wijnliefhebbers

Volledige versie: Mustiguillo, el terrerazo
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Mestizaje 2010

Wijn van ongeveer 60% bobal en dan in min of meer gelijke porties syrah, tempranillo, cabernet en merlot. De neus is een spook. Fris rood fruit maakt plaats voor het syrah-stalletje om dan weer een likje vanille te laten voorgaan, dat dan weer omslaat in een bourgondisch boeket. Het opmerkelijke aan deze kaleidoscoop is dat het allemaal aan je neus passeert zonder gegrepen te willen worden. Juist, een spook dus. Fijn als Penelope Cruz, maar zet het geluid af.
In de mond hetzelfde eclectische schouwspel, maar het fruit en de fraicheur eisen de hoofdrol op. Opmerkelijk hoe lichtvoetig dit is, mede door de fijne zuren die hier vrij spel krijgen. De tannines zijn er, maar zijn zacht en zorgen voor de remsporen voor de wijn naar binnen glijdt en en een licht zoet toetsje achterlaat.
Tja, mestiezen, van alles het beste.
Waar gekocht? Ze hebben hem bij La Buena Vida voor 12.8 euro maar al wel de 2011.
Misschien ook eens proberen
bij Vinodis, is daar ondertussen ook al de 2011, en staat er aan 14€. Zeker eens de moeite om te proberen, al was het maar om te zien dat niet alle Spaanse wijnen blockbusters zijn. Deze Mestizaje is redelijk delicaat, maar wanneer je je tijd neemt om te zoeken wat er in zit, haal je er veel uit. Was voor mij trouwens ook eerste ervaring met Bobal als druif. Op internet lees ik dat deze druif heel goed tegen hitte kan, en toch een vrij hoge aciditeit geeft. Perfect om toch wat fraicheur te geven in een klimaat zoals dat van Spanje, lijkt me. Nog mensen die ervaring hebben met Bobal? Mijn nieuwsgierigheid is alvast gewekt.
(25-04-2014 02:44 PM)Olivier schreef: [ -> ]bij Vinodis, is daar ondertussen ook al de 2011, en staat er aan 14€. Zeker eens de moeite om te proberen, al was het maar om te zien dat niet alle Spaanse wijnen blockbusters zijn. Deze Mestizaje is redelijk delicaat, maar wanneer je je tijd neemt om te zoeken wat er in zit, haal je er veel uit. Was voor mij trouwens ook eerste ervaring met Bobal als druif. Op internet lees ik dat deze druif heel goed tegen hitte kan, en toch een vrij hoge aciditeit geeft. Perfect om toch wat fraicheur te geven in een klimaat zoals dat van Spanje, lijkt me. Nog mensen die ervaring hebben met Bobal? Mijn nieuwsgierigheid is alvast gewekt.

Ik dacht ooit gelezen of gehoord te hebben dat bobal familie is van mourvedre, kan mis zijn (geen zin om te zoeken nu Wink )
BTW, zalige TN wijn
(25-04-2014 05:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik dacht ooit gelezen of gehoord te hebben dat bobal familie is van mourvedre, kan mis zijn (geen zin om te zoeken nu Wink )

dat is Monastrell, niet Bobal
:-)
(25-04-2014 05:49 PM)Filip Ragolle schreef: [ -> ]
(25-04-2014 05:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik dacht ooit gelezen of gehoord te hebben dat bobal familie is van mourvedre, kan mis zijn (geen zin om te zoeken nu Wink )

dat is Monastrell, niet Bobal
:-)

Neeneen, van monastrel wist ik het wel, dacht dat bobal er ook mee te maken had. Maar zal idd wel ooit een verkeerde link gelegd hebben.. ;-)
Als je houdt van bobal dan zeker een aanrader is de vinos rafael sexto elemento.
100% bobal een waar genot Smile
Prachtig domein. De eerste wijn die ik ooit kocht bij La Buena Vida was de Finca Terrerazo 2007, ook meteen mijn eerste stap in de wereld van de Spaanse wijn. Niets vergeleken met de zwoelheid die je vaak tegenkomt in supermarktspanje maar frisheid met een bom van sappigheid. Het is al even geleden dat we nog een fles hebben geopend, heb er nog twee denk ik, maar ik onthoud dat de eik, die in het begin een beetje bombastisch overkwam, versoepelt en geeft wat meer elegantie. Zeer mooi, aan 26 euro niet goedkoop maar ik zou hem zo opnieuw kopen.

