wijnliefhebbers

Volledige versie: Waarom plaatst u zo weinig reacties?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Het is weer stilletjes op het forum. Steeds dezelfde mensen zorgen nu en dan voor nieuwe input. Velen houden het echter bij lezen alleen. Hun volste recht natuurlijk. Maar waarom toch zelf niet eens iets schrijven over een wijn die je hebt gedronken, een domein dat je hebt bezocht...? Misschien heb je al eens iets willen posten en het toch niet gedaan? Wat was hiervan de reden...? Zie peiling boven.

De kans dat deze peiling weinig succesvol is is uiteraard groot, vermits de regelmatige posters niet in aanmerking komen Rolleyes Wink
Ik voel me niet echt aangesproken (hoewel iedereen natuurlijk meer zou kunnen posten), maar ik wil hier wel even meegeven wat mijn "interne richtlijnen" zijn om een reactie te plaatsen.

1. Ik post in principe niets in topic over een wijn van een streek waar ik niets van ken / geen ervaring mee heb. Aangezien (zoals je wellicht weet) ik nogal geografisch beperkt / geografisch gefocused ben (klinkt eigenlijk als een eufemisme voor het politiek steeds minder en minder correcte "gehandicapt". In het engels misschien te vertalen als "geographically challenged" :-) ) valt een groot deel van de streken waarin ik post al weg. Bovendien vind ik mezelf nu ook weer niet zo'n goede taster met de super (accurate) beschrijvingen. Enkel de "algemenere" topics "onderaan het scherm" (zoals dit) maken dan ook nog een redelijke kans.

2. Ik let op mn "verbruik" (in 2015 tot op vandaag 35 flessen). Dus de kans op een post wordt kleiner.

3. Ik heb veel wijnen die ik (de afgelopen jaren, nu begint dit wat te veranderen, maar deze recente flessen zijn nog niet allemaal op dronk) per 6 (of soms per 12) kocht. Ik ben van mening (geworden) dat het weinig zin heeft om, indien je na 6 maand nog eens een fles drinkt waar je ervoor al iets over gepost hebt, en de TN is quasi identiek, nog iets te posten.

Er zijn wijnen op het forum waar ik in het begin de merendeel van de posts voor mn rekening nam en die grotendeels na een tijdje neerkwamen op "idem" (zonder verdere reacties). Ik weet niet of dit een meerwaarde vormt. Let op, ik doe dit soms nog, maar niet meer consequent. Ik wil dit gerust consequenter doen als dit zou helpen, dus dit zou de frequentie nog wat kunnen opdrijven.

4. Ik heb een aantal "dagelijkse" wijnen die wel een post / topic zouden waard zijn, maar waarvan ik zeker weet dat je ze niet in België (of zelfs niet online) kan terugvinden / aankopen (of aan een belachelijke p/k). Ik vind dat het voor deze flessen dan ook geen zin heeft om een topic aan te maken of iets te posten, aangezien de anderen hier toch niets mee zouden kunnen aanvangen.

5. Er zijn een aantal flessen die ik dronk in "feestverband" (familiegelegenheden of dergelijks), waar ik wel van genoot, maar waar ik geen of weinig formele nota van heb genomen (al zeker niets opgeschreven). Dit verhoogt de drempel om hier iets over neer te schrijven, wil je niet in algemeenheden vervallen.

Voilà, dat was het zo ongeveer qua verklaring voor mijn "post" gedrag.

Vinogan(s)

PS Ik heb optie 4 genomen in de enquete, want dat was de leukste!

Off topic: Ivm punt 5. Ik heb de indruk dat er een scheiding is tussen het "tasten" van een wijn en het gewoon drinken en genieten. Soms zit naar mijn gevoel het ene het andere wat in de weg (althans bij mij). En dat maakt het soms wel lastig... Does this make sense?
(30-04-2015 02:35 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Ik voel me niet echt aangesproken (hoewel iedereen natuurlijk meer zou kunnen posten), maar ik wil hier wel even meegeven wat mijn "interne richtlijnen" zijn om een reactie te plaatsen.

