wijnliefhebbers

Volledige versie: L'Eau Vive - Vresse-sur-Semois
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
deze avond hier gegeten, niet zo happy van tafel gegaan : enkel het voorgerecht was een lekkere ervaring : garnaalkroketten, mijn vriendin had een glas wit en ik een glas rood gevraagd : maar het was eerder een half glas te noemen, 4,75 € was een stevige prijs hiervoor want de inhoud was zeker niet top : de wijn stond sowieso al veel te warm (een vaak terugkerende fout op restaurant) en was volledig uit balans met een overheersende bitterheid en veel te dominante afdronk

hoofdgerecht : cuisson vd eendenborst was niet goed en Natalie haar forel was lauw ipv warm

de gevraagde desserts waren niet meer beschikbaar : uit miserie dan voor chocomousse gegaan : die was overduidelijk al enkele dagen oud want enkel de onderste cm's waren nog niet verdroogd/verhard, Natalie heeft een andere dessert gekregen dan gevraagd, en dit is aan twee aanpalende tafels ook gebeurd Rolleyes en als toetje nog meer dan een half uur moeten wachten op de rekening ook

zucht : ik vind "tevreden" en "restaurantbezoek" een steeds moeilijker huwelijk worden, met hetzelfde budget kan je in Maison-D gaan eten, en dat is wel een totaal andere ervaring : dus als het daar kan, moet het elders toch ook mogelijk zijn om dat niveau te benaderen zou je denken Wink
Kris - een aanrader in de buurt is Hotel / Restaurant Fief de Liboichant.
Ik ga daar al jaren heen om te logeren en te dineren, eind dit jaar opnieuw.
Gerund door Vlaams / Waals koppel - zij doet het hotel en hij het restaurant.
Ik heb daar al verdomd lekker kunnen eten en ze hebben een leuke wijnkaart.

Twee jaar geleden het summum met de gastronomische menu ( ik dacht 5 gangen ? ).
Kostte ons toen 75 Euro / persoon, met aangepaste wijnen / water inclusief.

Mathijs
thank you voor de tip, jammer genoeg hadden we al op voorhand een 2e avondmaal gereserveerd, niet veel beterschap vrees ik : ik had als voorgerecht gamba's gevraagd...en scampi's gekregen Angry hoofdgerecht was mengeling van koud en lauw, zelfs de pasta van Natalie was maar lauw, gevraagde dessert was opnieuw niet beschikbaar, en bij het aftekenen bleek alles dubbel gerekend te zijn, ik kook dan liever zelf zulle!
(28-06-2015 09:20 PM)Kris G schreef: [ -> ]thank you voor de tip, jammer genoeg hadden we al op voorhand een 2e avondmaal gereserveerd, niet veel beterschap vrees ik : ik had als voorgerecht gamba's gevraagd...en scampi's gekregen Angry hoofdgerecht was mengeling van koud en lauw, zelfs de pasta van Natalie was maar lauw, gevraagde dessert was opnieuw niet beschikbaar, en bij het aftekenen bleek alles dubbel gerekend te zijn, ik kook dan liever zelf zulle!

Hoe ben je daar terecht gekomen? Op advies van iemand?
Toen ik dit las, dacht ik, dit kan toch niet.
Maar toen zag ik dat dit niet hetzelfde restaurant " l' Eau Vive " dat ik in mijn gedacht had namelijk "l' Eau Vive" tussen Namen en Dinant in
Riviere.
Ontdekt tijdens eens van mij andere passies.
Alles behalve goedkoop en een glas wijn aan 4.5 Euro denk ik niet dat ze daar hebben.Wink Maar nog niet zo duur als in den DIVIN.Big Grin
Onlangs ook zo iets mee gemaakt in Gasthof Halifax in Astene-Deinze.
VG : 3 pietluttige stukjes kalfszwezerik met wat een graanmosterdsaus moest voorstellen maar eigenlijk wat opgewarmde room was met ne lepel graanmosterd in en een toefje cressonette ( waar ziede dat nog).
HG : 1 bord met daarop 1 te ver gegrild lamskroontje en terug een toefje cressonette, anders niets, geen saus of kruidenboter of wat groentengarnituur, nada niets.
Gelukkig was de wijn wel goed ( rosso van Casanova di Neri), maar daar heeft het restaurant geen verdienste aan.
(29-06-2015 12:50 PM)shiraz schreef: [ -> ]Gelukkig was de wijn wel goed ( rosso van Casanova di Neri), maar daar heeft het restaurant geen verdienste aan.

Bwa, als ze hem aan een eerlijke prijs aanbieden toch wel een beetje hé...
(29-06-2015 12:50 PM)shiraz schreef: [ -> ]Onlangs ook zo iets mee gemaakt in Gasthof Halifax in Astene-Deinze.

Ik hoop dat je dan tenminste op het terras kon zitten. Wink
Don, ik dacht ook al dat het over dat restooke ging in Profondeville:-). Zou straf geweest zijn want dat is top!
(29-06-2015 01:39 PM)Corto schreef: [ -> ]
(29-06-2015 12:50 PM)shiraz schreef: [ -> ]Onlangs ook zo iets mee gemaakt in Gasthof Halifax in Astene-Deinze.

Ik hoop dat je dan tenminste op het terras kon zitten. Wink

Ja, maar in het vervolg zal ik 100m verder rijden tot bij restaurant Au Bain Marie, deze hebben ook een terras aan de Leie en daar is het eten altijd top.
(28-06-2015 11:16 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(28-06-2015 09:20 PM)Kris G schreef: [ -> ]thank you voor de tip, jammer genoeg hadden we al op voorhand een 2e avondmaal gereserveerd, niet veel beterschap vrees ik : ik had als voorgerecht gamba's gevraagd...en scampi's gekregen Angry hoofdgerecht was mengeling van koud en lauw, zelfs de pasta van Natalie was maar lauw, gevraagde dessert was opnieuw niet beschikbaar, en bij het aftekenen bleek alles dubbel gerekend te zijn, ik kook dan liever zelf zulle!

Hoe ben je daar terecht gekomen? Op advies van iemand?
Toen ik dit las, dacht ik, dit kan toch niet.
Maar toen zag ik dat dit niet hetzelfde restaurant " l' Eau Vive " dat ik in mijn gedacht had namelijk "l' Eau Vive" tussen Namen en Dinant in
Riviere.
Ontdekt tijdens eens van mij andere passies.
Alles behalve goedkoop en een glas wijn aan 4.5 Euro denk ik niet dat ze daar hebben.Wink Maar nog niet zo duur als in den DIVIN.Big Grin

Dacht hier net hetzelfde ... "hoezo, ik heb nochtans één van mijn betere eetervaringen in l'Eau Vive gehad". Juiste naam, verkeerde plaats en zeker verkeerde keuken ;-)
Koppelingen