wijnliefhebbers

Volledige versie: La Spinetta - Piemonte
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dronk dit weekend de Langhe Nebbiolo 2006 van La Spinetta. Eerste indruk viel me wat tegen, maar nadien bloeide de wijn wel open. Tweede dag nog wat beter. Wijn heeft nog wat reserve maar nu zeer lekker.
(01-10-2013 11:52 AM)Joris schreef: [ -> ]Dronk dit weekend de Langhe Nebbiolo 2006 van La Spinetta. Eerste indruk viel me wat tegen, maar nadien bloeide de wijn wel open. Tweede dag nog wat beter. Wijn heeft nog wat reserve maar nu zeer lekker.

Moeilijk druifje toch hé, nebbiolo, altijd wat tegenstribbelen in t begin....
(01-10-2013 05:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(01-10-2013 11:52 AM)Joris schreef: [ -> ]Dronk dit weekend de Langhe Nebbiolo 2006 van La Spinetta. Eerste indruk viel me wat tegen, maar nadien bloeide de wijn wel open. Tweede dag nog wat beter. Wijn heeft nog wat reserve maar nu zeer lekker.

Moeilijk druifje toch hé, nebbiolo, altijd wat tegenstribbelen in t begin....

Vind ik ook ! Een paar maanden geleden heb ik met een paar vrienden achtereenvolgens drie nebbiolo's geproefd:

- Perbacco 2008 van Vietti
- Barbaresco Ca del Baio 2007 van Giulio Grasso
- Barolo 2006 van Paolo Scavino

Ondanks een paar uur karaf waren dat toch nog tegendraadse wijnen. Nu ja, veel te jong gedronken natuurlijk (heb ik ook tegen de "gulle schenker" gezegd). Maar nebbiolo blijft voor mij toch nog veel "moeilijker" dan Toscanen of zelfs Bordelezen, die je te jong drinkt: het fruit is echt heel erg verborgen, heb ik altijd de indruk.

Maar ik heb nog nooit een nebbiolo van 15 jaar oud gedronken, dus misschien moet ik dat maar eens proberen ;-)
Tja, Nebbiolo en zeker traditionele Barolo heeft soms zeer veel tijd nodig.
Ik heb op 31/12/2010 een flesje Barolo Le Coste 2000 van Guiseppe Rinaldi ontkurkt. Dit bleek nog veel te vroeg te zijn. De volgende fles open ik in 2015.
In "Barolo, een grote wijn in perspectief door Ron Andes" (zie http://magistervini.nl/site/scripties.php), vond ik "3.2 Twee stromingen" over de duidelijke verschillen in de manier waarop producenten omgaan met de wijnbereiding van Barolo erg interessant.
Dit domein kocht ook enkele ha in Toscane. Ik dronk Il Nero di Casanova 2012 - terre di Pisa. Een wijn van 100% sangiovese. Verleidelijke neus van zwarte en rode bosvruchten, een mooie kruidigheid, een lichte cedertoets mooi geïntegreerd in t geheel. In de mond middellang, frisse zuren en een mooie afdronk. Lijkt perfect a point. ik bestelde dit in Park West in Berchem. 88-89
(09-06-2017 09:41 PM)Fre schreef: [ -> ]Dit domein kocht ook enkele ha in Toscane. Ik dronk Il Nero di Casanova 2012 - terre di Pisa. Een wijn van 100% sangiovese. Verleidelijke neus van zwarte en rode bosvruchten, een mooie kruidigheid, een lichte cedertoets mooi geïntegreerd in t geheel. In de mond middellang, frisse zuren en een mooie afdronk. Lijkt perfect a point. ik bestelde dit in Park West in Berchem. 88-89

Vandaag de "Il Nero di Casanova" 2016 in het glas. Ik kan de proefnotities van Fre volgen. Alleen lijkt de 2016 nog even tijd nodig te hebben om tot volle expressie te komen. Vlak na het inschenken, bij aanvang wat gereserveerdheid, maar na wat lucht happen komt hij in zijn plooi. Is dit een Toscaan? Ja, maar gemaakt door Piëmontezen en in een echt andere stijl. Strakker, nerveus, kruidig, stevige tannines maar boordevol karakter en smaak.
La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers
(04-10-2021 09:09 PM)Benz schreef: [ -> ]La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers

Klinkt goed!
Waar heb je deze gekocht, Benz?
(04-10-2021 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-10-2021 09:09 PM)Benz schreef: [ -> ]La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers

Klinkt goed!
Waar heb je deze gekocht, Benz?

