wijnliefhebbers

Volledige versie: Wineabilly on the rocks!
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Zo dadelijk een live verslaggeving (in navolging van KrisG Wink ) van een Bourgognedegustatie mét hoog piraterijgehalte Cool
I love Piet Piraat!!! De eerste fles is precies moeilijk te vatten?:-)
Eerste wijn:
Lichtgele kleur zelfs enige groene nuance.
Matig intens aroma met gerookte toets, mineraliteit, wit steenfruit (perzik), appeltjes. In de mond heel fris met levendige zuren, de wijn heeft een behoorlijke complexiteit, is wel rijp maar toch strak. In de afdronk hebben we hazelnoot, terug de zuren en een sympathiek bittertje.
89
Tweede wijn:
Intenser qua kleur, meer strogele kant op. Intensere aroma's van rijpe peer, lichtjes banaan zelfs, rokerig, mineraal, krijt en zelfs bijna pétrollé...Fijngelaagd. Strakker in de aanzet maar toch mooie rondeur.
90
Derde wijn: Totaal ander kleur dan de vorige twee.
Rood namelijk;
Kersenrood meer bepaald, met een lichte waterrand, niet volledig klaar (ongefilterd?vraagt Doc - idd Wink ). Doorschijnend maar niet té. Rood fruit (geplette aardbeitjes) tijm en peper, lichte florale toets. De aardbei komt terug in de mond, mooie bouw, krachtig zoals zijn aoc, toch blijvend zacht en perfecte zuren. Kruidige, pittige afdronk. Heel lichte droogtrekking.Nog véél tijd.
90+
Vierde wijn:
Minder intens dan vorige wijn. Kersenrode kleur, doorschijnend. Fruit springt uit het glas, framboos, rode kersjes, nadien toch ook wat zwart fruit. Wat florale indrukken ook. Een licht putje werd door Jo en Gerten herkend. Later komt er mineraliteit bij, grafiet. Heel evenwichtig mondgevoel, terug heel RIJPE rode vruchtjes, fluwelig.
90
Wijn 5
Bruinig kersenrood, ook aan de rand bruine toetsen (zoals Matten zijn toilet deze morgen Wink )
Snel aflopende tranen. Organische neus, overrijp rood fruit, leder, na een tijdje minerali..tijdje. In de mond rond en rijp, toch weer wat 'over the top' gevoel, zuren nét niet strak genoeg. Drinkbaar maar een beetje zoals Wendy Van Wanten. De mooiste jaren zijn voorbij. 83-
Zesde wijn:
Intensere kleur dan vorige, toch nog doorschijnend kersenrood, tranen. Animaal, leder, sous-bois, witte peper, rood fruit. Vincent bemerkt hier ook duidelijk gekookte princesseboontjes. Fris mondgevoel, zacht fluwelig maar toch wat hoekig, heeft beet door de aanwezigheid van wat tannines in de finale, daardoor ook lichtjes droogtrekkend.
91
Wijn 7:

Puur robijnrood, heel doorschijnend, jong.
In de neus zeer zuiver rood fruit (men denkt aan Beaujolais), frambozen en aardbei, kruidigheid (laurier), schepsnoep (©Doc) en bloemetjes.
Heel frivool in de mond, licht en toch complex, zeer mooi evenwicht, levendig en zuiver, de woorden precisie en finesse vallen...
92
Achtste wijn:
Wat gesloten aanvankelijk, maar toch mooi hetgeen er nu al uitkomt. Aards, grafiet, sinaasappelschil wat ceder en toch ook kruidigheid. Vincent : " Een neus die diepte verraadt " Gelijk hoor ! Wat strenger in de mond, zuren++ Rood fruit. Is eigenlijk de verleider in vgl met wijn negen.
91+
Negende wijn:

Donkerder dan de vorige. Jonger ook. De neus doet me denken aan de Trapet Chambertin die ik ooit mocht proeven. Agrume (pompelmoes), ceder en zwarte bessen in de fijnkorrelige neus. In de mond krachtig en prachtig, zeer gestructureerd, de zuren houden de wijnen nog wat in de greep. De wijn heeft echter een gelaagdheid en complexiteit vergelijkbaar met het nummer van Elvis Costello dat ondertussen speelt (Jack of all parades). In de afdronk komen ook de tannines opzetten. Ik vrees dat Doc voor het schenken van deze wijn 5 jaar voorwaardelijk zal krijgen.
93+
Tiende wijn
Direkte neus van witte peper opvallend, wat krijterige mineraliteit, rood fruit, sigarenkistje.
Zacht in de mond, fluwelig, fijne rode kersjes, puntig, enorm veel finesse.
11de wijn

