wijnliefhebbers

Volledige versie: Ferenc Takler, Szekszard, Hongarije
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Terwijl ik even ervoren nog naarstig de cursus Hongarije aan 't studeren was (Syntra-examen komt er aan) proef ik nu zelf eens het "stierenbloed". Geen Egri Bikaver (de meest gekende) maar een Szekszardi Bikaver (de bakermat) van 2007. Traditioneel is de bikaver een blend van een behoorlijk aantal druivenrassen met als hoofddruif de kadarka. Deze hier is wat cépages betreft wat moderner samengesteld: Kekfrankos (blaufrankisch), CS, CF, Merlot en toch een beetje Kadarka. 18 maanden op vat (mix oud-nieuw). In de neus komt onmiddellijk het grote bordeaux gehalte naar voren, cassis, munt, ceder, maar ook wat rood fruit en spices. Behoorlijk wat zuren, een zeker volheid en een lekkere afdronk. Yep deze is alvast goedgekeurd, nu hopen dat de theorie wat beter blijft hangen. 87
Koppelingen