wijnliefhebbers

Volledige versie: Paul Schumacher, Ahr
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7
Citaat: Wat ik recent het gekocht komt vooral uit andere regio's binnen Frankrijk ( Bourgogne, Loire, Rhône ).

Goeie keuze Wink
(26-09-2020 04:21 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Marienthaler Trotzenberg 2016

Met dank aan onze "Smaakatleet" om voor mij een mooie selectie Duits mee te nemen van zijn reis respect.

+ Voorbereiding : dag 1 = pop and pour ( 1/2 fles ) + dag 2 = niet gedronken + dag 3 = overige 1/2 fles
+ Kleur : licht robijn doorschijnend rood, geen tranen in het glas
+ Neus : hopen rood fruit, aalbes, aardbei, enz. Ook iets vegetaal en licht gebrande toetsen ook, zeer interessant
+ Mond : zuren zijn dominant aanwezig, maar zeker niet storend, ook hier heel veel rood fruit te bespeuren ( framboos )
+ Afdronk : mooi pikantje dat aan het puntje van de tong blijft kleven, in de retro ook nog een kick van framboos

Zeer mooi gemaakt, iets te licht naar persoonlijke smaak, maar drinkt goed door. Goeie P/K alvast !

Mathijs

Blij dat je deze lekker vond.
Dit was het laatste tamelijk koele jaar.
17 en 18 hebben iets meer materie.
Gisteren de Carpe Diem 2014 geschonken in de les. De neus was raar, iets vluchtigs en scherp, boenwas, medicinaal. In de mond was dit gelukkig veel beter (net als de Dagernova maar wel een serieus niveau erboven), deed zelfs Bourgondisch aan.
Toch de 2014 s uit het basisgamma snel opdrinken.
(15-10-2020 06:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisteren de Carpe Diem 2014 geschonken in de les. De neus was raar, iets vluchtigs en scherp, boenwas, medicinaal. In de mond was dit gelukkig veel beter (net als de Dagernova maar wel een serieus niveau erboven), deed zelfs Bourgondisch aan.
Toch de 2014 s uit het basisgamma snel opdrinken.

Gisterenavond dan maar mijn laatste Pur Pinot 2014 opengetrokken.
Waw. Heerlijke neus van grafiet, appelsien, aardbei, peper. Fris in de mond met veel volume en materie, perfect in evenwicht. Rijpe tannines geven dit een knapperig maar tegelijk zachte structuur. Op t einde van de 20 seconden in de mond kan je bijten op het fruit. Minerale toets en laurierblad in de afdronk.

Na de Carpe Diem besloot ik dat het basisgamma 2014 snel dient gedronken te worden.
Deze Pur Pinot zit een beetje tussen het basisgamma en de GG s in.
Maar eigenlijk leunt hij volledig aan bij de duurdere cru s.

Aan 20 euro heb ik nooit een Bourgogne gedronken van deze kwaliteit.
Paul overtreft Julia, daar ben ik nu weer van overtuigd. Enfin, qua wijnen dan toch Wink
(16-10-2020 04:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-10-2020 06:06 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisteren de Carpe Diem 2014 geschonken in de les. De neus was raar, iets vluchtigs en scherp, boenwas, medicinaal. In de mond was dit gelukkig veel beter (net als de Dagernova maar wel een serieus niveau erboven), deed zelfs Bourgondisch aan.
Toch de 2014 s uit het basisgamma snel opdrinken.

Gisterenavond dan maar mijn laatste Pur Pinot 2014 opengetrokken.
Waw. Heerlijke neus van grafiet, appelsien, aardbei, peper. Fris in de mond met veel volume en materie, perfect in evenwicht. Rijpe tannines geven dit een knapperig maar tegelijk zachte structuur. Op t einde van de 20 seconden in de mond kan je bijten op het fruit. Minerale toets en laurierblad in de afdronk.

Na de Carpe Diem besloot ik dat het basisgamma 2014 snel dient gedronken te worden.
Deze Pur Pinot zit een beetje tussen het basisgamma en de GG s in.
Maar eigenlijk leunt hij volledig aan bij de duurdere cru s.