Carrefour in Zemst, ook bij Licata hebben ze deze! Wink
(04-10-2021 11:06 PM)Benz schreef: [ -> ]
(04-10-2021 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-10-2021 09:09 PM)Benz schreef: [ -> ]La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers

Klinkt goed!
Waar heb je deze gekocht, Benz?

Carrefour in Zemst, ook bij Licata hebben ze deze! Wink

thank you Ga er eens naar zoeken als ik mijn melk ga halen ;-)
(04-10-2021 09:09 PM)Benz schreef: [ -> ]La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers

Hoe zat het qua maturiteit? Ik heb daar een 2016 van liggen.
Heb 'm al verschillende keren vast gehad en getwijfeld of hij nog te jong zou zijn.
Sommige Barbera's hebben meer tijd nodig dan anderen....
(06-10-2021 03:41 PM)Dave schreef: [ -> ]
(04-10-2021 09:09 PM)Benz schreef: [ -> ]La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers

Hoe zat het qua maturiteit? Ik heb daar een 2016 van liggen.
Heb 'm al verschillende keren vast gehad en getwijfeld of hij nog te jong zou zijn.
Sommige Barbera's hebben meer tijd nodig dan anderen....

Ik vond die heel verassend goed op dronk, wel 3 uurtjes op voorhand geopend.
Hij werd ook beter en beter naargelang de avond vorderde!
Dus ik verwachte er op dag 2 nog wat meer van, maar nu vandaag op dag 2 vind ik hem dan net weer wat minder, dus deze mag zeker jong gedronken worden. Wink
(06-10-2021 08:23 PM)Benz schreef: [ -> ]
(06-10-2021 03:41 PM)Dave schreef: [ -> ]
(04-10-2021 09:09 PM)Benz schreef: [ -> ]La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers

Hoe zat het qua maturiteit? Ik heb daar een 2016 van liggen.
Heb 'm al verschillende keren vast gehad en getwijfeld of hij nog te jong zou zijn.
Sommige Barbera's hebben meer tijd nodig dan anderen....

Ik vond die heel verassend goed op dronk, wel 3 uurtjes op voorhand geopend.
Hij werd nog beter en beter naargelang de avond vorderde!
Maar vandaag op dag 2 vind ik hem dan weer net wat minder, dus deze mag zeker jong gedronken worden. Wink

Dat verwondert me dan weer niet. Zulke jonge wijnen zijn direct na openen soms zeer verleidelijk maar op dag twee durven ze wel eens hun zuren en tannines te tonen.
Dag drie komt het mss weer goed maar dat halen lukt niet altijd ;-)
(06-10-2021 08:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-10-2021 08:23 PM)Benz schreef: [ -> ]
(06-10-2021 03:41 PM)Dave schreef: [ -> ]
(04-10-2021 09:09 PM)Benz schreef: [ -> ]La Spinetta Barbera d'Asti Superiore Ca'di Pian 2018 in het glas.

Fles 3uur op voorhand geopend, tikkeltje uit de fles om te proeven.

In het glas mooi donker robijnrood van kleur.
Neus van rood en zwart fruit, kersen, poepegatjes, pruimen, kruiden.
In de mond hele mooie evenwichtige wijn met rood en zwart fruit, fris en fruitig met perfecte ballans tussen tannines en zuren.
Hele mooie lange afdronk.

Heerlijke Barbera! 90-91. Slurp cheers

Hoe zat het qua maturiteit? Ik heb daar een 2016 van liggen.
Heb 'm al verschillende keren vast gehad en getwijfeld of hij nog te jong zou zijn.
Sommige Barbera's hebben meer tijd nodig dan anderen....

Ik vond die heel verassend goed op dronk, wel 3 uurtjes op voorhand geopend.
Hij werd nog beter en beter naargelang de avond vorderde!
Maar vandaag op dag 2 vind ik hem dan weer net wat minder, dus deze mag zeker jong gedronken worden. Wink

Dat verwondert me dan weer niet. Zulke jonge wijnen zijn direct na openen soms zeer verleidelijk maar op dag twee durven ze wel eens hun zuren en tannines te tonen.
Dag drie komt het mss weer goed maar dat halen lukt niet altijd ;-)

Mijn laatste glas is net binnen! banghead Tongue
Timorasso 2021, Colli Tortonesi

Ingetogen neus. Gemakkelijker om wat aroma’s te ontwaren buiten dan binnen. Mineraliteit, echt stenig, wat pompelmoes ook. In de mond zeer fris en strak. Bijna Riesling-achtig qua structuur. Volledig gedragen door de zuurtjes. Mooie, ietwat intellectuele wijn.
Koppelingen