wijnliefhebbers

Volledige versie: Marc Colin
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Marc Colin Saint Aubin 2007
Eerste dag domineren de zuren, zo’ n typische Bourgogne waarvan je je afvraagt waarom je er 14 euro voor hebt neergeteld.
Tweede dag eerst hetzelfde gevoel, maar nu en dan ruik je plots een énorm lekkere aroma en ook in de mond lijken die zuren nu wel mee te vallen.
Derde dag, mooie vegetale neus (laurier en andere blaadjes), aardbeien en nu zelfs potloodpunt. In de mond zacht en evenwichtig, met nog steeds veel zuren maar genoeg ingebed, zeker niet meer dominant. Heerlijke wijn, het glas Chateau des Tours (nochtans superlekker) lijkt er zelfs wat simpel bij…
Ik word echt wel een cliché van een wijndrinker op die manier. Beginnen bij Bordeaux, dan richting Zuiden, Nieuwe Wereld, Spanje, Italië maar vooral Zuiden van Frankrijk om plots in Bourgogne uit te komen...
Wees gerust, je keert wel tevreden terug naar die eerste stap Wink
tja, als ge alleen nog maar bdx in uwe kelder hebt liggen omdat al het lekkers op is, zult ge dat wel moeten drinken :-)
Als ge nog eens passeert wil ik u anders nog ne keer van uwen stoel blazen met een Bordeaux ze Venne Big Grin punk
Neem jij dan een Bourgogne mee die me in de 7de hemel brengt? angel
sterk
Voor bourgogne zijn er geen hemels genoeg... dan zit ge direct in de hemelse hel !!
Gisteren gedronken Marc Colin et Fils Saint-Aubin 1er Cru en Remilly
Vette wijn met licht-gele kleur
Neus: weinig open, ananas
Walsen: noten, ananas, beetje mineraliteit
Mond: ananas, beetje vanille (gebrand hout). Komt een beetje vet in de mond gevolgd door zuren die lang na blijven.
Naarmate de fles vordert komen de zuren meer in evenwicht. Mooi.
(08-03-2010 09:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]Marc Colin Saint Aubin 2007
Eerste dag domineren de zuren, zo’ n typische Bourgogne waarvan je je afvraagt waarom je er 14 euro voor hebt neergeteld.
Tweede dag eerst hetzelfde gevoel, maar nu en dan ruik je plots een énorm lekkere aroma en ook in de mond lijken die zuren nu wel mee te vallen.
Derde dag, mooie vegetale neus (laurier en andere blaadjes), aardbeien en nu zelfs potloodpunt. In de mond zacht en evenwichtig, met nog steeds veel zuren maar genoeg ingebed, zeker niet meer dominant. Heerlijke wijn, het glas Chateau des Tours (nochtans superlekker) lijkt er zelfs wat simpel bij…
Ik word echt wel een cliché van een wijndrinker op die manier. Beginnen bij Bordeaux, dan richting Zuiden, Nieuwe Wereld, Spanje, Italië maar vooral Zuiden van Frankrijk om plots in Bourgogne uit te komen...

Hiervan mijn tweede (en laatste) flesje geopend: Zwaar gekurkt! Sad
Probeer de ' En Remilly' of 'La Chatenière' van Marc Colin ook eens. Allebei 1e Cru en zeer mooi voor rond de 20,00 Euro.
Saint Aubin Les Argilliers 2008
Als de geur van de Nenin 2004 een dom blondje was, dan is dit de intellectueel.

Voila, daarmee moet ge t doen.

Edit: heerlijk bij een stukje Crémeux de Bourgogne..
(01-03-2013 08:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]Saint Aubin Les Argilliers 2008
Als de geur van de Nenin 2004 een dom blondje was, dan is dit de intellectueel.

Voila, daarmee moet ge t doen.

Edit: heerlijk bij een stukje Crémeux de Bourgogne..

Zo lekker, die dinges!
Les Champs Claude Vieilles Vignes 2013

Na mijn hunkeren eerder deze week naar lekkere gamay .
Ben ik met even veel goesting overgestapt naar pinot noir Smile .

Framboos in de hoofdrol hier .
In het fijne gezelschap van Aardbei heel aangenaam brokje hout .
En ik krijg een beetje een gevoel van kalk ,
wat me doet denken aan pinot loir .
maar deze gedachten gaan snel in rook op .
Deze zuren zijn toch iets anders.
Ze zijn nog niet 100% op hun plaats maar dit wordt zeker mooi.

Hopelijk leest mijn leverancier hier mee ,
hier wil ik elk jaar wel iets van ! wijn
(22-01-2016 06:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Les Champs Claude Vieilles Vignes 2013

Na mijn hunkeren eerder deze week naar lekkere gamay .
Ben ik met even veel goesting overgestapt naar pinot noir Smile .