Aan 20 euro heb ik nooit een Bourgogne gedronken van deze kwaliteit.
Paul overtreft Julia, daar ben ik nu weer van overtuigd. Enfin, qua wijnen dan toch Wink
Ewel, ik was benieuwd of het nu aan mij lag. Maar een week of 2 terug trok ik ook een 2014 Pur Pinot open. Alles zat wel goed, maar ik kon me niet van de indruk ontdoen dat ik een Duitser aan 't drinken was. Helemaal anders dan de eerste keer dat ik Schumacher dronk toen ik wel dat Frans gevoel had (dat moet ergens kort na de plaatselijke aanschaf geweest zijn door één of andere wijnzot Wink ). Redelijk kruidig, geplette aardbeitjes, op dag 3 ook een licht alcoholische toets. Toch wel een verschil met de Castagnier Bourgogne 2017 die ik nu aan te drinken ben. Niet dat die kwalitatief beter is (integendeel: monotoner, minder lang,...) maar toch anders (koeler). We gaan de proef toch eens op de som moeten nemen. Met een Julia als bijkomende challenger.
Pur Pinot 2015
als ik voorgaande proefnotities las, kriebelde het. Zeker nu het ongeveer een jaar geleden is dat ik met mijn big winebuddy afgezakt ben naar Schumacher. Memorabele ontvangst; qua gemoedelijkheid kan geen enkel wijnbezoek tippen aan de Schumachers.

Deze wijn is toch herkenbaar als spätburgunder: framboos en rijpe aardbeitjes zonder hout, in de mond een verrassend fris mondgevoel, eerder lineair (op licht rood fruit) dan gelaagd qua smaakimpressie, lange afdronk. Deze wijn kan gerust nog een paar jaren mee want volop op zijn fruit. Dit blijkbaar in tegenstelling tot de 2014.

Doet me wat denken aan de lichte variant (zonder houtimpressie) op de stijl van Lignier Michelot + domaine des Tours, om maar iets te zeggen.
(18-10-2020 01:26 PM)Vince schreef: [ -> ]Pur Pinot 2015

Doet me wat denken aan de lichte variant (zonder houtimpressie) op de stijl van Lignier Michelot + domaine des Tours, om maar iets te zeggen.

Nu je t zegt...zéér adequate vergelijking!
En dat verfrissende, echt kenmerkend.
2015 Cabernet-Merlot. Aangenaam wijntje. Vooral gedomineerd door rood fruit en initieel (niet storende) zuren.

Ik heb dit flesje een paar jaar geleden - om eens te proberen - ter plaatse gekocht.
De volgende keer zou ik eerder een extra fles Spätburgunder aanschaffen.
Marienthaler Trotzenberg 2014.
Deze wijn is ready to drink, beetje een mix tussen Bourgogne ( Sous bois ) en Ahr(dbeitjes) in de neus, klein beetje aards met een splinter hout.
De mond is genereus, delicaat afgewogen fruit met een goede dosis zuren.
Tannines perfect geïntegreerd.

Een klassebak, licht gekoeld serveren is een must.
Deze was pop and pour en verbeterde met het glas.

Mijn eerste Schumacher op dronk.
Een mooi moment.
(23-02-2021 06:05 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Marienthaler Trotzenberg 2014.
Deze wijn is ready to drink, beetje een mix tussen Bourgogne ( Sous bois ) en Ahr(dbeitjes) in de neus, klein beetje aards met een splinter hout.
De mond is genereus, delicaat afgewogen fruit met een goede dosis zuren.
Tannines perfect geïntegreerd.

Een klassebak, licht gekoeld serveren is een must.
Deze was pop and pour en verbeterde met het glas.

Mijn eerste Schumacher op dronk.
Een mooi moment.

Trotzenberg, is dat niet het equivalent van een GG? Ons Julia heeft dat ook, dacht k.
(23-02-2021 06:05 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Marienthaler Trotzenberg 2014.
Deze wijn is ready to drink, beetje een mix tussen Bourgogne ( Sous bois ) en Ahr(dbeitjes) in de neus, klein beetje aards met een splinter hout.
De mond is genereus, delicaat afgewogen fruit met een goede dosis zuren.
Tannines perfect geïntegreerd.

