wijnliefhebbers

Volledige versie: Celler CAN BLAU, Montsant
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De CAN BLAU, 2007 gedronken. Dit is de basiswijn van het huis, ze hebben ook nog een topper, de MAS DE CAN BLAU.

Een blend van mazuelo, garnacha en syrah.

Montsant is het gebied dat als een spiegelei de dooier Priorat omsingelt, uniek om op een wijnkaart te zien moet ik zeggen.
De terroirkarakteristieken van Montsant zijn min of meer gelijkaardig aan die van Priorat maar allemaal net iets minder wat ook de hype verklaart van Priorat: Montsant heeft niet overal de typische zwarte leisteenbodem (llicorella) van Priorat.

Maar soit, de wijn.

Bijzonder geparfumeerd in de neus met volop kokos, zwart fruit, alcohol, vanille. Allerminst verfijnd maar wel een fameuze toek op uw bakkes. Ronde, sappige smaak met meer bakken fruit, heel rijp maar toch met mooie zuren wat voldoende spanning geeft. De kokos komt hier echter ook te veel op het voortoneel wat de wijn uit balans haalt. De afdronk is - hoe raar ook - niet bijzonder lang noch complex.
Dit is voor de liefhebbers van directe Spaanse furie en verleidelijke fruitpower. Technisch perfect gemaakte wijn maar wel heel modern.

(85/100)

Ad Bibendum, 21 euro
(15-01-2012 11:28 AM)Roeland V schreef: [ -> ]Allerminst verfijnd maar wel een fameuze toek op uw bakkes.

Hier een foto van Roeland na het nuttigen van deze wijn:

[Afbeelding: old-man-black-eye.jpg]


ps: Mooie TN thumbsup
Mas de Can Blau 2007 Weinig neus maar dat is eigen aan Montsant, Medium body, kers, smaakvol, licht storende zuurtjes, elegante wijn 91p
De lege fles weegt evenveel dan een doorsnee volle Smile

Grts
Mas de Can Blau 2007

Gemaakt van 35% Mazuelo, 35 Syrah, 30 Garnacha, vol body, licht zuurtje, een bittertje en alcohol hints 90p
Koppelingen