wijnliefhebbers

Volledige versie: Bezoek Loire
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Schone foto, alleen misschien Erik's billen rechtsonder wat bijshoppen.
Heel mooie line up en goeie wijn aan de gelukzalige gezichten te zien Smile.
Prachtig bezoek! Schone domeinen bezocht inderdaad.
Nice! Bedankt voor de referenties, altijd handig. En zelf ken ik nog te weinig van Loire... cheers
(29-07-2018 01:01 PM)vinejo schreef: [ -> ][quote='vinejo' pid='58078' dateline='1434960840']
Volgende week vertrekken we naar de Loire, de wijnbezoeken staan vast (later meer daarover) maar ik had toch graag nog een (ander) cultureel bezoekje gepland.
Liefst had ik Chenonceau gedaan maar praktisch zou een bezoek rond Chinon makkelijker zijn.
Zijn er mensen met ervaring hieromtrent?
De abdij van Fontevraud? Of toch een kasteel in de buurt? (dat van Chinon, is dat de moeite, of eventueel Azay le Rideau..?)

Merci d avance!

Aha, ik zal hier mijn eigen vraag van 3 jaar geleden eens kort beantwoorden.

Als je een dag of 3-4 gaat, zeker doen:

Tours - Blois

Chambord. Ook al heb je al foto s gezien, je ogen en mond vallen open bij het zien van dit reusachtige kasteel. De dubbele wenteltrap is op zich al de moeite, maar je loopt van de ene verbazing in de andere. Zo kom je plots, buiten op een verdiep, een immense kapel tegen, gebouwd als in een stad. 13 euro pp, écht de moeite waard.

Chenonceau
Een stuk kleiner binnenin, maar hier zijn ook de tuinen een meerwaarde. Ook een leuk voor het verhaal over de catfight tussen Chatarina en Diane...12 euro pp.

Amboise: Rond het Chateau in het centrum van het dorpje zijn er heel wat eetgelegenheden, maar je moet aan de andere oever zijn voor een hapje in "Le Shaker" - daar heb je een schitterend uitzicht op het mooie Chateau. Was een tip van de eigenares van onze gite. Chateau zelf niet bezocht.

Dichter naar Saumur:

Abdij van Fontevraud:
Het dorpje is piepklein en de abdij ligt er middenin, de kapel is totaal indrukwekkend. Henry II, Richard Leeuwenhart en hun vrouwen liggen er begraven.
Er liepen ook enkele tentoonstellingen, ondermeer over de plaats van de vrouw in de 16-17de eeuw. Zeer interessant.

Saumur
Leuk stadje aan de oever van de Loire.
In een pizzeria aan de Quai dronken we een fles toprosé, aan 17,5 euro/fles (zie foto)
Het Chateau zelf bezochten we niet, wel genoten van het zicht dichtbij en veraf.
Wat je zeker moet doen is eens de troglodieten (grotten in de tufsteenrotsen) bezoeken, eventueel zelfs op een wijndomein (bvb Dom. Filliatreau, gratis te bezichtigen).
In Turquant gingen we eten in een "troglodietenrestaurant - L Heliant, zeker een aanrader.
En absoluut aan te bevelen is een fietstocht in de streek. We reden van Turquant naar Saumur, en met de fiets kom je langs plaatsjes die je met de wagen nooit zou ontdekken. We passeerden ondermeer een 11de eeuwse "winkelstraat", waar het zelfs bij temp van meer dan 35 C° koel genoeg was om verse etenswaren te bewaren en te verkopen.

Onze gites: Le petit Manoir - Amboise
La Thibaudiere - Alonnes
Aha! Dan zal ik die nieuwe jaargang rosé van Baudry volgende week ook eens opentrekken. Dat kan hij inderdaad goed maken maar altijd maar beperkt beschikbaar.
(29-07-2018 02:43 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Aha! Dan zal ik die nieuwe jaargang rosé van Baudry volgende week ook eens opentrekken. Dat kan hij inderdaad goed maken maar altijd maar beperkt beschikbaar.

Inderdaad, confidentielle zoals ze ginder zeggen ;-)
Ik moet wel zeggen dat deze wijn iets minder was dan de 2015. Die laatste was specialer, complexer, de 2017 klassieker(gewoner) en lichter. Maar aan 17,5 euro op restaurant gingen we niet klagen Wink
(29-07-2018 03:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-07-2018 02:43 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Aha! Dan zal ik die nieuwe jaargang rosé van Baudry volgende week ook eens opentrekken. Dat kan hij inderdaad goed maken maar altijd maar beperkt beschikbaar.

