wijnliefhebbers

Volledige versie: Dhondt-Grellet
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Cuvée Prestige du Moulin - Grand Cru Blanc de blancs

Vigneron indépendant uit Flavigny
Champagne gemaakt van 100% Chardonnay afkomstig van 2 GC percelen: Cramant & Chouilly. Na 8 m op lies, blijven de champagnes nog een 4-tal jaar in de kelders verder rijpen.
Percelen met kalksteenhoudende grond. En dat proef je in het glas. Een heel erg fijne champagne met een duidelijke minerale toets,lichte abrikooshint, fijne bubbels en een lichte fumé. Erg precieze champagne die ik zeker kan appreciëren.
(28-11-2015 07:01 PM)Fre schreef: [ -> ] Cuvée Prestige du Moulin - Grand Cru Blanc de blancs

Vigneron indépendant uit Flavigny
Champagne gemaakt van 100% Chardonnay afkomstig van 2 GC percelen: Cramant & Chouilly. Na 8 m op lies, blijven de champagnes nog een 4-tal jaar in de kelders verder rijpen.
Percelen met kalksteenhoudende grond. En dat proef je in het glas. Een heel erg fijne champagne met een duidelijke minerale toets,lichte abrikooshint, fijne bubbels en een lichte fumé. Erg precieze champagne die ik zeker kan appreciëren.

En...perfect om een eerstgeborene mee te vieren...? Wink
wat kost deze champagne?
(29-11-2015 11:18 AM)vinejo schreef: [ -> ]En...perfect om een eerstgeborene mee te vieren...? Wink

Inderdaad! De laatste dagen dronk ik vooral champagne (op een Des Tourske na die wederom heerlijk was). Ik dronk trouwens deze fles naast de Mumm Cordon Rouge. Mijn voorkeur gaat toch uit naar de Dhondt-Grellet die voor mij toch een stuk fijner, eleganter is. Een wijnliefhebber zal vaker mineraliteit verkiezen boven fruit, denk k.

De basisprijs bij Jopivino (is nu gestopt) was een 28-tal EUR, maar ik kocht 'm met een korting (30% als ik me niet vergis).
Gisteren de 2011 gedronken, extra brut vieilles vignes, 100% chardonnay uit Cuis. Zeer mooi en typisch verfijnd champagneneusje. In de mond diezelfde verfijndheid, wat mineraliteit, sterke maar fijne pareling, en vooral veel rijpe appel. Mijn vrouws reactie was zelfs dat hij iets zoetigs had. Met 2g restsuiker zal het niet aan de dosage liggen in ieder geval, maar inderdaad het rijpe fruit gaf deze champagne iets exuberant, maar toch mooi in toom gehouden door de mineraliteit en fraicheur. Knappe champagne! Heeft 4 jaar sur lattes gelegen.
De gewone basiscuvee van dit huis gedronken. De neus is al meteen raak, met rijpe appeltjes, brioche, gisttoetsen, zeer fijn neusje. In de mond zéér zacht, met een bijna romige pareling. Zo drink ik mijn champagne dus graag, fris en romig tegelijk. Heart
(20-08-2017 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]De gewone basiscuvee van dit huis gedronken. De neus is al meteen raak, met rijpe appeltjes, brioche, gisttoetsen, zeer fijn neusje. In de mond zéér zacht, met een bijna romige pareling. Zo drink ik mijn champagne dus graag, fris en romig tegelijk. Heart

Rijselstuff?
(20-08-2017 10:21 PM)Fre schreef: [ -> ]
(20-08-2017 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]De gewone basiscuvee van dit huis gedronken. De neus is al meteen raak, met rijpe appeltjes, brioche, gisttoetsen, zeer fijn neusje. In de mond zéér zacht, met een bijna romige pareling. Zo drink ik mijn champagne dus graag, fris en romig tegelijk. Heart

Rijselstuff?

Indeed. Ik was daar vroeger wel al geweest met Syntra.
Een beetje op zoek naar inspiratie voor een champagnetripje naar het einde van het jaar toe; heeft iemand een recente prijslijst van dit huis?
heeft er iemand dhondt grellet al bezocht ?

jaren geleden gedronken op champagne weekend in middelkerke .
maar zou nu worden verder gezet door de zoon .
Koppelingen