wijnliefhebbers

Volledige versie: Clos Naudin, Vouvray
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Sec 2006

Ga me beperken tot mijn persoonlijke appreciatie van deze wijn. Strogeel. Bij het eerste contact geel fruit, perzik, peer in de neus. Blind een soort Chardo-indruk. In de mond vol, vettig, terug perzik, karamel-impressies, intens, bittertje op einde. Beetje log wel hoor. De echt typische floraliteit van een Chenin zit hier wat ver, mineraliteit wat weggedrukt door de alcohol 13,5° ! Ik mis hier ook fraîcheur, de zuurbalans is niet echt optimaal. Mijn verwachtingen waren toch wat hoger gespannen...
Vouvray Sec 2007

Gisteren gaan lunchen bij Trente. Als aperitiefje ne Vouvray Brut van Foreau. Mooi geel fruit, kruidigheid, in de mond mooi rond met een heel klein bittertje ... heel goed meegevallen een champagne waard (ook qua pijs achteraf op de rekening Sad ). Daarna ne Vouvray sec 2007 besteld en die was er voor mij boenk op, heel pure neus geel fuit, wat peer, mineraliteit, hier wel een enorme frisheid, kristallijn, rond, puur en een lange afdronk. Top.

Doc, waar heb je die 2006 gekocht? Wat opzoekwerk op LPV gedaan en de 2006 blijkt inderdaad een stuk minder te zijn, weinig spanning en frisheid.
(07-12-2011 11:43 AM)koen schreef: [ -> ]Vouvray Sec 2007

Doc, waar heb je die 2006 gekocht? Wat opzoekwerk op LPV gedaan en de 2006 blijkt inderdaad een stuk minder te zijn, weinig spanning en frisheid.

Auchan... , te weinig tensie en fraîcheur, klopt zu ...dat was inderdaad m'n ervaring cfr supraWink Heb er gelukkig maar 3 gekocht toen. Grandes surfaces...opgelet ! Ik was al alert vandaar beperkte aankoop,...anderen gaan misschien minder geluk hebben Cool
aha, ook eens dringend testen dan:-) Kan toch niet voor een Naudinwatte
(11-12-2011 12:31 AM)Venne schreef: [ -> ]aha, ook eens dringend testen dan:-) Kan toch niet voor een Naudinwatte

Ook 06 gekocht ?
anders kan ik hem niet testen eh:-)
Zal wat gesloten zittenwatte? dacht hem ergens rons 2020 open te doen :-)
SEC wattewatte
Gesloten watte?
No way!
Mooie chenin neus en schone beginmond en daarna flat flat flat.... acid?
2006 zal er voor iets tussenzitten. Ik ga nu wel eens op zoek gaan naar ander cheneikes van 2006:-)
Vanavond nog 's een 06 ontkurkt, ik kan daar echt geen twee glazen van drinken. Zie bovenstaande TN. Is voor mij wat te alcoholisch, wat plomp, mist voor mij die frisheid van een knapperige Chenin. Heeft deze malo gehad ?
Vergat dit nog te posten, op dag 2 ontgoochelde de wijn ons ferm. Er restte nog puur "appeljus" in de fles....
Vourvray 2006

Aan wat herziening toe nu (1 jaartje verder). Stoofappeltjes, rijpe gele peer, floraal, mineralig, alles is precies meer in balans gekomen. De wijn komt ook veel frisser over en blijft wel wat rondeur, een vettig puntje hebben. Zo zie je maar... ! Ik schreef hem wat te vroeg af blijkbaar !
Super want had in Auchan ook wat 2006 meegeritst.
waarvoor dank!:-)
Voor de tweede maal deze maand kreeg ik blind een Clos Naudin in het glas.
Deze keer de 2010.
Weeïg fruit in de neus (kweepeer), opvallende zuurtjes in de mond met een lichte honingtoets, vet maar droog, zelfs licht droogtrekkend, abrikoos in de afdronk.
90
(23-08-2015 12:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]Voor de tweede maal deze maand kreeg ik blind een Clos Naudin in het glas.
Deze keer de 2010.
Weeïg fruit in de neus (kweepeer), opvallende zuurtjes in de mond met een lichte honingtoets, vet maar droog, zelfs licht droogtrekkend, abrikoos in de afdronk.
90

Op dag één kon het voor mij best een niet al te weelderige chardonnay zijn met zeer prominente zuren in het middenstuk.
Op dag twee heeft de wijn dezelfde indrukken maar meer versmolten.
(De opvallende zuurtjes omschreef mijn medeproever als "cheninzuurkes")
Zeer mooie wijn.
Vouvray Brut 2011 - Clos Naudin