Inderdaad, confidentielle zoals ze ginder zeggen ;-)
Ik moet wel zeggen dat deze wijn iets minder was dan de 2015. Die laatste was specialer, complexer, de 2017 klassieker(gewoner) en lichter. Maar aan 17,5 euro op restaurant gingen we niet klagen Wink

Wat is het toch fijn om in Frankrijk in die kleine restaurantjes een lekkere plaatselijke wijn te drinken aan eerlijke prijzen. Zeg nu zelf, die rosé van Baudry gaat in de handel € 10 of zoiets kosten. En dan aan € 17,50 op restaurant kunnen drinken? Het is voor niks!!
(29-07-2018 04:03 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(29-07-2018 03:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-07-2018 02:43 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Aha! Dan zal ik die nieuwe jaargang rosé van Baudry volgende week ook eens opentrekken. Dat kan hij inderdaad goed maken maar altijd maar beperkt beschikbaar.

Inderdaad, confidentielle zoals ze ginder zeggen ;-)
Ik moet wel zeggen dat deze wijn iets minder was dan de 2015. Die laatste was specialer, complexer, de 2017 klassieker(gewoner) en lichter. Maar aan 17,5 euro op restaurant gingen we niet klagen Wink

Wat is het toch fijn om in Frankrijk in die kleine restaurantjes een lekkere plaatselijke wijn te drinken aan eerlijke prijzen. Zeg nu zelf, die rosé van Baudry gaat in de handel € 10 of zoiets kosten. En dan aan € 17,50 op restaurant kunnen drinken? Het is voor niks!!

Francispiccart, er moesten er meer zijn zoals jou die op deze manier (en het mag van mij nog directer) de wanpraktijken van vele restaurants hier aan de kaak te stellen.
De ogen van sommigen zullen dan ook misschien open gaan.

Onlangs iemand nog ontmoet die hemelse wijnen had gedronken in een zogezegd toprestaurant.
Ze vertelde er wel niet bij met een "mark-up" factor van ongeveer 10.
En volgens mij waren die wijnen behalve hemels. huhuh (maar daarover later)
Bedoel je X 10? watte WOW, dat heb ik nog nooit meegemaakt en dat kan je al bijna geen schande meer noemen, dat is nog een dimensie hoger.
Net enkele weken in Italië geweest en op restaurant heerlijke wijnen gedronken aan nooit meer dan 30% hoger dan de prijs op domein en soms zelfs veel minder.
(29-07-2018 04:56 PM)wvd schreef: [ -> ]Bedoel je X 10? watte WOW, dat heb ik nog nooit meegemaakt en dat kan je al bijna geen schande meer noemen, dat is nog een dimensie hoger.
Net enkele weken in Italië geweest en op restaurant heerlijke wijnen gedronken aan nooit meer dan 30% hoger dan de prijs op domein en soms zelfs veel minder.

In Bolgheri in de meeste restaurants ongeveer dezelfde prijs dan in de wijnhandel Enoteca ter plaatse. Cool

Ik bedoel inderdaad X10 in vergelijking met de prijs btw inbegrepen als ik die wijn zou kopen.
In dit laatste geval, wanneer men daar dan 9 glazen uit één fles haalt dan mag je toch een paar bedenkingen hebben.:rolleyes

Ik heb het al meer dan 1 keer meegemaakt onder andere voor een wijn die ik ook toen in mijn kelder had. ( op 1.3 km afstand waar ik woon) Ik heb die daar natuurlijk niet gedronken.

