wijnliefhebbers

Volledige versie: Losada vinos de finca bierzo
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Even gestopt bij altro vino vandaag.
Ik wist precies wat ik wilde , helaas was de wijn uitverkocht .
De hulp even ingeroepen van de eigenaar en zo kwamen we uit op deze wijn.

De Losada 2009 ,

Een natuurlijke wijn gemaakt van 100 % mencia .

Na 1,5 uur karaf :

Donker rode wijn.

Ruikt naar kersen en wat aardbei en wat aards.
In de mond is er dan ook een afwisseling van zoet en zuur.
Die ik eerlijk gezegd niet altijd even aangenaam vindt.
De wijn is zeker en vast robuust en heeft potentieel !

Na drie uur karaf :

Yep dit is het al wat meer !
Het zoet en zuur komt in een samenspel en zijn evenwichtiger verweven .
Vlezige en sappige wijn afdronk is niet overdreven lang maar zeker ok.
86/100

En binnen paar jaar mss wel nog een puntje of 2 hopelijk 4 erbij Wink
Dag twee vandaag :

Njam njam !
Lekker zeg , spijtig dat het maar 1 glas meer was.

Vandaag bevond ik de wijn wat complexer .
precies of ik gisteren wat moeite had om hout en rokerigheid in terug te vinden .
Vandaag precies een betere dag zowel voor de wijn als mijn smaakpapillen.
De wijn was een mooi duidelijk geheel...

Goeie marchandise Smile
Gisteravond de Losada 2017 genuttigd.

Duidelijke winnaar tov de Pittacum 2016, beiden Mencia uit Bierzo. Gecombineerd met wat jamon en paleta iberico de bellota.

Zacht, elegant, maar ook heerlijk fris. Nu restantje opmaken. Toch wel rond de 92 voor mij.
Losada 2018 geopend voor vanavond. Toch al eens geproefd. Blush
Donkerrood met paarse schijn. Aantrekkelijke neus maar nog wat gesloten. Compact fruit in de mond, kruidigheid en wat chocolade. Goede concentratie doch lijkt me geen vermoeiende wijn. Zou 10 maand op eikenvat hebben gelegen maar niet veel houtinvloed waarneembaar. Lijkt me ook niet nodig. Mooi !
Nu komt de houtlagering door. Niet storend, geeft de wijn een boost en wat complexiteit.
Koppelingen