wijnliefhebbers

Volledige versie: Château Camperos, Sauternes
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dit is een domein van de zelfde eigenaars als Château Closiot, ook Sauternes.

De 2004 geproefd : dit is een Sauternes zoals ik ze graag drink! Zoet uiteraard, maar niet te plakkerig, nog mooie zuren die voor een levendige sauternes zorgen. In de neus serieus wat velpon, maar in de mond lekkere abrikozen, appesienzeste, gekonfijte citroen en amandel. De zuurtjes dragen de afdronk.

Gedronken bij... stoofvlees! Mijn experiment met saussignac bij stoofvlees was me dermate bevallen dat ik het herhaald heb met deze sauternes en ik vind dit echt een goeie match. Toegegeven, in mijn saus zit wel een lepel luikse siroop waardoor de zoetheid wel geëchood wordt. Benieuwd welke ogen ze zouden trekken op restaurant mocht je sauternes vragen bij stoofvlees Smile
(24-08-2014 08:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Toegegeven, in mijn saus zit wel een lepel luikse siroop waardoor de zoetheid wel geëchood wordt.
Recept van Jeroen Meus? Wink
(25-08-2014 12:43 PM)Corto schreef: [ -> ]
(24-08-2014 08:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Toegegeven, in mijn saus zit wel een lepel luikse siroop waardoor de zoetheid wel geëchood wordt.
Recept van Jeroen Meus? Wink

Inderdaad Smile
(24-08-2014 08:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Dit is een domein van de zelfde eigenaars als Château Closiot, ook Sauternes.

De 2004 geproefd : dit is een Sauternes zoals ik ze graag drink! Zoet uiteraard, maar niet te plakkerig, nog mooie zuren die voor een levendige sauternes zorgen. In de neus serieus wat velpon, maar in de mond lekkere abrikozen, appesienzeste, gekonfijte citroen en amandel. De zuurtjes dragen de afdronk.

Gedronken bij... stoofvlees! Mijn experiment met saussignac bij stoofvlees was me dermate bevallen dat ik het herhaald heb met deze sauternes en ik vind dit echt een goeie match. Toegegeven, in mijn saus zit wel een lepel luikse siroop waardoor de zoetheid wel geëchood wordt. Benieuwd welke ogen ze zouden trekken op restaurant mocht je sauternes vragen bij stoofvlees Smile

Vorig jaar deze Carrefourwijn gedronken. Ook de 2004. Teleurstelling was groot toen ik m proefde. In de neus nochtans heerlijk maar t ontbrak toen aan zuren.
(24-08-2014 08:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]Dit is een domein van de zelfde eigenaars als Château Closiot, ook Sauternes.

De 2004 geproefd : dit is een Sauternes zoals ik ze graag drink! Zoet uiteraard, maar niet te plakkerig, nog mooie zuren die voor een levendige sauternes zorgen. In de neus serieus wat velpon, maar in de mond lekkere abrikozen, appesienzeste, gekonfijte citroen en amandel. De zuurtjes dragen de afdronk.

Gedronken bij... stoofvlees! Mijn experiment met saussignac bij stoofvlees was me dermate bevallen dat ik het herhaald heb met deze sauternes en ik vind dit echt een goeie match. Toegegeven, in mijn saus zit wel een lepel luikse siroop waardoor de zoetheid wel geëchood wordt. Benieuwd welke ogen ze zouden trekken op restaurant mocht je sauternes vragen bij stoofvlees Smile

Vorig jaar deze Carrefourwijn gedronken. Ook de 2004. Teleurstelling was groot toen ik m proefde. In de neus kondigde hij veelbelovend aan maar t ontbrak m toen aan zuren.
Citaat:Vorig jaar deze Carrefourwijn gedronken. Ook de 2004. Teleurstelling was groot toen ik m proefde. In de neus nochtans heerlijk maar t ontbrak toen aan zuren.

tiens, vreemd, want ik vond hem net wel fris genoeg door de zuurtjes... Was hij gekoeld? Want heb wel gemerkt dat hij na wat opwarmen merkelijk zoeter werd en de zuren verdwenen.
(25-08-2014 07:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Vorig jaar deze Carrefourwijn gedronken. Ook de 2004. Teleurstelling was groot toen ik m proefde. In de neus nochtans heerlijk maar t ontbrak toen aan zuren.

tiens, vreemd, want ik vond hem net wel fris genoeg door de zuurtjes... Was hij gekoeld? Want heb wel gemerkt dat hij na wat opwarmen merkelijk zoeter werd en de zuren verdwenen.

Tja misschien. Is al een paar maand geleden. Of slecht bewaard in de winkel. Kwam uit de afprijsbak :-) heb er nog eentje liggen. Ga niet te lang wachten en hou je op de hoogte.
2004 is wel een eerder "fris" jaar in Sauternes, minder krachtige wijnen ook. En de zuren in een Sauternes zijn veelal wat minder uitgesproken dan in andere zoete wijnen waar Fré misschien mee vergelijkt.
( just my 2 cents ;-) )
Citaat:En de zuren in een Sauternes zijn veelal wat minder uitgesproken dan in andere zoete wijnen waar Fré misschien mee vergelijkt.

inderdaad, sauternes komt voor mij vaak net iets te plakkerig over. Daarom viel deze mij op. Maar hangt inderdaad af met wat je vergelijkt.
Gisterenavond kwam Olivier helpen de restjes van Waltzing Tannine uitdrinken, hij had echter zelf ook nog een restje mee. Deze eigenaardig genaamde Chateau Camperos was me totaal onbekend. De neus van de 2004 was rijk maar elegant, ik dacht aan marsepein en honing, maar toen Olivier Velpon vermeldde was dit lijmaroma vast... eh... gelijmd in mijn neusepitheel. In de mond een fris geheel met mooie afdronk. Deed me zelfs enigszins denken aan de Carmes de Rieussec van hetzelfde jaar. Leuke ontdekking.
Ik kan me wel voorstellen dat, wanneer je dit te warm drinkt, de wijn een stuk zwaarder overkomt.
Koppelingen