En nog zo'n geval: wijn ingekocht door een handelaar aan ongeveer aan 1 Australische Dollar per liter ----> Op de kaart van een 2 sterrenrestaurant 60€.
En dan verschieten als de klant een pintje of spuitwatertje drinkt bij de sterrenkeuken...
Restaurant moet zijn centen verdienen met wat het doet: voedsel verstrekken.
Gault-Millau klaagde deze praktijken 40 jaar geleden al aan: "des restaurateurs qui considèrent le vin comme la lotion du coiffeur...". Nog niks veranderd dus, wel integendeel Sad
Tijdje geleden in Tours geweest , ook zeker de moeite op verschillende vlakken. Je moet daar eens gaan eten in L'Hédoniste.... dat is pas een wijnkaart met correcte prijzen en topfood. En Jacky is ne krak, probeer aan zijn toogje te blijven hangen na den diner :-)
(30-07-2018 11:00 AM)Venne schreef: [ -> ]Tijdje geleden in Tours geweest , ook zeker de moeite op verschillende vlakken. Je moet daar eens gaan eten in L'Hédoniste.... dat is pas een wijnkaart met correcte prijzen en topfood. En Jacky is ne krak, probeer aan zijn toogje te blijven hangen na den diner :-)

Wat bewijst dat het wel degelijk kan hé...!
(30-07-2018 11:52 AM)wvd schreef: [ -> ]
(30-07-2018 11:00 AM)Venne schreef: [ -> ]Tijdje geleden in Tours geweest , ook zeker de moeite op verschillende vlakken. Je moet daar eens gaan eten in L'Hédoniste.... dat is pas een wijnkaart met correcte prijzen en topfood. En Jacky is ne krak, probeer aan zijn toogje te blijven hangen na den diner :-)

Wat bewijst dat het wel degelijk kan hé...!
Veel hangt ook af van de wijze waarop restaurants inkopen :-)

En de wat grotere horecazaken , die het goed aanpakken en de mensen een goed gevoel geven , investeringen op allerlei vlak .... die rekenen dik door en dan krijg je van het soort volk dat daar komt lovende woorden over een wijn van €3 waar ze €28 voor neerleggen :-)
En mensen die zogezegd de baas kennen , de garcon , de sommelier enz... Waar ik dan bij aan tafel zat en de sommelier/garcon den hele avond in de mensen hun zakken zat :-)
Toch geweldig hé Tom , een klein glaasje Yquem gratis bij den dessert.

En dan heb je zelfs sterrenrestaurants waar je als leverancier onder de €3 a €4 /fles kan binnen raken voor aangepaste wijnen. Gewoon schandalig.

Volgende week naar Italië. Ik heb al een paar wijnkaarten bekeken, dat gaat fout aflopen :-)
(30-07-2018 05:55 PM)Venne schreef: [ -> ]
(30-07-2018 11:52 AM)wvd schreef: [ -> ]
(30-07-2018 11:00 AM)Venne schreef: [ -> ]Tijdje geleden in Tours geweest , ook zeker de moeite op verschillende vlakken. Je moet daar eens gaan eten in L'Hédoniste.... dat is pas een wijnkaart met correcte prijzen en topfood. En Jacky is ne krak, probeer aan zijn toogje te blijven hangen na den diner :-)

Wat bewijst dat het wel degelijk kan hé...!
Veel hangt ook af van de wijze waarop restaurants inkopen :-)

En de wat grotere horecazaken , die het goed aanpakken en de mensen een goed gevoel geven , investeringen op allerlei vlak .... die rekenen dik door en dan krijg je van het soort volk dat daar komt lovende woorden over een wijn van €3 waar ze €28 voor neerleggen :-) Inderdaad
En mensen die zogezegd de baas kennen , de garcon , de sommelier enz... Waar ik dan bij aan tafel zat en de sommelier/garcon den hele avond in de mensen hun zakken zat :-)
Toch geweldig hé Tom , een klein glaasje Yquem gratis bij den dessert.

En dan heb je zelfs sterrenrestaurants waar je als leverancier onder de €3 a €4 /fles kan binnen raken voor aangepaste wijnen. Gewoon schandalig.Inderdaad

Volgende week naar Italië. Ik heb al een paar wijnkaarten bekeken, dat gaat fout aflopen :-)

En sommigen zijn dan zo fier dat ze aan iedereen kunnen vertellen dat ze in een sterrenrestaurant zo lekker hebben gegeten. Waar de meesten ervan zo dwaas zijn dat ze niet weten dat ze in de zak zijn gezet.
Venne dat geval van 3 Euro versus 28 is ook een voorbeeld van bijna een Mark-up van 10.Wink
Dat voorbeeld van het 2 sterrenrestaurant waar ik naar refereerde zou nog eens meer dan 10 kunnen zijn.
En zijn er, gezien de topictitel, nog tips voor goede restaurants met dito wijnkaart in de Loire?
Wink
Bedankt voor de verslagjes, Jo! Altijd een plezier om te lezen...
(30-07-2018 05:55 PM)Venne schreef: [ -> ]Volgende week naar Italië. Ik heb al een paar wijnkaarten bekeken, dat gaat fout aflopen :-)

Welke regio?
(31-07-2018 11:08 AM)wvd schreef: [ -> ]
(30-07-2018 05:55 PM)Venne schreef: [ -> ]Volgende week naar Italië. Ik heb al een paar wijnkaarten bekeken, dat gaat fout aflopen :-)

Welke regio?

