wijnliefhebbers

Volledige versie: Straks
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Telefacts over wijn - bezoek aan 3 Vlaamse eigenaars in Bordeaux
(28-02-2012 09:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Telefacts over wijn - bezoek aan 3 Vlaamse eigenaars in Bordeaux

thank you voor de tip
en leve de Digicorder
wijn Om 20.45 u op de gekende zender ...
thank you idd, zie dit net op tijd...

Ik kan me wel al voorstellen dat als mensen de komende dagen deze topic lezen voor niks een spurtje wagen naar de digicorderSmile
(28-02-2012 09:26 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]wijn Om 20.45 u op de gekende zender ...

Wist niet dat er op Antartica ook wijnbouw was Smile
(28-02-2012 09:58 PM)Filip Ragolle schreef: [ -> ]
(28-02-2012 09:26 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]wijn Om 20.45 u op de gekende zender ...

Wist niet dat er op Antartica ook wijnbouw was Smile

Vaneigens: Ijswijn !
(28-02-2012 10:02 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(28-02-2012 09:58 PM)Filip Ragolle schreef: [ -> ]
(28-02-2012 09:26 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]wijn Om 20.45 u op de gekende zender ...

Wist niet dat er op Antartica ook wijnbouw was Smile

Vaneigens: Ijswijn !

Ah zo ! Alweer bijgeleerd!
Er was iemand me voor, ben aan het kijken nu Smile
Die blinde tasting was geweldig... en dan was hun eigen Margaux er toch wel niet bij zeker:-)
Al een paar keer gedronken maar van een topniveau zou ik toch niet spreken. Ik zal hem ooit nog wel eens ergens blind tussenzetten:-)
Opmerkelijk dat één van die mannen zelf zegt dat ze het er niet voor over hebben om zoveel aan hun eigen flessen te geven he.... Enkel zelf proeven op het vat.
De marktprijzen zeggen ze dan!
Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...Smile
(29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...Smile

Niet gezien, maar als ik het eerste gedeelte lees niet veel gemist precies, ik erger mij ook aan zo'n dingen

Over de tweede stelling kan ik me moeilijk uitspreken gezien er geen geboortejaar bij jouw profiel staat Big Grin
(29-02-2012 11:06 AM)koen schreef: [ -> ]
(29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...Smile

Niet gezien, maar als ik het eerste gedeelte lees niet veel gemist precies, ik erger mij ook aan zo'n dingen

Over de tweede stelling kan ik me moeilijk uitspreken gezien er geen geboortejaar bij jouw profiel staat Big Grin

't kan ook anders: op La Trois (FR) was er rond 23 u een reportage van 1 u over het effect van de opwarming van de aarde op de wijnbouw en hoe daar in Fr, Sp, Argentinië, enz. mee wordt omgegaan.
(29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...Smile

Heb net hetzelfde gevoel, zie ook het optreden van Alain Conincx in de zevende dag. Oppervlakkigheid troef...
(maar ik ben dan wel écht oud aan t worden hé Nico ;-) )
(29-02-2012 11:06 AM)koen schreef: [ -> ]
(29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...Smile

Niet gezien, maar als ik het eerste gedeelte lees niet veel gemist precies, ik erger mij ook aan zo'n dingen

Over de tweede stelling kan ik me moeilijk uitspreken gezien er geen geboortejaar bij jouw profiel staat Big Grin

Nog een paar jaartjes wachten voor er een 4 voor staat Smile
(29-02-2012 11:18 AM)vinejo schreef: [ -> ]Heb net hetzelfde gevoel, zie ook het optreden van Alain Conincx in de zevende dag. Oppervlakkigheid troef...
Toevallig ook gezien, heb eens gezucht... Dat was eigenlijk nog platter, pure promotie voor een interne medewerker...

