wijnliefhebbers

Volledige versie: Vagnoni
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
I Mocali 2009, Vernaccia di San Gimignano Riserva

ik had deze wijn gekozen om te drinken bij de forel met kappertjes en amandelsnippers. Normaal is vernaccia heel droog, mooie zuren, en een bittertje op het einde. Ik keek al uit naar de combinatie. Groot was dan ook mijn verwondering dat ik boter rook in de neus. Direct bevestiging van de aroma's in de mond. Heel veel vanille... Gelukkig heeft deze wijn zijn fraîcheur wonderwel bewaard ondanks zijn leeftijd en zorgt dit ervoor dat dit geen vermoeiende wijn wordt. Maar helemaal mooi versmolten is dit toch ook niet. Deze wijn mag zeker nog een jaar of 2-3 liggen. Ik twijfel zelfs of het evenwicht er ooit helemaal zal komen. Maar niet slecht hoor. Gewoon helemaal niet wat ik verwacht had.
(19-01-2014 11:39 PM)Olivier schreef: [ -> ]I Mocali 2009, Vernaccia di San Gimignano Riserva

ik had deze wijn gekozen om te drinken bij de forel met kappertjes en amandelsnippers. Normaal is vernaccia heel droog, mooie zuren, en een bittertje op het einde. Ik keek al uit naar de combinatie. Groot was dan ook mijn verwondering dat ik boter rook in de neus. Direct bevestiging van de aroma's in de mond. Heel veel vanille... Gelukkig heeft deze wijn zijn fraîcheur wonderwel bewaard ondanks zijn leeftijd en zorgt dit ervoor dat dit geen vermoeiende wijn wordt. Maar helemaal mooi versmolten is dit toch ook niet. Deze wijn mag zeker nog een jaar of 2-3 liggen. Ik twijfel zelfs of het evenwicht er ooit helemaal zal komen. Maar niet slecht hoor. Gewoon helemaal niet wat ik verwacht had.
Ik heb nog oudere Vagnoni's liggen, 2003 en 2005, rijpen inderdaad zeer goed, met lichte oxidatieve toetsen die ikzelf wel aangenaam vind.
Citaat:met lichte oxidatieve toetsen die ikzelf wel aangenaam vind.

grappig dat je dat zegt, want deze Vagnoni deed mij eigenlijk een beetje denken aan een witte (krachtige) bourgogne. Een oxidatieve toets zou het plaatje volledig maken.

Heb je de basis vernaccia al gedronken van Vagnoni?
(20-01-2014 03:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:met lichte oxidatieve toetsen die ikzelf wel aangenaam vind.

grappig dat je dat zegt, want deze Vagnoni deed mij eigenlijk een beetje denken aan een witte (krachtige) bourgogne. Een oxidatieve toets zou het plaatje volledig maken.

Heb je de basis vernaccia al gedronken van Vagnoni?
Ooit wel maar ik herinner me de smaak niet meer.
Koppelingen