wijnliefhebbers

Volledige versie: Grand Corbin-Despagne GCC
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gisterenavond de Grand Corbin-Despagne 1999 in het glas. Man wat een mooie zachte ronde wijn! 93 Slurp
[attachment=1114]Vorig weekend de 1970 mogen degusteren met ons wijngroepje.applaus
Man deze wijn was nog prima ! heel aangename zachte elegante wijn...totaal niet versleten. (deed mij zowaar aan oude sangiovese denken)
Na wat opzoekwerk ,blijkbaar nog eens niet zo'n dure wijn...
Op de site van het chateau zelf kan men een overzicht vinden van het bewaarpotentieel... gaat terug tem 1926 !! Over de 1970 schrijft men "à boire et peut se garder" ... stel u voor zeg Slurp.
Ik ga er in ieder geval wat van aanschaffen.
(30-03-2015 10:06 AM)macro schreef: [ -> ]Vorig weekend de 1970 mogen degusteren met ons wijngroepje.applaus
Man deze wijn was nog prima ! heel aangename zachte elegante wijn...totaal niet versleten. (deed mij zowaar aan oude sangiovese denken)
Na wat opzoekwerk ,blijkbaar nog eens niet zo'n dure wijn...
Op de site van het chateau zelf kan men een overzicht vinden van het bewaarpotentieel... gaat terug tem 1926 !! Over de 1970 schrijft men "à boire et peut se garder" ... stel u voor zeg Slurp.
Ik ga er in ieder geval wat van aanschaffen.

Absolute Topwijncheers
2006
Zachte neus met aroma's van zwart fruit, beetje ceder, snoepgoed.
Goed versmolten maar met wel nog een beetje tegenwringende tannines
In de mond aanvankelijk veelbelovend maar mist lengte; valt te snel weg terwijl je denkt één en ander nog te zullen/moeten krijgen. Maar niet dus
88/100
Grand Corbin Despagne 2006; niet jong genoeg voor het fruit, eerder schraal maar ook niet oud, ergens tussenin, ergens in niemandsland 89p

Grtz
(05-03-2018 12:07 PM)fleer schreef: [ -> ]Grand Corbin Despagne 2006; niet jong genoeg voor het fruit, eerder schraal maar ook niet oud, ergens tussenin, ergens in niemandsland 89p

Grtz
Een jaar van twijfel. Maar toch nog veel meer slechte dan goede 2006 gedronken. Een slecht jaar dus voor het gros van de Bdx. Ik denk dat ze niet meer openbloeien...
(05-03-2018 07:15 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(05-03-2018 12:07 PM)fleer schreef: [ -> ]Grand Corbin Despagne 2006; niet jong genoeg voor het fruit, eerder schraal maar ook niet oud, ergens tussenin, ergens in niemandsland 89p

Grtz
Een jaar van twijfel. Maar toch nog veel meer slechte dan goede 2006 gedronken. Een slecht jaar dus voor het gros van de Bdx. Ik denk dat ze niet meer openbloeien...

Inderdaad niet alles van de 2006 is om naar huis te schrijven.
Ik heb 't één en 't ander van Bordeaux 2006 liggen.
Mijn ervaring tot nu toe:

Zijn mooi of worden mooi:
Chât. Grand Pontet
Chât. Phelan Segur
Chât. Fonbel
Chât. Giscours
Chât Prieuré Lichine
Chât. Vrai Canon Bouché
Chat. Marbuzet
Chât. Du Tertre
Chât. Poujeaux

Vallen tegen of worden niet veel:
Chât. Maucaillou
Chât. Talbot
Chât. Tertre Daugay

Weet het nog niet of twijfelgevallen:
Chât. Dufort Vivens
Chât. Les Grands Chênes
Chât. Les Ormes de Pez
Chât. Pontet Cannet (48.99€ mei 2010) watte
(05-03-2018 09:24 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Chât. Phelan Segur
Viel tot nu toe 2x tegen...
(05-03-2018 07:15 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(05-03-2018 12:07 PM)fleer schreef: [ -> ]Grand Corbin Despagne 2006; niet jong genoeg voor het fruit, eerder schraal maar ook niet oud, ergens tussenin, ergens in niemandsland 89p

Grtz
Een jaar van twijfel. Maar toch nog veel meer slechte dan goede 2006 gedronken. Een slecht jaar dus voor het gros van de Bdx. Ik denk dat ze niet meer openbloeien...

Gelukkig heb ik nog maar 4 flessen 2006 liggen m.b. Smith Haut Lafitte en Ponet Canet en daar blijven we nog een tijd af Wink
2006 is een loterij waar ik al een tijd afblijf.