Zeer zuiver briljant doorschijnend robijnrood.
Ongelooflijk verleidelijke neus, met toast, rood fruit, putje, muskaat, peper.
zeer zacht en zuiver in de mond, veel materie die echter breed en evenredig is uitgesmeerd over de ganse lange lengte van de wijn. Lijkt zeer jong maar reeds perfect versmolten. wat tabak in de afdronk. Een elegante en harmonieuze wijn die ons eventjes stil doet genieten.
94
gelle bleft zekes drinke?
Twaalfde wijn:
Opvallende aroma's van eucalyptus, menthol, kruidig, zwart fruit, gedroogde pruimen, aardse ondertoetsen. Heel zuivere mond, vol, intens.
Wijn 13

Heel donker kersenrood- Is dit wel een Bourgogne? Snel aflopende tranen.
De neus is stinkie winkie, koffiebonen en animle toetsen, peper en zwart fruit, kruidigheid (laurier), pruimen.
Heel krachtig in de mond, we gaan naar Cotes de Nuits, veel structuur, vlezig, power.
90
Veertiende wijn:
Complexe neus van gedroogde pruimen, compote, geroosterd zwart fruit (what's in a name), likoreus,...in de mond confituré, warm, kruidige tannines ronden het geheel af.
91
Jullie draaien er daar wel een mooi aantal flesjes door. Keep up the good work en vooral enjoy.Wink
Vijftiende wijn:

Aanvankelijk terug vluchtige medicinale sintels, wat sigarenkistje en mineraliteit, beetje sousbous, kruidig, bittertje, koffie. Krachtige aanzet, rode kersjes, rechtlijnig, goeie zuurdrempel, power en tannines++, warmte.
16de wijn

Zeer troebel, bruinrood.
Onderhout in de neus, bos, rijp rood fruit, mineraliteit (naar het metalige toe), peper. Edit: Sojasaus.
Fijn in de mond, algauw komen de zuren opzetten, domineren even, de wijn eindigt zacht, aarbei in de afdronk.
Oud maar fris als een hoentje.
(10-03-2012 10:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]Oud maar fris als een hoentje.

Net als de proevers eigenlijk Smile
(10-03-2012 10:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]16de wijn

Zeer troebel, bruinrood.
Onderhout in de neus, bos, rijp rood fruit, mineraliteit (naar het metalige toe), peper. Edit: Sojasaus.
Fijn in de mond, algauw komen de zuren opzetten, domineren even, de wijn eindigt zacht, aarbei in de afdronk.
Oud maar fris als een hoentje.

En zo fris als V !Smile
De vijf eerste wijnen zijn ondertussen onthuld Smile
Je maakt ons benieuwd naar de overige. Al begrijp ik dat de meeste proevers nu recup nemen.
Werd de Geil als piraat herkend of zijn ze erin gestonken?
(10-03-2012 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wijn 5
Bruinig kersenrood, ook aan de rand bruine toetsen (zoals Matten zijn toilet deze morgen Wink)
puke
(12-03-2012 04:15 PM)Matten schreef: [ -> ]
(10-03-2012 04:57 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wijn 5
Bruinig kersenrood, ook aan de rand bruine toetsen (zoals Matten zijn toilet deze morgen Wink)
puke

Originele "crachoir")-)-
(12-03-2012 02:30 PM)BrunoB schreef: [ -> ]Je maakt ons benieuwd naar de overige. Al begrijp ik dat de meeste proevers nu recup nemen.
Werd de Geil als piraat herkend of zijn ze erin gestonken?

Er waren meerdere piraten...! En hele goeie zelfs...
Geil werd niet door mij geschonken. Hij kwam redelijk vroeg in de degustatie, werd namelijk door de schenker bestempeld als 'lichte' wijn. In eerste instantie dacht iedereen aan Bourgogne, persoonlijk vond ik m in de neus vergelijkbaar met de gewone pinot noir van Forey (houtlagering). Toen Vincent opperde dat ie in de richting van Chalon-Macon dacht, zag ik Gerten moeite doen zijn lach in te houden. "t Is nen Duits" zei ik toen... Of hoe afleiding en deductie soms even belangrijk zijn dan olfactorisch geheugen Wink

ps: Wij hadden niks te maken met de wc-pot van Matten hoor, hij miste in extremis de degustatie wegens onverantwoord gedrag de vorige dag. Cool
Hele goeie piraten? Schitterende piraten! Met volle teugen genoten van de fantastische wijn en het superleuk gezelschap!
o la lalaaa, schoon reekske al. Wa gaat de rest dan nog geven.
wijn 3 vraagt idd nog veel tijd...
(12-03-2012 10:17 PM)Venne schreef: [ -> ]o la lalaaa, schoon reekske al. Wa gaat de rest dan nog geven.
wijn 3 vraagt idd nog veel tijd...

Ik had het geluk 's een 2004 te proeven . Tnx Venne. Inderdaad heel mooi verouderingspotentieel.
Pagina's: 1 2
Koppelingen