wijnliefhebbers

Volledige versie: Leche Plat (Arendonk)
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dit weekend met een paar vrienden gaan eten in Leche Plat te Arendonk. De chef werd vorig jaar bekroond met de titel "vischef van het jaar 2014", dus we waren zeer benieuwd Smile.

Eerst het eten:
Verwachtingen redelijk hooggespannen.
Voorgerecht huisgerookte zalm met mierikswortel. Lekker zonder meer... Had hier misschen van de vischef iets meer verwacht.
Hoofdgerecht ribstuk van speenvarken. Jawadde datte: schot in de roos. Super lekker. Volgens mij het beste speenvarkenstuk dat ik al gegeten heb
Nagerecht kaasplankje, voor mij de klassieker. Lekker.

Dan uiteraard het belangrijkste: de wijnen. Als wijnliefhebber word je door het gezelschap al snel aangewezen om de wijnen te kiezen Tongue. Ik vroeg dan ook de wijnkaart. Die hangt aan de muur zei de vriendelijk serveuze. En ja alle wijnen stonden op 2 planken aan de muur met de prijs op de fles geschreven. Origineel concept.
En wat ik belangrijker vind: een groot deel van de wijnen waren zeer correct geprijsd. Diegenen die ik gekozen heb (rood alleszins) waren x2 particuliere prijs en niet x3...

Aperitief: Biertje gekozen, Viswijf. Lekker hopgedreven biertje. Ideaal om mee te starten.
Wit: Ik zag een Riesling staan die ik goed kende maar dat gaat niet super met gerookte zalm... Hier eens voor het onbekende gegaan en me laten leiden door een opmerkelijk etiket.
Wild Boy, Chardonay, 2012: zachte houtgedreven chardonnay die me echt kon bekoren. Gele kleur, vanille, honing, (boenwas), boterig en wat steenfruit.
--> http://www.cellartracker.com/wine.asp?iW...4cbd13b44c

Rood:
Parotet 2011: Wijn van celler del Roure uit Valancia. Ik dronk eerder al de Maduresa (trapje hoger als deze) en vond hem zeer lekker. Hier dan de kleine broer geprobeerd. Mix van 70% Mando en 30% Monastrell. Het leuke aan dit huis is dat zij werken met ondergrondse amfora's wat een leuke toets geeft aan de wijn. Ik ben fan. Rijp rood fruit en bramen in de neus. Medium afdronk met balsamico? op het einde.
Baigorri Reserva 2007: Dit is een toppertje die zacht geprijsd is in het restaurant. Heb thuis de 2005 liggen dus dit was een no brainer. TN van mijn 2005 in ander topic gaat nog steeds op: hout, vanille en leder. Wel iets minder diepgang in de 2007 dan in de 2005 die ik thuis heb, maar topper die het ribstuk mooi vergezelde.
Dessert: Riesling Spätlese van Weingut Loersch-Eifel, 2011. De andere helft had een zoet dessert en aangezien we per fles aan het bestellen waren, heb ik maar iets voor hun genomen. Combinatie van steenfruit en mineralen.

Edit: Nog vergeten. Ze hadden gezien da we redelijk "in to wine" waren en voor we vertrokken nog 2 wijnen mogen proeven die ze eventueel aan hun gamma wilden toevoegen om mijn mening over te geven. Vond ik echt aangename ervaring

Conclusie: ik was/ben daar als tevreden man buiten gegaan. Lekker gegeten en leuke (betaalbare) wijnen
Mooi verslagje... Arendonk is nu niet direct in de buurt :-)
Ne Wild Boy se, vond je hem 'zacht' houtgedreven? Zit toch stevig wat hout in ,niet? Zeker een mooie chardonnay (zoals we soms wel vergeten dat dat lekker kan zijn :-)) maar ik ben er niet zo zot van, of toch wel, ik weet het niet... bij CSP degustatie kwam hij er wel goed uit.
http://csp.skynetblogs.be/archive/2014/1...21620.html
Zit wel redelijk wat hout in ja, stevig bazeke ook.
Met zacht houtgedreven bedoelde ik eigenlijk dat het absoluut niet stoorde en dat het niet zoveel is dat je niet anders meer dan hout proeft.
Misschien mij verkeerd uitgedrukt Smile

Zit met beetje zelfde dilemma denk ik. Ik vond deze Wild Boy zeer mooi maar soms vind ik van die houtgelagerde chardonnays niet leuk meer...
okay, duidelijk :-) dan zitten we op dezelfde golflengte
Maar af en toe een mooi oakje kan er wel in
Koppelingen