wijnliefhebbers

Volledige versie: Daniel Bouland
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5
(23-01-2022 11:24 PM)redacteur schreef: [ -> ]Zijn witte wijnen zien geen hout. Ze hebben inderdaad wel een voller profiel, zeker voor een vinificatie op inox.
2019 was natuurlijk ook een vrij warm jaar.

Dat weet ik dan weer. Merci!
(23-01-2022 09:58 PM)TheHolyGrape schreef: [ -> ]Daniel Bouland - Beaujolais Blanc (2019)

Hoge verwachtingen gezien zijn assortiment aan rood. Zeker niet teleurstellend. Minder mineraal dan verwacht. Nogal vol en vettig. Zelfs wat banaan. Heeft dit nu hout gezien want ik vind online niets dat uitsluitsel kan bieden..

Een wijn voor bij een stukje vis en vette botersaus. Ik had gehoopt op meer frisheid. Nét niet goed genoeg. In wit speelt bv. Jean Paul Brun een klasse hoger (écht wel top!).

€13 bij idealwine. Leuk aanbod en scherpe prijzen.

Jean Paul Brun deze avond in het glas bij een lekker stukje vis Slurp
(25-01-2022 11:34 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(23-01-2022 09:58 PM)TheHolyGrape schreef: [ -> ]Daniel Bouland - Beaujolais Blanc (2019)

Hoge verwachtingen gezien zijn assortiment aan rood. Zeker niet teleurstellend. Minder mineraal dan verwacht. Nogal vol en vettig. Zelfs wat banaan. Heeft dit nu hout gezien want ik vind online niets dat uitsluitsel kan bieden..

Een wijn voor bij een stukje vis en vette botersaus. Ik had gehoopt op meer frisheid. Nét niet goed genoeg. In wit speelt bv. Jean Paul Brun een klasse hoger (écht wel top!).

€13 bij idealwine. Leuk aanbod en scherpe prijzen.

Jean Paul Brun deze avond in het glas bij een lekker stukje vis Slurp

Zalige combinatie!
(27-01-2022 12:33 PM)TheHolyGrape schreef: [ -> ]
(25-01-2022 11:34 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(23-01-2022 09:58 PM)TheHolyGrape schreef: [ -> ]Daniel Bouland - Beaujolais Blanc (2019)

Hoge verwachtingen gezien zijn assortiment aan rood. Zeker niet teleurstellend. Minder mineraal dan verwacht. Nogal vol en vettig. Zelfs wat banaan. Heeft dit nu hout gezien want ik vind online niets dat uitsluitsel kan bieden..

Een wijn voor bij een stukje vis en vette botersaus. Ik had gehoopt op meer frisheid. Nét niet goed genoeg. In wit speelt bv. Jean Paul Brun een klasse hoger (écht wel top!).

€13 bij idealwine. Leuk aanbod en scherpe prijzen.

Jean Paul Brun deze avond in het glas bij een lekker stukje vis Slurp

Zalige combinatie!

Was het zeker Heart de kookkunsten van de vrouw en in combi met Jean Paul Brun Beaujolais Blanc 2020.
Ik heb ze graag jong, heel jong de witte van Jean Paul Brun, wit steenfruit, appel, floraal, heel fris maar zo elegant en vol. "Burgundian style" Perfect met het visje. In de zomer gaat mijn voorkeur dan uit naar de Classic, iets lichter, een euro of 6 goedkoper en gaat hier open bij den apero en verder als begeleider bij een licht visgerechtje.
Helaas hier op de streek zijn ze vlug uitgeput, ik vermoed dat vele restaurants aan de kust ook grijpen naar de kunsten van Jean Paul Brun. (Geen enkele 2020 classic in mijn kelder Angry )
te koop bij de kok in Lier
https://wijnen-dekok.com/wijnmaker/jean-paul-brun/
Is natuurlijk wel een eindje van Nieuwpoort Wink
(29-01-2022 07:39 PM)shiraz schreef: [ -> ]te koop bij de kok in Lier
https://wijnen-dekok.com/wijnmaker/jean-paul-brun/
Is natuurlijk wel een eindje van Nieuwpoort Wink
Mondovino.nl levert ze gratis aan huis. Prijzen liggen er ongeveer hetzelfde.
(30-01-2022 06:34 PM)rik schreef: [ -> ]
(29-01-2022 07:39 PM)shiraz schreef: [ -> ]te koop bij de kok in Lier
https://wijnen-dekok.com/wijnmaker/jean-paul-brun/
Is natuurlijk wel een eindje van Nieuwpoort Wink
Mondovino.nl levert ze gratis aan huis. Prijzen liggen er ongeveer hetzelfde.