1. Ik post in principe niets in topic over een wijn van een streek waar ik niets van ken / geen ervaring mee heb. Aangezien (zoals je wellicht weet) ik nogal geografisch beperkt / geografisch gefocused ben (klinkt eigenlijk als een eufemisme voor het politiek steeds minder en minder correcte "gehandicapt". In het engels misschien te vertalen als "geographically challenged" :-) ) valt een groot deel van de streken waarin ik post al weg. Bovendien vind ik mezelf nu ook weer niet zo'n goede taster met de super (accurate) beschrijvingen. Enkel de "algemenere" topics "onderaan het scherm" (zoals dit) maken dan ook nog een redelijke kans.

2. Ik let op mn "verbruik" (in 2015 tot op vandaag 35 flessen). Dus de kans op een post wordt kleiner.

3. Ik heb veel wijnen die ik (de afgelopen jaren, nu begint dit wat te veranderen, maar deze recente flessen zijn nog niet allemaal op dronk) per 6 (of soms per 12) kocht. Ik ben van mening (geworden) dat het weinig zin heeft om, indien je na 6 maand nog eens een fles drinkt waar je ervoor al iets over gepost hebt, en de TN is quasi identiek, nog iets te posten.

Er zijn wijnen op het forum waar ik in het begin de merendeel van de posts voor mn rekening nam en die grotendeels na een tijdje neerkwamen op "idem" (zonder verdere reacties). Ik weet niet of dit een meerwaarde vormt. Let op, ik doe dit soms nog, maar niet meer consequent. Ik wil dit gerust consequenter doen als dit zou helpen, dus dit zou de frequentie nog wat kunnen opdrijven.

4. Ik heb een aantal "dagelijkse" wijnen die wel een post / topic zouden waard zijn, maar waarvan ik zeker weet dat je ze niet in België (of zelfs niet online) kan terugvinden / aankopen (of aan een belachelijke p/k). Ik vind dat het voor deze flessen dan ook geen zin heeft om een topic aan te maken of iets te posten, aangezien de anderen hier toch niets mee zouden kunnen aanvangen.

5. Er zijn een aantal flessen die ik dronk in "feestverband" (familiegelegenheden of dergelijks), waar ik wel van genoot, maar waar ik geen of weinig formele nota van heb genomen (al zeker niets opgeschreven). Dit verhoogt de drempel om hier iets over neer te schrijven, wil je niet in algemeenheden vervallen.

Voilà, dat was het zo ongeveer qua verklaring voor mijn "post" gedrag.

Vinogan(s)

PS Ik heb optie 4 genomen in de enquete, want dat was de leukste!

Off topic: Ivm punt 5. Ik heb de indruk dat er een scheiding is tussen het "tasten" van een wijn en het gewoon drinken en genieten. Soms zit naar mijn gevoel het ene het andere wat in de weg (althans bij mij). En dat maakt het soms wel lastig... Does this make sense?

Met 476 posts hoef je je idd niet aangesproken te voelen, Vinogans Wink
Maar ik vind je lijstje wel interessant, stuk voor stuk zeer begrijpelijke argumenten.

En de off topic definitely makes sense... heb er ook last van - maar hou in dat geval gewoon mijn TN s kort en to the point.

4 de leukste? Heb snel nog wat opties bijgeplaatst! ;-)
Ik ben iemand die liever dan een tasting te posten, waar ik niet echt veel aan heb daar een smaak zo subjectief/zelfvervullend is, het interessanter vind om zaken te posten zoals, goed, zeer goed, bijzonder, goede/middelmatige/slechte P/Q, gesloten fase, houdbaarheid, evolutie...