Een klassebak, licht gekoeld serveren is een must.
Deze was pop and pour en verbeterde met het glas.

Mooi omschreven, herken echt die Schumacher stempel.
2018 Carpe Diem voor mij iets teveel nieuw hout.
Grondig onderzocht op meerdere dagen.
Ligt me minder.
Kijk uit naar de '19.
2019 zou een heel groot jaar zijn in de Ahr, dat weten we van Paul Schumacher himself, dus ik ben van plan om daar hopelijk in het najaar nog eens te passeren
Nog geen 19 kunnen proeven helaas.

In 18 toch ook wel enkele zeer mooie wijnen.
Magna essentia en Rosenthal steken er wel met kop en schouders bovenuit.

Valt me wel tegen deze 18 Carpe Diem en nochtans niets van gemerkt bij het proeven daar ter plaatse.

Al moet ik zeggen post-Covid-19 smaken en aantal zaken niet meer hetzelfde.
2014 Pur Pinot
Ik schonk deze wijn blind aan mijn vrouw. Ah, geen pinot noir deze keer zegt ze gelijk. We zitten ergens anders (dan Bourgogne).
De lichte, doorschijnende kleur is opvallend. En zonder diezelfde opmerking te maken, trekt mijn vrouw het parallel door de neus als ´zwevend en léger’ te beschrijven. Erg treffend eigenlijk. Net zoals de vergelijking met de mojito met aardbei. En inderdaad, het zoet rijpe fruit wordt gecountered door want munt. De mond is evenwichtig. Rijpe aardbei met toch een koele toets. Léger maar toch lang, fijn en zeer elegant. De wijn blijft ook mooi hangen.
Dit is geen pur pinot, maar een pure spatburgunder. En dat is helemaal niet pejoratief bedoeld.
(30-04-2021 10:37 PM)Fre schreef: [ -> ]2014 Pur Pinot
Ik schonk deze wijn blind aan mijn vrouw. Ah, geen pinot noir deze keer zegt ze gelijk. We zitten ergens anders (dan Bourgogne).
De lichte, doorschijnende kleur is opvallend. En zonder diezelfde opmerking te maken, trekt mijn vrouw het parallel door de neus als ´zwevend en léger’ te beschrijven. Erg treffend eigenlijk. Net zoals de vergelijking met de mojito met aardbei. En inderdaad, het zoet rijpe fruit wordt gecountered door want munt. De mond is evenwichtig. Rijpe aardbei met toch een koele toets. Léger maar toch lang, fijn en zeer elegant. De wijn blijft ook mooi hangen.
Dit is geen pur pinot, maar een pure spatburgunder. En dat is helemaal niet pejoratief bedoeld.

Een tijd geleden zo eentje gehad en kreeg wel wat meer volume opendag twee.
Maar van al de cuvées is dit degenen die echt het meest aanleunt aan Beaujolais. Herkenbaar.
(01-05-2021 06:04 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(30-04-2021 10:37 PM)Fre schreef: [ -> ]2014 Pur Pinot
Ik schonk deze wijn blind aan mijn vrouw. Ah, geen pinot noir deze keer zegt ze gelijk. We zitten ergens anders (dan Bourgogne).
De lichte, doorschijnende kleur is opvallend. En zonder diezelfde opmerking te maken, trekt mijn vrouw het parallel door de neus als ´zwevend en léger’ te beschrijven. Erg treffend eigenlijk. Net zoals de vergelijking met de mojito met aardbei. En inderdaad, het zoet rijpe fruit wordt gecountered door want munt. De mond is evenwichtig. Rijpe aardbei met toch een koele toets. Léger maar toch lang, fijn en zeer elegant. De wijn blijft ook mooi hangen.
Dit is geen pur pinot, maar een pure spatburgunder. En dat is helemaal niet pejoratief bedoeld.

Een tijd geleden zo eentje gehad en kreeg wel wat meer volume opendag twee.
Maar van al de cuvées is dit degenen die echt het meest aanleunt aan Beaujolais. Herkenbaar.