Thanks maar ik ben daar ne rare in, online koop ik heel weinig. Allé het is te zeggen, ik koop online en pik ze graag zelf op.
Reden 1:
Zo liep ik onlangs nog Jacques Thienpont tegen het lijf toen ik in mijn wijntjes oppikte in Maarkedal, tja dan zijt ge niet rap buiten maar eens buiten dan heb je weer iets nieuws mee, nieuwe tips, weetjes.... Zo ook bij Ambrosius (Koksijde) gepassioneerde verkoper, Tout est Vin (Brussel)...waar een felle madam mij laatst 3 uur heeft bezig gehouden en tot we eindigden in haar privé kelder....Wink
Ik heb er nog her en der dat ik moet oppikken, dat is dan ook het nadeel maar daar maakt mijne madam gretig gebruik van om er een dag-uitstapje van te maken ....Zo zegt ze dat er in Leuven ook lekkere restaurants zijn Wink

Reden 2:
Geen ambras met gebroken flessen, verzekering,...

(zo ook met champagne, hier komt enkel op tafel wat we zelf ter plaatse gekocht hebbenSlurp, dit maakt het verhaal des te interessanter bij het schenken)

@Shiraz ....bijna kunnen we klinken Wink
Corcelette 2018 - om te proeven.

Dag 1: Prima wijn, maar geen idee waar de heisa om te doen is
Dag 2: Hmm, dit zou wel eens wat kunnen worden.
Dag 3: Wie moet ik trouwen om dit de rest van mijn leven te mogen drinken?
Dag 4: Ja dag, de fles ging op dag 3 gewoon op hoor.

Precies zoals voorspelt dus.
(20-05-2022 01:47 PM)UC schreef: [ -> ]Corcelette 2018 - om te proeven.

Dag 1: Prima wijn, maar geen idee waar de heisa om te doen is
Dag 2: Hmm, dit zou wel eens wat kunnen worden.
Dag 3: Wie moet ik trouwen om dit de rest van mijn leven te mogen drinken?
Dag 4: Ja dag, de fles ging op dag 3 gewoon op hoor.

Precies zoals voorspelt dus.

Die rode van Bouland hebben hun tijd nodig in de fles maar blijkbaar ook in het glas Wink
de 2016 gehad maar nog geen 2018 gedronken.
(20-05-2022 01:47 PM)UC schreef: [ -> ]Corcelette 2018 - om te proeven.

Dag 1: Prima wijn, maar geen idee waar de heisa om te doen is
Dag 2: Hmm, dit zou wel eens wat kunnen worden.
Dag 3: Wie moet ik trouwen om dit de rest van mijn leven te mogen drinken?
Dag 4: Ja dag, de fles ging op dag 3 gewoon op hoor.

Precies zoals voorspelt dus.

Haha, zalige note!
(20-05-2022 05:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(20-05-2022 01:47 PM)UC schreef: [ -> ]Corcelette 2018 - om te proeven.

Dag 1: Prima wijn, maar geen idee waar de heisa om te doen is
Dag 2: Hmm, dit zou wel eens wat kunnen worden.
Dag 3: Wie moet ik trouwen om dit de rest van mijn leven te mogen drinken?
Dag 4: Ja dag, de fles ging op dag 3 gewoon op hoor.

Precies zoals voorspelt dus.

Haha, zalige note!
Inderdaad. Wel gezegd dat de Corcelette andere koek is dan bvb zijn Chiroubles of Cote de Brouilly die een stuk toegankelijker zijn.
(20-05-2022 01:47 PM)UC schreef: [ -> ]Corcelette 2018 - om te proeven.
Dag 1: Prima wijn, maar geen idee waar de heisa om te doen is
Dag 2: Hmm, dit zou wel eens wat kunnen worden.
Dag 3: Wie moet ik trouwen om dit de rest van mijn leven te mogen drinken?
Dag 4: Ja dag, de fles ging op dag 3 gewoon op hoor.
Precies zoals voorspelt dus.
Geen droge lever blijkbaar. Anderzijds overdaad schaadt.
(20-05-2022 08:54 PM)Fre schreef: [ -> ]
(20-05-2022 05:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(20-05-2022 01:47 PM)UC schreef: [ -> ]Corcelette 2018 - om te proeven.