Enige tijd geleden op een degustatie in Luik waar Philippe Foreau persoonlijk aanwezig was, de Vouvray Brut van hem geproefd. Dit vlak na een champagne en ik moet zeggen dat de champagne volledig weggeblazen werd door de Brut van Foreau. Dus onlangs hier een kartonnetje van aangekocht.
100% chenin uiteraard. Diepe kleur en persistente belletjes maken het glas heel aantrekkelijk. De neus zit op patisserie, crème au beurre, appeltjes en wat gebrande, rokerige tonen. In de mond vol, krachtig en evenwichtig. En dan natuurlijk die hemelse zuren van de chenin die zoveel fraîcheur leveren aan dit product. Wordt gedoseerd als een extra-brut aan 5 gr/l. wist Foreau te vertellen. Kan me fel bekoren.
(30-12-2016 07:50 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Vouvray Brut 2011 - Clos Naudin

Enige tijd geleden op een degustatie in Luik waar Philippe Foreau persoonlijk aanwezig was, de Vouvray Brut van hem geproefd. Dit vlak na een champagne en ik moet zeggen dat de champagne volledig weggeblazen werd door de Brut van Foreau. Dus onlangs hier een kartonnetje van aangekocht.
100% chenin uiteraard. Diepe kleur en persistente belletjes maken het glas heel aantrekkelijk. De neus zit op patisserie, crème au beurre, appeltjes en wat gebrande, rokerige tonen. In de mond vol, krachtig en evenwichtig. En dan natuurlijk die hemelse zuren van de chenin die zoveel fraîcheur leveren aan dit product. Wordt gedoseerd als een extra-brut aan 5 gr/l. wist Foreau te vertellen. Kan me fel bekoren.

Klinkt goed! Is dat ergens in de Vlonders te verkrijgen?
(30-12-2016 08:12 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(30-12-2016 07:50 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Vouvray Brut 2011 - Clos Naudin

Enige tijd geleden op een degustatie in Luik waar Philippe Foreau persoonlijk aanwezig was, de Vouvray Brut van hem geproefd. Dit vlak na een champagne en ik moet zeggen dat de champagne volledig weggeblazen werd door de Brut van Foreau. Dus onlangs hier een kartonnetje van aangekocht.
100% chenin uiteraard. Diepe kleur en persistente belletjes maken het glas heel aantrekkelijk. De neus zit op patisserie, crème au beurre, appeltjes en wat gebrande, rokerige tonen. In de mond vol, krachtig en evenwichtig. En dan natuurlijk die hemelse zuren van de chenin die zoveel fraîcheur leveren aan dit product. Wordt gedoseerd als een extra-brut aan 5 gr/l. wist Foreau te vertellen. Kan me fel bekoren.

Klinkt goed! Is dat ergens in de Vlonders te verkrijgen?

TG Vins in Luik. Misschien aan Benito Raman vragen om een kartonneke uit te halen...Tongue
(31-12-2016 07:00 AM)Kris schreef: [ -> ]
(30-12-2016 08:12 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(30-12-2016 07:50 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Vouvray Brut 2011 - Clos Naudin

Enige tijd geleden op een degustatie in Luik waar Philippe Foreau persoonlijk aanwezig was, de Vouvray Brut van hem geproefd. Dit vlak na een champagne en ik moet zeggen dat de champagne volledig weggeblazen werd door de Brut van Foreau. Dus onlangs hier een kartonnetje van aangekocht.
100% chenin uiteraard. Diepe kleur en persistente belletjes maken het glas heel aantrekkelijk. De neus zit op patisserie, crème au beurre, appeltjes en wat gebrande, rokerige tonen. In de mond vol, krachtig en evenwichtig. En dan natuurlijk die hemelse zuren van de chenin die zoveel fraîcheur leveren aan dit product. Wordt gedoseerd als een extra-brut aan 5 gr/l. wist Foreau te vertellen. Kan me fel bekoren.

Klinkt goed! Is dat ergens in de Vlonders te verkrijgen?

TG Vins in Luik. Misschien aan Benito Raman vragen om een kartonneke uit te halen...Tongue

Die zal dat zelf uitzuipen Smile
De wijnen passeren ook regelmatig bij 1jour1vin, denk dat het qua prijs niets uitmaakt, maar voor degenen in het westen van het land is het misschien iets handiger.
(31-12-2016 11:28 AM)Kupers schreef: [ -> ]De wijnen passeren ook regelmatig bij 1jour1vin, denk dat het qua prijs niets uitmaakt, maar voor degenen in het westen van het land is het misschien iets handiger.

Thanks!
Een van mijn voornemens voor het nieuwe jaar is meer aandacht proberen te besteden aan niet-Champagne mousserende wijnen, in de volle overtuiging dat hier soms onterecht genegeerde zaken in te vinden zijn.

Om alvast op niveau te starten: de Vouvray Brut 2004-2005 van Clos Naudin.

Prachtig intens goud in kleur. Duidelijke autolysetonen in de neus, brioche, tarte tain, gekarameliseerde appeltjes, maar dan een mooi uitgekleed, in een zeer slecht moment hard te noemen gevoel in de mond, iets wat ik altijd lijk terug te vinden in Cremant de Loire, maar dan krijg je wel diepte, een mooie zachtheid naar de afdronk toe. Fenomenaal gewoon.
Koppelingen