wijnliefhebbers

Volledige versie: Tenuta Olim Bauda, Asti
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Barbera d' Asti superiore, Le Rocchette 2009

Deze Barbera komt uit een wijngaard met 60 jaar oude stokken. 18 maanden op 25 hl eiken vaten, daarna 1 jaar flesrust.

Rode vruchtjes in de neus, peper, kruidig zelfs wat florale kenmerken. Sappig, vlezige structuur met prominente zuren, fris en goeie evenwichtige afdronk.
Nog flink bewaarpotentieel. Beetje kelderrust zal goed doen.

Kriekjes met goeie kritiekjes !
18 ma op kleine eiken vaten, was er geen houtinvloed merkbaar?
(29-02-2012 07:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]18 ma op kleine eiken vaten, was er geen houtinvloed merkbaar?

Nu ge 't vraagt, enkel in de mond wat houtimpressies maar absoluut niks te, vandaar, niet vermeld in de TN.
Dat heb je veel met Piëmontezen vind ik, ondanks lange houtlagering weinig dominante houterige aroma s.
Toch mooi drinkbaar deze avond op het terras met gewone biefstuk friet, jonge sla... sappig vlezig, mooi fris rood fruit, lekker ! Versmolten tannines, zacht maar toch crunchy door de zuurtjes. Ik heb NOG te weinig Italian babes in m'n kelder liggen ...
(30-05-2012 09:37 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Ik heb NOG te weinig Italian babes in m'n kelder liggen ...

wie niet? Wink
(30-05-2012 09:37 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Ik heb NOG te weinig Italian babes in m'n kelder liggen ...

komt inorde babe!Tongue
De Gavi del Comune di Gavi opnieuw geproefd. 2015.

Floraal, vooral witte bloesems. Mineraal. In de mond een wijn met behoorlijk wat zuren. Die het moeilijk heeft om zich recht te houden (fruit is monotoon en zakt weg). Afdronk middellang. Niet slecht maar zeker niet overtuigd van deze wijn.
(24-01-2017 09:22 PM)Fre schreef: [ -> ]De Gavi del Comune di Gavi opnieuw geproefd. 2015.

Floraal, vooral witte bloesems. Mineraal. In de mond een wijn met behoorlijk wat zuren. Die het moeilijk heeft om zich recht te houden (fruit is monotoon en zakt weg). Afdronk middellang. Niet slecht maar zeker niet overtuigd van deze wijn.

Wat overprijsd toch he, was dit geen 13 euro of zo?
Ik heb ook nog nooit een Gavi gedronken die meer dan 'gewoon ok' was en die z'n prijs rechtvaardigde.
(24-01-2017 11:51 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-01-2017 09:22 PM)Fre schreef: [ -> ]De Gavi del Comune di Gavi opnieuw geproefd. 2015.

Floraal, vooral witte bloesems. Mineraal. In de mond een wijn met behoorlijk wat zuren. Die het moeilijk heeft om zich recht te houden (fruit is monotoon en zakt weg). Afdronk middellang. Niet slecht maar zeker niet overtuigd van deze wijn.

Wat overprijsd toch he, was dit geen 13 euro of zo?
Inderdaad zo iets...
Gavi di Gavi 2015

Fris, knapperig en puur. Wat meloen, wit fruit en zeer aanwezige frisse zuren. Nog steeds mooi op dronk. Perfect op een warme dag 87
Gavi di Gavi 2018

Meloen, citrus en een lichte fumé (mineraal?) in de neus. In de mond vinnige zuren, doet wat denken aan een heel rijpe citroen, lichtjes filmend ook. In de afdronk blijft de citrus wat nazinderen.

Welkome verfrissing in dit weer.
(26-06-2020 07:33 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Gavi di Gavi 2018

Meloen, citrus en een lichte fumé (mineraal?) in de neus. In de mond vinnige zuren, doet wat denken aan een heel rijpe citroen, lichtjes filmend ook. In de afdronk blijft de citrus wat nazinderen.

Welkome verfrissing in dit weer.

Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Thanks!
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(26-06-2020 07:33 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Gavi di Gavi 2018

Meloen, citrus en een lichte fumé (mineraal?) in de neus. In de mond vinnige zuren, doet wat denken aan een heel rijpe citroen, lichtjes filmend ook. In de afdronk blijft de citrus wat nazinderen.

Welkome verfrissing in dit weer.

Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Nog niet geproefd, maar als ik de nota van redacteur lees zou ik dat best binnenkort wel eens doen.
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.

Dan ga ik die ook eens aanschaffen!
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.
Ik beaam! Toevallig een flesje ‘villa’ cadeau gekregen en geopend gisteren. Veel wijn voor onder de 10 euro (hij koopt aan op superiore). Voldoende complex en interessant in smaken en de afdronk heeft een redelijke lengte.
(28-06-2020 04:48 PM)rood schreef: [ -> ]
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.
Ik beaam! Toevallig een flesje ‘villa’ cadeau gekregen en geopend gisteren. Veel wijn voor onder de 10 euro (hij koopt aan op superiore). Voldoende complex en interessant in smaken en de afdronk heeft een redelijke lengte.

