wijnliefhebbers

Volledige versie: Mas Oller - Empordà
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Mas Oller, http://www.masoller.es/wine.html

Mas Oller plus,

Vinification: Made from hand-selected grapes from vines planted 80-100m. (260-330ft) above sea level. Cold maceration to obtain maximum colour and aromatic expression. Aged for 12 months in French oak barrels. A modern wine which reflects the traditional winemaking techniques of the Empordà.
Food pairing: Red meat, poultry and game, mature cheese, pulses, casseroles and cured meats. An ideal wine for a formal dinner.

Tasting Note: Colour: deep glossy red with blue and violet iridescences. Aroma: ripe fruit such as red plums and black cherries. Taste: smooth, deep, round, balanced and complex.
Varieties: Syrah, Grenache.
Vineyards:Casa, Romagossa i Montanya.
Blend: 65%, 35%.
Alcoholic grade:14º

Momenteel een Mas Oller plus 2008 in het glas, krijgt 93p in de Penin gids van 2011 - Donkerrode kleur naar zwart toe, zacht, rond, smaakvol ... een goede combinatie Syrah, Garnacha ik geef hem 92p.
Nog niet zo bekent heb ik het gevoel.

Grts
Mas Oller plus 2008 is nu perfect op dronk, prachtige wijn, P/Q ook top. 92p

Grts
(20-08-2016 02:34 PM)fleer schreef: [ -> ]Mas Oller plus 2008 is nu perfect op dronk, prachtige wijn, P/Q ook top. 92p

Grts

Hun witte is blijkbaar picpoul? Komt dat nog voor in Spanje?
(21-08-2016 08:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(20-08-2016 02:34 PM)fleer schreef: [ -> ]Mas Oller plus 2008 is nu perfect op dronk, prachtige wijn, P/Q ook top. 92p

Grts

Hun witte is blijkbaar picpoul? Komt dat nog voor in Spanje?

Ik heb er nog niet achter gezocht ... de rode gaat in Spanje door onder de naam Picapoll Negro.

Grts.
Een van de collega's sommelier-conseil schreef haar eindwerk over Emporda en had een aantal wijnen van dit domein bij. Ik was onder de indruk van de witte wijnen, verbazend veel materie voor belachelijk weinig geld.

Volgens Jancis Robinson is Picapoll blanca overigens niet hetzelfde als Piquepoul Blanc, maar eerder gelinkt aan Clairette. Picapoll Negro is dan wel weer hetzelfde als Piquepoul Noir, begrijpe wie begrijpe kan Smile.
(22-08-2016 09:45 PM)Kupers schreef: [ -> ]Een van de collega's sommelier-conseil schreef haar eindwerk over Emporda en had een aantal wijnen van dit domein bij. Ik was onder de indruk van de witte wijnen, verbazend veel materie voor belachelijk weinig geld.

Volgens Jancis Robinson is Picapoll blanca overigens niet hetzelfde als Piquepoul Blanc, maar eerder gelinkt aan Clairette. Picapoll Negro is dan wel weer hetzelfde als Piquepoul Noir, begrijpe wie begrijpe kan Smile.

cheers Ik heb nooit de neiging om naar wit Spaans te zoeken, maar misschien onterecht.
Koppelingen