wijnliefhebbers

Volledige versie: Baracchi, "Smeriglio"
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In 't weekend nog eens een fles "Smeriglio" (Cortona, 100% Sangiovese) 2008 van Baracchi opengetrokken.

Direct uit de kelder en toch heel expressieve neus met mooie houttoetsen en donker fruit. Heel vol en vlezig in de mond met vinnige zuurtjes. Klein bittertje in de afdronk, maar niet storend. Heel lekkere wijn en zijn 13 euro (bij Van Eccelpoel) meer dan waard.
Oef, ik dacht al dat ik op het forum van het laagste eh laatste nieuws zat (las eerst smerige elio Big Grin )
(05-03-2012 06:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]Oef, ik dacht al dat ik op het forum van het laagste eh laatste nieuws zat (las eerst smerige elio Big Grin )

Mja, moest ik zo lekkere wijn maken, zou ik toch ook een andere naam verzinnen; zeker als ik 'm in België zou willen verkopen ;-)))
(05-03-2012 06:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]Oef, ik dacht al dat ik op het forum van het laagste eh laatste nieuws zat (las eerst smerige elio Big Grin )

woeha
een elioke reserva zou waarschijnlijk nogal dieprood zijn met lichtroze schijn, weinig ruggengraat of body met storende zuren Tongue applaus
(06-03-2012 02:25 PM)jazzper schreef: [ -> ]een elioke reserva zou waarschijnlijk nogal dieprood zijn met lichtroze schijn, weinig ruggengraat of body met storende zuren Tongue applaus

Ons niveau niet laten zakken tot dat van het Laagste Nieuws hé Jazz.. Cool
(06-03-2012 06:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-03-2012 02:25 PM)jazzper schreef: [ -> ]een elioke reserva zou waarschijnlijk nogal dieprood zijn met lichtroze schijn, weinig ruggengraat of body met storende zuren Tongue applaus

Ons niveau niet laten zakken tot dat van het Laagste Nieuws hé Jazz.. Cool

Neen we moeten beter doen toch .... eentje met wrange oprispingen in de afdronk en na enkele jaren immobiliteit eerste klas azijnmateriaal. Iets waar je onmiddellijk na aankoop al spijt van hebt Big Grin
(07-03-2012 10:05 AM)koen schreef: [ -> ]
(06-03-2012 06:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-03-2012 02:25 PM)jazzper schreef: [ -> ]een elioke reserva zou waarschijnlijk nogal dieprood zijn met lichtroze schijn, weinig ruggengraat of body met storende zuren Tongue applaus

Ons niveau niet laten zakken tot dat van het Laagste Nieuws hé Jazz.. Cool

Neen we moeten beter doen toch .... eentje met wrange oprispingen in de afdronk en na enkele jaren immobiliteit eerste klas azijnmateriaal. Iets waar je onmiddellijk na aankoop al spijt van hebt Big Grin

waar is de like button hier applauscheers
(07-03-2012 10:05 AM)koen schreef: [ -> ]
(06-03-2012 06:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-03-2012 02:25 PM)jazzper schreef: [ -> ]een elioke reserva zou waarschijnlijk nogal dieprood zijn met lichtroze schijn, weinig ruggengraat of body met storende zuren Tongue applaus

Ons niveau niet laten zakken tot dat van het Laagste Nieuws hé Jazz.. Cool

Neen we moeten beter doen toch .... eentje met wrange oprispingen in de afdronk en na enkele jaren immobiliteit eerste klas azijnmateriaal. Iets waar je onmiddellijk na aankoop al spijt van hebt Big Grin

Ah, Koen, dat jij over Bart de Wever begint had ik niet echt verwacht Cool
(07-03-2012 12:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(07-03-2012 10:05 AM)koen schreef: [ -> ]
(06-03-2012 06:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-03-2012 02:25 PM)jazzper schreef: [ -> ]een elioke reserva zou waarschijnlijk nogal dieprood zijn met lichtroze schijn, weinig ruggengraat of body met storende zuren Tongue applaus

Ons niveau niet laten zakken tot dat van het Laagste Nieuws hé Jazz.. Cool

Neen we moeten beter doen toch .... eentje met wrange oprispingen in de afdronk en na enkele jaren immobiliteit eerste klas azijnmateriaal. Iets waar je onmiddellijk na aankoop al spijt van hebt Big Grin

Ah, Koen, dat jij over Bart de Wever begint had ik niet echt verwacht Cool

bart de wever zou je dan meer met een mollige, ronde, chardonnay met veel moelleux en een beetje overoaked, typisch voor zijn terroir :-)
Sorry Jazz, ik vond Koen zijn definitie voor De Wever passender. Wrange en azijnzure oprispingen zijn z'n handelsmerk, vooral vanaf de zijlijn (cfr immobiliteit).
(05-03-2012 03:18 PM)Dave schreef: [ -> ]In 't weekend nog eens een fles "Smeriglio" (Cortona, 100% Sangiovese) 2008 van Baracchi opengetrokken.

Direct uit de kelder en toch heel expressieve neus met mooie houttoetsen en donker fruit. Heel vol en vlezig in de mond met vinnige zuurtjes. Klein bittertje in de afdronk, maar niet storend. Heel lekkere wijn en zijn 13 euro (bij Van Eccelpoel) meer dan waard.

Straf hé, heb vanavond (heel toevallig) deze wijn gedronken. Blind geproefd, geen sangiovese herkend. Ik kan me perfect vinden in Daves tasting note, inderdaad een heel vlezige wijn met opvallende zuren, we vonden wel nog wat droogtrekkende tannine. Ik proefde ook de merlot (100%) en die stak daar nog een behoorlijk stuk bovenuit, heel zacht en fluwelig, fraicheur en evenwicht, mooie lengte, héle knappe wijn.
Deze zondag staat dit huis op de tweejaarlijkse tasting van Van Eccelpoel. Was ook al aan 't hopen dat ze meer dan hun Sangiovese meebrengen ... Waar kan je die Merlot nu al krijgen?
BogaVino, Laar 172 2180 Antwerpen (03 290 01 07 of 0475 50 75 54).
Dit weekend de Sangiovese (Smeriglio) 2008 gedronken en meer dan goedgekeurd. Ging goed bij de Spaghetti.

Het domein heeft ook een toprestaurant, en ik zie hier inderdaad wel een restaurantwijn in. Voldoende body en mooie zuren, maar toch niet die scherpe kantjes die veel sangiovesewijnen hebben (en daarom niet bij iedereen in de smaak vallen, ik kan dat wel best verdragen Wink ).

Op de site van Van Eccelpoel staat al de hele tijd dat dit een promo is en dat de wijn normaal 18 euro kost. Vind ik persoonlijk heel vreemd. Zou dit er misschien ook niet aangeven. 13 euro is een eerlijke prijs.

Voor de vogelliefhebbers: prachtig etiket met een valk erop.

[Afbeelding: Smeriglio2008.jpg]
Volledig off topic maar moet altijd aan Smeagol (LOTR) denken bij deze wijn...
(06-06-2012 04:25 PM)nco schreef: [ -> ]Volledig off topic maar moet altijd aan Smeagol (LTOR) denken bij deze wijn...

Big Grin
Koppelingen