wijnliefhebbers

Volledige versie: Verslag Champagne-trip
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
(21-04-2017 11:14 PM)Marc schreef: [ -> ]Fallet-Prevostat: de kleinzoon vertelde gisteren dat hij ermee ophoudt.
Er lijkt geen opvolging te zijn. Ziet er niet goed uit.
De prijs van een fles is intussen ook al 22€ geworden.

22 euro inderdaad. Ik heb de bevallige dame net aan de lijn gehad voor een bezoekje in november. Momentele alleen nog de Brut en Extra Brut beschikbaar (als ik het goed verstaan heb, communicatie niet altijd vlekkeloos gezien de leeftijd)
Vinden jullie die p/q nog interessant?

Zijn dit bovendien assemblages of millesimes?

Deze telefoon was trouwens in het kader van een 1-dagtripje... Een vriend van me wordt papa en heeft het idee gekregen om eens op en af naar Champagne te rijden (oa voor in het ziekenhuis te schenkenTongue)... Ik zeg uiteraard niet neen.
We kunnen dus maar een 3-tal huizen bezoeken.
1 ligt al vast aangezien hij dit p/q goed vind: Jean Marniquet.

We kunnen dus nog een 2-tal anderen doen. Ik hoor graag andere ervaringen, al probeer ik zeker de posts te lezen. Fallet dus al gebeld en Rochet-Bocart ook gecontacteerd.

We hopen toch een en ander te vinden onder de 20 euro. Maar gezien de commentaren over Fallet toch ook even die vraag aangezien die nu 22 euro kost...
Binnenkort (17-20 november) is er ook weer de wijnbeurs in Rijssel. Daar staan ook redelijk wat domeinen uit champagne, waaronder dhondt-grellet die ik zeer mooi vind. Hun basiscuvee zal rond 16-17€ liggen denk ik.
(22-09-2017 08:53 AM)Dc schreef: [ -> ]
(21-04-2017 11:14 PM)Marc schreef: [ -> ]Fallet-Prevostat: de kleinzoon vertelde gisteren dat hij ermee ophoudt.
Er lijkt geen opvolging te zijn. Ziet er niet goed uit.
De prijs van een fles is intussen ook al 22€ geworden.

22 euro inderdaad. Ik heb de bevallige dame net aan de lijn gehad voor een bezoekje in november. Momentele alleen nog de Brut en Extra Brut beschikbaar (als ik het goed verstaan heb, communicatie niet altijd vlekkeloos gezien de leeftijd)
Vinden jullie die p/q nog interessant?

Zijn dit bovendien assemblages of millesimes?

Deze telefoon was trouwens in het kader van een 1-dagtripje... Een vriend van me wordt papa en heeft het idee gekregen om eens op en af naar Champagne te rijden (oa voor in het ziekenhuis te schenkenTongue)... Ik zeg uiteraard niet neen.
We kunnen dus maar een 3-tal huizen bezoeken.
1 ligt al vast aangezien hij dit p/q goed vind: Jean Marniquet.

We kunnen dus nog een 2-tal anderen doen. Ik hoor graag andere ervaringen, al probeer ik zeker de posts te lezen. Fallet dus al gebeld en Rochet-Bocart ook gecontacteerd.

We hopen toch een en ander te vinden onder de 20 euro. Maar gezien de commentaren over Fallet toch ook even die vraag aangezien die nu 22 euro kost...

Wij hebben dat ook al 2x gedaan: 's morgens vertrekken, 's avonds terug, 4 domeinen: 2 voormiddag, 2 namiddag én een lekkere lunch ertussen Wink. It's all about timing.

Domeinen die zeker de moeite zijn in de prijsklasse waar je over spreekt: Henriet-Bazin en Alfred Tritant.
(22-09-2017 12:08 PM)Dave schreef: [ -> ]Domeinen die zeker de moeite zijn in de prijsklasse waar je over spreekt: Henriet-Bazin en Alfred Tritant.
Henriet-Bazin is idd. een aanrader.
Aanvaarden ze bij Alfred Tritant terug nieuwe klanten? 2 jaar geleden lieten ze me weten dat ze geen nieuwe klanten meer konden aanvaarden.
Rochet-Bocart reeds prijzen van ontvangen en die gaan we zeker bezoeken. (-20 euro, ook milésimes).