Graag nieuwe topic.. Smile
(30-07-2018 06:32 PM)vinejo schreef: [ -> ]En zijn er, gezien de topictitel, nog tips voor goede restaurants met dito wijnkaart in de Loire?
Wink
Download de Raisin app en je zit meestal wel goed Wink

@wvd Padova , Verona , Venice
@Venne als je er toch passeert, tracht Vicenza en zeker ook Bassano del Grappa (de brug!) mee te nemen, beide zeer de moeite.
Binnen twee weken gaan we voor het eerst naar de Loire, het leek me dan ook goed om in deze topic te posten.

In totaal gaan we een 8-10 dagen, door corana onze reisplannen al tig keer gewijzigd. Maar in de veronderstelling dat we nog tot in de Loire geraken ben ik nu toch wat aan het plannen. Al is momenteel eigenlijk nog alles mogelijk Smile.
Het eerste deel van de reis zouden we in de streek van Saumur zitten, hierover heb ik aan de hand van voorgaande reacties toch al een extractie kunnen maken van dingen die de moeite zijn. Extra tips zijn uiteraard nog welkom.

Het tweede deel van de trip gaan we meer richting Le Centre (Bourges/Vierzon). Heeft iemand tips over deze streek? Deze mogen uiteraard wijngerelateerd zijn. Maar cultuur, avontuur, eten, overnachting,... alles is welkom!
(25-08-2020 09:40 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Binnen twee weken gaan we voor het eerst naar de Loire, het leek me dan ook goed om in deze topic te posten.

In totaal gaan we een 8-10 dagen, door corana onze reisplannen al tig keer gewijzigd. Maar in de veronderstelling dat we nog tot in de Loire geraken ben ik nu toch wat aan het plannen. Al is momenteel eigenlijk nog alles mogelijk Smile.
Het eerste deel van de reis zouden we in de streek van Saumur zitten, hierover heb ik aan de hand van voorgaande reacties toch al een extractie kunnen maken van dingen die de moeite zijn. Extra tips zijn uiteraard nog welkom.

Het tweede deel van de trip gaan we meer richting Le Centre (Bourges/Vierzon). Heeft iemand tips over deze streek? Deze mogen uiteraard wijngerelateerd zijn. Maar cultuur, avontuur, eten, overnachting,... alles is welkom!

Saumur, zeker la Folie Lucé doen, indien mogelijk ook Dittieres.
Bourges is een leuke stad, beetje a la Gent.
Qua wijnen heel wat moois, Reuilley, Quincy, Menetou...
Hier een verslagje van de trip die ik met Paul deed

http://www.vinejo.freebb.be/thread-3945-...l#pid54625

Er staan ook een drietal restauranttips bij.

Mocht ik zelf teruggaan, zou zeker Chatenoy doen. En Trottereau.

In Sancerre Bouley en Cotat... ;-)
(25-08-2020 09:40 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Binnen twee weken gaan we voor het eerst naar de Loire, het leek me dan ook goed om in deze topic te posten.

In totaal gaan we een 8-10 dagen, door corana onze reisplannen al tig keer gewijzigd. Maar in de veronderstelling dat we nog tot in de Loire geraken ben ik nu toch wat aan het plannen. Al is momenteel eigenlijk nog alles mogelijk Smile.
Het eerste deel van de reis zouden we in de streek van Saumur zitten, hierover heb ik aan de hand van voorgaande reacties toch al een extractie kunnen maken van dingen die de moeite zijn. Extra tips zijn uiteraard nog welkom.

Het tweede deel van de trip gaan we meer richting Le Centre (Bourges/Vierzon). Heeft iemand tips over deze streek? Deze mogen uiteraard wijngerelateerd zijn. Maar cultuur, avontuur, eten, overnachting,... alles is welkom!

