wijnliefhebbers

Volledige versie: weingut Geil
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Inderdaad, de Bon Baron Cabernet Dorsa 2010 is in oktober 2011 zelfs door een groep van sommeliers tot beste Belgische rode wijn verkozen.
Hunne acolon ook al zonne:-) zeker de 2008!!
Dien tsjech kan er iets van!
Idd lichte aanzet maar daarna komen er toch mooie zuren en sappigheid. Direct zin in een tweede glas! Al wat op leeftijd gekomen , fruit is wat minder , merk je ook al in de neus. Toch een mooie lengte en mondgunstig.
(03-01-2012 03:37 PM)vinejo schreef: [ -> ]Spatbutgunder 2008 barrique

Niet slecht maar dat is ook alles. Nogal dunnetjes en reliëfloos. Liever een Bourgogne toch, zelfs in die prijsklasse...

Ik moet hier mezelf even tegenspreken (TN is wel van Doc):

Geil Spatburgunder Spatlese Barrique 2008

Minder intens dan vorige wijn. Kersenrode kleur, doorschijnend. Fruit springt uit het glas, framboos, rode kersjes, nadien toch ook wat zwart fruit. Wat florale indrukken ook. Een licht putje. Later komt er mineraliteit bij, grafiet. Heel evenwichtig mondgevoel, terug heel RIJPE rode vruchtjes, fluwelig.
90

Paste perfect als starter in onze Bourgognedegustatie!
Principe : Geen goede wijnen, alleen goede flessen? Al op deze jong leeftijd?
(17-03-2012 02:53 PM)carl schreef: [ -> ]Principe : Geen goede wijnen, alleen goede flessen? Al op deze jong leeftijd?

Misschien eerder: Geen goede proevers, enkel goede flessen... Rolleyes
Een flesje Geil Spätburgunder 2009 soldaat gemaakt. Zeer mooie, vlotte en lekkere wijn met vooral gerookte toetsen maar ook impressies van vanille, rood fruit en duidelijke kruidigheid. 90

Het fluwelige mondgevoel van de 2008 herken ik ook wel.
(18-08-2010 11:13 PM)carl schreef: [ -> ]Ik heb de Riesling Trocken van Geil toch al in de Spar zie staan. Zowel versie 2007 als 2008.

De 2011 hiervan aan't drinken, kan me niet echt overtuigen. Lekker fris, dat wel. Zeer korte afdronk, wat restgas ook? Neus doet nochtans meer beloven dan wat er op je tong waar te nemen valt. Voor de 6eu en ne sjiek zijn er geen potten gebroken maar ik koop deze niet meer...
in het duurdere gamma zijn ze wel top.
De rieslaner vind ik persoonlijk top bij desserts en hun fruhburgunder vind ik schitterend bij wild, je moet die zeker eens proberen
(02-05-2013 07:18 PM)jazzper schreef: [ -> ]in het duurdere gamma zijn ze wel top.
De rieslaner vind ik persoonlijk top bij desserts en hun fruhburgunder vind ik schitterend bij wild, je moet die zeker eens proberen

Na de lovende comments hier ben ik dat zeker van plan, daarom deze ook eens meegegraaid!
Gisteren voor mijn C-proef Sommelier te Syntra Leuven moesten we een wijn meenemen om te serveren aan de jury. In dat geval is het best dat je een wijn meeneemt waar je iets over kan vertellen en waar je kan achterstaan. Ik koos dus voor deze Spatburgunder 2009 van Geil.
De wijn is momenteel weer beter in vorm dan een half jaar terug. Alle elementen lijken te versmelten. Zeer zachte wijn met rokerige ondertoon. Knap. 89
(09-05-2013 09:36 AM)carl schreef: [ -> ]Gisteren voor mijn C-proef Sommelier te Syntra Leuven moesten we een wijn meenemen om te serveren aan de jury. In dat geval is het best dat je een wijn meeneemt waar je iets over kan vertellen en waar je kan achterstaan. Ik koos dus voor deze Spatburgunder 2009 van Geil.
De wijn is momenteel weer beter in vorm dan een half jaar terug. Alle elementen lijken te versmelten. Zeer zachte wijn met rokerige ondertoon. Knap. 89

Schonen job, jury voor de C-proef... Slurp
(09-05-2013 09:49 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(09-05-2013 09:36 AM)carl schreef: [ -> ]Gisteren voor mijn C-proef Sommelier te Syntra Leuven moesten we een wijn meenemen om te serveren aan de jury. In dat geval is het best dat je een wijn meeneemt waar je iets over kan vertellen en waar je kan achterstaan. Ik koos dus voor deze Spatburgunder 2009 van Geil.
De wijn is momenteel weer beter in vorm dan een half jaar terug. Alle elementen lijken te versmelten. Zeer zachte wijn met rokerige ondertoon. Knap. 89

Schonen job, jury voor de C-proef... Slurp

Ik denk nu wel niet dat dat een fulltime betrekking kan worden, hoor Wink
Don't get your hopes up too high Smile
(09-05-2013 09:36 AM)carl schreef: [ -> ]Gisteren voor mijn C-proef Sommelier te Syntra Leuven moesten we een wijn meenemen om te serveren aan de jury. In dat geval is het best dat je een wijn meeneemt waar je iets over kan vertellen en waar je kan achterstaan. Ik koos dus voor deze Spatburgunder 2009 van Geil.
De wijn is momenteel weer beter in vorm dan een half jaar terug. Alle elementen lijken te versmelten. Zeer zachte wijn met rokerige ondertoon. Knap. 89

Terug de Spatburgunder Spatlese Trocken 2009 in het glas. Typische spatburgunderaroma's in de neus (rokerigheid, kersen, hout). in de mond is alles behoorlijk versmolten maar er zit ook een bittere kant in die me eerder nog niet was opgevallen. Het is en blijft natuurlijk wel Spatburgunder, hé Cool. 88+
Geil is een wijndomein wat me meer en meer kan bekoren. Toen ik pas de wereld van de Duitse wijn begon te ontdekken vond ik de wijnen correct maar in mijn enthousiasme zocht ik steeds naar meer. Na een aantal wijnintroducties te hebben gegeven heb ik wel gemerkt dat de wijnen van Geil echt in de smaak vallen. Vooral in Brussel merk je echt dat mensen een verkeerd beeld hebben van riesling, en een verkeerd beeld van Duitse wijnen. Geil is echter een wijn die toch wel kan bekoren en vaak als de grootste verrassing wordt gezien. Ikzelf werd pas echt fan met de Fruhburgunders. Ik ben zeer blij dat ik vorig jaar een paar flessen Goldkapsel heb gekocht, de eerste fles die open ging was misschien wat te jong, maar ging toch zeer vlot leeg. Een verslagje op onderstaande link!

Week 30 – Geil, Frühburgunder Geyersberg Goldkapsel 2012
(18-08-2010 10:13 PM)Roeland V schreef: [ -> ]Vrijdagavond in restaurant Trente in Leuven-centrum (top resto trouwens) als aperitief de schuimwijn van Geil gedronken: echt de moeite (100 % Riesling), heel verfrissend en toch voldoende body. Mooie wijn.

(84/100)

Gisteren de 2013 gedronken, heel fruitig, wat mineraal, lekker maar niet droog genoeg voor mij.
Norden 49 2015. De witte "huiswijn" van Vinikus en Lazarus.
Een cuvée van 50% Silvaner, 40% Weissburgunder en 10% Müller-Thurgau.
Een perfecte match bij de mosselen met witte wijn.
Een glas vol plezier.
2020 Weissburgunder Bechtheimer -S-

Ik heb iets te veel middelmatige Luxemburgse Pinot Blanc gedronken waardoor ik deze druif initieel niet heb gewaardeerd. Inmiddels heb ik echter enkele Duitse Weissburgunder gedronken die me wel drinkpplezier verschaffen.

Deze Weissburgunder Bechtheimer -S-is er zo een. Mooi fruit. Goede vulling. Fijne plezierwijn. Paste prima bij de zeetong meunière.
2018 Johann Geil Geyersberg Frühburgunder Trocken

Mijn eerste Frühburgunder. Van de site van Vinkus en Lazarus: "Frühburgunder is een oud druivenras dat ook wel als “Pinot Madeleine” bekend staat. Het is een mutant van Pinot Noir, maar rijpt vroeger, heeft een relatief krachtige structuur en kan ondanks de lagere zuurtegraad mooi ouderen. "

Dat van die "relatief" krachtige structuur is niet gelogen. DIt lijkt wel Pinot Noir on steroids. Zeer aromatisch en mondvullend. Een blockbuster. Een misschien té machtige wijn. Een volgende keer zal ik eens de "gewone" Frühburgunder aanschaffen. Misschien is deze wat lichter van smaak.
Pagina's: 1 2
Koppelingen