Fallet hoor ik nog graag meningen over de nieuwe prijssetting, al lijkt een rondleiding me hier wel de moeite.

Henriet-Bazin heb ik opgevraagd en prijzen starten aan 24 euro... (plus gesloten op de dag dat we willen gaan..., maar vind 24 euro al stevig genoeg om mee te beginnen voor mij momenteel)
(22-09-2017 03:40 PM)Dc schreef: [ -> ]Henriet-Bazin heb ik opgevraagd en prijzen starten aan 24 euro... (plus gesloten op de dag dat we willen gaan..., maar vind 24 euro al stevig genoeg om mee te beginnen voor mij momenteel)
Amai, die hun prijzen zijn dan ook opgeslagen op 1 jaar tijd.
Verleden jaar waren er de volgende cuvées onder de 20 euro:
- Champagne ROSÉ BRUT: 19 euro
- EXTRA-BRUT Champagne GRAND CRU Blanc de Noirs:19 euro
- Champagne GRAND CRU BRUT Blanc de Noirs:17,50 euro
- BRUT NATURE Champagne MILLÉSIME 2009: 19,50 euro
- Champagne CARTE OR BRUT MILLÉSIME 2010: 19,50 euro
- Champagne BRUT BLANC DE BLANCS: 17 euro
- EXTRA-DRY Champagne BLANC DE BLANCS: 17 euro
- Champagne Sélection de Parcelles BRUT: 15,90 euro
Ahhh, nu wordt het één en ander duidelijk. Ik heb laatst een brief gekregen met een soort "klantenkaart". Daar stond inderdaad bij dat de prijzen gevoelig gingen stijgen, maar dat bestaande klanten met hun klantenkaart, nog steeds van de "normale" prijzen kunnen genieten. Hierbij de prijslijst van ons bezoek in mei 2017.
(22-09-2017 01:30 PM)Corto schreef: [ -> ]
(22-09-2017 12:08 PM)Dave schreef: [ -> ]Domeinen die zeker de moeite zijn in de prijsklasse waar je over spreekt: Henriet-Bazin en Alfred Tritant.
Henriet-Bazin is idd. een aanrader.
Aanvaarden ze bij Alfred Tritant terug nieuwe klanten? 2 jaar geleden lieten ze me weten dat ze geen nieuwe klanten meer konden aanvaarden.

Geen idee, maar wij zijn er al jaren klant.
(22-09-2017 03:48 PM)Dave schreef: [ -> ]Ahhh, nu wordt het één en ander duidelijk. Ik heb laatst een brief gekregen met een soort "klantenkaart". Daar stond inderdaad bij dat de prijzen gevoelig gingen stijgen, maar dat bestaande klanten met hun klantenkaart, nog steeds van de "normale" prijzen kunnen genieten. Hierbij de prijslijst van ons bezoek in mei 2017.
(22-09-2017 01:30 PM)Corto schreef: [ -> ]
(22-09-2017 12:08 PM)Dave schreef: [ -> ]Domeinen die zeker de moeite zijn in de prijsklasse waar je over spreekt: Henriet-Bazin en Alfred Tritant.
Henriet-Bazin is idd. een aanrader.
Aanvaarden ze bij Alfred Tritant terug nieuwe klanten? 2 jaar geleden lieten ze me weten dat ze geen nieuwe klanten meer konden aanvaarden.

Geen idee, maar wij zijn er al jaren klant.

Een stijging om U tegen te zeggen denk ik dan...
Inderdaad !
(22-09-2017 03:40 PM)Dc schreef: [ -> ]Rochet-Bocart reeds prijzen van ontvangen en die gaan we zeker bezoeken. (-20 euro, ook milésimes).