In regio Saumur: https://www.chateaufosseseche.fr/index.html

Zeer pure wijnen. Jaar per jaar stijgend in rangschikkingen. Prijs ook...
(26-08-2020 09:56 AM)BartS schreef: [ -> ]
(25-08-2020 09:40 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Binnen twee weken gaan we voor het eerst naar de Loire, het leek me dan ook goed om in deze topic te posten.

In totaal gaan we een 8-10 dagen, door corana onze reisplannen al tig keer gewijzigd. Maar in de veronderstelling dat we nog tot in de Loire geraken ben ik nu toch wat aan het plannen. Al is momenteel eigenlijk nog alles mogelijk Smile.
Het eerste deel van de reis zouden we in de streek van Saumur zitten, hierover heb ik aan de hand van voorgaande reacties toch al een extractie kunnen maken van dingen die de moeite zijn. Extra tips zijn uiteraard nog welkom.

Het tweede deel van de trip gaan we meer richting Le Centre (Bourges/Vierzon). Heeft iemand tips over deze streek? Deze mogen uiteraard wijngerelateerd zijn. Maar cultuur, avontuur, eten, overnachting,... alles is welkom!

In regio Saumur: https://www.chateaufosseseche.fr/index.html

Zeer pure wijnen. Jaar per jaar stijgend in rangschikkingen. Prijs ook...

Just, stond ook op onze shortlist drie jaar terug...nog nooit geproefd maar schijnbaar zeer knappe wijnen.
(26-08-2020 10:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-08-2020 09:56 AM)BartS schreef: [ -> ]
(25-08-2020 09:40 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Binnen twee weken gaan we voor het eerst naar de Loire, het leek me dan ook goed om in deze topic te posten.

In totaal gaan we een 8-10 dagen, door corana onze reisplannen al tig keer gewijzigd. Maar in de veronderstelling dat we nog tot in de Loire geraken ben ik nu toch wat aan het plannen. Al is momenteel eigenlijk nog alles mogelijk Smile.
Het eerste deel van de reis zouden we in de streek van Saumur zitten, hierover heb ik aan de hand van voorgaande reacties toch al een extractie kunnen maken van dingen die de moeite zijn. Extra tips zijn uiteraard nog welkom.

Het tweede deel van de trip gaan we meer richting Le Centre (Bourges/Vierzon). Heeft iemand tips over deze streek? Deze mogen uiteraard wijngerelateerd zijn. Maar cultuur, avontuur, eten, overnachting,... alles is welkom!

In regio Saumur: https://www.chateaufosseseche.fr/index.html

Zeer pure wijnen. Jaar per jaar stijgend in rangschikkingen. Prijs ook...

Just, stond ook op onze shortlist drie jaar terug...nog nooit geproefd maar schijnbaar zeer knappe wijnen.

Ik heb er al een paar van gedronken en ook aantal in kelder. Zeer puur. Hun Chenin Blanc heeft enorm veel finesse. Kunnen ook jaren mee. Dus volle potentieel moet ik nog ontdekken (dronk recente jaargangen).
Heb domein nog niet bezocht, maar hun website ziet er wel leuk uit, zeer artisanaal nog. Hetgeen me doet vermoeden dat ze meer tijd in wijngaard en vinificatie steken dan in hun marketing, wat een goed teken is ;-)
(26-08-2020 12:58 PM)BartS schreef: [ -> ]
(26-08-2020 10:33 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-08-2020 09:56 AM)BartS schreef: [ -> ]
(25-08-2020 09:40 PM)Baldrick schreef: [ -> ]Binnen twee weken gaan we voor het eerst naar de Loire, het leek me dan ook goed om in deze topic te posten.

In totaal gaan we een 8-10 dagen, door corana onze reisplannen al tig keer gewijzigd. Maar in de veronderstelling dat we nog tot in de Loire geraken ben ik nu toch wat aan het plannen. Al is momenteel eigenlijk nog alles mogelijk Smile.
Het eerste deel van de reis zouden we in de streek van Saumur zitten, hierover heb ik aan de hand van voorgaande reacties toch al een extractie kunnen maken van dingen die de moeite zijn. Extra tips zijn uiteraard nog welkom.

Het tweede deel van de trip gaan we meer richting Le Centre (Bourges/Vierzon). Heeft iemand tips over deze streek? Deze mogen uiteraard wijngerelateerd zijn. Maar cultuur, avontuur, eten, overnachting,... alles is welkom!

