerst op het domein Maria Fita werkte maar sinds 2002 zijn eigen domein heeft. Gebruikt zo weinig mogelijk sulfiet en is sterk beïnvloed door de vin naturel adepten in de Beaujolais en dat proef je. Past ondermeer maceration carbonique toe. 2,5ha wit met 90% grenache gris en 10% grenache. 8,5ha rood met 60% carignan, 20% grenache, 10% syrah en 10% cinsault. Wijngaarden in Durban en Villeneuve, op klei en kalk of op leisteen. Bio. Carignan, cinsault, grenache. In de mond pakken fruit, als een jonge beaujolais met mac carb; fruitig, eenvoudig en smakelijk met frisse zuren, deed sterk denken aan een beaujolais; **

nu terug naar Foillard :-)
Campagnès 2010

100% Carignan Bio

Doc duwde deze eergisteren om 2.00 's nachts onder m'n neus na een nogal zwaar personeelsfeestje met de boodschap "goe nadenken hé!"

In de neus een echt beaujolais gevoel, de aardbeien springen eruit maar met nog zoveel meer, kers, zwart fruit, kruidigheid. Voelt in de mond vooral zuiders aan door de 14° en heeft gelukkig een goeie dosis fraïcheur.
Wat voor mij vooral opvalt is de latische toets, die deed me direct aan een carignan denken en eentje die een maceration carbonique gehad had. Je ruikt en proeft het echt!
(24-06-2012 09:02 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Campagnès 2010

100% Carignan Bio

Doc duwde deze eergisteren om 2.00 's nachts onder m'n neus na een nogal zwaar personeelsfeestje met de boodschap "goe nadenken hé!"

In de neus een echt beaujolais gevoel, de aardbeien springen eruit maar met nog zoveel meer, kers, zwart fruit, kruidigheid. Voelt in de mond vooral zuiders aan door de 14° en heeft gelukkig een goeie dosis fraïcheur.
Wat voor mij vooral opvalt is de latische toets, die deed me direct aan een carignan denken en eentje die een maceration carbonique gehad had. Je ruikt en proeft het echt!

carignan = lactische toets?
Weer iets bijgeleerd!
cheers
Ik bedoel dat de latische toets komt door de maceration carbonique
Aha, ik had miss mis begrepen Wink
Dacht idd dat je bedoelde dat de carignandruif herkenbaar is aan een lactische toets.

thank you
2010 Bégou
Na verschillende openingen is hij nu pas in orde... kan je ook in het dagelijks jonge leven tegenkomen:-)
Strak lekker.. tafelgenoten hadden geen idée waar dit sap vandaan kwam... zéér goed!
(08-07-2012 12:09 AM)Venne schreef: [ -> ]2010 Bégou
Na verschillende openingen is hij nu pas in orde... kan je ook in het dagelijks jonge leven tegenkomen:-)
Strak lekker.. tafelgenoten hadden geen idée waar dit sap vandaan kwam... zéér goed!

thumbsup Schoon hè, nog altijd nagellak in de neus ?
Ik knip alleen mijn nagels:-) ist de nagellak zelf of de verwijdereraar?
Rozeta 2010. Wat een verrassing. Geen donkere, zuiderse wijn maar sappige bojostijl met tonnen framboosjes. Mossiemos heeft dus echt gene kamelot hé....
(05-08-2013 02:52 PM)Kris schreef: [ -> ]Rozeta 2010. Wat een verrassing. Geen donkere, zuiderse wijn maar sappige bojostijl met tonnen framboosjes. Mossiemos heeft dus echt gene kamelot hé....

Kan ik perfect in komen. Blijft altijd een verrassende stijl, moet ik dringend eens bijkopen ! En juist, die bojostijl, sappig, fruitig...haalde hem er ooit blind zo uit. Superwijntje !
Koppelingen