Fallet hoor ik nog graag meningen over de nieuwe prijssetting, al lijkt een rondleiding me hier wel de moeite.

De mill 2005 van Rochet zal nog onder de 20 zitten, maar de 2006 (top) zit ook al aan 22€. Ik ga eind november...
(22-09-2017 05:07 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(22-09-2017 03:40 PM)Dc schreef: [ -> ]Rochet-Bocart reeds prijzen van ontvangen en die gaan we zeker bezoeken. (-20 euro, ook milésimes).

Fallet hoor ik nog graag meningen over de nieuwe prijssetting, al lijkt een rondleiding me hier wel de moeite.

De mill 2005 van Rochet zal nog onder de 20 zitten, maar de 2006 (top) zit ook al aan 22€. Ik ga eind november...

Je hebt uiteraard gelijkWink. Ik half november
(22-09-2017 08:53 AM)Dc schreef: [ -> ]22 euro inderdaad. Ik heb de bevallige dame net aan de lijn gehad voor een bezoekje in november. Momentele alleen nog de Brut en Extra Brut beschikbaar (als ik het goed verstaan heb, communicatie niet altijd vlekkeloos gezien de leeftijd)
Vinden jullie die p/q nog interessant?

Zijn dit bovendien assemblages of millesimes?

Deze telefoon was trouwens in het kader van een 1-dagtripje... Een vriend van me wordt papa en heeft het idee gekregen om eens op en af naar Champagne te rijden (oa voor in het ziekenhuis te schenkenTongue)... Ik zeg uiteraard niet neen.
We kunnen dus maar een 3-tal huizen bezoeken.
1 ligt al vast aangezien hij dit p/q goed vind: Jean Marniquet.

We kunnen dus nog een 2-tal anderen doen. Ik hoor graag andere ervaringen, al probeer ik zeker de posts te lezen. Fallet dus al gebeld en Rochet-Bocart ook gecontacteerd.

We hopen toch een en ander te vinden onder de 20 euro. Maar gezien de commentaren over Fallet toch ook even die vraag aangezien die nu 22 euro kost...

Fallet is steeds een assemblage van 2 op elkaar volgende jaren (2/3 van het oudste jaar). Toen ik de laatste maal daar was in 2014 betaalde ik € 18. Mevrouw wordt dus misschien wel een dagje ouder maar ze vergeet toch niet om haar prijs telkens wat aan te passenWink Maar ze is niet alleen hoor, het is jammer genoeg op veel plaatsen zo.
Ik zou de champagne van Fallet toch niet in het ziekenhuis aan de bezoekers schenken. Het is nogal een karakter champagne voor de eerder wat ervaren wijnliefhebber zou ik zeggen.
Ik zou dan eerder de ietwat frissere stijl opzoeken. Ik kan je enkele namen geven waar je zeker niet teleurgesteld zult buitengaan. Ik vermeld enkel de prijs voor hun meest verkochte, en dat is dan meestal de basiscuvée, die ik best te pruimen vind.

Sabine Godmé in Verzenay: Brut Réserve Premier Cru (15,50)
Sadi Malot in Villers-Marmery: Cuvée d'Origine Bl de Blancs (15,80)
Delavenne in Bouzy: Brut Tradition (16,50)
Bouquin-Dupont in Avize: Brut GC (16,75)
Guy Larmandier in Vertus: Cuvée GL (17,50)

Bij Rochet-Bocart zit je heel goed. Godmé en Sadi Malot liggen op een boogscheut.
Ik ken er nog wel wat maar ik hoop dat ik je hier al wat mee kan helpen.
Dank je Francis, delavenne heb ik reeds gecontacteerd op basis v je commentarenSmile.

Marniquet zal voor de babybezoeken zijn, de rest voor persoonlijk gebruikeSmile. Daarom staat Fallet bvb op het lijstje
Afgelopen weekend voor het eerst naar de Champagne geweest. Wat hadden we geluk met het weer!