Framboos in de hoofdrol hier .
In het fijne gezelschap van Aardbei heel aangenaam brokje hout .
En ik krijg een beetje een gevoel van kalk ,
wat me doet denken aan pinot loir .
maar deze gedachten gaan snel in rook op .
Deze zuren zijn toch iets anders.
Ze zijn nog niet 100% op hun plaats maar dit wordt zeker mooi.

Hopelijk leest mijn leverancier hier mee ,
hier wil ik elk jaar wel iets van ! wijn

Check! Ik laat weten wanneer er een volgende lading wordt besteld ang-el
(22-01-2016 07:36 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(22-01-2016 06:10 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Les Champs Claude Vieilles Vignes 2013

Na mijn hunkeren eerder deze week naar lekkere gamay .
Ben ik met even veel goesting overgestapt naar pinot noir Smile .

Framboos in de hoofdrol hier .
In het fijne gezelschap van Aardbei heel aangenaam brokje hout .
En ik krijg een beetje een gevoel van kalk ,
wat me doet denken aan pinot loir .
maar deze gedachten gaan snel in rook op .
Deze zuren zijn toch iets anders.
Ze zijn nog niet 100% op hun plaats maar dit wordt zeker mooi.

Hopelijk leest mijn leverancier hier mee ,
hier wil ik elk jaar wel iets van ! wijn

Check! Ik laat weten wanneer er een volgende lading wordt besteld ang-el
respect Bedankt !
Chassagne-Montrachet rood Vieilles vignes 2011:
een uur of 5-6 op voorhand geopend, voorgeproefd en de stop erop. Man, wat een verschil bij het eten: mooie animale toetsen, helemaal niet licht, perfecte harmonie tussen concentratie en finesse. Die overduidelijke roodfruitarroma's die hij enkele jaren geleden had, zijn grotendeels vervangen door gerijpte complexiteit. Marc Colin's rode wijnen komen in hun prille jeugd dus vrij dun en vooral explosief aromatisch over (mooi hoor), maar dit gaf was vrees voor de toekomst... Niet nodig dus. Eigenlijk kwam hij wat Chateau des Tours-achtig over, terwijl de des Tours enkele maanden geleden wat Bourgogne-achtig over kwam. Gelijke kwaliteit, zelfs iets beter? 91+
En dan te weten dat ons vader eergisteren bij Colin was en niets kon kopen banghead
St-Aubin blanc "fontenotte" 2011:
zaterdag 12/3 geopend en een duidelijke, frisse, minerale neus. Niets vettigs in smaak en geur, op finesse en mineraliteit gemaakt. Na 1 glas de vacuvin erop en in de koele berging geplaatst. Zondag onaangeroerd gelaten en dan maandag nog eens een glas. Iets molliger, nog niets aan mineraliteit verloren. Eigenlijk beter dan zaterdag. Dinsdag nog een glas, idem. Gisteren de laatste 2 glazen genuttigd en hij blijft meer dan overeind. Had gerust nog een glas kunnen laten voor vandaag, als hij niet zo lekker was. Voor een wijn, indertijd op 't domein' een dikke 12€ betaald, wil dat toch wat zeggen. Ik wacht met de rest nog een jaar en langer. 89
Wat zou dit betekenen voor de 1er crus en de Chassagne 1er cru die ik van '14 heb besteld? drinkvenster 2020-2030?
(17-03-2016 09:58 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]St-Aubin blanc "fontenotte" 2011:
zaterdag 12/3 geopend en een duidelijke, frisse, minerale neus. Niets vettigs in smaak en geur, op finesse en mineraliteit gemaakt. Na 1 glas de vacuvin erop en in de koele berging geplaatst. Zondag onaangeroerd gelaten en dan maandag nog eens een glas. Iets molliger, nog niets aan mineraliteit verloren. Eigenlijk beter dan zaterdag. Dinsdag nog een glas, idem. Gisteren de laatste 2 glazen genuttigd en hij blijft meer dan overeind. Had gerust nog een glas kunnen laten voor vandaag, als hij niet zo lekker was. Voor een wijn, indertijd op 't domein' een dikke 12€ betaald, wil dat toch wat zeggen. Ik wacht met de rest nog een jaar en langer. 89
Wat zou dit betekenen voor de 1er crus en de Chassagne 1er cru die ik van '14 heb besteld? drinkvenster 2020-2030?

