wijnliefhebbers

Volledige versie: Eigen fabricaat
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Zijn er hier mensen die ook zelf hun drankjes maken?

Dit jaar heb ik het volgende gemaakt om te proberen. Dit alles op basis van 96% alcohol.

Nieuwe likeuren op basis van:
  • Munt
  • Sinaasappels
  • Pompelmoes
  • Basilicum
  • Tijm
  • Laurier
  • Salie

Bestaande:
  • Limoncello
  • Kriekjenever
  • Notenlikeur
  • Soort Porto

Van de nieuwe probeercels is munt en basilicum het beste gelukt. De rest had teveel smaak en was hierdoor niet lekker.
Jammer dat 96% alcohol zoveel kost.

Heeft er iemand een idee van mocht je bvb een zelfgemaakt recept willen verkopen hoe je dit aanpakt? Wat is hiervoor nodig en waar haal je de nodige informatie?

Volgend jaar zou er wel eens een alambiek in huis durven gehaald worden.
Eens naar Moonshine op tv kijken
Moonshine is een lachertje niet?
Kwaliteit geen kwantiteit...
Ik heb een maat die ook als eens wat "eigen fabricaat" heeft geprobeerd.
Ik dacht een soort van Limoncello en ook een combinatie van ananas en rum.
Vooral dat laatste zorgde ooit voor een flinke kater Blush
(26-10-2015 12:27 PM)l.vervaecke@telenet.be schreef: [ -> ]Jammer dat 96% alcohol zoveel kost.

Nooit overwogen om deze in het buitenland aan te kopen?
Toen ik enkele jaren geleden in Toscana op vakantie was, kon men die gewoon in de Coop aan een veel lagere prijs aanschaffen dan deze in Belgiƫ in de Colruyt.
Misschien is 96% alcohol in Luxemburg ook wel aanzienlijk goedkoper?
(26-10-2015 12:27 PM)l.vervaecke@telenet.be schreef: [ -> ]Zijn er hier mensen die ook zelf hun drankjes maken?

Dit jaar heb ik het volgende gemaakt om te proberen. Dit alles op basis van 96% alcohol.

Nieuwe likeuren op basis van:
  • Munt
  • Sinaasappels
  • Pompelmoes
  • Basilicum
  • Tijm
  • Laurier
  • Salie

Bestaande:
  • Limoncello
  • Kriekjenever
  • Notenlikeur
  • Soort Porto

Van de nieuwe probeercels is munt en basilicum het beste gelukt. De rest had teveel smaak en was hierdoor niet lekker.
Jammer dat 96% alcohol zoveel kost.

Heeft er iemand een idee van mocht je bvb een zelfgemaakt recept willen verkopen hoe je dit aanpakt? Wat is hiervoor nodig en waar haal je de nodige informatie?

Volgend jaar zou er wel eens een alambiek in huis durven gehaald worden.

Dag Luc,
Nog steeds benieuwd naar je eerste post over..wijn! cheers
Koppelingen