Ter plekke drie champagnehuizen bezocht:
- Vincent Bliard in Hautvillers. In de auto naar hem toe hing er nog overal dikke mist, maar Hautvillers lag er mooi bij boven de wolken. Bliard is een biologische champagneboer. We hadden op voorhand een afspraak gemaakt en kregen een rondleiding van ruim een uur en twintig minuten. Vroeger werkte iedereen in de Champagne biologisch volgens Bliard, na de wereldoorlogen is dat veranderd. Zij zijn gewoon volgens de oude methode blijven werken, zonder pesticiden en herbiciden. Volgens Bliard zijn er vandaag een honderdtal huizen in de Champagne die biologisch werken. Sommige grotere huizen hebben ook een bio cuvée, soms gewoon uit marketingoverwegingen. (Was toch een ander verhaal dan we hoorden bij een biologische boer in de Loire, die vertelde dat bioboeren daar een marginale minderheid blijven). Hij werkt nog met een antieke wijnpers en maakt 12.000 tot 15.000 flessen per jaar. Een deel van zijn wijngaarden (vooral die dichtbij andere boeren liggen, waar de grond iets minder zuiver kan zijn) verpacht hij aan grote huizen. Een kleine minderheid van de remuage doen ze handmatig, het grootste deel gaat automatisch want dat gaat tot acht keer sneller. Hij doet zowel aan dégorgement à la glace als à la volée. Ik had nog gehoopt om dat laatste live te mogen aanschouwen, maar helaas! We proefden zijn blanc de blancs en zijn carte noir (assemblage van pn, pm en ch). Vooral de laatste was subliem. Klein voorraadje ingeslagen.

- Launois in Le Mesnil-sur-Oger. Hier ga ik korter over zijn. Redelijk druk bij aankomst. Je had de keuze voor een bezoek aan het museum met degustatie (duur: twee uur, kostprijs: een euro of 12, geloof ik) en een degustatie. We kozen voor het laatste. In een mooi salon met dure zetels kregen we vijf verschillende cuvées in het glas, telkens met één zinnetje uitleg erbij. Eén champagne stak er voor ons allemaal bovenuit: Dorine, een blancs de blancs die een jaar op eik heeft gelegen. De rest kon me minder bekoren. Daarna toch nog even door het museum gewandeld, dat er op zich wel heel mooi uitziet, maar ik denk niet dat ik hier terugkom - tenzij om enkele flessen Dorine in te slaan.

- J. Charpentier in Villers sur Chatillon. Uitgekozen dankzij jullie tips op dit forum. Wat een geluk: we arriveerden net tijdens de portes ouvertes. De dochter en de schoonzoon lieten ons vijf champagnes proeven en gaven telkens wat uitleg. Prijs-kwaliteit had de prestige-brut toch de voorkeur: 60% pinot noir,20% pinot meunier, 20% chardonnay. Op het einde kregen we nog de Pierre Henri in het glas: 100% pinot meunier van oude wijnstokken. Een heel stevige, gastronomische champagne. Leuk dat we deze ook nog mochten proeven, maar toch iets te duur. We hadden niet gereserveerd om te eten, maar er was nog een tafeltje vrij, dus hebben we aansluitend genoten van een lekker menu tussen de wijnpersen, met champagne erbij... Deze ervaring zal ik niet licht vergeten!
(16-10-2017 09:57 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Afgelopen weekend voor het eerst naar de Champagne geweest. Wat hadden we geluk met het weer!