In regio Saumur: https://www.chateaufosseseche.fr/index.html

Zeer pure wijnen. Jaar per jaar stijgend in rangschikkingen. Prijs ook...

Just, stond ook op onze shortlist drie jaar terug...nog nooit geproefd maar schijnbaar zeer knappe wijnen.

Ik heb er al een paar van gedronken en ook aantal in kelder. Zeer puur. Hun Chenin Blanc heeft enorm veel finesse. Kunnen ook jaren mee. Dus volle potentieel moet ik nog ontdekken (dronk recente jaargangen).
Heb domein nog niet bezocht, maar hun website ziet er wel leuk uit, zeer artisanaal nog. Hetgeen me doet vermoeden dat ze meer tijd in wijngaard en vinificatie steken dan in hun marketing, wat een goed teken is ;-)

En t zijn dan nog halve Belgen ook!


Voor de vuist weg nog een paar andere dan wat hier in het topic al staat:
Op weg naar Saumur eens stoppen bij Patrice Collin in de Vendome. Prijs kwaliteit ligt de koffer dan al vol met hun goedkoopste witte.

Regio Saumur:
Arnaud Lambert en een bezoek brengen aan het kasteel van Brézé (voornamelijk het dorp in de slotgracht)
Domaine Les Roches / famille Lenoir in Beaumont Veron
Melaric

Op weg naar Bourges
Montlouis: Les Pierres Ecrites*, Ludovic Chanson
Pouillé: Les Maisons Brûlées, Clos Roche Blanche

Sancerre: Vignobles Berthier wil ik zelf nog eens langsgaan, dus laat maar weten of het de moeite is Smile


* Ik doe er stage, uiteraard debestewijnenterwereldmomenteel

Veel succes met afspraken tijdens de oogst Smile
Bedankt voor de tips, ik ga me komend weekend eens bezighouden met de planning.
Bij Les Pierres Ecrites probeer ik wel zeker eens te passeren Wink
Weekje doorgebracht in de buurt van Angers.

Angers zelf is een leuke stad: niet te groot, prachtig oud centrum, het Chateau d'Angers torent mooi boven de stad uit en de Tapisserie de l'Apocalypse (een 650 jaar oud wandtapijt van zo'n 100 meter lang) binnenin maakte veel indruk. Voorts is het jaagpad langs de Maine erg fijn om te wandelen en te fietsen.

We aten erg lekker in Restaurant Autour d'un Cep: Franse keuken met erg veel lokale producten. Zo ook de wijnen, met ruime keuze per fles als de mogelijkheid om je te laten verrassen per glas. Wij kozen voor dat laatste en kregen na een crémant van oa melon de bourgogne (naam van het domein vergeten, maar erg sameklijk) bij een lekker stuk heek een glas 'Le vent dans les saules' 2019 van Pas Saint Martin, een erg smakelijke en verfrissende chenin blanc. Bij het dessert dronk ik een Coteaux du Layon Premier Cru Chaume 2019 van Château de Plaisance, een zoete wijn die door de aanwezige zuren mooi in evenwicht was.

De rest van de week heel wat lokale wijnen gedronken, wit en rosé (cabernet d'anjou); geen grootse wijnen maar prima dorstlessers bij temperaturen boven de dertig graden en dat voor weinig geld, altijd minder dan tien euro, soms in de buurt van vijf euro.

Naast het Chateau d'Angers zijn de kastelen van Brissac en Le Plessis-Bourré zeker een bezoek waard.

We bezochten tot slot ook kort een groot, familiaal wijndomein, Château d'Avrillé, goed voor 250 hectare en een breed gamma van cuvées met lokale druivensoorten tot chardonnay. De wijnen vond ik niet heel bijzonder (alleen de crémant was prima en dat voor 8 euro per fles, ze waren ook trots op hun zoete wijnen maar die heb ik niet geproefd) maar het domein is mooi gelegen, niet ver van het Château de Brissac. Heel wat mensen uit de buurt kwamen er ter plekke een cubis inslaan en kregen daarbij aan de toog een glas ingeschonken van een van de eigenaars.

Geen erg bijzondere wijnervaringen dus, maar wel een mooie, misschien mat minder bekende regio waar ze wel fier zijn op hun wijnen, zonder aan wijnsnobisme te doen.
Pagina's: 1 2
Koppelingen