wijnliefhebbers

Volledige versie: Castello del Poggio Barbera d'Asti
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
2008 in het glas, typische "Piemonte-neus" Smile volgens het etiket best aan 16 °C te drinken, ik drink bijna alles het liefst op kamertemperatuur, maar voor deze wijn is dat net een fractie te hoog, 18-19 °C lijkt me perfect, de 14-16 °C drinkadvies van Collishop is even erg als een kindermoord, bij die temperatuur krijg je weinig van het smakenpallet uit een rode wijn vind ik

proefflesje gekocht tijdens de -10% actie, zit daardoor net onder de 8 € en dit geeft wel mooie P/K, al redelijk op dronk, wel nog hoog in zuren (surprise, surprise Rolleyes ) maar niet storend, cassis en rood fruit en een vrij zoete afdronk (ik denk dat de wijn hierdoor net onder kamertemperatuur beter tot zijn recht zou komen), maar zeker iets om bij te kopen

Piemonte : waarom heb je je zo lang verborgen gehouden voor mij? banghead

het antwoord is wel snel gevonden eigenlijk : in mijn jonge wijnleven eens een brol Barolo in den Aldi gekocht en op die ene fles afgehaakt > stom natuurlijk Blush ik weet het > maar nu wel mooie ontdekkingen aan het doen Smile
Een TN waar ik op zat te wachten Smile

Je kunt nooit genoeg barbera in huis hebben. Gegarandeerd drinkplezier, en gaat bij heel veel gerechten (weinig tannine, veel zuren).
vandaag eens wa frisser proberen drinken : bad idea, aan 18 °C of zo weinig tot geen smaak, na tijdje in het glas (en iets warmer dus) kwam hij er terug door, het 14-16 °C drinkadvies van Collishop is gewoon misdadig 1234
De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
Vanavond de dolcetto van Mauro Sebaste geschonken en gedronken, viel heel goed mee - zacht en soepel met mooie zuren wel iets duurder (9€ maar aan de helft vd prijs gekocht bij Fourcroy) --goedkopere dolcetto kan idd wat mager uitvallen
(01-03-2012 12:43 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
Vanavond de dolcetto van Mauro Sebaste geschonken en gedronken, viel heel goed mee - zacht en soepel met mooie zuren wel iets duurder (9€ maar aan de helft vd prijs gekocht bij Fourcroy) --goedkopere dolcetto kan idd wat mager uitvallen

Persoonlijk ben ik nog nooit teleurgesteld geweest door de Dolcetto d'Alba van Elvio Cogno, beter beken owv zijn Barolo Vigna Elena...
(11-01-2012 10:13 PM)33S schreef: [ -> ]Een TN waar ik op zat te wachten Smile

Je kunt nooit genoeg barbera in huis hebben. Gegarandeerd drinkplezier, en gaat bij heel veel gerechten (weinig tannine, veel zuren).

Cascina Barisel, Babera D'Asti Superiore, "La Capelletta" al eens geprobeerd ? Eén van de beste Barbera's die ik al gedronken heb !
Nog niet gedronken nee, waar te koop?
Pasqualinno in Opglabbeek. Is wel niet goedkoop (19 euro), maar ik heb ondertussen al 4 jaargangen geproefd en telkens heel lekker. Was trouwens één van mijn flessen op de Forum Tasting, vorig jaar.
Misschien kan ik hem dan proeven op Wijnfocus dit weekend. Als ik daar geraak en als ze hem meehebben weliswaar Smile
(01-03-2012 12:19 PM)33S schreef: [ -> ]Misschien kan ik hem dan proeven op Wijnfocus dit weekend. Als ik daar geraak en als ze hem meehebben weliswaar Smile

Wanneer ga je? Met wat geluk ik op zondagnamiddag...
Geen idee, ergens tussen de soep en de patatten waarschijnlijk. Het is vlak bij m'n deur, ik kan zelfs te voet gaan, maar met een bengel van anderhalf en een bouw die over een maand af moet zijn, durven de weekends al eens onvoorspelbaar te zijn Smile Meeste kans zal zondag in de namiddag zijn.
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.

Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...
(05-06-2012 09:05 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.

Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...

Restgas ? Of hergisting op fles ?Smile
(05-06-2012 09:30 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(05-06-2012 09:05 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.

Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...

Restgas ? Of hergisting op fles ?Smile

twa raars, restgas ken ik niet maar de beschrijving zou wel kunnen kloppen Rolleyes
(05-06-2012 09:55 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(05-06-2012 09:30 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(05-06-2012 09:05 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.

Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...

Restgas ? Of hergisting op fles ?Smile

twa raars, restgas ken ik niet maar de beschrijving zou wel kunnen kloppen Rolleyes

[Afbeelding: Fart_sounds.jpg]

(pardon)
(05-06-2012 10:00 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-06-2012 09:55 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(05-06-2012 09:30 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(05-06-2012 09:05 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.

Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...

Restgas ? Of hergisting op fles ?Smile

twa raars, restgas ken ik niet maar de beschrijving zou wel kunnen kloppen Rolleyes

[Afbeelding: Fart_sounds.jpg]

(pardon)

stalgeuren heb'k nog niet opgemerkt...
woeha

Sardientje meegekomen op fles ?
(05-06-2012 10:03 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]woeha

Sardientje meegekomen op fles ?

Eerder nen tonijn aan de bubbles te zien...
Koppelingen