Dag 1: Prima wijn, maar geen idee waar de heisa om te doen is
Dag 2: Hmm, dit zou wel eens wat kunnen worden.
Dag 3: Wie moet ik trouwen om dit de rest van mijn leven te mogen drinken?
Dag 4: Ja dag, de fles ging op dag 3 gewoon op hoor.

Precies zoals voorspelt dus.

Haha, zalige note!
Inderdaad. Wel gezegd dat de Corcelette andere koek is dan bvb zijn Chiroubles of Cote de Brouilly die een stuk toegankelijker zijn.

Goed om te horen, heb de Chiroubles nog liggen voor een wijnproeverij later dit Jaar.
Na het gepraat over Bouland in het vakantietopic kreeg ik zin om nog eens iets van de eenvoudig te bereiken man te openen.
Het grootste deel van mijn stash is 2020 en in dat opzicht leek de Chiroubles Chatenay '20 de geknipte fles om jong te openen.

Na PnP stuiven de rijpe aroma's van aardbei, framboos en kers meteen uit het glas. Je kan er moeilijk om heen, 2020 is (heel) rijp in de Beaujolais. Dat zie je ook aan de kleur die donker roodpaars is. In de neus merk ik ook een pepertoets en wat aards/fumé. Maar vooral bakken rijp fruit.
In de mond veel materie die zich opnieuw vertaalt in fruit, fruit, fruit. Jammy wordt het nooit, maar ik kan begrijpen dat het voor sommigen op de rand van té rijp balanceert. Rijpe tannines geven de wijn echter voldoende ruggengraat en een bittertje op het einde zorgt voor wat fraîcheur. Vrij lange finale.

Op dag twee heeft het fruit een beetje van zijn intensiteit verloren, waardoor de wijn aan balans wint. Alles lijkt beter op zijn plaats te zitten wat me hoopvol stemt voor de toekomst van deze wijn/jaargang.
Citaat: Op dag twee heeft het fruit een beetje van zijn intensiteit verloren, waardoor de wijn aan balans wint. Alles lijkt beter op zijn plaats te zitten wat me hoopvol stemt voor de toekomst van deze wijn/jaargang

Goed dat je nog wat over had voor dag twee, want dit is inderdaad de evolutie die ik zou verwachten voor zo’n jonge wijn. Dan is dag 2 vaak beter.
Mijn eerste Bouland 2017.
Ik weet niet of hij dit nog doet, maar in 17 maakte Daniël het voor iedereen wat ingewikkelder door wijnen op de markt te brengen met de specifieke cuve erbij genoteerd.
De Morgon VV Foudre n°7 in het glas.
Dag 2 (gisteren 1 glaasje geproefd)
Als steeds is de kleur behoorlijk intens, donkere kersen.
Die kersen komen terug in de neus, naast blauwe bes. Na opschudden enorm kruidig met een groenige toets, een snuifje zoethout. Niks rood fruit. De mond is redelijk ernstig, lijkt me iets meer geëxtraheerd dan de 2016 s, zelfs wat voelbare tannine, deed me zelfs even denken aan de Moulin a vent van Ligier Bel-Air. De volgende slok kwam dan weer wat soepeler over. Toch een groene (licht onrijpe) toets in de afdronk.
Zeer mooie wijn maar (voorlopig) niet het niveau van de 2016.
Eerste versie van deze post verdween door batterij die plots op was Rolleyes
Verkorte versie dan maar:
Ik schonk de Morgon VV 2013 gisteren.
De neus is rijp, met zwart fruit en peper. In de mond is dit heerlijk zacht, lang, zuiver, fluwelige tannines. Perfect op dronk (hoewel nóg veel reserve).
Een absolute topper, en al zéker in zijn prijscategorie.

Hoe goed Bouland ook mag zijn in zijn jeugd, het loont écht de moeite om eens enkele flesjes wat verder weg te stoppen.
Stukje uit 'The new French wine' van Jon Bonné
Dit weekend de Beaujolais Blanc 2021 gedronken. Meer dan prima wijn, maar miste wel de Bouland typiciteit.
Pagina's: 1 2 3 4 5
Koppelingen