Dat wil niet zeggen dat ik de tastings niet apprecieer daar ze me wel een zeker inzicht geven in een persoon en haar/zijn smaak.
In de week drink ik weinig wijn, dus is't op die manier al veel minder. Maar zonadg doet mijne kleine zijn 1ste communie, en vuurwerk zal het derhalve wezen!!!!!!!!!!! (tenzij Jiepie in 2007 zijn best niet gedaan heeft)
Momenteel de witte CdR van Escaravailles "la ponce" 2013: gewoon lekker, maar zijn 13€ niet waard.
Moet zeggen, ik tracht zoveel mogelijk notities te nemen bij het degusteren, maar niet altijd mogelijk.
Nogal "vreemd" om pen en papier mee te nemen op restaurant of notities te nemen bij vrienden.
Meestal gaan hier de flessen ook spontaan open onder het motto "ik zet er wat tegen".
Dan gaan de notities en de goeie bedoelingen al snel de deur uit als het niveau gezelligheid stijgt.

Niettemin, als ik thuis op mijn gemakje een fles kraak, tracht ik altijd nota's te nemen en de bevindingen hier te posten.

Mathijs
Te weinig tijd en uitstelgedrag. Ik volg het forum meestal op de gsm en dat maakt het al moeilijker om een uitgebreid antwoord te formuleren. Het voornemen om er dan later op terug te komen is er, maar het komt er te weinig van. Ik lees vooral alles graag maar vraag me bij sommige topics af wat ik er toe kan bijdragen, zeker als het over een wijn/streek/druif gaat die ik niet echt ken. Gewoon beamen wat andere mensen denken of het eindeloos copy-pasten van een min of meer dezelfde tasting note is misschien wel goed voor post count maar draagt voor de rest weinig bij. Het voornemen om actiever deel te nemen is er wel, eens zien of ik daar nog voor het einde van het jaar aan kan voldoen Tongue.
in mijn geval... gewoon te onzeker over wat ik zou neerpennen wel klopt met de realiteit !
Ik heb al heel veel wijntjes mogen degusteren , maar ik blijf nog steeds verwonderd hoe sommigen het zo mooi spontaan en snel kunnen omschrijven ... in de klas zat er ooit iemand naast mij en die had in 5 min. de wijn omschreven en het gepaste gerecht en al erbij verzonnen... jaloers dat ik was :-)
Het zou mss al geen slecht begin zijn om thuis steeds mijn bevindingen te noteren... Tja,ofwel komt het omdat ik steeds begin te dromen als ik van mijn Bourgogne begin te nippen :-)
Bij mij is het meestal simpelweg een kwestie van tijd.

Heb me nu voor de eerste maal ingelogd in meer dan een maand tijd, enerzijds door vakantie, anderzijds door het ophalen van al het werk dat zich tijdens die vakantie heeft opgestapeld.

Iedereen heeft even veel tijd (in uren) ... en ieder beslist hoe zij/hij die tijd invult.

Bij mij was het afgelopen maand vakantie applaus
...
en werk banghead
Citaat:Heb me nu voor de eerste maal ingelogd in meer dan een maand tijd, enerzijds door vakantie, anderzijds door het ophalen van al het werk dat zich tijdens die vakantie heeft opgestapeld.

Welkom terug! All work and no play...

Citaat:in mijn geval... gewoon te onzeker over wat ik zou neerpennen wel klopt met de realiteit !

welke realiteit? we zuigen allemaal maar iets uit onze duim he, euh glas! Wink
Ik zit bijna dagelijks op het forum, en drink ook bijna dagelijks wijnBlush
De reden dat ik minder post is omdat ik de kennis niet heb en weinig herken qua geur en smaak in de wijn...
We hebben vorige week 5 St-Juliens gedronken samen met vrienden op zaterdag, en niet één heb ik hier vermeld op het forum!
Enkel maar omdat ik er niks in herkende en het een beetje "raar" vind om hier dan gewoon het jaartal van de wijn te posten onder z'n topic...

