wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Le Roc des Anges
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Stel: uw vrouw zit tot 21u in de Italiaanse les in Brussel.
Zelf werkt ge in Brussel-centrum.
Ge moet haar na de les ophalen. Wat doet een mens dan ?

Juist: op kantoor werken tot 19u en dan lekker gaan dineren.

Soit, de reden dus dat ik zonet lekker gaan eten ben bij mijn favoriet (wijn)restauranteke in hartje Brussel ("quartier Sablon" zoals de dikkenekken zeggen) : Orphyse Chaussette.
De mooiste selectie Rhone-Languedoc-Roussillon die ik ooit in een restaurant ben tegengekomen. (Patron is van Perpignan, vandaar...). Ben er nu een keer of 5 geweest en telkens geniet ik met een kinderlijke smile van de uitpuilende wijnkaart (aan pinoccioprijzen.... )

Hoewel ik alleen was, kon ik het me niet laten ....
Een lekkere fles gepakt (gene schrik: heb halve fles mee nr huis genomen):

Domaine Roc des Anges, Segna de Cor, 2007, Cotes-du-Roussillon Villages.

De wijnmaakster en eigenares (Marjorie Gallet) is een schoon poepke van nu ongeveer 29 jaar. En haar wijnen zijn fantastisch ...
Deze instapcuvée is Grenache, Carignan, Syrah.

Mooie diepe kleur.
Mediumintens boeket. Vooral kruiden, donker fruit en wat vegetaals komt er door.
Heel sappige aanzet in de mond gevolgd door fris fruit en provencaalse kruiden. Helaas ook hier weer een ietsiepietsie onrijps (de carignan?) die er door friemelt. Mooie rijpe tannines .
Middellange afdronk.
(85-86/100)

De 2005 die ik hiervan dronk was impressionanter, voller. (88-89/100).

Zeer mooie instapwijn, geeft goesting in de topcuvées van het domein !
Het leven is toch één grote strijd!
@roeland
Je was ze bijna tegengekomen want volgende week is ze in Brussel:-)
Paar jaar geleden zijn we (eh KK:-) ) ze eens tegengekomen en idd een schoon madam me goei wijnen, vooral hare carignan en de witte VV.
Venne ze komt naar Le Vin Passion in Koekelberg hé?
Of ook nog ergens anders ?
Ben aan t twijfelen of ik ns naar die proefdagen van LVP zou gaan volgende week.
Heb daar al tweetal keer wijn gekocht maar nooit nr proefdag geweest.
Met de wijnmaker (-maakster) babbelen is altijd wel heel interessant natuurlijk...
Yes , LVP in koekelberg.
Altijd een beetje een rare sfeer tijdens degustaties maar heeft mooi gamma.
Ik ga wel eens een kijke nemen zaterdag.
Aha, eindelijk eens kunnen aanmelden in maar vier pogingen met verkeerd paswoord.
Mijn geheugen gegint stilaan terug te keren...
Indeed Venne, toffe madame, ik herinner mij nog de 1903 cuvee die wij bijna op kookpunt hebben opengtrokken in een wijnhandel in Waarschoot. Beetje zonde want met zo'n alcoholgehalte blijft er dan niet veel meer over van de rest. Anyway, als mijn geheugen mij niet in de steek laat ligt er nog zo eentje in Love en Joel ....Smile
En nog eens proficiat met uw 34 mm
Proficiat met uw 34 mm?
Moest het nu nog cm zijn...Rolleyes

ps: KK, uw paswoord is "poepeloere" (zorg wel dat niemand het te weten komt!)
Heb Marjorie Gallet in November ontmoet en die dame weet wat wijn maken is.
Roeland de andere cuvees zijn de moeite waard dat kan ik je vertellen.

Heb toen de mooiste 100% Carignan ooit geproefd, haar Cuvée 1903, onwaarschinlijk goed. Ligt nu in mijn kelder.
Olaf =Vinama?
Nov , in Turnhout?
Heb ze vandaag gezien, enkele mooie nieuwe dingen, ook via stefan Maury waw
Nieuwe witte... ne geen lijnen wel Vella (zoals Decleir , eclair)
Vinama= ja
Nov , in Turnhout= nee, november in Brussel
Les Vieilles Vignes 2004
Carignan Grenache Syrah
WAW , dit is heel goed! Zeer donkere kleur. Stevig spul maar toch een mooie fraicheur en elegantie, hoge alco van 14,5 is toch mooi onder controle door het fruit. In de neus merk je direct de Carignan, mediteraans, zwarte chocolade lengte en mineraliteit. Dat laatste heeft Marjorie me zelf leren ontdekken, typisch voor die schisten of zoiets onder die VV. Op zijn apogée zoals ze zeggen... content dat ik er zo lang kunnen afblijven ben.
Iglesia Vella 2008

Wat nagellak in de neus, zeste van mandarijn, witte peper, abrikoos. Een absoluut grote witte wijn met uitstekende finesse door z'n fijne zuurtjes en mooie rondeur. Grenache gris 100%.
zou hem nooit zo zuidelijk zetten :-) ne favoriet van mij en de wijnbouwster ook... eh KK ? :-)
Segna de Cor 2014

Rijpe kers in de neus, finesse. Ook in de mond vrij fijn, maar de tannines kwamen op een bepaald moment vrij abrupt opzetten. Blind gekregen en had geen idee waar dit te plaatsen. Ik dacht aan Italië omwille van de mooie zuurtjes toch ook wel. Jo had mij echter een elegante Roussillon voorgezet! Op het einde van de avond nog eens aan het herproeven en de tannines zijn veel zachter nu, wat de wijn nu helemaal in evenwicht brengt.
(19-03-2017 01:23 AM)Olivier schreef: [ -> ]Segna de Cor 2014

Rijpe kers in de neus, finesse. Ook in de mond vrij fijn, maar de tannines kwamen op een bepaald moment vrij abrupt opzetten. Blind gekregen en had geen idee waar dit te plaatsen. Ik dacht aan Italië omwille van de mooie zuurtjes toch ook wel. Jo had mij echter een elegante Roussillon voorgezet! Op het einde van de avond nog eens aan het herproeven en de tannines zijn veel zachter nu, wat de wijn nu helemaal in evenwicht brengt.

En zie nu pas dat over deze wijn op dit forum al redelijk wat werd gepalaverd... heel herkenbaar ook wat men schrijft, die koelheid, die lichte onrijpheid, die elegantie.
I Heart it!
(19-03-2017 09:01 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-03-2017 01:23 AM)Olivier schreef: [ -> ]Segna de Cor 2014

Rijpe kers in de neus, finesse. Ook in de mond vrij fijn, maar de tannines kwamen op een bepaald moment vrij abrupt opzetten. Blind gekregen en had geen idee waar dit te plaatsen. Ik dacht aan Italië omwille van de mooie zuurtjes toch ook wel. Jo had mij echter een elegante Roussillon voorgezet! Op het einde van de avond nog eens aan het herproeven en de tannines zijn veel zachter nu, wat de wijn nu helemaal in evenwicht brengt.

En zie nu pas dat over deze wijn op dit forum al redelijk wat werd gepalaverd... heel herkenbaar ook wat men schrijft, die koelheid, die lichte onrijpheid, die elegantie.
I Heart it!

I Heart it too! Heel noordelijke stijl voor een zuiderse wijn. Alcoholvolumes zijn mooi onder controle. Er wordt daar wat vlugger geoogst dacht ik, vandaar misschien die lichte onrijpe impressies direct na het schenken. Komt echter na wat verluchting vlug in orde. Inderdaad, elegantie troef!
Twee weken terug de Australe 2015 gedronken, 100% syrah.
Vooral fruit, zure kers, mineraliteit ook. Toch wat ontgoochelend vond ik, niet echt lang en complex genoeg. Misschien een gesloten fase.
Reliëfs 2014
Een cuvee met 60% Carignan. De neus is nog mooi: wat kruidig, zwart fruit, garrigues. De mond is eerder eentonig, sappig met veel blauw rijp fruit. Alcohol ook wel. Blauwe bes ook in de nadronk. Aan 22 euro geen goeie pq. Zowat de eerste mindere fles van bij Portovino. We zullen t Jan voor een keer vergeven
(05-02-2013 01:48 PM)doc schreef: [ -> ]Iglesia Vella 2008

Wat nagellak in de neus, zeste van mandarijn, witte peper, abrikoos. Een absoluut grote witte wijn met uitstekende finesse door z'n fijne zuurtjes en mooie rondeur. Grenache gris 100%.

Iglesia Vella 2014, en zoveel jaar na datum kan ik me nog steeds volledig aansluiten bij deze TN.
In plaats van nagellak had ik een rieslingachtige petrol toets in de neus die na het walsen een mineralig karakter krijgt. Heerlijk complexe neus met een fijne fruitigheid (die mandarijnzeste!) en kruidigheid die ook terug te vinden is in de mond. De wijn is ondertussen 7 jaar oud, ik dacht dat het beste er al van af ging zijn maar dit is toch echt goed hoor.
Carignan 1903 (2012)

Gemaakt van 100% Carignan van stokken die geplant zijn in 1903. De helling is noordelijk georienteerd, dit zou moeten helpen om de fraicheur te bewaren, afgaande op het alcoholgehalte van 13,5% lijkt het er ook op dat ze hun doel bereiken.

Een heel donkere, bijna zwarte wijn met aroma's van rijpe kersen op alcohol, zwart fruit, fondant en kruidigheid, mooi!
Volle aanzet in de mond, alles in evenwicht, ragfijne tannines, speelse zuren en een mondvol fruit in perfecte symbiose. In de afdronk komt het fruit en zwarte chocolade terug. Helemaal spek voor m'n bek. De wijn is ondertussen 9 jaar oud en er zit nog geen spat sleet op, kan waarschijnlijk zelfs nog enkele jaren verbeteren. Héérlijk!
(31-10-2021 08:24 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Carignan 1903 (2012)

Gemaakt van 100% Carignan van stokken die geplant zijn in 1903. De helling is noordelijk georienteerd, dit zou moeten helpen om de fraicheur te bewaren, afgaande op het alcoholgehalte van 13,5% lijkt het er ook op dat ze hun doel bereiken.

Een heel donkere, bijna zwarte wijn met aroma's van rijpe kersen op alcohol, zwart fruit, fondant en kruidigheid, mooi!
Volle aanzet in de mond, alles in evenwicht, ragfijne tannines, speelse zuren en een mondvol fruit in perfecte symbiose. In de afdronk komt het fruit en zwarte chocolade terug. Helemaal spek voor m'n bek. De wijn is ondertussen 9 jaar oud en er zit nog geen spat sleet op, kan waarschijnlijk zelfs nog enkele jaren verbeteren. Héérlijk!

Goed gemaakte Carignan kan echt fantastisch zijn: oude stokken, kleine opbrengsten, puur gevinifieerd: love it!
(31-10-2021 08:41 PM)Dave schreef: [ -> ]
(31-10-2021 08:24 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Carignan 1903 (2012)

Gemaakt van 100% Carignan van stokken die geplant zijn in 1903. De helling is noordelijk georienteerd, dit zou moeten helpen om de fraicheur te bewaren, afgaande op het alcoholgehalte van 13,5% lijkt het er ook op dat ze hun doel bereiken.

Een heel donkere, bijna zwarte wijn met aroma's van rijpe kersen op alcohol, zwart fruit, fondant en kruidigheid, mooi!
Volle aanzet in de mond, alles in evenwicht, ragfijne tannines, speelse zuren en een mondvol fruit in perfecte symbiose. In de afdronk komt het fruit en zwarte chocolade terug. Helemaal spek voor m'n bek. De wijn is ondertussen 9 jaar oud en er zit nog geen spat sleet op, kan waarschijnlijk zelfs nog enkele jaren verbeteren. Héérlijk!

Goed gemaakte Carignan kan echt fantastisch zijn: oude stokken, kleine opbrengsten, puur gevinifieerd: love it!

Het probleem met Carignan is inderdaad dat je echt oude stokken moet hebben om een topproduct te kunnen maken. Probeer maar eens een Clos Manyetes!
(01-11-2021 01:17 PM)wvd schreef: [ -> ]Het probleem met Carignan is inderdaad dat je echt oude stokken moet hebben om een topproduct te kunnen maken. Probeer maar eens een Clos Manyetes!

Clos Manyetes heeft 15% alcohol, blijkbaar.
Dan begin ik al schrik te krijgen...
(02-11-2021 09:03 PM)Dave schreef: [ -> ]
(01-11-2021 01:17 PM)wvd schreef: [ -> ]Het probleem met Carignan is inderdaad dat je echt oude stokken moet hebben om een topproduct te kunnen maken. Probeer maar eens een Clos Manyetes!

Clos Manyetes heeft 15% alcohol, blijkbaar.
Dan begin ik al schrik te krijgen...

Het is een beetje als met Grenache, het moet echt rijp zijn en ja, dan heb je al snel wat meer alcohol hé...
(03-11-2021 01:11 AM)wvd schreef: [ -> ]
(02-11-2021 09:03 PM)Dave schreef: [ -> ]
(01-11-2021 01:17 PM)wvd schreef: [ -> ]Het probleem met Carignan is inderdaad dat je echt oude stokken moet hebben om een topproduct te kunnen maken. Probeer maar eens een Clos Manyetes!

Clos Manyetes heeft 15% alcohol, blijkbaar.
Dan begin ik al schrik te krijgen...

Het is een beetje als met Grenache, het moet echt rijp zijn en ja, dan heb je al snel wat meer alcohol hé...

I beg to differ: Eén van mijn favoriete Carignans heeft 12,5% alcohol.

Het hangt er maar van af wat je "topproduct" noemt, zeker Wink
(03-11-2021 10:46 AM)Dave schreef: [ -> ]
(03-11-2021 01:11 AM)wvd schreef: [ -> ]
(02-11-2021 09:03 PM)Dave schreef: [ -> ]
(01-11-2021 01:17 PM)wvd schreef: [ -> ]Het probleem met Carignan is inderdaad dat je echt oude stokken moet hebben om een topproduct te kunnen maken. Probeer maar eens een Clos Manyetes!

Clos Manyetes heeft 15% alcohol, blijkbaar.
Dan begin ik al schrik te krijgen...

Het is een beetje als met Grenache, het moet echt rijp zijn en ja, dan heb je al snel wat meer alcohol hé...

I beg to differ: Eén van mijn favoriete Carignans heeft 12,5% alcohol.

Het hangt er maar van af wat je "topproduct" noemt, zeker Wink

Priorat is een amfitheater met een leisteen bodem, het kan daar al wel eens warm worden... Smile
Koppelingen