Grtz
Vintage 2010

Kleur: serieus geconcentreerd, eigenlijk nog geen evolutie

Neus: donker zwart fruit, fijn, complex, met hintje tabak

Mond: eerder strikt met duidelijke tannines, die zwarte fruit smaak blijft mooi in de afdronk

Mooie bdx. Eerder linkeroever (cab) in stijl dan zwoele merlot rechteroever. Een eetwijn in de positieve zin van het woord. Geroosterde entrecote?
Grand Corbin Despagne 2012 - magnum
Eerste kennismaking met deze budget GCC. Wat met opvalt is de houtlagering die voor mij sterk weegt op het fruit. Komt eerder dun over. Het middenpallet ontbreekt aan 'pit' en ook qua zuren mag er iets meer spanning op. Kortom, geen hoogvlieger. Voor dezelfde prijs (of minder) heb je beter.
(22-12-2019 11:02 PM)Fre schreef: [ -> ]Grand Corbin Despagne 2012 - magnum
Eerste kennismaking met deze budget GCC. Wat met opvalt is de houtlagering die voor mij sterk weegt op het fruit. Komt eerder dun over. Het middenpallet ontbreekt aan 'pit' en ook qua zuren mag er iets meer spanning op. Kortom, geen hoogvlieger. Voor dezelfde prijs (of minder) heb je beter.

Hier gisteren dezelfde wijn in het glas en dezelfde bevindingen. "Wat vangen ze daar toch aan in Bordeaux...?" Ruim een halve fles over en met de kurk erop terug de kelder in. Dadelijk nog eens een glaasje proberen.
(14-02-2021 12:38 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(22-12-2019 11:02 PM)Fre schreef: [ -> ]Grand Corbin Despagne 2012 - magnum
Eerste kennismaking met deze budget GCC. Wat met opvalt is de houtlagering die voor mij sterk weegt op het fruit. Komt eerder dun over. Het middenpallet ontbreekt aan 'pit' en ook qua zuren mag er iets meer spanning op. Kortom, geen hoogvlieger. Voor dezelfde prijs (of minder) heb je beter.

Hier gisteren dezelfde wijn in het glas en dezelfde bevindingen. "Wat vangen ze daar toch aan in Bordeaux...?" Ruim een halve fles over en met de kurk erop terug de kelder in. Dadelijk nog eens een glaasje proberen.

Ik vrees dat het er niet op zal verbeterd zijn.. Confused Ervaring leert me dat zulke houtgelagerde St Emilions met weinig zuren op dag twee eerder oxidatief zijn.. Hopelijk heb ik ongelijk.
(14-02-2021 01:58 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-02-2021 12:38 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(22-12-2019 11:02 PM)Fre schreef: [ -> ]Grand Corbin Despagne 2012 - magnum
Eerste kennismaking met deze budget GCC. Wat met opvalt is de houtlagering die voor mij sterk weegt op het fruit. Komt eerder dun over. Het middenpallet ontbreekt aan 'pit' en ook qua zuren mag er iets meer spanning op. Kortom, geen hoogvlieger. Voor dezelfde prijs (of minder) heb je beter.

Hier gisteren dezelfde wijn in het glas en dezelfde bevindingen. "Wat vangen ze daar toch aan in Bordeaux...?" Ruim een halve fles over en met de kurk erop terug de kelder in. Dadelijk nog eens een glaasje proberen.

Ik vrees dat het er niet op zal verbeterd zijn.. Confused Ervaring leert me dat zulke houtgelagerde St Emilions met weinig zuren op dag twee eerder oxidatief zijn.. Hopelijk heb ik ongelijk.

Neen, jouw en mijn vrees waren meer dan terecht. Aanvankelijk dachten we nog even... zou het toch kunnen, geen oxidatie?

Het hout en vooral, tja hoe moet ik het noemen, het "gefabriceerde" wat voor mij het gros van de wijnen uit Bordeaux typeert nam aanvankelijk de overhand maar de eerste sporen van oxidatie staken in de afdronk al snel de kop op.

Ik kan het restant misschien bewaren om in de Bordeauxse pap te draaien ter bescherming van mijn taxushaag?

Ik las gisteren in het laatste nummer van Perswijn een reportage over Castillon waarin men stelde dat biologische wijnbouw en een meer natuurlijkere aanpak in Saint-Émilion gewoonweg niet mogelijk meer is om nog maar te zwijgen van de eigen classificatie en regeltjes die het maken van spannende en verteerbare wijnen al even onmogelijk maken. Tja, ik kan er mij iets bij voorstellen...
Koppelingen