wijnliefhebbers

Volledige versie: Firriato, Sicilia
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Harmonium 2009

Geëvolueerde neus, fruit nog aanwezig.
Zuren nog steeds merkbaar aanwezig. Ik denk, als ik de wijn ruik en proef, ook dat deze niet zullen weg gaan.
Deze wijn is waar hij nu moet zijn, ik zie geen reden om dit nog te laten liggen.

90p
Camelot 2006

Deze was een beetje in het vergeethoekje geraakt, dus vanavond bij het lam met Provençaalse groentjes open getrokken. Rechtstreeks uit de kelder en daarna koel weggezet. Met maar liefst 15 % alcohol leek mij dit toch beter met dit weer.
De kurk was half gesatureerd, de wijn heeft nog een vrij massieve "bordeauxrode" kleur met slechts iets vervaging aan de rand. Had even nodig om zich volledig te ontplooien, maar ontpopte zich na een half uurtje als een heerlijke vrij zachte wijn met nog redelijk wat bessig fruit. Het hout is volledig geïntegreerd, zachte tannines, niet heel complex maar wel mooi rond. Ik zou hier nooit 15 % uit gehaald hebben. Redelijke afdronk ook. Gewoon een erg lekkere wijn, rest nog één glaasje voor morgen..
LE SABBIE DELL'ETNA Bianco 2014


Blend van Catarratto en Carricante .
Volgens het etiket zijn het ancient Bushvines .

De kleur is geel met wat groen .

Het parfum is niet overweldigend .
Eerder delicaat eentje die je wat doet werken .

Anijs , lychee , witte chocolade zijn hier in terug te vinden .

De mond is guller .
Alles komt aan beurt van de neus maar nog een klein tikje vanille komt erbij .
Het fruit is zoet/rijp en de wijn smaakt vol .
Daarna komt er wat gesteente en citrus zeste piepen .
Knap bittertje opt einde en zuren die alles mooi spannend houden .
Afdronk boven gemiddelde .

Lekker , met dit weer wel opletten dat je de wijn goed koel kan houden !
(21-04-2017 08:58 AM)Dc schreef: [ -> ]Harmonium 2009

Geëvolueerde neus, fruit nog aanwezig.
Zuren nog steeds merkbaar aanwezig. Ik denk, als ik de wijn ruik en proef, ook dat deze niet zullen weg gaan.
Deze wijn is waar hij nu moet zijn, ik zie geen reden om dit nog te laten liggen.

90p

Laatste fles gisteren.
Zeer mooi. Zuren minder aanwezig, maar helemaal op zijn plooi.
90-91
Etna Rosso Le Sabbie Dell'Etna 2016
Elegante en boeiende wijn. Veel drinkplezier voor 10 euro.
(De Etna Rosso van Terre Nere is nog een trapje hoger maar kost ook de helft meer.)

Dit wijnhuis wil ik wel beter leren kennen. Mijn nieuwsgierigheid naar de andere wijnen in hun gamma is gewekt.
Le Sabbie Dell'Etna 2017

Dit blijft een leuke wijn aan een heel schappelijke prijs.
(08-05-2020 12:03 PM)33S schreef: [ -> ]Le Sabbie Dell'Etna 2017

Dit blijft een leuke wijn aan een heel schappelijke prijs.

Ditmaal de 2018. Zondag geopend maar opzij gezet. Nogal gesloten en dacht zelfs even dat het om een foutieve fles ging. Paar uur later was het al beter maar vooral gisteren op dag 2 kwam deze wijn heel charmant voor de dag. De toevoeging van Nerello Cappuccio verhoogt in mijn ogen toch altijd de toegankelijkheid en drinkbaarheid van rode Etna wijnen.
(23-02-2021 12:21 PM)33S schreef: [ -> ]
(08-05-2020 12:03 PM)33S schreef: [ -> ]Le Sabbie Dell'Etna 2017

Dit blijft een leuke wijn aan een heel schappelijke prijs.

Ditmaal de 2018. Zondag geopend maar opzij gezet. Nogal gesloten en dacht zelfs even dat het om een foutieve fles ging. Paar uur later was het al beter maar vooral gisteren op dag 2 kwam deze wijn heel charmant voor de dag. De toevoeging van Nerello Cappuccio verhoogt in mijn ogen toch altijd de toegankelijkheid en drinkbaarheid van rode Etna wijnen.

Heb jij al een pure Nerello Cappuccio geproefd? Ik ben dat nog nooit tegengekomen en ben er wel benieuw naar. De Cappuccio zou eerder meer kleur en tannine bijbrengen.
(23-02-2021 12:40 PM)wvd schreef: [ -> ]
(23-02-2021 12:21 PM)33S schreef: [ -> ]
(08-05-2020 12:03 PM)33S schreef: [ -> ]Le Sabbie Dell'Etna 2017

Dit blijft een leuke wijn aan een heel schappelijke prijs.

Ditmaal de 2018. Zondag geopend maar opzij gezet. Nogal gesloten en dacht zelfs even dat het om een foutieve fles ging. Paar uur later was het al beter maar vooral gisteren op dag 2 kwam deze wijn heel charmant voor de dag. De toevoeging van Nerello Cappuccio verhoogt in mijn ogen toch altijd de toegankelijkheid en drinkbaarheid van rode Etna wijnen.

Heb jij al een pure Nerello Cappuccio geproefd? Ik ben dat nog nooit tegengekomen en ben er wel benieuw naar. De Cappuccio zou eerder meer kleur en tannine bijbrengen.

Het is al een paar jaar geleden, maar heb ervaring met de Laeneo 2013, 2014 en 2015 van Tenuta Fessina. Altijd graag gedronken die wijn, toen nog te vinden onder de 15 euro.

In 2018 dronk ik de Nerello Cappuccio 2015 van Benanti en daarover schreef ik op dit forum het volgende:

Nog jong en heel fruitig, maar zo sappig en levendig dat je er blij van wordt. Niet de structuur van de Nerello Mascalese, maar ik hou er wel van. Zo eentje waar je misschien niet mee zou trouwen, maar waar je wel nog vaak aan terug denkt

Blijkbaar had ik 2 flessen, maar ik denk dat die tweede ook al gesneuveld moet zijn. Zat toen al tegen de 20 euro.

Niet eenvoudig te vinden, maar misschien gaat mijn voorkeur toch uit naar een blend met pakweg 20% Nerello Cappuccio. Denk niet dat die extra tannine bijbrengt, maar inderdaad wel kleur en maakt de wijn wat minder streng en wat meer aromatisch.
Etna Rosso Le Sabbie Dell'Etna 2019
Smakelijke wijn die zich vlot laat wegdrinken. Misschien een beetje aan de lichte kant maar voor ongeveer 10 euro is dit een toppertje.
Pagina's: 1 2
Koppelingen