Ik dronk vorige dagen de 2014 van deze cuvee.
De eerste dag was direct die frisse en minerale neus herkenbaar. In de mond zaten de zuren verbazend hoog, in die mate zelfs dat ik de fles een dag heb weggezet.
Tweede dag waren ze nog aanwezig maar serieus getemperd.
Eigenlijk verliep mijn degustatie zoals die van Bert met de 2011, zeer herkenbaar.
En dus vind ik dit een schitterende chardonnay, gemaakt in een frisse, koele, zinderende stijl.
89 indeed!

ps: nu begrijp ik ook waarom Bert de Nieuw Zeelandse Two Rivers niet kon vergelijken met een Bourgogne - hij is deze (totaal andere) stijl gewoon blijkbaar ;-)
(17-03-2016 09:58 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]St-Aubin blanc "fontenotte" 2011:
zaterdag 12/3 geopend en een duidelijke, frisse, minerale neus. Niets vettigs in smaak en geur, op finesse en mineraliteit gemaakt. Na 1 glas de vacuvin erop en in de koele berging geplaatst. Zondag onaangeroerd gelaten en dan maandag nog eens een glas. Iets molliger, nog niets aan mineraliteit verloren. Eigenlijk beter dan zaterdag. Dinsdag nog een glas, idem. Gisteren de laatste 2 glazen genuttigd en hij blijft meer dan overeind. Had gerust nog een glas kunnen laten voor vandaag, als hij niet zo lekker was. Voor een wijn, indertijd op 't domein' een dikke 12€ betaald, wil dat toch wat zeggen. Ik wacht met de rest nog een jaar en langer. 89
Wat zou dit betekenen voor de 1er crus en de Chassagne 1er cru die ik van '14 heb besteld? drinkvenster 2020-2030?

Nog eens de Fontenotte '11: veel mooier, terroirgedreven. Eindelijk komt deze diesel op gang. Begint zelfs groots te worden. Nog 3 te gaan. Nog een halfjaar tot een jaar wachten met de volgende. 90+
vind je niet bij nader inzien dat die "dikke" 12 euro op 't domein eigenlijk een vette koop was?
(26-11-2016 11:41 AM)Vince schreef: [ -> ]vind je niet bij nader inzien dat die "dikke" 12 euro op 't domein eigenlijk een vette koop was?

'Dik' en 'vet' liggen dan ook dicht bij elkaar, niet? Ik had altijd zowat m'n twijfels of de wijnen meer complexiteit zouden geven. Maar bij Colin moet je dus echt wel geduld hebben, zeker bij de instapwijnen...
St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef: [ -> ]St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres Wink
(16-04-2017 09:46 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef: [ -> ]St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres Wink
Niet meer voor de armen, hoor. Staat nu voor de 2015 aan 25€ op domein. En dan mag je blij wezen dat je binnen geraakt. 25% erbij op 1 jaar!
Nu de Fontenotte 2011: Lekker!!
(04-05-2017 09:50 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(16-04-2017 09:46 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef: [ -> ]St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres Wink
Niet meer voor de armen, hoor. Staat nu voor de 2015 aan 25€ op domein. En dan mag je blij wezen dat je binnen geraakt. 25% erbij op 1 jaar!
Nu de Fontenotte 2011: Lekker!!

...zoals het er nu naar uitziet worden Bourgognes binnen korte tijd zeer zeldzaam op de tafel van de modale wijnliefhebber...
Met excuses voor deze afschuwelijke zin. Confused
(04-05-2017 10:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-05-2017 09:50 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(16-04-2017 09:46 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-04-2017 09:19 AM)Vince schreef: [ -> ]St Aubin 1 cru les combes 2013
St Aubin 1 cru les combes 2013
des 1 cru ligt in de uitloper van de combe en grenst aan de 1 crus van chassagne montrachet
heel mooie lengte, mooie strakke maar fijne aciditeit, agrum aroma's, alles ondersteund door een discrete houtlagering, behoorlijke afdronk, nog een beetje gesloten maar de complexiteit zal zich vermoedelijk verder ontplooien de komende jaar
ik vermoed dat dit het typische smaakprofiel wordt voor millésime 2013 (qua stijl gelijkt dit voor mij op 2007)
nu al score 90+ (voor 19 euro ter plaatse)

St Aubin is dus wel degelijk de Puligny pour les pauvres ;)
Niet meer voor de armen, hoor. Staat nu voor de 2015 aan 25€ op domein. En dan mag je blij wezen dat je binnen geraakt. 25% erbij op 1 jaar!
Nu de Fontenotte 2011: Lekker!!