Vanavond dan eindelijk eens een barbera in het glas van dit huis. Het is La Villa 2019. Als ik zeg dat ik al aan mijn laatste glas van de fles zit, zegt dit genoeg zeker?

Wat een zalige doordrinker zeg. Rijpe kersjes, wat bosfruit in de neus. Iets floraal ook. En in de mond die typische barberazuurtjes, perfect door de fruitmand geweven. Na enkele glazen pas begin je iets van tannines gewaar te worden. Als talkpoeder.

Lekkerrrrrrr!
(16-07-2021 10:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(28-06-2020 04:48 PM)rood schreef: [ -> ]
(27-06-2020 11:28 PM)33S schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:59 PM)redacteur schreef: [ -> ]
(26-06-2020 09:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Is een huis waar ik al lang eens de Barbera’s van wil proeven, maar is er nog nooit van gekomen. Jij al eens geproefd, Baldrick?

Ik dronk de Barbera d'Asti La Villa '18 in mei.
Kon wel nog wat karaf gebruiken en was beter licht gekoeld. Voor de rest vond ik dit wel mooi, veel rood fruit, wat kersen, florale toetsen, stevige zuren. Goede p/k, betaalde iets van €12 bij Vitisvin.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Heb hier in het voorjaar een proeffles van gekocht, was nog wat jong, maar toch 12 flessen van bijgekocht voor de komende jaren bij de pasta met tomatensaus. Van geen enkele andere wijn heb ik zoveel flessen liggen.

Ik hou wel van jonge Barbera zonder houtinvloed en aan die prijs vind je niet veel beter.
Ik beaam! Toevallig een flesje ‘villa’ cadeau gekregen en geopend gisteren. Veel wijn voor onder de 10 euro (hij koopt aan op superiore). Voldoende complex en interessant in smaken en de afdronk heeft een redelijke lengte.

Vanavond dan eindelijk eens een barbera in het glas van dit huis. Het is La Villa 2019. Als ik zeg dat ik al aan mijn laatste glas van de fles zit, zegt dit genoeg zeker?

Wat een zalige doordrinker zeg. Rijpe kersjes, wat bosfruit in de neus. Iets floraal ook. En in de mond die typische barberazuurtjes, perfect door de fruitmand geweven. Na enkele glazen pas begin je iets van tannines gewaar te worden. Als talkpoeder.

Lekkerrrrrrr!

Laatste glas… zonder hulp? En geopend rond 18 uur..?
Respect! Big Grin
Citaat: Laatste glas… zonder hulp? En geopend rond 18 uur..?
Respect!

Iets vroeger begonnen Wink
Le rochette - barbera d'asti superiore 2018

Vandaag geen kinderen thuis en gezien het seizoen kreeg ik zin in wild. Dus onder de middag een tripje naar mijn favoriete slager. Daar brak keuzestress uit: er lag vanalles, van everzwijn stoofvlees over hazenrug tot wilde fazant en patrijs. Het werd uiteindelijk geen wild in de strikte zin, ik kwam buiten met kwarteltjes.
Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt Slurp

Op een vrijdagavond hoort daar uiteraard een wijntje bij, en ik had vooraf al besloten dat er hoedanook een italiaan zou opengaan vanavond. Het werd een barbera van olim bauda - qua combo misschien niet de beste beslissing, maar al bij al best te genieten bij de vogeltjes.

De wijn dan:
Lichte paarse gloed, klein waterrandje in het glas.
Kruidige neus, blauw en zwart fruit, tikje drop.
Nog vol leven, heel kruidig, zoethout, blauwe bessen, kersen en wat hout. Spannende zuurtjes op het einde met nog wat licht trekkende tannines. Voor bij de kwartels toch net iets te zwaar, nadien in de zetel met wat meer lucht enkel beter.
Die Barberas van Olim Bauda zijn kwalitatief maar inderdaad een lichte pinot noir was misschien een betere foodpairing geweest
(28-10-2023 07:50 AM)Fre schreef: [ -> ]Die Barberas van Olim Bauda zijn kwalitatief maar inderdaad een lichte pinot noir was misschien een betere foodpairing geweest

Of een Alto-Piemonte!
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?
(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?

Insmeren met boter en 15-20 minuten in de hete oven, klaar...
(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?

Beetje zoals een piepkuiken klaargemaakt. Goed kruiden peper en zout, aanbraden in pot. Dekseltje erop tot gewenste gaarheid...kleine 10 minuutjes.
(28-10-2023 05:42 PM)ntr0 schreef: [ -> ]
(28-10-2023 01:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat: Ik had deze beestjes nog nooit klaar gemaakt, en ik kan alvast zeggen: ze hebben gesmaakt

Ik kokerel al eens graag, maar ik zou echt niet weten hoe je kwartels klaar maakt.

Hoe heb jij dat gedaan, ntr?

Beetje zoals een piepkuiken klaargemaakt. Goed kruiden peper en zout, aanbraden in pot. Dekseltje erop tot gewenste gaarheid...kleine 10 minuutjes.

Thanks, zal ik eens moeten proberen!
Pagina's: 1 2
Koppelingen