Ter plekke drie champagnehuizen bezocht:
- Vincent Bliard in Hautvillers. In de auto naar hem toe hing er nog overal dikke mist, maar Hautvillers lag er mooi bij boven de wolken. Bliard is een biologische champagneboer. We hadden op voorhand een afspraak gemaakt en kregen een rondleiding van ruim een uur en twintig minuten. Vroeger werkte iedereen in de Champagne biologisch volgens Bliard, na de wereldoorlogen is dat veranderd. Zij zijn gewoon volgens de oude methode blijven werken, zonder pesticiden en herbiciden. Volgens Bliard zijn er vandaag een honderdtal huizen in de Champagne die biologisch werken. Sommige grotere huizen hebben ook een bio cuvée, soms gewoon uit marketingoverwegingen. (Was toch een ander verhaal dan we hoorden bij een biologische boer in de Loire, die vertelde dat bioboeren daar een marginale minderheid blijven). Hij werkt nog met een antieke wijnpers en maakt 12.000 tot 15.000 flessen per jaar. Een deel van zijn wijngaarden (vooral die dichtbij andere boeren liggen, waar de grond iets minder zuiver kan zijn) verpacht hij aan grote huizen. Een kleine minderheid van de remuage doen ze handmatig, het grootste deel gaat automatisch want dat gaat tot acht keer sneller. Hij doet zowel aan dégorgement à la glace als à la volée. Ik had nog gehoopt om dat laatste live te mogen aanschouwen, maar helaas! We proefden zijn blanc de blancs en zijn carte noir (assemblage van pn, pm en ch). Vooral de laatste was subliem. Klein voorraadje ingeslagen.

- Launois in Le Mesnil-sur-Oger. Hier ga ik korter over zijn. Redelijk druk bij aankomst. Je had de keuze voor een bezoek aan het museum met degustatie (duur: twee uur, kostprijs: een euro of 12, geloof ik) en een degustatie. We kozen voor het laatste. In een mooi salon met dure zetels kregen we vijf verschillende cuvées in het glas, telkens met één zinnetje uitleg erbij. Eén champagne stak er voor ons allemaal bovenuit: Dorine, een blancs de blancs die een jaar op eik heeft gelegen. De rest kon me minder bekoren. Daarna toch nog even door het museum gewandeld, dat er op zich wel heel mooi uitziet, maar ik denk niet dat ik hier terugkom - tenzij om enkele flessen Dorine in te slaan.

- J. Charpentier in Villers sur Chatillon. Uitgekozen dankzij jullie tips op dit forum. Wat een geluk: we arriveerden net tijdens de portes ouvertes. De dochter en de schoonzoon lieten ons vijf champagnes proeven en gaven telkens wat uitleg. Prijs-kwaliteit had de prestige-brut toch de voorkeur: 60% pinot noir,20% pinot meunier, 20% chardonnay. Op het einde kregen we nog de Pierre Henri in het glas: 100% pinot meunier van oude wijnstokken. Een heel stevige, gastronomische champagne. Leuk dat we deze ook nog mochten proeven, maar toch iets te duur. We hadden niet gereserveerd om te eten, maar er was nog een tafeltje vrij, dus hebben we aansluitend genoten van een lekker menu tussen de wijnpersen, met champagne erbij... Deze ervaring zal ik niet licht vergeten!

Zalig...
Bedankt voor t verslagje, heel leuk om lezen!
(16-10-2017 02:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zalig...
Bedankt voor t verslagje, heel leuk om lezen!

Voorts natuurlijk even naar de kathedraal van Reims geweest (prachtig glasraam van Chagal!) en tussen de nouveaux riches geflaneerd op de Avenue de Champagne in Epernay. Veel Japanners op bezoek bij Moët-Chandon... Wel leuk om eens gezien te hebben, maar dat gepronk hoeft niet voor mij.
In Epernay overigens een lekkere lunch (blanquette de veau) op het terras van Le Parisien, met een glaasje Mouton Cadet voor 3,5 euro.
(16-10-2017 05:00 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(16-10-2017 02:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zalig...
Bedankt voor t verslagje, heel leuk om lezen!

Voorts natuurlijk even naar de kathedraal van Reims geweest (prachtig glasraam van Chagal!) en tussen de nouveaux riches geflaneerd op de Avenue de Champagne in Epernay. Veel Japanners op bezoek bij Moët-Chandon... Wel leuk om eens gezien te hebben, maar dat gepronk hoeft niet voor mij.
In Epernay overigens een lekkere lunch (blanquette de veau) op het terras van Le Parisien, met een glaasje Mouton Cadet voor 3,5 euro.