De witte Mestizaje is ook aan te raden. Rechttoe, rechtaan, frisheid met mooie zachte fruitigheid zonder meer, prijs-kwaliteit dik in orde.
Finca Terrerazo 2006
Vinos de Pago El Terrerazo
Bobal (70%) / Tempranillo (25%) / CS (5%)
14,5 % alcohol

Gekocht bij LaBuenaVida, Mol (24,69 Euro)

Mijn favoriete wijnhuis, zo erg zelfs dat, indien ze vanaf volgend jaar de grootste bocht zouden maken, ik het nog minstens een jaargang prima zal vindenBlush
Dit wijnhuis heeft een heel nobele visie, nl de gedegradeerde lokale druivensoorten (Bobal voor rood en Merseguera voor wit) in ere herstellen door er de best mogelijke wijnen mee te produceren. Naar mijn mening zijn ze hierin met brio geslaagd, werkelijk alles van dit wijnhuis is P/K top, ik kan deze wijnen dan ook iedereen -ook de Spanjaard sceptici- ten stelligste aanbevelen.
De laatste jaren krijgen ze overal ter wereld veel erkenning, wat mogelijk zijn invloed zal hebben op de prijs.

Anderhalf uur karaf voorafgaand consumptie.

Puur op fruit, één van de beste wijnen die ik ooit dronk. Bakken rode besjes & krieken, cassis, puur plezier met toch zoveel meer, perfecte balans, rond maar sappig, vlezig maar elegant, snuifje 'creamy' hout ... ondanks de alcohol mooie fraicheur en ellenlange afdronk.

Geen notities genomen, dus geen uitgebreide tasting note, maar te mooi om hier niet te vermelden, was op de voorlaatste dag van 2014 veruit de beste wijn die ik vorig jaar dronk.

Score : 94
(11-01-2015 10:59 PM)El Nicho schreef: [ -> ]Finca Terrerazo 2006
Vinos de Pago El Terrerazo
Bobal (70%) / Tempranillo (25%) / CS (5%)
14,5 % alcohol

Gekocht bij LaBuenaVida, Mol (24,69 Euro)

Mijn favoriete wijnhuis, zo erg zelfs dat, indien ze vanaf volgend jaar de grootste bocht zouden maken, ik het nog minstens een jaargang prima zal vindenBlush
Dit wijnhuis heeft een heel nobele visie, nl de gedegradeerde lokale druivensoorten (Bobal voor rood en Merseguera voor wit) in ere herstellen door er de best mogelijke wijnen mee te produceren. Naar mijn mening zijn ze hierin met brio geslaagd, werkelijk alles van dit wijnhuis is P/K top, ik kan deze wijnen dan ook iedereen -ook de Spanjaard sceptici- ten stelligste aanbevelen.
De laatste jaren krijgen ze overal ter wereld veel erkenning, wat mogelijk zijn invloed zal hebben op de prijs.

Anderhalf uur karaf voorafgaand consumptie.

Puur op fruit, één van de beste wijnen die ik ooit dronk. Bakken rode besjes & krieken, cassis, puur plezier met toch zoveel meer, perfecte balans, rond maar sappig, vlezig maar elegant, snuifje 'creamy' hout ... ondanks de alcohol mooie fraicheur en ellenlange afdronk.

Geen notities genomen, dus geen uitgebreide tasting note, maar te mooi om hier niet te vermelden, was op de voorlaatste dag van 2014 veruit de beste wijn die ik vorig jaar dronk.

