wijnliefhebbers

Volledige versie: Huis de Colvenier, Antwerpen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Iemand hier al geweest of ervaringen gehoord?
Zaterdag gaan we er een hapje eten als late huwelijkscadeau van een vriend...

Chef Patrick van Herck.
De wijnkelder is naar het schijnt de moeite, apero's worden daar dan ook gegeten met een praatje samen met de chef.

JT

(12-03-2013 08:58 PM)Tom T schreef: [ -> ]Iemand hier al geweest of ervaringen gehoord?
Zaterdag gaan we er een hapje eten als late huwelijkscadeau van een vriend...

Chef Patrick van Herck.
De wijnkelder is naar het schijnt de moeite, apero's worden daar dan ook gegeten met een praatje samen met de chef.

We zijn er enkele jaren geleden gaan eten met vrienden. Was met voorsprong beste restaurant waar ik ooit gegeten heb. Patrick is een zeer vriendelijk man en neemt de moeite om iedereen te groeten en een babbeltje te slaan. Ja het aperitief in de wijnkelder is ronduit schitterend.
Wat daar allemaal ligt van wijn is om te duizelen. En de ober liet ons prompt een flesje Petrus zien ... En wanneer je aan tafel gaat word er gevraagd wat je niet lust. Bij mijn vrouw en mezelf is dat Foie gras, uit pricipe!
En vermits we het menu bestelden (7 gangen) en het voorgerecht Foie gras was kregen we Kreeftencoctail in de plaats! Wel prijzig maar je krijgt er waar voor je geld en het kader is ook schitterend. Smakelijk!
Thanks! Ik kijk er nu nog meer naar uit ;-)

JT

Hallo Tom, hoe was je etentje?
Verslagje:

Binnenkomen om 19u25.

We worden na het onthaal onmiddelijk begeleid door de keuken waar iedereen staat te zwoegen, naar de wijnkelder. Hier aangekomen voelde ik me als een kind in een overdekte speeltuin in putje winter. Doolhof van gangen met schitterende gevelven waar ongeveer 20.000 flessen liggen/hangen. We zetten ons aan een tafeltje met naast me een magnum Petrus en een verticale van Mouton's gaande van 1972 tot 2000, boven me een aantal Leoville Barton's en Poyferre's. Hmm, interesting :-)
Glaasje Methode Traditionel met Wasabi hapjes gevolgd door de amuse. Gestoofde skrei met tapenade van zwarte olijven, zachte paprikasaus en toast.
So far so good, bring it on!
We worden vriendelijk verzocht boven plaats te nemen in de overdekte wintertuin. We noteren 20u00. Proeven de witte wijn, Spaanse Rua 2011 die zeer lekker was eigenlijk (later meer over we wijnen). Nu krijgen we een duo van Asperges: soepje van asperges uit Tremelo met knolselder, geparfumeerd met zwarte truffel en gestoomde asperges met wakame en pijnboompitten.
De toon is gezet, volgend gerecht is een bordje met kreeft, langoestines, coquille en nog een visje dat ik vergeten ben Smile met een roomsausje en asperges. Ondertussen zaten we al niet echt meer met grote honger en nog 3 gangen te gaan. We krijgen de rode wijn, Argentijnse Malbec, black river 2003. Hoofdgerecht aan tafel en we noteren 22u00! Melklammetje met aardappelfantasietje, broccoli, wortel en een mosterdsaus. Overheerlijk!
Nog een tussengrechtje, Sofie kiest voor een kazen assortiment (uit 30 soorten) en ik en Nico voor de sorbet (Guave met gin en citroen met munt). Uitendelijk het dessert: chocolademousse met brownie in verwerkt, huisgemaakt vanilleijs, aardbeien uit Hoogstraten met een aardbeien coulis.
Ondertussen was het half twaalf, we bestelden nog een koffie met versnaperingen en waggelde erna voldaan naar huis :-)

Dikke aanrader!

JT

Mooi beschreven Tom! Komt volledig overeen met het gevoel dat wij ook toen hadden na ons etentje, is zoals een klasse restaurant moet zijn. Smile
(18-03-2013 06:23 PM)JT schreef: [ -> ]Mooi beschreven Tom! Komt volledig overeen met het gevoel dat wij ook toen hadden na ons etentje, is zoals een klasse restaurant moet zijn. Smile

Hoewel het een klasserestaurant is heb je toch niet het gevoel dat je in een poepsjiek restaurant zit door de persoonlijke aanpak van heel de crew. Wat ik wel waardeer!
Voor mij tot hiertoe ook de beste resto ervaring ooit..
Koppelingen