Oei, Mouton Cadet, hopelijk bleef het bij 1 glaasje...

http://www.hellogreen.news/2015/12/wijn-...smiddelen/

Confused
(16-10-2017 06:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-10-2017 05:00 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(16-10-2017 02:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]Zalig...
Bedankt voor t verslagje, heel leuk om lezen!

Voorts natuurlijk even naar de kathedraal van Reims geweest (prachtig glasraam van Chagal!) en tussen de nouveaux riches geflaneerd op de Avenue de Champagne in Epernay. Veel Japanners op bezoek bij Moët-Chandon... Wel leuk om eens gezien te hebben, maar dat gepronk hoeft niet voor mij.
In Epernay overigens een lekkere lunch (blanquette de veau) op het terras van Le Parisien, met een glaasje Mouton Cadet voor 3,5 euro.

Oei, Mouton Cadet, hopelijk bleef het bij 1 glaasje...

http://www.hellogreen.news/2015/12/wijn-...smiddelen/

Confused
Nu voel ik me even heel vies! rest van het jaar dan maar op een dieet van natuurwijnen...
(16-10-2017 09:57 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]- J. Charpentier in Villers sur Chatillon. Uitgekozen dankzij jullie tips op dit forum. Wat een geluk: we arriveerden net tijdens de portes ouvertes. De dochter en de schoonzoon lieten ons vijf champagnes proeven en gaven telkens wat uitleg. Prijs-kwaliteit had de prestige-brut toch de voorkeur: 60% pinot noir,20% pinot meunier, 20% chardonnay. Op het einde kregen we nog de Pierre Henri in het glas: 100% pinot meunier van oude wijnstokken. Een heel stevige, gastronomische champagne. Leuk dat we deze ook nog mochten proeven, maar toch iets te duur. We hadden niet gereserveerd om te eten, maar er was nog een tafeltje vrij, dus hebben we aansluitend genoten van een lekker menu tussen de wijnpersen, met champagne erbij... Deze ervaring zal ik niet licht vergeten!

Inderdaad een geweldig adres - dito champagne - ook hier gaf ik de voorkeur aan de Prestige-Brut.
Hopelijk binnenkort zelf ook nog even passeren, nog eens wat proeven en voorraadje inslaan.

Mathijs
Eerste stop Sadi-Malot (Villers-Marmery).
Verleden jaar waren we reeds in de buurt bij Henriet-Bazin (een aanrader) geweest. Daar zouden de prijzen inmiddels aanzienlijk gestegen zijn.
Wat afstandelijke, maar vriendelijke ontvangst.
Mijn favoriet was de cuvée d'origine. Zeer mooie, minerale blanc de blans aan een betaalbare prijs.

Volgend bezoek: J. Charpentier (Villers-sous-Châtillon). Zeer gevarieerd aanbod. Favorieten waren de Blanc de blancs Brut en de Prestige (de laatste is wel meer een maaltijd dan een aperitiefchampagne).

De dag nadien langs geweest bij Rochet-Bocart (Vaudemange) in hun nieuwe ontvangstruimte. Zoals altijd een zeer enthousiaste ontvangst. Zeer mooie basiscuvé. Excellente rosé. Ook nog wat mijn voorraad van de Millésimé 2005 bijgevuld.

Een volgend adres was Jean Sélèque (Pierry). Geen apart proeflokaal, dus proeven in de bureau. Zeer vriendelijke ontvangst. Erg toegankelijke en lekkere basiscuvée. Een allemansvriend, maar dan op een positieve manier.

Afsluiter was Feneuil-Pointillart (Chamery). Zeer gevarieerd gamma. Hoewel het geen manipulant is (zit in een coopérative), is dit toch kwaliteit. Zeer betaalbare basiscuvée. Lekkere La Belle Vie en boeiende Millésime 2008. Aangename ontvangst.

Te Reims hebben we gegeten in Le Jamin. De P/K verhouding is daar uitstekend.