Inderdaad prachtig beschreven, ook van uw vrouw ;-)
@Greg: Aan Beaujolais heb ik bij deze wijnen nog nooit gedacht. Maar mss drinken we niet dezelfde Beaujolais Wink
Hey Jo,

Qua smaak zit de wijn iets teveel op aardbeien vergeleken met een Beaujolais.
Maar de stijl, het ronde sappige soepele fruit.
Het misleidende op eerste zicht complexloos sap maar waarvan je instant een Happy face krijgt.
En bij een tweede slok je iets aandachtiger proeft waardoor beseft dit is zeker wel complex-maar-alles-schakelt-zo-mooi-aaneen-dat-je-het-soms-amper-beseft-sap is.

Glou-glou, van de hoogste plank, die je achteloos doet verlangen naar een volgende glas.
Hey Jo,

Qua smaak zit de wijn iets teveel op aardbeien vergeleken met een Beaujolais.
Maar de stijl, het ronde sappige soepele fruit.
Het misleidende op eerste zicht complexloos sap maar waarvan je instant een Happy face krijgt.
En bij een tweede slok je iets aandachtiger proeft waardoor beseft dit is zeker wel complex-maar-alles-schakelt-zo-mooi-aaneen-dat-je-het-soms-amper-beseft-sap is.

Glou-glou, van de hoogste plank, die je achteloos doet verlangen naar een volgende glas.
(01-05-2021 12:37 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Hey Jo,

Qua smaak zit de wijn iets teveel op aardbeien vergeleken met een Beaujolais.
Maar de stijl, het ronde sappige soepele fruit.
Het misleidende op eerste zicht complexloos sap maar waarvan je instant een Happy face krijgt.
En bij een tweede slok je iets aandachtiger proeft waardoor beseft dit is zeker wel complex-maar-alles-schakelt-zo-mooi-aaneen-dat-je-het-soms-amper-beseft-sap is.

Glou-glou, van de hoogste plank, die je achteloos doet verlangen naar een volgende glas.
Hey Jo,

Qua smaak zit de wijn iets teveel op aardbeien vergeleken met een Beaujolais.
Maar de stijl, het ronde sappige soepele fruit.
Het misleidende op eerste zicht complexloos sap maar waarvan je instant een Happy face krijgt.
En bij een tweede slok je iets aandachtiger proeft waardoor beseft dit is zeker wel complex-maar-alles-schakelt-zo-mooi-aaneen-dat-je-het-soms-amper-beseft-sap is.

Glou-glou, van de hoogste plank, die je achteloos doet verlangen naar een volgende glas.

Ja, daar kan ik me wel in vinden

Ja daar kan ik me wel in vinden

[attachment=5571]
Hey Jo,

Qua smaak zit de wijn iets teveel op aardbeien vergeleken met een Beaujolais.
Maar de stijl, het ronde sappige soepele fruit.
Het misleidende op eerste zicht complexloos sap maar waarvan je instant een Happy face krijgt.
En bij een tweede slok je iets aandachtiger proeft waardoor beseft dit is zeker wel complex-maar-alles-schakelt-zo-mooi-aaneen-dat-je-het-soms-amper-beseft-sap is.

Glou-glou, van de hoogste plank, die je achteloos doet verlangen naar een volgende glas.
(01-05-2021 01:32 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Hey Jo,

Qua smaak zit de wijn iets teveel op aardbeien vergeleken met een Beaujolais.
Maar de stijl, het ronde sappige soepele fruit.
Het misleidende op eerste zicht complexloos sap maar waarvan je instant een Happy face krijgt.
En bij een tweede slok je iets aandachtiger proeft waardoor beseft dit is zeker wel complex-maar-alles-schakelt-zo-mooi-aaneen-dat-je-het-soms-amper-beseft-sap is.

Glou-glou, van de hoogste plank, die je achteloos doet verlangen naar een volgende glas.

Ah, jij wou t dus óok geen twee keer zeggen...


Maar DRIE keer woeha
Het berichtje wou niet plaatsen bleef laden.
Dan enkele keren gedrukt op ''reactie plaatsen''
Met terugwerkende kracht blijkbaar.
(01-05-2021 04:31 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Het berichtje wou niet plaatsen bleef laden.
Dan enkele keren gedrukt op ''reactie plaatsen''
Met terugwerkende kracht blijkbaar.

