wijnliefhebbers

Volledige versie: Lentedegustatie La Buena Vida
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dit weekend 24, 25 en 26 maart is het lentedegustatie bij La Buena Vida: degustatielijst in bijlage

Staan er wijnen tussen die jullie kennen / aanraden?

PS. Bij Portovino is het zaterdag Bourgogne
Mustiguillo (het volledige gamma) => Mestizaje is een schitterende wijn.
Roda (gekend uiteraard)
Toro Albala Don PX (pedro ximenes - duur, maar wel eens de moeite als speciale fles)
Corullon (mencia druif)
Cava van Albert i Noya
Torre de Bareda (Amigos)

En nog een aantal andere dingen die niet op de lijst staan...[/align]
(20-03-2012 10:12 PM)MicHtical schreef: [ -> ]Dit weekend 24, 25 en 26 maart is het lentedegustatie bij La Buena Vida: degustatielijst in bijlage

Staan er wijnen tussen die jullie kennen / aanraden?

PS. Bij Portovino is het zaterdag Bourgogne

Ik weet niet wat jij goed vind - ik zou gewoon alles proeven wat rood is en meer dan 12m vat heeft gehad.
Elias Mora, Gran Elias Mora 2007, D.O. Toro mag je zeker niet missen.
Tafel 13 in zijn geheel mag je zeker niet missen, 13 is hier een geluksgetal - ik zou tafel 13 als laatste doen.
[/quote]

ik zou gewoon alles proeven wat rood is en meer dan 12m vat heeft gehad.
[/quote]

@Fleer: ik zie de relevantie van jouw selectiecriterium (min 12 m vat) eerlijk gezegd niet.
Ik zie de reacties al voor mij : "Spanje = veel te veel hout" ...
Zou het hieraan liggen: tussen 6 en 12 m => crianza en vanaf 12m (minder dan 24m) reserva?
(21-03-2012 07:47 PM)Johan_Vdd schreef: [ -> ]Zou het hieraan liggen: tussen 6 en 12 m => crianza en vanaf 12m (minder dan 24m) reserva?

Dan nog blijft de vraag dezelfde: waarom is dit een relevant selectiecriterium?

Onbevooroordeeld (liefst blind) proeven, zonder a priori uitsluitingen blijft de beste "ontdekkingsmethode".
Na de ontdekkingsmethode wordt dit selectiecriterium relevant omdat mijn smaakpapillen en zo over beslist hebben.
In mijn kelder ligt geen Spaans wijn met minder dan 12 maanden vat en ik heb er 10 tallen geproefd de laatste maanden, (met minder).
Crianza of reserva is geen criterium.
Merci voor de tips mensen. Ben van zins om zoveel mogelijk te proeven maar als er een proefvermoeidheid toeslaat wil ik toch al zeker jullie tips al geslurpt hebben.
Heb trouwens veel zin om af te bouwen op deze degustatie ipv de klassieke opbouw. Dan proef je die absolute kleppers (of dat zouden ze toch moeten zijn voor die prijs) met een frisse mond.

Reserva is idd geen criterium niet in het minst omdat men soms wel los omspringt met die termen. D.O. of D.O.C. geeft die zekerheid wel wat niet wil zeggen dat je soms een eenvoudige tafelwijn kan tegenkomen die heel smakelijk is. Soms ligt diezelfde wijn enkele jaren later met een D.O. status in de rekken.
Wit zou ik zeker Rafa Palacios proberen (Bolo, godellodruif), dit is de guru voor wit in Spanje.
Ook de corullon 07 in rood (menciadruif) van zijn broer Alvaro! Mestizaje vind ik ook goed. En Roda uiteraard.

ik zou gewoon alles proeven wat rood is en meer dan 12m vat heeft gehad.
[/quote]

@Fleer: ik zie de relevantie van jouw selectiecriterium (min 12 m vat) eerlijk gezegd niet.
Ik zie de reacties al voor mij : "Spanje = veel te veel hout" ...
[/quote]

Als hout geen selectiecriterium is waarom zetten ze het dan bij LaBuenaVida op hun degustatielijst ?
Je moet gewoon weten hoe er mee om te gaan, daar bedoel ik dan mee, de combinatie tussen vat en druivensoort, bij bvb een Garnacha is dit gemiddeld minder dan bij een tempranillo...
La Buena Vida, wat heb ik vandaag onthouden......dat Villacreces een lekker wijntje is - dat Mestizaje een scherpe wijn is en dat zelfs Terrerazo er niet voor moet onder doen, dit komt door de Bobal druif, niet mijn smaak - Pedrosa Crianza 2009 is een bom, zelfs de Grand reserva kan er niet aan. - tafel 13 was een tegenvaller Anima Negra was zeer goed gevolgd door Elias Mora. - Corimbo 2008 is er ook eentje om te noteren, zeer goed.
Afrondertje een Don PX 1982 Gran Reserva, een engeltje op uw tong.
Even diep nadenken (er is al een dag tussen hé :°)

TAFEL 2 - Wit
Van wit vond ik de Rafael Palacios, Bolo en de Anima Negra, Quibía best lekker. F. Capafons-Osso, Enllac vond ik persoonlijk heel lekker hoewel het blijkbaar een erop of eronder wijn is voor de meesten. De prijs weerhield me echter van een aankoop.

TAFEL 4-TORRE DE BARREDA
Voor die prijs (8€) allen best in orde, eenvoudig maar goed gemaakt denk ik.

TAFEL 10 - JIMENEZ-LANDI
Heel eigen stijl wat wel wat discussies op gang bracht. Iets wat wijn wel moet doen denk ik.
De rokerigheid in de neus bij de Bajondillo heb ik nergens anders ervaren.

TAFEL 11 – MUSTIGUILLO
Fenomenaal, zelfs de witte wat hun eerste poging is. Gebotteld op 5 maart 2012 en op 10 maart al richting België. Alles was er knal op vond ik, hun top cuvée is zeer goed maar de meeste gaan al voor hun basis en midden.
De wijnmaker zelf kwam over als een goed onderlegde gepassioneerde artiest die me op één of andere manier deed denken aan Javier Bardem. Een ferm compliment want ik vind dat is een dijk van een acteur.

TAFEL 13 - Topwijnen
Enkel Viñàtigo Tintilla 2008, D.O. Ycoden-Daute-Isora (Tenerife) vonden we daar echt de moeite prijs / kwaliteit.
De Anima Negra en de Elias Mora hebben we als allerlaatst geproefd wat erg spijtig was. Net iets te veel tussenstops gemaakt waardoor de smaakpapillen een kortsluiting kregen.

TAFEL 15 – COSTERS DEL SIURANA
De Miserere is een bom! Duur maar ongelofelijk lekker, wat een afdronk.

TAFEL 16 -
DON PX Gran Reserva 1982 is voor die prijs onmogelijk om te laten liggen. De veel duurdere 1983 Etiqueta Doble en de 1976 Gines Liebana waren een overtreffende trap maar het prijsverschil voor mij niet waard.


Van de, nochtans zeer charmante, dame aan tafel 6 kreeg ik trouwens een behoorlijke verontwaardigde blik toen ik na het proeven van haar Vermouth zei dat ik dat wel eens in eten gebruik. Ze wees er me op dat het de bedoeling is dat als aperitief te nuttigen.
Ik weerhield me om te vragen "Vermouth, is dat niet een soort Martini?". Ach, meisjes plagen…
(26-03-2012 11:10 PM)MicHtical schreef: [ -> ]Ach, meisjes plagen…

... is een glaasje extra vragen....!

thank you voor t verslagje!
Inderdaad mooi verslag, thnx
Koppelingen