(29-02-2012 11:18 AM)vinejo schreef: [ -> ](maar ik ben dan wel écht oud aan t worden hé Nico ;-) )

Da's allemaal relatief Jo Wink
(29-02-2012 11:18 AM)vinejo schreef: [ -> ](maar ik ben dan wel écht oud aan t worden hé Nico ;-) )

Betekent dit dan ook dat het knapperige fruit plaats heeft gemaakt voor de meer tertiaire toetsen? Smile
Er werd nogal veralgemeend (alle Bordeaux is duur-stelling werd nog eens bevestigd) en van de hak op de tak gesprongen. Er was weinig lijn in te trekken. Nieuwswaarde was inderdaad zeer laag en dit werd mijn inziens eerder opgevoerd om de gewone mensen nog meer te vervreemden van wijn en de wijnhandelaar en wijnboer een monopolie op wijn te geven. Een gemiste kans.
Toen ze op die wijngaard stonden die blijkbaar vlakbij de Chateau Margaux-wijngaard lag was de commentaar "zelfde druiven, zelfde grond, het product is klak hetzelfde, maar toch zijn de prijzen lager". Ik moest toch even fronsen.

En op het einde zeiden ze dat de prijzen aan het kelderen waren voor het millésime 2011. Ik denk dat we het woord "kelderen" zullen moeten interpreteren naar Bordeau-normen: maximum 10% eraf...
ik was nieuwe logeerkamer aan het samen steken (kwestie van tasters zonder bob te kunnen laten maffen Wink) toen ik de tip krijg, maar ik vond die slaapkamer in elkaar steken toch interessanter dan een VTM-reportage over wijn Confused

die andere reportage over de opwarming van de aarde vs wijn was waarschijnlijk wel een pak interessanter

er is nu een theorie dat we terug strengere winters zouden krijgen doordat de polaire straalstroom zou afzwakken : zou te maken hebben met de hoeveelheid sneeuw die er ligt > dit zou wel eens kunnen kloppen want ik weet dat de betrouwbaarheid van de weermodellen tussen +7 en +10 dagen sterk is verbeterd nadat ze de sneeuwhoeveelheid in de Rocky Mountains in rekening brachten : heeft blijkbaar grote invloed op het ontstaan van frontale structuren over New Foundland en die komen dan een weekje later bij ons aan : zo'n actieve frontale structuur hangt bijna altijd samen met een jet, zonder die jet is er meer kans dat de Siberische koude tot bij ons geraakt, geen idee of dit voor bdx ook een groot verschil zal geven, voor de booming wijnbouw in onze streken misschien wel niet zo'n leuke factor en de theorie moet nog bewezen worden ook, maar wat wel vast staat is dat er op klimaatgebied grote veranderingen aan het gebeuren zijn en die zullen dus ook zeker invloed hebben op de wijnen
(29-02-2012 03:55 PM)Kris G schreef: [ -> ]ik was nieuwe logeerkamer aan het samen steken (kwestie van tasters zonder bob te kunnen laten maffen Wink) toen ik de tip krijg, maar ik vond die slaapkamer in elkaar steken toch interessanter dan een VTM-reportage over wijn Confused

die andere reportage over de opwarming van de aarde vs wijn was waarschijnlijk wel een pak interessanter

er is nu een theorie dat we terug strengere winters zouden krijgen doordat de polaire straalstroom zou afzwakken : zou te maken hebben met de hoeveelheid sneeuw die er ligt > dit zou wel eens kunnen kloppen want ik weet dat de betrouwbaarheid van de weermodellen tussen +7 en +10 dagen sterk is verbeterd nadat ze de sneeuwhoeveelheid in de Rocky Mountains in rekening brachten : heeft blijkbaar grote invloed op het ontstaan van frontale structuren over New Foundland en die komen dan een weekje later bij ons aan : zo'n actieve frontale structuur hangt bijna altijd samen met een jet, zonder die jet is er meer kans dat de Siberische koude tot bij ons geraakt, geen idee of dit voor bdx ook een groot verschil zal geven, voor de booming wijnbouw in onze streken misschien wel niet zo'n leuke factor en de theorie moet nog bewezen worden ook, maar wat wel vast staat is dat er op klimaatgebied grote veranderingen aan het gebeuren zijn en die zullen dus ook zeker invloed hebben op de wijnen

