wijnliefhebbers

Volledige versie: Springfield Chardonnay à l'Ancienne 2009
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De beste natuurlijke Chardonnay die ik van mijn leven dronk, artisanaal gemaakt (vin naturel) met een klein beetje sulfiet bij botteling maar niet tijdens de vinificatie. Vele Franse natuurlijke wijnbouwers mogen van mijn part es langsgaan op dit domein. Zuivere geuren, prachtige kleur zonder bruine tinten of troebelheid (nochtans niet geklaard, noch gefilterd), een fijne, mysterieuze mineraliteit zowel in neus als in de smaak, volledig versmolten eiktonen, nauwelijks opmerkbaar (licht vanillé, toasty, maar niet schreeuwerig zoals in vele Bourgognes), licht boterig maar weer niet die botervloot die sommige wijnboeren in hun wijn durven draaien (door al te gretige bâtonnage). Deze wijn toont zijn kwaliteit niet, hij heeft ze en hoe meer aandacht je eraan besteedt, hoe meer je ze ziet. Ongelofelijk genuanceerde en subtiele smaak, ragfijn met veel fris fruit. Prijs eind de 20 euro, betaal je in Bourgogne een veelvoud voor. De wijn komt uit Robertson, één van de weinige plaatsen in Zuid-Afrika waar je kalksteen vindt. De Breede Rivier draagt koele winden naar de wijngaarden, wat fraîcheur geeft. Moet je ooit proberen.
(15-09-2012 07:16 PM)de populist schreef: [ -> ]De beste natuurlijke Chardonnay die ik van mijn leven dronk, artisanaal gemaakt (vin naturel) met een klein beetje sulfiet bij botteling maar niet tijdens de vinificatie. Vele Franse natuurlijke wijnbouwers mogen van mijn part es langsgaan op dit domein. Zuivere geuren, prachtige kleur zonder bruine tinten of troebelheid (nochtans niet geklaard, noch gefilterd), een fijne, mysterieuze mineraliteit zowel in neus als in de smaak, volledig versmolten eiktonen, nauwelijks opmerkbaar (licht vanillé, toasty, maar niet schreeuwerig zoals in vele Bourgognes), licht boterig maar weer niet die botervloot die sommige wijnboeren in hun wijn durven draaien (door al te gretige bâtonnage). Deze wijn toont zijn kwaliteit niet, hij heeft ze en hoe meer aandacht je eraan besteedt, hoe meer je ze ziet. Ongelofelijk genuanceerde en subtiele smaak, ragfijn met veel fris fruit. Prijs eind de 20 euro, betaal je in Bourgogne een veelvoud voor. De wijn komt uit Robertson, één van de weinige plaatsen in Zuid-Afrika waar je kalksteen vindt. De Breede Rivier draagt koele winden naar de wijngaarden, wat fraîcheur geeft. Moet je ooit proberen.

Intrigerend..! Wist niet dat er in Z-Afrika al naturel werd gewerkt - is die wijn in B verkrijgbaar?
Intrigerend..! Wist niet dat er in Z-Afrika al naturel werd gewerkt - is die wijn in B verkrijgbaar?
[/quote]

Vin de France in Dendermonde en Matthys Brugge (die door zijn voorraad 2009 heen zit blijkbaar)
Koppelingen