De 2de avond in Reims zijn we gaan eten in Au Cul de Poule. Alle gerechten waren met een originele twist. Zeer lekkere bereidingen. Enkel jammer van de zeer dure (maar wel interessante) bierkaart, voor wie een keer een lokaal bier wil drinken.
(30-10-2017 12:01 PM)Corto schreef: [ -> ]De dag nadien langs geweest bij Rochet-Bocart (Vaudemange) in hun nieuwe ontvangstruimte. Zoals altijd een zeer enthousiaste ontvangst. Zeer mooie basiscuvé. Excellente rosé. Ook nog wat mijn voorraad van de Millésimé 2005 bijgevuld.

Ik ga deze zaterdag oa naar Rochet. Ben benieuwd. Zit er qua kwalitiet veel verschil tussen de Millésimé 2005 en 2006 (wel wat verschil qua prijs daarmee...)
(08-11-2017 11:13 AM)Dc schreef: [ -> ]
(30-10-2017 12:01 PM)Corto schreef: [ -> ]De dag nadien langs geweest bij Rochet-Bocart (Vaudemange) in hun nieuwe ontvangstruimte. Zoals altijd een zeer enthousiaste ontvangst. Zeer mooie basiscuvé. Excellente rosé. Ook nog wat mijn voorraad van de Millésimé 2005 bijgevuld.

Ik ga deze zaterdag oa naar Rochet. Ben benieuwd. Zit er qua kwalitiet veel verschil tussen de Millésimé 2005 en 2006 (wel wat verschil qua prijs daarmee...)

Ik denk dat Corto alles opgekocht heeft van de 2005 Wink Ik ben pas zaterdag daar geweest en deze millésime was uitverkocht. Het is nu enkel de 2006 die nog verkrijgbaar is. Ik heb mijn laatste fles 2005 vorige week ook opgedronken. Maak je geen zorgen, ik vind persoonlijk de 2006 van betere kwaliteit. Veel meer fraîcheur en de mineraliteit komt er beter door.
En morgen passeer ik weer eens bij Charpentier in Villers-sous-Châtillon Smile
(08-11-2017 12:22 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Ik denk dat Corto alles opgekocht heeft van de 2005 Wink Ik ben pas zaterdag daar geweest en deze millésime was uitverkocht. Het is nu enkel de 2006 die nog verkrijgbaar is. Ik heb mijn laatste fles 2005 vorige week ook opgedronken. Maak je geen zorgen, ik vind persoonlijk de 2006 van betere kwaliteit. Veel meer fraîcheur en de mineraliteit komt er beter door.

Ik vind de 2005 een schitterende champagne. Na ons vertrek waren er nog een 4-tal flessen in voorraad.

De 2006 is inderdaad meer geschikt voor wie een strakkere, drogere champagne verkiest.
Voor liefhebbers van een uitstekende zero dosage (de 2005 is geen zero dosage).
Wel jammer van de prijsstijging ten opzichte van de 2005.
Merci!
Die 2005 zullen we dan inderdaad niet te proeven krijgen, jammer Smile
Ik kijk alleszins uit naar Rochet-Bocart en Fallet owv de commentaren hier.

En Henriet Bazin is nu zaterdag niet open, was ook serieus in prijs gestegen op mijn prijslijsten tov de prijzen die ik hier vond...
(08-11-2017 02:47 PM)Dc schreef: [ -> ]En Henriet Bazin is nu zaterdag niet open, was ook serieus in prijs gestegen op mijn prijslijsten tov de prijzen die ik hier vond...
Je mag me die prijslijst altijd eens doorsturen via PM. Ik ben er verleden jaar geweest en ik ben benieuwd of het nog de moeite is om er terug te keren.
Een goed alternatief een paar honderd meter verder is Sadi-Malot.
Done Smile
Afgelopen zaterdag ook "op en af" gereden...

De bezochte domeinen:
- Fallet-Prévostat: We hadden het genoegen de dochter te leren kennen. Normaal hadden we een afspraak met de mama en aangezien ze niet goed te been is, zou een rondleiding er niet inzitten.
De dochter is echter beter te been, dus daarom ook een rondleiding gekregen en de kelders mogen bezichtigen. Indrukwekkend.
Ze is ook iets vrijgeviger als de mama wist ze me te vertellen Smile
Vielen in de smaak: Extra Brut en de Extra brut non dosage. De Brut is me een tikkeltje te zoet.