Betekent dit dan dat we ook meer blauwe lucht in de winters zouden krijgen (ipv alle mogelijke tinten van grijs Sad ) ?
(29-02-2012 03:55 PM)Kris G schreef: [ -> ]maar wat wel vast staat is dat er op klimaatgebied grote veranderingen aan het gebeuren zijn en die zullen dus ook zeker invloed hebben op de wijnen

Voor het alsmaar stijgende alcoholniveau zijn er oplossingen, het probleem is echter dat die hoge suikergehaltes te vlug worden bereikt met als gevolg een gebrek aan fenolische rijpheid.
de kans op droge, koude zonnige polaire continentale lucht neemt dan wel toe (de lucht die we de eerste 2 weken van feb over ons hebben gekregen), maar voor hetzelfde geld zit je 2 weken met aanvriezende mist en smog-alarm met weken aan een stuk 90 km/h over de E40 (even technisch : hoge druk gaat altijd samen met subsidentie-inversie : als er te veel vocht onder zit krijg je zo'n grijze soep)

er is trouwens een andere theorie (geen gezwans : uitgewerkt door ons studiebureau op het werk) die zegt dat je om de 20-22 jaar (samenhangend met een dubbele zonnecyclus : een zwakke en een sterke) een 4-tal strenge winters na elkaar krijgt die we dus nu zouden gehad hebben

één ding ben ik rotsvast van overtuigd : ik heb de laatste 10 jaren zulke structurele veranderingen gezien op de weerkaarten dat een klimaatwijziging echt wel bezig is en dus een grote invloed zal hebben op de wijnbouw : met het risico dat het voor bdx een beetje te warm zal worden en de 2003 jaargang een meer voorkomend fenomeen zal worden

globaal gezien sowieso (een serieuze) opwarming : maar door de veranderende weerpatronen betekent dit niet dat het overal en altijd warmer wordt > één niet onbelangrijk effect denk ik Wink het kan perfect zijn dat onze winters wat kouder worden maar op jaarbasis toch een hogere temperatuur door de langere, warme zomers bijvoorbeeld, naar wijnbouw toe ook nog een belangrijk feit : warmer betekent daarom niet noodzakelijk meer zon en ik denk dat het aantal uren zonneschijn belangrijker is dan de temperatuur (zeker in de zomer) voor de ontwikkeling van de druiven
straks na een fleske nog eens lezen:-)
(29-02-2012 04:55 PM)Venne schreef: [ -> ]straks na een fleske nog eens lezen:-)

courage ... maakt niet uit, als 't in één wijnstreek slecht weer is, zal het in een andere wel goed zijn en zo blijven we bezig Cool
(29-02-2012 04:55 PM)Venne schreef: [ -> ]straks na een fleske nog eens lezen:-)

Binnenkort hebben we hier in België ook koffiebonen Venne !Smile
(29-02-2012 05:14 PM)Filip Ragolle schreef: [ -> ]
(29-02-2012 04:55 PM)Venne schreef: [ -> ]straks na een fleske nog eens lezen:-)

Binnenkort hebben we hier in België ook koffiebonen Venne !Smile

Venne-koffie : kan een hit zijn Smile een verdeelnetwerk heeft 'm al Big Grin
kelderen
` kel - de - ren (kelderde, 1, 2 overgankelijk h., 3 onovergankelijk is gekelderd) 1 in een kelder bergen; 2

Ik zal mijn 3 fleskes eens gaan kelderen Smile
(29-02-2012 06:49 PM)fleer schreef: [ -> ]kelderen
` kel - de - ren (kelderde, 1, 2 overgankelijk h., 3 onovergankelijk is gekelderd) 1 in een kelder bergen; 2

Ik zal mijn 3 fleskes eens gaan kelderen Smile

Videren dus Smile
Den belgique heeft ne belangrijke rol gespeeld bij cultivering van koffie.. er staan hier zelfs koffiestruiken in de buurt:-)
Venne-koffie bestaat, ik heb ooit eens en paar 100 gr gemaakt, hij was te drinken maar er is betere koffie. Moeilijk zonne!

Vidange!
Koppelingen