wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Pattes Loup, Chablis
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
(03-07-2021 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-06-2021 12:22 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enkele weken terug een '18 geopend van de basis cuvée.
Wat een wijn!
Opnieuw die grootste finesse, alles is zo gedoseerd en in balans. Genieten elke slok opnieuw.
Weinig betere Chardonnay gehad aan die prijs.
Aanrader!

Gisteren ook een fles ontkurkt … vreemde wijn … qua textuur siroop.

Welke jaargang heb je van een onthoofding voorzien?
(03-07-2021 07:01 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(03-07-2021 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-06-2021 12:22 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enkele weken terug een '18 geopend van de basis cuvée.
Wat een wijn!
Opnieuw die grootste finesse, alles is zo gedoseerd en in balans. Genieten elke slok opnieuw.
Weinig betere Chardonnay gehad aan die prijs.
Aanrader!

Gisteren ook een fles ontkurkt … vreemde wijn … qua textuur siroop.

Welke jaargang heb je van een onthoofding voorzien?

Ook de 2018 … ik kon deze wijn niet echt goed plaatsen.
De viscositeit vond ik wat afstotend, maar inhoudelijk zat het wel snor.
(03-07-2021 08:04 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(03-07-2021 07:01 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(03-07-2021 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-06-2021 12:22 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enkele weken terug een '18 geopend van de basis cuvée.
Wat een wijn!
Opnieuw die grootste finesse, alles is zo gedoseerd en in balans. Genieten elke slok opnieuw.
Weinig betere Chardonnay gehad aan die prijs.
Aanrader!

Gisteren ook een fles ontkurkt … vreemde wijn … qua textuur siroop.

Welke jaargang heb je van een onthoofding voorzien?

Ook de 2018 … ik kon deze wijn niet echt goed plaatsen.
De viscositeit vond ik wat afstotend, maar inhoudelijk zat het wel snor.

Het lijkt dat er wat flesvariatie is, heb je nog flessen?
(03-07-2021 09:04 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Het lijkt dat er wat flesvariatie is, heb je nog flessen?

Nog eentje liggen Wink
(03-07-2021 09:51 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(03-07-2021 09:04 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Het lijkt dat er wat flesvariatie is, heb je nog flessen?

Nog eentje liggen Wink
Ik zou zeggen niet te lang wachten, het is de beste manier om te zien of het wel degelijk om flesvariatie gaat of niet.
En met de milde temperaturen die we hebben momenteel zou het niet slect zijn om er iets naast te zetten vanuit de zee!
cheersrespect
(03-07-2021 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-06-2021 12:22 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enkele weken terug een '18 geopend van de basis cuvée.
Wat een wijn!
Opnieuw die grootste finesse, alles is zo gedoseerd en in balans. Genieten elke slok opnieuw.
Weinig betere Chardonnay gehad aan die prijs.
Aanrader!

Gisteren ook een fles ontkurkt … vreemde wijn … qua textuur siroop.

Klinkt als maladie de la graisse, of ropiness in het engels :

https://wineanorak.com/2020/04/19/ropine...lt-for-me/
(04-07-2021 08:58 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(03-07-2021 03:58 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-06-2021 12:22 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Enkele weken terug een '18 geopend van de basis cuvée.
Wat een wijn!
Opnieuw die grootste finesse, alles is zo gedoseerd en in balans. Genieten elke slok opnieuw.
Weinig betere Chardonnay gehad aan die prijs.
Aanrader!

Gisteren ook een fles ontkurkt … vreemde wijn … qua textuur siroop.

Klinkt als maladie de la graisse, of ropiness in het engels :

https://wineanorak.com/2020/04/19/ropine...lt-for-me/

Pattes Loup werkt wel bio, maar ik dacht toch dat hij zwavelt bij botteling, dus van waar komt die bacteriologische infectie dan vraag ik me af. Intussen serieus gehypet domein, de nieuwe chouchou van de pers?
Zelf hou ik meer van het strakke type Chablis wat alsmaar moeilijker te vinden lijkt
.
(04-07-2021 08:58 AM)Olivier schreef: [ -> ]Klinkt als maladie de la graisse, of ropiness in het engels :
https://wineanorak.com/2020/04/19/ropine...lt-for-me/

Nu je het zegt ... in het laatste glas lag iets op de bodem, ik vermoedde dode gistcellen.
Maar nu ik de foto zie ... duidelijk een fout in de wijn ... deed niets af aan smaak, maar gewoon vieze textuur.