- Rochet-Bocart: Hier ontvangen door de dochter die het roer heeft overgenomen. Ze doet dit ook met passie en ook hier een kleine rondleiding gehad. Ik verschoot ervan dat hun "gewone" Brut ook 7 jaar sur lattes heeft gelegen.
Deze Brut viel bij mij alleszins in de smaak, net als de Blanc de Blancs Brut Nature (non dosage, en deze heeft zelfs 9 jaar sur lattes gelegen).
De Millésime 2006 heb ik niet gekocht. Was voor mij niet niet dat en de Blanc de Blancs wel Smile

- Jean Marniquet: Iets commerciëler en is niet zoals de 2 voorgaanden bezig met de langere periode sur lattes.
Hun Grande Reserve 1er Cru viel wel in de smaak. Hier zitten we met Chardonnay + Pinot Noir (mijn reisgezel is meer fan van deze assemblage). Net als hun Millésime 2012 non dosage.

Een leuke trip waar we echter meer in de auto zaten als iets andersSmile. Desalniettemin alles behalve teleur gesteld in de gekregen tips van Fallet en Rochet-Bocart hier! Ik heb NU al spijt dat ik niet meer van Rochet-Bocart gekocht heb. Die Brut aan 14,7 euro is een steal...
(13-11-2017 09:48 AM)Dc schreef: [ -> ]Afgelopen zaterdag ook "op en af" gereden...

De bezochte domeinen:
- Fallet-Prévostat: We hadden het genoegen de dochter te leren kennen. Normaal hadden we een afspraak met de mama en aangezien ze niet goed te been is, zou een rondleiding er niet inzitten.
De dochter is echter beter te been, dus daarom ook een rondleiding gekregen en de kelders mogen bezichtigen. Indrukwekkend.
Ze is ook iets vrijgeviger als de mama wist ze me te vertellen Smile
Vielen in de smaak: Extra Brut en de Extra brut non dosage. De Brut is me een tikkeltje te zoet.

- Rochet-Bocart: Hier ontvangen door de dochter die het roer heeft overgenomen. Ze doet dit ook met passie en ook hier een kleine rondleiding gehad. Ik verschoot ervan dat hun "gewone" Brut ook 7 jaar sur lattes heeft gelegen.
Deze Brut viel bij mij alleszins in de smaak, net als de Blanc de Blancs Brut Nature (non dosage, en deze heeft zelfs 9 jaar sur lattes gelegen).
De Millésime 2006 heb ik niet gekocht. Was voor mij niet niet dat en de Blanc de Blancs wel Smile

- Jean Marniquet: Iets commerciëler en is niet zoals de 2 voorgaanden bezig met de langere periode sur lattes.
Hun Grande Reserve 1er Cru viel wel in de smaak. Hier zitten we met Chardonnay + Pinot Noir (mijn reisgezel is meer fan van deze assemblage). Net als hun Millésime 2012 non dosage.

Een leuke trip waar we echter meer in de auto zaten als iets andersSmile. Desalniettemin alles behalve teleur gesteld in de gekregen tips van Fallet en Rochet-Bocart hier! Ik heb NU al spijt dat ik niet meer van Rochet-Bocart gekocht heb. Die Brut aan 14,7 euro is een steal...

Dankzij bijdragen zoals de jouwe is er op het forum idd al een schat aan informatie te vinden voor Champagnereizigers Smile
Dank aan alle tipgevers!!
Fallet-Prévostat heeft zijn naam trouwens veranderd in Fallet-Gourron als ik mijn flessen mag geloven Smile
De champagne van Fallet is te verkrijgen onder 3 verschillende namen.
1 onder de naam van de ouders en 1 onder de naam van elk van de twee dochters. Dus de tweede naam op het etiket is de naam van de schoonzoons.
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen