wijnliefhebbers

Volledige versie: Château d'Arsac Margaux
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
de 2006 aan het opslurpen, deze Cru Bourgeois Sup ging toch uit de toon vallen op mijn Bordeaux 2006 tasting, voor 10 euro gekocht en voor die prijs is dit wel min of meer OK, voorlopig 86-87
Heb de 2005 hier van liggen, maar nog niet geproefd...
Ik heb ook twee flesjes 2006 liggen. Wel iets duurder gekocht (13 euro)... Is deze al op dronk of nog enkele jaartjes wachten?
(27-10-2010 03:17 PM)Da Vinci schreef: [ -> ]Ik heb ook twee flesjes 2006 liggen. Wel iets duurder gekocht (13 euro)... Is deze al op dronk of nog enkele jaartjes wachten?

lijkt me nu niet het goede moment om hem te drinken, best 1,5 tot 2 jaar mee wachten, zal nu wel in zijn gesloten fase zitten
Geen slechte wijn maar het label Margaux eigenlijk niet waard.
Kan bv in het geheel niet concurreren met Château Monbrison ook een cru Bourgeois.
Ik dronk tijdens het weekend de 1997 ; op dronk ;mooie neus en voor de rest zijn we zo goed als uitgepraat. Mist elegantie en verfijning.

BTW het etiket is sinds 97 ondertussen ook veranderd.
Zie onder.
Herinner me ook iets van een project met een soort jaarlijkse changement van adviserend oenoloog (vanaf 2005 denk ik), oa Michel Rolland zou de wijn al eens gevinifieerd hebben.
(27-10-2010 04:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]Herinner me ook iets van een project met een soort jaarlijkse changement van adviserend oenoloog (vanaf 2005 denk ik), oa Michel Rolland zou de wijn al eens gevinifieerd hebben.

Winemakers' Collection Cuvée No 1 - Michel Rolland 2005
wij beginnen elkaar hier mooi aan te vullen thumb

92-94 RP, zal toch zeker geen prutsMargooke meer zijn... Wink
d'Arsac Margaux 2007, gekocht vorig jaar september bij Aldi voor €12.99. Nog bewaren?
(28-10-2010 03:55 PM)J Sparrow schreef: [ -> ]d'Arsac Margaux 2007, gekocht vorig jaar september bij Aldi voor €12.99. Nog bewaren?


Ik denk dat zulke wijnen geen 20 jaar te bewaren zijn maar een 5 à 10 jaar mag toch geen probleem vormen.Doet me trouwens aan iets denken : Eerder deze week dronk ik een generieke Bordeaux van 1997 bij mijn schoonouders en deze was zeer , zelfs zeeer mooi. En dat voor een 1997, de vegetale toetsen kwamen soms wel boven maar rood fruit en tertiaire aroma's (bos, champignons) maakten dit toch een zeer lekker glas.Slurp
Verleden jaar van Aldi eens den 2009 meegenomen. Prijs tussen 10 en 12eu dacht ik, was toen verre van bekend met dit forum... Had net even de search functie gebruikt en kon er niets van terugvinden! Vraag me niet hoe ik hier nu terechtkom dan...?
Deze dus gisteren al open gedaan om men Esprit du Tertre's nog wat te sparen en tijd te geven terwijl het vrouwtje graag nog eens een Margaux'tje wou drinken (haar fav rode app btw).
Naar mijn bescheiden mening een wijn met potentieel, drink hem liever dan de "Esprit 2008", zelfs nu al! Paar jaren opleg en zou het resultaat dan wel eens willen proeven!
Kga toch eens langst Aldi gaan om te kijken of ze daar toevallig niets meer van liggen hebben. Voor die prijs zeker ok lijkt me?!

Hoewel ik beter wat wijn zou kopen die nu al op dronk is...
Deze avond nog eens Arsac 97 in het glas.
Deze wijn doet de appellation Margaux echt geweld aan.
Heb een paar kleine bordokes van minder dan 5 euro liggen van 97 die ik stukken beter vind.
Ik hoop dat andere jaargangen van d’Arsac die ik ook nog heb liggen iets meer te bieden hebben.
Vanavond Chateau d'Arsac 2010 in het glas. 2 uur op voorhand in de karaf, daarna trg in de originele fles. Mooie paarse kleur. Zeer mooie typische Margaux neus. In de mond zeer zachte soepele wijn, geen slechte wijn maar mist verfijning en het karakter dat een grote wijn nodig heeft. De overige 3 flessen gaan we nog wat jaren laten liggen Wink. 88
(12-05-2014 07:52 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau d'Arsac 2010 in het glas. 2 uur op voorhand in de karaf, daarna trg in de originele fles. Mooie paarse kleur. Zeer mooie typische Margaux neus. In de mond zeer zachte soepele wijn, geen slechte wijn maar mist verfijning en het karakter dat een grote wijn nodig heeft. De overige 3 flessen gaan we nog wat jaren laten liggen Wink. 88

Benz, ik heb zo de indruk dat je meer geluk hebt met Château d'Arsac.
Een paar dagen geleden nog de jaargang 2006 in het glas.
Grote ontgoocheling. Deze 2006 wordt misschien nog iets beter met te ouderen maar wordt nooit groots.
Fundamentele fouten zitten in deze jaargang en heb er spijtig genoeg nog enigen van liggen.
(12-05-2014 10:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Benz, ik heb zo de indruk dat je meer geluk hebt met Château d'Arsac.
Een paar dagen geleden nog de jaargang 2006 in het glas.
Grote ontgoocheling. Deze 2006 wordt misschien nog iets beter met te ouderen maar wordt nooit groots.
Fundamentele fouten zitten in deze jaargang en heb er spijtig genoeg nog enigen van liggen.