Score : 94

je doet me het sap in de mond krijgen Smile

Ik wist niet dat bobal als een minderwaardige druif beschouw werd. De wijnen die ik totzover dronk daarvan vond ik heel fris. Is een stijl die me bevalt.
(11-01-2015 11:10 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ik wist niet dat bobal als een minderwaardige druif beschouw werd. De wijnen die ik totzover dronk daarvan vond ik heel fris. Is een stijl die me bevalt.

Bobal is één van de meest voorkomende druiven in Spanje, maar vooral verwerkt in bulkwijnen.
Mede dankzij Mustiguillo is deze druif wat 'hipper' geworden, maar commercieel wss voor velen nog een te groot risico om er zich ten volle op te focussen.
Deze avond proef ik de Terrerazo 2011 wel.
Op tijd open doen en zien wat het geeft, ben benieuwd.
Zoals beloofdSmile

Gisteren proefavondje gehad met vrienden. Andere wijnen zijn elders besproken (Chateau Notton en Grant Burge 'Holy Trinity').
Deze wijn was mijn toevoeging aan de avond en mede gekozen door de TN hierboven. 100% Bobal.
En wat was ik blij dat ik voor deze wijn gekozen heb.

Heb me de 2011 aangeschaft. Nog redelijk jong dus 4u op voorhand open gedaan. Wat me wel opviel is dat de kurk niet super sterk was...

Kleur: meer naar paarse kant
Geur: Jawadde datte. Super interessant. Veel fruit, rode bes, cassis met kleine hint 'creamy' hout zoals El Nicho het perfect beschrijft hierboven. Ik zou al gewoon een hele avond mijn neus in het glas kunnen steken en tevreden zijn.
Smaak: mooi in balans. Vlezige, volle, ronde wijn (verre van flets dus) met een serieuze afdronk. Na de eerste slok had ik een halve minuut later zoiets van: proef ik die nu nog altijd?Tongue

Nu ik terug aan gisterenavond denk, moet ik mij inhouden om hier niet veel van te bestellen.

Ik was met deze fles de terechte winnaar van de avond.
Bij La Buena Vida gekocht aan 26 euro, niet goedkoop maar wat een wijn. Voor mij een absolute aanrader en al zeker als je eens een minder gebruikelijke druif wilt proeven op topniveau. Ook ben je 'niet into Spanje' toch zeker de moeite.
Als ik door mijn TN hier nog maar 1 persoon overtuigd krijg om hem te proeven, is mijn opzet geslaagd en die persoon gaat zeer tevreden zijn Smile.
Het blijft een schitterende wijn. Mijn laatste fles 2007 werd gedronken bij ons paasdiner en zat gewoon perfect. Het fruit is wat zachter geworden, het hout volledig verdwenen op de neus en slechts heel lichtjes aanwezig in de afdronkaar voor de rest vlezig, zachte versmolten tannines en inderdaad een ellenlange afdronk. Hij wordt ket de jaren precies wel duurder en duurder, stock up while you can!
Mustiguillo - Finca Terrerazo 2007
Intense donkerrode kleur.
Kruidig, licht aards, bosgrond, vegetaal, nat kreupelhout, gebrande caramel, chocolade in de complexe neus.
Soepele aanzet en zacht mondgevoel met veel sappig rood fruit, kruidig, kreupelhout en evenwichtig houtgebruik.
Mooie balans, aangename medium afdronk.
Mooi glas wijn!
Toppertje! Smile
Mestizaje 2019

Na de goeie herinneringen aan de 2010, heb ik me nog eens een fles aangeschaft van deze wijn, de 2019. Nu wordt deze wijn gemaakt van Bobal, Syrah en Garnacha.

Kersen in de neus. Niet veel meer eigenlijk, maar toch niet onaangenaam. Doet me wat denken aan een Chianti zelfs…

In mond ook weer kersen, mooie zuurtjes, beetje tannines. Een smooth mofo, maar één die niet tegensteekt voor de wijnnerd. Dit mag men mij altijd serveren op de bbq’s van 2023.
Koppelingen