Misschien moet ik toch es meer mn best doenSmile
@biff, macro,..
Het is zeker niet de bedoeling dat je een wijn zeer gedetailleerd beschrijft of dat je er zoveel mogelijk aroma s of smaken in ontdekt. Zelf doe ik dit de laatste tijd ook veel minder dan vroeger. Het is echter altijd interessant om neer te schrijven wat je van de wijn vond, hoe hij evolueerde, of hij op dronk is, enz... Dat hoeft ook nooit een lange epistel te zijn, een korte post kan aanleiding zijn voor iemand om er op te reageren of om die wijn al dan niet te kopen/open te trekken...
Voor jezelf is het eigenlijk ook een leuke database en een klankbord voor de wijnen die je hebt gedronken. En hou je het gewoon bij "lekker en p/k zeer goed" of geef je gewoon een score, dit kan altijd wel voor iémand relevant zijn..
cheers
(03-05-2015 09:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]Het is echter altijd interessant om neer te schrijven wat je van de wijn vond, hoe hij evolueerde, of hij op dronk is, enz... Dat hoeft ook nooit een lange epistel te zijn, een korte post kan aanleiding zijn voor iemand om er op te reageren of om die wijn al dan niet te kopen/open te trekken...
Eigenlijk doe ik dit zelf ook wel, hier op het forum een bepaalde wijn opzoeken alvorens hem aan te schaffen en es de tn of commentaren doornemen....
Hier eveneens 'te weinig kennis': ik drink weinig tot geen Frans, veel Italiaans en Spaans, maar heb geen uitgebreide proefnotities. En, misschien ook wat onnozel, ik weet niet of die veel toevoegen :-) Ik vind theoretische info over landen, streken, druiven en dergelijke wel razend interessant, dus ik gebruik het forum vooral om info op te doen...
Aangezien nogal wat mensen een drempel hebben om iets te posten over wijn, zet ik hier een link naar een filmpje over degustatie. Waarschijnlijk niet veel nieuws maar het is wel helder uitgelegd (in het Frans). Baat het niet, het schaadt niet!

http://m.youtube.com/?#/watch?v=zPFhwbEuCOA
Soms geen tablet ofzo bij de hand als ik drink...
Bovendien drink thuis alleen, vrouwtje is er niet zo zot van, waardoor de consumptie niet altijd even snel gaat Smile
Maar ik probeer mijn steentje bij te dragen aangezien dit forum voor mij wel een referentiepunt is voor wijnen die ik niet ken. Ik hoop dat mijn TN dit soms ook voor anderen kunnen zijn.
(04-05-2015 08:01 AM)Dc schreef: [ -> ]Soms geen tablet ofzo bij de hand als ik drink...
Bovendien drink thuis alleen, vrouwtje is er niet zo zot van, waardoor de consumptie niet altijd even snel gaat Smile
Maar ik probeer mijn steentje bij te dragen aangezien dit forum voor mij wel een referentiepunt is voor wijnen die ik niet ken. Ik hoop dat mijn TN dit soms ook voor anderen kunnen zijn.

Sowieso is dat zo, Daan!
En wat je schrijft over die tablet begrijp ik wel. Seder ik er een heb kijk en post ik ook frequenter op het forum dan in de tijd dat je nog een PC moest opstarten om op t net te kunnen...

Btw, dit weekend heel wat posts, waarvoor allen veel dank!! Smile
We hadden er hier in ons groepke ook éne die van zichzelf vond dat hij al die geuren niet herkende. "Ik ruik wijn". En dus geen bramen, krieken of potloodslijpsel, laat staan viooltjes, natte hond of kattepis... Na verloop veranderde dat langzamerhand.

Natuurlijk: alle wijnen ruiken wel min of meer naar zwarte bessen of bramen, naar vanille of cederhout, naar peper of nootmuskaat (of is het kruidnagel?), naar natte hond of boerenerf, maar op de duur heb je wel een idee van de geur en smaak van b.v. pinot noir. En dan wordt het iets makkelijker converseren over zo'n wijn. Krieken en kersenpit zal er standaard wel wat inzitten, maar gaat de wijn misschien iets meer naar de aardbeien en de frambozen of is hij te zuur om aangenaam te zijn... En dat is in de conversatie en ook hier bij een proefverslagje van belang: even aanstippen waar je moet op letten, waar de norm (ten goede of ten kwade) evt. wordt verlaten.