...zoals het er nu naar uitziet worden Bourgognes binnen korte tijd zeer zeldzaam op de tafel van de modale wijnliefhebber...
Met excuses voor deze afschuwelijke zin. :s

Waarom excuses Jo, de realiteit mag gezegd worden.
Er was een tijd dat Bourgogne een zeer groot gedeelte van mijn kelder inpalmde. Vandaag geen 5% meer.
T is idd de realiteit maar ik vond het gewoon niet mooi geformuleerd, Don
"Bourgognes worden zeldzaam op de tafel..." aaarggl
Wink
Marc Colin - Saint-Aubin 1er Cru (Rouge) - 2014

Assemblage van 3 verschillende 1er cru's in Saint-Aubin pinot noir. Erg licht en vrij dun, maar feitelijk een vrij belovende robe. Uit ervaring verraadt dit dikwijls een zekere vorm van finesse en fluweligheid. Vooral framboos, aardbei en rode bessen met wat vanille en wat aardse toetsen en champignon. Vrij versmolten structuur. Mooie zuren en fijne tannines, heerlijk in de afdronk. Eerste rood wat ik dronk van dit domein, vooral geroemd voor zijn schitterende witte wijnen, maar dit mag er best ook zijn. Prima voor mij!
(17-03-2016 09:58 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]St-Aubin blanc "fontenotte" 2011:
zaterdag 12/3 geopend en een duidelijke, frisse, minerale neus. Niets vettigs in smaak en geur, op finesse en mineraliteit gemaakt. Na 1 glas de vacuvin erop en in de koele berging geplaatst. Zondag onaangeroerd gelaten en dan maandag nog eens een glas. Iets molliger, nog niets aan mineraliteit verloren. Eigenlijk beter dan zaterdag. Dinsdag nog een glas, idem. Gisteren de laatste 2 glazen genuttigd en hij blijft meer dan overeind. Had gerust nog een glas kunnen laten voor vandaag, als hij niet zo lekker was. Voor een wijn, indertijd op 't domein' een dikke 12€ betaald, wil dat toch wat zeggen. Ik wacht met de rest nog een jaar en langer. 89
Wat zou dit betekenen voor de 1er crus en de Chassagne 1er cru die ik van '14 heb besteld? drinkvenster 2020-2030?
Laatste flesSad Mineraal, fijn, met meer vettigheid dan vroeger die deze wijn zeker kan hebben. Prachtig zuurpruimpje op t' einde... opCool
(03-02-2018 09:38 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(17-03-2016 09:58 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]St-Aubin blanc "fontenotte" 2011:
zaterdag 12/3 geopend en een duidelijke, frisse, minerale neus. Niets vettigs in smaak en geur, op finesse en mineraliteit gemaakt. Na 1 glas de vacuvin erop en in de koele berging geplaatst. Zondag onaangeroerd gelaten en dan maandag nog eens een glas. Iets molliger, nog niets aan mineraliteit verloren. Eigenlijk beter dan zaterdag. Dinsdag nog een glas, idem. Gisteren de laatste 2 glazen genuttigd en hij blijft meer dan overeind. Had gerust nog een glas kunnen laten voor vandaag, als hij niet zo lekker was. Voor een wijn, indertijd op 't domein' een dikke 12€ betaald, wil dat toch wat zeggen. Ik wacht met de rest nog een jaar en langer. 89
Wat zou dit betekenen voor de 1er crus en de Chassagne 1er cru die ik van '14 heb besteld? drinkvenster 2020-2030?
Laatste flesSad Mineraal, fijn, met meer vettigheid dan vroeger die deze wijn zeker kan hebben. Prachtig zuurpruimpje op t' einde... opCool

Dus perfect op dronk na zes jaar? Of toch nog wat extra geduld nodig?
St-Aubin 1cru La Chateniere 2013: ik dacht eerst o.w.v. de mineraliteit en de knappe zuren aan Chablis 1cru. Weer mis! Na een half uurtje kwam deze wijn pas echt open. Groots, Chablis grand cru ja!
Colin zijn wijnen hebben echt wel veel jaren nodig om nog maar op dronk te komen. Deze heeft nog zeker 10 jaar voor de boeg en gaat alleen rijker en breder worden.
En for the record: Colin wordt niet (meer) te koop aangeboden door "jeweetwel" Rolleyes
Sinds de familie daar aan het uit elkaar vallen is, worden er zulke kleine hoeveelheden per referentie aangeboden, dat het niet de moeite is. Spijtig, dat wel!
Saint-Aubin Luce 2017,
de neus is op citroen en wit fruit met enkele nuances van verse amandel,
de mond is fris met een zuurtje dat een gevoel van spanning en een delicate bitterheid brengt.
Deze "levendige" wijn heeft een afdronk die wordt verlengd door zijn zuurtegraad.
Pagina's: 1 2
Koppelingen