wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau d'Aydie
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De Maydie Tannat Vintage 2010 gedronken van dit huis, dat mij verder helaas onbekend is. Opereren in Madiran en Pacherenc du Vic Bilh

100% tannat, Vin de liqueur. Mutage sur grain.
In de neus rozijnen, zwart fruit, zwarte chocolade. Sachortarte quoi.
In de mond ragfijn, uitermate zacht, helemaal niet plakkerig zoet, perfect in balans met de frisse zuren. Wauw!
Zot lekker bij de blauwgeaderde kaas en het chocolade dessert onlangs!

Echt een ontdekking!
(20-06-2013 03:48 PM)Somers schreef: [ -> ]Opereren in Madiran en Pacherenc du Vic

Specialisatie leveroperaties? Big Grin

Zoete tannat watte Nog nooit gedronken, wist niet eens dat het bestond!
(20-06-2013 03:53 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(20-06-2013 03:48 PM)Somers schreef: [ -> ]Opereren in Madiran en Pacherenc du Vic

Specialisatie leveroperaties? Big Grin

Ja, met de 17% alcohol dat dit toppertje heeft, is dat aangewezen Smile
Aydie 1990: blind vermoedde ik bordeaux rechteroever owv het zwarte, ronde fruit, cederhout. In de mond wel de typische stevige (versmolten) tannines voor Madiran, maar wie denkt daar nu aanwatte Ik dacht 1995 - 1998, maar zat er dus toch ver naast. Mooie evolutie, zeer lekker, wel wat misleidend. Je mag al flink in de buidel tasten om een Pomerol van die kwaliteit en die jaargang te proeven (toch tov wat deze Madiran koste indertijd). 91-92
Laplace maakt machtige wijntjes! Niet te onderschatten.....
(18-01-2015 10:33 PM)Terretoir schreef: [ -> ]Laplace maakt machtige wijntjes! Niet te onderschatten.....

applaus
(18-01-2015 10:33 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(18-01-2015 10:33 PM)Terretoir schreef: [ -> ]Laplace maakt machtige wijntjes! Niet te onderschatten.....

applaus

De chateau d'aydie... bewaarwijn tot en met! Hun pacherenc vic sec en doux zijn gewoon hemels....
Odé d'Aydie Pacherenc du vic bilh sec 2012
stond hierboven dat ze hemels zijn en dat klopt :-)
Stevig stuivende neus, citrus en mooi houtje. Vol en wat vettig en zéér complex en lang.
Knappe wijn en ging perfect met gebakken zalm met bearnaise saus (zoals vanachter op de fles stond als aanrader:-))
Geen wijntje om zonder handschoenen aan te pakken, maar zoals je zegt... Complexiteit en vol! Dit gaat inderdaad perfect passen bij een bearnaise! PQ (en kzeg dat niet graag) top :-)
(31-01-2015 01:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Odé d'Aydie Pacherenc du vic bilh sec 2012
stond hierboven dat ze hemels zijn en dat klopt :-)Exclamation
Stevig stuivende neus, citrus en mooi houtje. Vol en wat vettig en zéér complex en lang.

Fraicheur, filmend, complex en ook mineralig.

Er zit nog geen sleet op deze witte!
(30-05-2017 08:29 PM)Tienne schreef: [ -> ]
(31-01-2015 01:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Odé d'Aydie Pacherenc du vic bilh sec 2012
stond hierboven dat ze hemels zijn en dat klopt :-)Exclamation
Stevig stuivende neus, citrus en mooi houtje. Vol en wat vettig en zéér complex en lang.

Fraicheur, filmend, complex en ook mineralig.

Er zit nog geen sleet op deze witte!

Waar haal je deze, Tienne?
(30-05-2017 08:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-05-2017 08:29 PM)Tienne schreef: [ -> ]
(31-01-2015 01:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Odé d'Aydie Pacherenc du vic bilh sec 2012
stond hierboven dat ze hemels zijn en dat klopt :-)Exclamation
Stevig stuivende neus, citrus en mooi houtje. Vol en wat vettig en zéér complex en lang.

Fraicheur, filmend, complex en ook mineralig.

Er zit nog geen sleet op deze witte!

Waar haal je deze, Tienne?

Dit proefflesje kocht ik in een internetwinkel diep in Frankrijk.
(31-01-2015 01:15 PM)Venne schreef: [ -> ]Odé d'Aydie Pacherenc du vic bilh sec 2012
stond hierboven dat ze hemels zijn en dat klopt :-)
Stevig stuivende neus, citrus en mooi houtje. Vol en wat vettig en zéér complex en lang.
Knappe wijn en ging perfect met gebakken zalm met bearnaise saus (zoals vanachter op de fles stond als aanrader:-))

Een uitdagend gerecht om een wijn naast te plaatsen, maar gaat idd goed samen met de Odé d'Aydie.
Hier genoten van de 2016.
Koppelingen