wijnliefhebbers

Volledige versie: Mas del Perié Cahors
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Cuvée "La Roque" 2007

Gekocht aan de brug in Cahors.

Wijn gemaakt door Fabien Jouves, wijnstokken van 35 jaar oud op voornamelijk kalkgrond. Honded procent malbec.
18 maanden hout (1 en 2 jaar) maar dit is niet echt percipieerbaar. Hoewel, we ruiken vanille en gerookte toetsen in het aroma. Daarnaast leder, pruim, braambessen, gedroogd fruit, chocolade, mineraliteit. Kruidigheid, jazeker, maar moeilijk te benoemen (eerder peperachtig).
De wijn is redelijk zacht bij aanvang, de zuren komen algauw opzetten en zorgen voor een goede fraicheur. Vanaf 2/3 drogen de tannines de wijn wat uit en smaak je ook een zekere bitterheid. Kan wel goed komen mits wat tijd, denk ik (hoop ik).
Denk dat ik een tiental euro betaalde, een eerlijke prijs.

86/100
Krijg goesting Jo...Waar ligt dit domein ergens ? 10 euro, 't is voor niks, waar ?
(11-09-2011 09:37 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Krijg goesting Jo...Waar ligt dit domein ergens ? 10 euro, 't is voor niks, waar ?

Een tiental km zuidwesten van Cahors. Kocht de wijn in dat winkeltje aan de Pont Valentré (niet bij Lagrezette hé Wink )
Kan ook 12 € geweest zijn, kocht daar een tiental verschillende flessen op aanraden van de winkelier.
Ik heb gisteren de "Les Escures" 2009 van het domein gekregen.
Ben benieuwd! Iemand ervaring mee?
Ik had die naam nog ergens gezien, wel geen ervaring mee.

Vrij vlug teruggevonden:

http://www.autrementbon.fr/fr/13-vin-cahors
Les Acacias 2011

ik had deze fles gisteren open gedaan om vandaag te drinken, en gisteren had ik er geen goed oog op. Vreselijk veel zuren en monolithisch kers, van de zure soort... Deze middag nog eens geproefd en niet veel beterschap, dus de karaf in gekapt. En tegen een uur of vijf deze namiddag geschiedde het wonder... Plotseling een mooie wijn in het glas. Uit het glas kwam nu veel meer dan kers, zoals leder, inkt/verf, mokka, cassis. Ook in de mond kwam het geheel nu veel complexer voor de dag, de zuurtjes waren wel nog altijd aanwezig, maar niet meer dominant, tannines zeer rijp, nog een beetje droogtrekking, en fruit à gogo. Toch een hele geruststelling dat de kwaliteit die ik verwachtte er uiteindelijk wel kwam, maar het was toch nagelbijten. Zo zie je maar hoe wijn toch serieus kan evolueren...
(22-02-2015 11:12 PM)Olivier schreef: [ -> ]Les Acacias 2011

ik had deze fles gisteren open gedaan om vandaag te drinken, en gisteren had ik er geen goed oog op. Vreselijk veel zuren en monolithisch kers, van de zure soort... Deze middag nog eens geproefd en niet veel beterschap, dus de karaf in gekapt. En tegen een uur of vijf deze namiddag geschiedde het wonder... Plotseling een mooie wijn in het glas. Uit het glas kwam nu veel meer dan kers, zoals leder, inkt/verf, mokka, cassis. Ook in de mond kwam het geheel nu veel complexer voor de dag, de zuurtjes waren wel nog altijd aanwezig, maar niet meer dominant, tannines zeer rijp, nog een beetje droogtrekking, en fruit à gogo. Toch een hele geruststelling dat de kwaliteit die ik verwachtte er uiteindelijk wel kwam, maar het was toch nagelbijten. Zo zie je maar hoe wijn toch serieus kan evolueren...

Ik had het geluk deze wijn te mogen meeproeven en kan de bevindingen enkel staven. Bijzonder complexe neus, veel materie in de mond, knappe afdronk, kortom een ware klassewijn.
Hij gaf me de nodige power om door weer en wind met t fietske huiswaarts te keren.. ;-)
Haute Cot(e) de Fruit 2021

De moeder van Fabien Jouves stond vorig in Lille, waar ik de line-up van dit huis kon proeven, behalve de Acacias die uitverkocht was. Wat ik wel te proeven kreeg was onder andere de B763, hun topwijn. Heel fijn, maar kost meer dan 50€. Voor mij de meest aantrekkelijke wijn was de Haute Cot(e) de Fruit. Hun instapper en in hun ogen een vin de soif.

Gisteren konden we echter vaststellen dat dit niet zomaar een vin de soif is, maar wel degelijk een wijn met een mooie finesse en zelfs een edele neus. Het fruit zit mooi tussen het rood en zwart fruit. Tikkeltje Bourgondisch zelfs. Subtiel cederhout geeft een extra toets aan de neus.

In de mond fluweelzacht, alles mooi ingekleed, fijne tannines, goede fraicheur. Een wijn die je makkelijk soldaat maakt op een warme avond.

En het zalige is dat deze wijn 9€ kostte bij Mama Jouves!
Heerlijke naam van de cuvee.
(13-08-2022 10:18 AM)Fre schreef: [ -> ]Heerlijke naam van de cuvee.

Haha, vond ik ook!
En de wijn paste bij de naam. Vond m zelfs…Bourgondisch!
Koppelingen