wijnliefhebbers

Volledige versie: Quinta de Saes (Dao)
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Estagio Prolongado 2008

Wijn uit de Dao streek van Alvaro Castro. Blend van touriga nacional, alfrocheiro preto, jaen & tinta roriz.

Website Jeuris:
Estagio Prolongado is de middenklasser van Alvaro Castro (zijn topwijnen komen uit onder de "Quinta da Pelleda" vlag). De ruggengraat voor de wijn wordt gevormd door 50 jaar oude percelen, aangeplant volgens de traditionele 'field blend'-methode. De druiven worden met de hand geplukt en na ontristing volgt een lange maceratietijd in open inox-tanks. De gisting gebeurt eveneens in inox, maar naar het einde van de gisting wordt de wijn overgebracht naar houten vaten. Afhankelijk van het jaar rijpt de wijn 12 tot 18 maanden op houten vaten. Er wordt zo weinig mogelijk nieuw hout gebruikt.

Om met de deur in huis te vallen: geweldige wijn! Popped en poured en onmiddelijk zeer lekker. Mooi rood fruit, kruidig en mineraal ook. In de mond valt naast het zalige, sappige mondgevoel ook onmiddelijk de fraicheur op. Bij deze wijn moest ik me echt bedwingen om nog een glas over te houden voor de volgende dag. Op dag 2 was de neus duidelijk geëvolueerd (minder fruit, meer stoffig), maar in de mond nog steeds zeer lekker (iets softer, misschien zelfs nog beter).

Volgende week ga ik op een 4 daagse wijntrip naar Portugal. Bezoek aan Alvaro Castro maar ook Niepoort (Douro), Jorge Moreira (Poeira - Douro), Lavradores de Feitoria (Douro), Quinta dos Carvailhas (Dao), Casal Figueira (Lisboa), ...Ik kijk er naar uit (en er zal wel een verslagje volgen)!
Wij kijken er ook naar uit. Have fun and share it with us cheers
(11-09-2013 10:52 AM)nco schreef: [ -> ]Estagio Prolongado 2008

Wijn uit de Dao streek van Alvaro Castro. Blend van touriga nacional, alfrocheiro preto, jaen & tinta roriz.

Website Jeuris:
Estagio Prolongado is de middenklasser van Alvaro Castro (zijn topwijnen komen uit onder de "Quinta da Pelleda" vlag). De ruggengraat voor de wijn wordt gevormd door 50 jaar oude percelen, aangeplant volgens de traditionele 'field blend'-methode. De druiven worden met de hand geplukt en na ontristing volgt een lange maceratietijd in open inox-tanks. De gisting gebeurt eveneens in inox, maar naar het einde van de gisting wordt de wijn overgebracht naar houten vaten. Afhankelijk van het jaar rijpt de wijn 12 tot 18 maanden op houten vaten. Er wordt zo weinig mogelijk nieuw hout gebruikt.

Om met de deur in huis te vallen: geweldige wijn! Popped en poured en onmiddelijk zeer lekker. Mooi rood fruit, kruidig en mineraal ook. In de mond valt naast het zalige, sappige mondgevoel ook onmiddelijk de fraicheur op. Bij deze wijn moest ik me echt bedwingen om nog een glas over te houden voor de volgende dag. Op dag 2 was de neus duidelijk geëvolueerd (minder fruit, meer stoffig), maar in de mond nog steeds zeer lekker (iets softer, misschien zelfs nog beter).

Volgende week ga ik op een 4 daagse wijntrip naar Portugal. Bezoek aan Alvaro Castro maar ook Niepoort (Douro), Jorge Moreira (Poeira - Douro), Lavradores de Feitoria (Douro), Quinta dos Carvailhas (Dao), Casal Figueira (Lisboa), ...Ik kijk er naar uit (en er zal wel een verslagje volgen)!

Kan mij volledig terugvinden in de wijnbespreking! Prachtige wijn, valt vaak in de smaak bij pinot noir liefhebbers.
Nog eens de Estagio Prolongado 2008 gedronken en still going strong. Nog steeds een wijn met veel finesse en fraicheur, prachtig in balans. Heb nog 2 flesjes en heb niet het gevoel dat ik me moet haasten (gedronken over 4 dagen en op dag 3 misschien zelfs nog het beste).
(25-10-2016 10:09 AM)nco schreef: [ -> ]Nog eens de Estagio Prolongado 2008 gedronken en still going strong. Nog steeds een wijn met veel finesse en fraicheur, prachtig in balans. Heb nog 2 flesjes en heb niet het gevoel dat ik me moet haasten (gedronken over 4 dagen en op dag 3 misschien zelfs nog het beste).

Dag 3 rules!
Smile
Gisterenavond de rode Quinta de Saes 2014 Estágio Prolongado Reserva in het glas gehad. Een regenachtig en moeilijk jaar.
70% field blend van 50 jaar oude stokken, aangevuld met Touriga Nacional en Alfrocheiro.

Blijft heel herkenbaar Quinta de Saes in de neus: bloemetjes (viooltjes) in de neus, dan zwart (bramen) en rood fruit (frambozen), discrete kruidigheid van het hout. Zeer zuiver en elegant.

Zet fruitig aan, mooie zuurtjes, fruit nog heel vers, tannine veel minder uitgesproken dan in de 2012 en 13 die ik eerder dronk. Middellange afdronk met vooral fruit en floraliteit die bijblijven. Bewaarpotentieel zal wat minder lang zijn dan 2012 en 13, maar dit is toch echt wel mooie wijn.
Koppelingen