2006 heeft me ook niet overtuigd, ook nog één stuk van liggen Confused
(12-05-2014 10:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(12-05-2014 07:52 PM)Benz schreef: [ -> ]Vanavond Chateau d'Arsac 2010 in het glas. 2 uur op voorhand in de karaf, daarna trg in de originele fles. Mooie paarse kleur. Zeer mooie typische Margaux neus. In de mond zeer zachte soepele wijn, geen slechte wijn maar mist verfijning en het karakter dat een grote wijn nodig heeft. De overige 3 flessen gaan we nog wat jaren laten liggen Wink. 88

Benz, ik heb zo de indruk dat je meer geluk hebt met Château d'Arsac.
Een paar dagen geleden nog de jaargang 2006 in het glas.
Grote ontgoocheling. Deze 2006 wordt misschien nog iets beter met te ouderen maar wordt nooit groots.
Fundamentele fouten zitten in deze jaargang en heb er spijtig genoeg nog enigen van liggen.

Een grote wijn zal jaargang 2010 ook niet worden, er zit niet veel in, ik mis verfijning en karakter. Maar het is zeker geen slechte wijn en drinkt vlot binnen maar daar blijft het ook bijWink
Vanavond Réserve d'Arsac 2000 in het glas, toen nog Haut Médoc. Wijn met niet al te hoge verwachtingen geopend omdat de voorbije jaargangen van Chateau d'Arsac mij niet wisten te overtuigen, MAAR.... dat bleek volledig ten onrechte te zijn. Wijn een 4 tal uurtjes op voorhand geopend, kurk in 2 delen eruitgehaald, heel veel wijnsteen aan de kurk zoals je dat met een goeie oude Bordeaux wijn wel meer hebt. Heel mooi donker paars granaatrood van kleur, nog niks van lichtbruin randje of ouderdom te bespeuren. En dan die neus werkelijk schitterend puur chocolade, cacao, zoetigheid, kruiden, zwart fruit.... kan niet stoppen met ruiken MMMM... In de mond zeer mooie aanwezige tannines en zuren die perfect evenwichtig zijn, wijn met nog veel body maar niets te, alles zit mooi in evenwicht. Afdronk is zeer mooi. Dit is werkelijk genieten van hoe een oude Bordeaux wijn op zijn best is. Beetje onverwacht maar o zo lekker, dik verdiende 92!! cheers

[attachment=2254]
Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?
(27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?

Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.Wink
(28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ]
(27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?

Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.Wink

Valt idd nog mee, vorige donderdag was de kurk van de Bastide Blanche 2001 gewoon volledig verpulverd, zie foto. Nooit eerder meer tijd kwijt geraakt met het openen vn een fles Rolleyes
(28-11-2016 08:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ]
(27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?

Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.Wink

Valt idd nog mee, vorige donderdag was de kurk van de Bastide Blanche 2001 gewoon volledig verpulverd, zie foto. Nooit eerder meer tijd kwijt geraakt met het openen vn een fles Rolleyes
Maar niets van gemerkt Wink
(28-11-2016 08:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ]
(27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?

Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.Wink

Valt idd nog mee, vorige donderdag was de kurk van de Bastide Blanche 2001 gewoon volledig verpulverd, zie foto. Nooit eerder meer tijd kwijt geraakt met het openen vn een fles Rolleyes

Ik zal volgende keer eens een kurkentrekker meepakken! Wie probeert er nu een fles te ontkurken met bananen?
(28-11-2016 08:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-11-2016 12:03 AM)Benz schreef: [ -> ]
(27-11-2016 11:58 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]Hi Benz,
Wat bedoel je precies met kurk in twee delen eruit gehaald? Was ze vermolmd of zo?

Kurk was gebroken, maar kon het overige deel van de kurk dat nog in de fles zat er makkelijk met een 2 de poging uithalen, dus het viel nog mee.Wink

Valt idd nog mee, vorige donderdag was de kurk van de Bastide Blanche 2001 gewoon volledig verpulverd, zie foto. Nooit eerder meer tijd kwijt geraakt met het openen vn een fles Rolleyes

Oef, chance!
Ha ha lijkt wel een schrijnwerkerij bij die Bastide Blanche Smile
Ik steek er dan twee rietjes in, een voor te gieten en 1 voor lucht in te laten.
(28-11-2016 12:24 PM)BobVanGhent schreef: [ -> ]....................................
Oef, chance!
Ha ha lijkt wel een schrijnwerkerij bij die Bastide Blanche Smile
Ik steek er dan twee rietjes in, een voor te gieten en 1 voor lucht in te laten.

thumbsup
Koppelingen