Mathijs
(04-07-2021 01:49 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(04-07-2021 08:58 AM)Olivier schreef: [ -> ]Klinkt als maladie de la graisse, of ropiness in het engels :
https://wineanorak.com/2020/04/19/ropine...lt-for-me/

Nu je het zegt ... in het laatste glas lag iets op de bodem, ik vermoedde dode gistcellen.
Maar nu ik de foto zie ... duidelijk een fout in de wijn ... deed niets af aan smaak, maar gewoon vieze textuur.

Mathijs

Naar mijn gevoel maakt textuur zeker deel uit van de smaak, het totale mondgevoel. Ik heb dit bij mijn weten nog maar 1 keer meegemaakt, sla me dood, geen idee in welke wijn dat was en ik vond dat nogal degoutant. Voor mij echt een fout en dat is het zeker als het op te lossen is met een vleugje sulfiet.
Even nagevraagd bij Laurent: is bekend met het fenomeen, heeft het ooit zelf ervaren in 2003.
Ja, het komt meer voor bij wijnen zonder of heel weinig sulfiet, maar is zeker ook gerelateerd met wijnen met lage zuren. In wijnmakerskringen zegt men: "le vin fait de l'huile".
Maar het is gemakkelijk te behandelen: een beetje zwavel, veel "batônneren" of zelfs "opkloppen van de wijn" (lucht + emulsie) zoals eieren kloppen tot sneeuw!
Maar dat heeft de Pico dus niet gedaan en dat is fout!
(05-07-2021 02:19 PM)wvd schreef: [ -> ]Maar het is gemakkelijk te behandelen: een beetje zwavel, veel "batônneren" of zelfs "opkloppen van de wijn" (lucht + emulsie) zoals eieren kloppen tot sneeuw!
Maar dat heeft de Pico dus niet gedaan en dat is fout!

[attachment=5687]

Naar eigen zeggen heeft hij nochtans de wijn “azo gedraaid en gekeerd en al..!”
Vent d’Anges 2018. Eerste wijn die ik van dit domein mag drinken en stelt niet teleur. De zuiverheid en energie van deze wijn vallen op. Ondanks zn diepgang (de wijn is zeer breed en gelaagd zowel id neus als mond) behoudt de wijn een soort lichtvoetigheid. Alles komt op een zeer subtiele manier binnen (mineraliteit, aromatisch), nooit opdringerig en voor de hand liggend. Krachtig, doch extreem breekbaar en delicaat. De wijn intrigeert en daagt uit. Er is een bio kantje aan de wijn maar dit komt nooit op de voorgrond. De pijnlijke banaliteit van de Chablis 1er Cru die we erna dronken (Gayot uit Delhaize, me in het verleden nochtans niet slecht bevallen) maakte de schoonheid van deze wijn duidelijk. Niet goedkoop, maar ik denk dat dit zn prijs meer dan waard is.
Pattes Loup maakt fantastische wijnen maar inderdaad niet goedkoop. Waar haalde je deze?
(21-10-2023 09:26 AM)Fre schreef: [ -> ]Pattes Loup maakt fantastische wijnen maar inderdaad niet goedkoop. Waar haalde je deze?

Stond/staat tot m’n grote verbazing in de lokale drankenhandel (Pede, Oudenaarde, 32 euro dacht ek).
(21-10-2023 09:52 AM)claret schreef: [ -> ]
(21-10-2023 09:26 AM)Fre schreef: [ -> ]Pattes Loup maakt fantastische wijnen maar inderdaad niet goedkoop. Waar haalde je deze?

Stond/staat tot m’n grote verbazing in de lokale drankenhandel (Pede, Oudenaarde, 32 euro dacht ek).

Waw, verrassend idd!
Mooi beschreven btw.
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen