wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Bahans Haut Brion, 2001
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
1 fleske ooit eens gekregen, vandaag geopend.

Meteen valt de kleur op die naar roestig bruin neigt.
In de neus gaat het van veel rood fruit naar iets minder zwart fruit. Een weinig animale toetsen. Hoewel de kleur de evolutie benadrukt, overheerst in eerste instantie in de neus toch het fruit. Als de fles wat open is, komen de rokerige toetsen, de chocola, beetje leer en de caramel naar voor. Mooie, rijke neus zonder echt complex te zijn.

Beetje vlakke aanzet, gevolgd in het middenstuk door sterke, net iets te uitgesproken zuren. Voor zijn leeftijd best nog wel wat aciditeit dus. Tannines zijn zeer rijp en nog maar weinig uitgesproken. Het fruit overheerst in de mond. Fris en fruitig, met een beetje bosachtige toetsen (champignons?) Medium bodied, niet heel veel structuur. De afdronk is niet meteen baanbrekend, maar net genoeg om het plezier nog even vast te houden.

Conclusie: aangename, nog best frisse en fruitige wijn, die volgens mij zijn structuur en body al wat begint te verliezen. (86)
Knappe TN, Heer Somers!
Bahans was dus vroeger de tweede wijn van Haut Brion hé, vandaag is dat "Clarence de Haut Brion"
(16-06-2012 10:35 AM)vinejo schreef: [ -> ]Knappe TN, Heer Somers!
Bahans was dus vroeger de tweede wijn van Haut Brion hé, vandaag is dat "Clarence de Haut Brion"

Hm, interesting. En thank you!
Bahans Haut Brion 2004.

Zeer mooie herfstige neus. Je zou er blijven aan ruiken (89-90)

In de mond iets meer terughoudend. Licht romig, zacht. Lost de mooie verwachtingen van de neus niet in. Wat meer body ( en complexiteit?) zou deze wijn deugd doen (87-88).

(edit) Staat nu toch al een tijdje open en begint wat strenger te worden (86?)
Moederdag @Durbuy

De avond afsluiten doen we in stijl. De grote liefde van mijn vader is en blijft een Bordeaux van het steviger type (Pomerol) maar ik had de eer deze fles te kiezen uit mijn voorraad. Mijn voorkeur gaat iets meer richting finesse type Pauillac en St Julien. Enfin dan na wat grasduinen in mijn wijnkamer gekozen om de 2° wijn van Haut Brion mee te grissen richting Durbuy.

Bahans Haut Brion 2003
De kaasjes à point laten komen en intussen de wijn rustig de tijd gunnen zich te laten ontwaken na 19 jaar fles.
Donkere kleur, waterig roest randje met initieel een weinig zeggend neusje. Het walsen bracht subtiel wat kruiden en een zweem gestoofde aardbei. De aanzet kwam wat flets over, aards en leder….
Maar ons geduld werd beloond, deze 2° wijn uit het hete 2003 had gewoon meer tijd en zuurstof nodig. Aroma van warme aardbei-jam, zwart fruit namen de bovenhand. Fletse aanzet? Wie, wat, waar?....Vol in de mond, rond en perfect rijp…over de top, nope, op de top. Wat een zalvende wijn, lange geleden dat ik nog zoveel met mijn neus in het glas gedoken heb. Ieders snuif trakteert je op weeral een ander geursensatie.

Kazen 'paire' ik liever met een oude vintage port, Madeira of Maury maar tegen deze mooie brdx zei ik geen neen.

1998 Château La Croix St. Georges zag nog laat op de avond het levenslicht maar helaas had deze het verkeerde neusje en belande in de pompbak.

Zo...en nu op naar vaderdag ang-el
(13-05-2022 06:05 AM)jr02 schreef: [ -> ]1998 Château La Croix St. Georges zag nog laat op de avond het levenslicht maar helaas had deze het verkeerde neusje en belande in de pompbak.

NEE, niet doen, niet weggieten!
Kurk er terug op, de frigo in en gebruiken in de keuken! (wel altijd laten koken hé...)
Koppelingen