T is nie erg hoor. Zelf nochtans nog nooit meegemaakt.


T is nie erg hoor. Zelf nochtans nog nooit meegemaakt.


T is nie erg hoor. Zelf nochtans nog nooit meegemaakt
Dat
Meen
Je
Niet!
(21-07-2021 07:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]https://www.weingut-ps.de/seiten_en/hochwasser.php

SadSadSadSadSadSad


Wat ongelooflijk triest om te zien
Verschrikkelijk, die foto's. Wat een ravage. Hopelijk komen ze dit ooit nog te boven.
(22-07-2021 08:36 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Verschrikkelijk, die foto's. Wat een ravage. Hopelijk komen ze dit ooit nog te boven.

Deze passage is wel nogal verontrustend… Sad

Unfortunately, like many of those affected, we did not take out the necessary additional insurance, so we are now doing everything we can to salvage the wine stock from the mud and hope to use the income to cover the next few months and - if enough is collected - to lay the foundations for a new future. Whether we will ever be able to put the winery back into operation is still written in the stars. It makes us very sad that the salvaged wine in the stored bottles and barrels may be the last we can offer you.
ik vraag me af of de wijnen die nog niet gebotteld waren (veel 2019) en nog op cuve lagen, ook aangetast zijn. Hopelijk niet want daar zit misschien de kiem voor hun liquiditeiten in het komende jaar.

Gebottelde flessen waar etiketten kapot zijn, tja, als de soort wijn niet meer leesbaar is kan je moeilijk etiketteren, met welke machine trouwens.

En dan de oogst 2021, man man.
Beste forumleden,

Al jarenlang is weingut Shumacher een favoriet van dit forum. Dat is ondermeer te zien aan de 8 pagina s commentaren hier. Shumacher maakt dan ook schitterende wijnen, daarenboven zijn zowel de wijnmaker als zijn vrouw zeer beminnelijke, goede mensen.
Naar aanleiding van het hartverscheurend bericht op hun website, waarin de toekomst van het domein in vraag wordt gesteld (men verloor zowat alle materiaal, delen van het huis zijn ingestort, Shumacher en zijn vrouw hebben op het dak op hulp moeten wachten) hebben we besloten om met dit forum te trachten de familie Shumacher te steunen. In ons land zijn overstromingen verplicht opgenomen in de brandverzekering, in Duitsland is dit wellicht niet het geval. Feit is, het domein was niet verzekerd.
Alle hulp is dus welkom.
De twee moderatoren van dit forum zijn in hun kelder gedoken en willen graag deze twee mooie flessen schenken:

1 fles Leoville Las Cases St Julien 2006
1 fles Bollinger Champagne

We stellen voor dat je voor 10 euro steun een gok kan doen op volgende vraag:
Hoeveel flessen Bandol liggen er, op 27 juli 2021, samengeteld in de kelder van Olivier en vinejo? Dit aantal wordt officieel en ondubbelzinnig vastgelegd op foto op 27 juli.
Degene die het dichtste het juiste antwoord benadert kan kiezen tussen een fles Leoville Las Cases of een fles Bollinger. De tweede krijgt de overblijvende fles.
Beide winnaars zullen bij afhalen, indien ze dit wensen, getrakteerd worden op enkele favoriete wijnen van de moderatoren.

Let wel, dit gaat enkel door als er genoeg deelnemers zijn. Als we niet aan 20 x 10= 200 euro raken kunnen we de flessen beter verkopen. Maar we hopen van harte dat we dit bedrag op deze manier overschrijden.

Gelieve dan ook, indien je van plan bent 10 euro te schenken om het voortbestaan van het wijndomein van de familie Shumacher te garanderen, een seintje te geven in de reacties of via een Persoonlijk Bericht. Vanaf 20 deelnemers laten we deze wijnprijskamp plaats vinden! Bij genoeg interesse zullen we de deelnemers een rekeningnummer doorgeven. (Gelieve dus nog geen gokjes te plaatsen, enkel je interesse mededelen!)

Alvast heel hartelijk dank!

Olivier en Jo
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7
Koppelingen