16-02-2014, 01:07 PM
Le Clos Prieur, Bourgogne 2010
(tweede dag open)
De neus is heerlijk fris, een mand vol vers fruit (blauwe bessen, jeneverbes), cederhout en een mineralige ondertoon (ijzervijlsel).
In de mond is de eerste slok (net als gisteren) koren op de molen van de non-(Bourgogne)-believers. De zuren doen rimpeltjes rond je ogen verschijnen en de wijn eindigt lichtjes bitter. Vanaf de tweede-derde slok echter manifesteert deze wijn zich als een heerlijk uitgebalanceerde, fijnzinnige pinot noir, met tintelende zuurtjes die niet verhinderen dat de wijn uiteindelijk heel zachtjes je verhemelte streelt. Kersen in de afdronk zorgen voor de ... eh... kers op de taart.
Een zeer betaalbare Bourgogne die de klasse van de pinot noir perfect uitstraalt.
(tweede dag open)
De neus is heerlijk fris, een mand vol vers fruit (blauwe bessen, jeneverbes), cederhout en een mineralige ondertoon (ijzervijlsel).
In de mond is de eerste slok (net als gisteren) koren op de molen van de non-(Bourgogne)-believers. De zuren doen rimpeltjes rond je ogen verschijnen en de wijn eindigt lichtjes bitter. Vanaf de tweede-derde slok echter manifesteert deze wijn zich als een heerlijk uitgebalanceerde, fijnzinnige pinot noir, met tintelende zuurtjes die niet verhinderen dat de wijn uiteindelijk heel zachtjes je verhemelte streelt. Kersen in de afdronk zorgen voor de ... eh... kers op de taart.
Een zeer betaalbare Bourgogne die de klasse van de pinot noir perfect uitstraalt.