Enfin, zoiets.
En nog iets. Als je het nogal lullig vindt om op alle mogelijke en onmogelijke momenten een notaboekje boven te halen, meniscussen te meten en dieptes te peilen om die dan oog-, mond-en neusgewijs neer te krabbelen (en dat is het toch vaak ook), dan moet je eens overwegen dat De Mens uitgerust is met een bijzonder knap visueel, smaak-en geurgeheugen. Hij maakt er alleen te weinig gebruik van. Met een herinneringswaardige wijn, ben je toch even bezig, kijk, snuif en proef en sla de data in die onvolprezen biochemische computer tussen je oren op.

Soms komt er zelfs na jaren hier of daar een vergeten bestandje te voorschijn als je een bepaald etiket ziet of een bepaalde wijn nog eens proeft...

Als je Frank Vanderlinden niet bij de hand hebt, moet je het helemaal zelf doen, natuurlijk.
(04-05-2015 06:14 PM)Jordaens schreef: [ -> ]We hadden er hier in ons groepke ook éne die van zichzelf vond dat hij al die geuren niet herkende. "Ik ruik wijn". En dus geen bramen, krieken of potloodslijpsel, laat staan viooltjes, natte hond of kattepis... Na verloop veranderde dat langzamerhand.

Natuurlijk: alle wijnen ruiken wel min of meer naar zwarte bessen of bramen, naar vanille of cederhout, naar peper of nootmuskaat (of is het kruidnagel?), naar natte hond of boerenerf, maar op de duur heb je wel een idee van de geur en smaak van b.v. pinot noir. En dan wordt het iets makkelijker converseren over zo'n wijn. Krieken en kersenpit zal er standaard wel wat inzitten, maar gaat de wijn misschien iets meer naar de aardbeien en de frambozen of is hij te zuur om aangenaam te zijn... En dat is in de conversatie en ook hier bij een proefverslagje van belang: even aanstippen waar je moet op letten, waar de norm (ten goede of ten kwade) evt. wordt verlaten.

Enfin, zoiets.
En nog iets. Als je het nogal lullig vindt om op alle mogelijke en onmogelijke momenten een notaboekje boven te halen, meniscussen te meten en dieptes te peilen om die dan oog-, mond-en neusgewijs neer te krabbelen (en dat is het toch vaak ook), dan moet je eens overwegen dat De Mens uitgerust is met een bijzonder knap visueel, smaak-en geurgeheugen. Hij maakt er alleen te weinig gebruik van. Met een herinneringswaardige wijn, ben je toch even bezig, kijk, snuif en proef en sla de data in die onvolprezen biochemische computer tussen je oren op.

Soms komt er zelfs na jaren hier of daar een vergeten bestandje te voorschijn als je een bepaald etiket ziet of een bepaalde wijn nog eens proeft...

Als je Frank Vanderlinden niet bij de hand hebt, moet je het helemaal zelf doen, natuurlijk.

applaus
Wat ik als beginnend wijnliefhebber heel vaak deed (zelfs nu nog, want heb nog heel veel te leren) is als ik een wijn kocht hierover alle informatie en TN opzoeken en op een papiertje noteren wat de meest voorkomende aroma's en smaken ervan waren vooraleer ik de fles opende. Eens de wijn in het glas deze geuren en smaken proberen te ontdekken en geloof me mits veel oefenen lukt dit iedereen wel een beetje. BV als je rood en zwart fruit uit elkaar kunt halen ben je al een eind ver. Aroma's als Vanille (hout), chocolade, kruiden, zoetigheid enz. ,bij oudere wijn b.v. stalgeur, bosgrond, tabak, leder enz. herkent iedereen wel hoor mits wat oefening. In de mond een mooie evenwichtige wijn, stevige tannines of eerder zachte tannines, zuren, zoetigheid enz. Afdronk kort of lang ook ni echt moeilijk heWink. Nee hetgeen ik hiermee bedoel is mits enige moeite en een klein beetje karakter lukt het iedereen wel om een wijn te kunnen beschrijven. Dus wees niet bang om een TN te plaatsen en laat je gewoon gaan. En nog één heel groot begrip zelfs échte wijnkenners zijn het niet altijd eens over dezelfde wijn! Iedereen beleeft het wel wat op zijn manier en als dat voor jou goed is cheers
(04-05-2015 10:39 PM)Benz schreef: [ -> ]Wat ik als beginnend wijnliefhebber heel vaak deed (zelfs nu nog, want heb nog heel veel te leren) is als ik een wijn kocht hierover alle informatie en TN opzoeken en op een papiertje noteren wat de meest voorkomende aroma's en smaken ervan waren vooraleer ik de fles opende. Eens de wijn in het glas deze geuren en smaken proberen te ontdekken en geloof me mits veel oefenen lukt dit iedereen wel een beetje. BV als je rood en zwart fruit uit elkaar kunt halen ben je al een eind ver. Aroma's als Vanille (hout), chocolade, kruiden, zoetigheid enz. ,bij oudere wijn b.v. stalgeur, bosgrond, tabak, leder enz. herkent iedereen wel hoor mits wat oefening. In de mond een mooie evenwichtige wijn, stevige tannines of eerder zachte tannines, zuren, zoetigheid enz. Afdronk kort of lang ook ni echt moeilijk heWink. Nee hetgeen ik hiermee bedoel is mits enige moeite en een klein beetje karakter lukt het iedereen wel om een wijn te kunnen beschrijven. Dus wees niet bang om een TN te plaatsen en laat je gewoon gaan. En nog één heel groot begrip zelfs échte wijnkenners zijn het niet altijd eens over dezelfde wijn! Iedereen beleeft het wel wat op zijn manier en als dat voor jou goed is cheers

Amen cheers
Ik hoor bij de 44 % club, punt 2 voor als de procenten nog eens veranderen.
Soms lijkt het alsof jullie allemaal super ervaren sommeliers zijn, waar natuurlijk niets mis mee is!
Maar dan als ik dan ga schrijven ik vond deze lekker, dan komt dat zo 'dom' over.
Lezen hier doe ik dan wel meer, maar niet de secties van wijnen waar ik niet in ben geïnteresseerd.
Wat natuurlijk wel kan veranderen.

Misschien moet ik zelf een opleiding tot sommelier volgen, wat ik wel zou willen, maar we kunnen niet alles hé! Er moet nog tijd zijn voor een glaasje Cool
(05-05-2015 07:41 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(04-05-2015 10:39 PM)Benz schreef: [ -> ]Wat ik als beginnend wijnliefhebber heel vaak deed (zelfs nu nog, want heb nog heel veel te leren) is als ik een wijn kocht hierover alle informatie en TN opzoeken en op een papiertje noteren wat de meest voorkomende aroma's en smaken ervan waren vooraleer ik de fles opende. Eens de wijn in het glas deze geuren en smaken proberen te ontdekken en geloof me mits veel oefenen lukt dit iedereen wel een beetje. BV als je rood en zwart fruit uit elkaar kunt halen ben je al een eind ver. Aroma's als Vanille (hout), chocolade, kruiden, zoetigheid enz. ,bij oudere wijn b.v. stalgeur, bosgrond, tabak, leder enz. herkent iedereen wel hoor mits wat oefening. In de mond een mooie evenwichtige wijn, stevige tannines of eerder zachte tannines, zuren, zoetigheid enz. Afdronk kort of lang ook ni echt moeilijk heWink. Nee hetgeen ik hiermee bedoel is mits enige moeite en een klein beetje karakter lukt het iedereen wel om een wijn te kunnen beschrijven. Dus wees niet bang om een TN te plaatsen en laat je gewoon gaan. En nog één heel groot begrip zelfs échte wijnkenners zijn het niet altijd eens over dezelfde wijn! Iedereen beleeft het wel wat op zijn manier en als dat voor jou goed is cheers

Amen cheers
Idd, amen to that!!cheers
Dit doe ik dus ook meer en meer, smaken en aroma's opzoeken en die dan proberen te herkennen!!thumbsup
Volgens mij een goede manierWink
(06-05-2015 08:09 PM)Mick schreef: [ -> ]Ik hoor bij de 44 % club, punt 2 voor als de procenten nog eens veranderen.
Soms lijkt het alsof jullie allemaal super ervaren sommeliers zijn, waar natuurlijk niets mis mee is!
Maar dan als ik dan ga schrijven ik vond deze lekker, dan komt dat zo 'dom' over.
Lezen hier doe ik dan wel meer, maar niet de secties van wijnen waar ik niet in ben geïnteresseerd.
Wat natuurlijk wel kan veranderen.

Misschien moet ik zelf een opleiding tot sommelier volgen, wat ik wel zou willen, maar we kunnen niet alles hé! Er moet nog tijd zijn voor een glaasje Cool

Beste Mick,

Het laatste wat je schrijft; "Er moet nog tijd zijn voor een glaasje " is wellicht belangrijker dan een opleiding tot sommelier te volgen.
Als oude "wijnrat" heb ik het meeste geleerd door vele wijnen te drinken en met elkaar te vergelijken.
Een goede wijn behoeft geen krans maar geeft hem een kans.
onlangs nog met een sommelier over gehad : hij vond veel proeven een rijkere ervaring dan een cursus gaan volgen, maar een beetje basiskennis is nooit weg natuurlijk Wink
TN-moeheid bestaat wel of misschien dat de off-topic opmerking er meer mee te maken heeft. Ik drink nog altijd evenveel en even graag maar het "analytische" verdwijnt wat meer op de achtergrond en het genotsaspect speelt vaak de hoofdrol. Wel een dubieus kantje aan want als ik "nieuwe" wijntjes of grote topflessen drink dan komt het "analytische" weer naar boven.

@ Kris, het ene vult het andere aan ... Een cursus maakt je meer bewust en stimuleert de interesse naar andere wijngebieden
(16-05-2015 12:54 AM)koen schreef: [ -> ]Ik drink nog altijd evenveel en even graag maar het "analytische" verdwijnt wat meer op de achtergrond en het genotsaspect speelt vaak de hoofdrol. Wel een dubieus kantje aan want als ik "nieuwe" wijntjes of grote topflessen drink dan komt het "analytische" weer naar boven.

Beetje hetzelfde hier.

Ik geniet ook wel liever van de wijn en heb niet altijd zin om er een TN over te schrijven.
Behalve als ik echt verrast word door iets nieuws, dan wil ik dat met de wereld delen Smile

Verder vind ik het ook niet altijd gemakkelijk om verschillende smaken uit een wijn (voornamelijk Bordeaux) te halen. Ik proef daar met de beste wil van de wereld geen hele fruitwinkel in. (ik ben zelfs een heleboel fruit beginnen eten, maar dat fruit smaakt eerder naar Bordeaux dan andersom Tongue ).
Nee Smile , dat weerhoudt mij ook wel een beetje om hier af en toe een TN te plaatsen.

Maar oefening baart kunst zeker?
Hier eerder al gelezen dat je misschien best andere tasting notes van een wijn opzoekt, en deze smaken er dan probeert uit te halen. Zal die raad eens opvolgen Wink
Tegenwoordig hou ik mijn TN s ook zeer kort. Ik probeer gewoon iets interessants over de wijn te vertellen, of hij naar frambozen of ouwe meetjes ruikt is niet echt relevant. Maar vind het toch belangrijk om zoveel mogelijk de wijnen die ik drink op het forum te plaatsen. Kost op die manier ook niet veel tijd en moeite.
Koppelingen