wijnliefhebbers

Volledige versie: Stoeffler
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gisteren in de wijnles twee flessen Kirchberg de Barr 2009 (Pinot Gris) opengedaan. Resultaat: een vieze geur van sulfiet. En dit in beide flessen. Jammer, want vorige flessen hadden dit niet.

Zou dit te maken kunnen hebben dat de wijnboer in kwestie een bio-boer is? Iemand hier enige ervaring mee? Zou het kunnen dat bio-wijnen minder lang bewaard kunnen worden dan andere wijnen?

Als ik de volgende keer naar daar ga, zal ik het hem in ieder geval eens vragen.
(03-02-2016 03:18 PM)Jean schreef: [ -> ]Gisteren in de wijnles twee flessen Kirchberg de Barr 2009 (Pinot Gris) opengedaan. Resultaat: een vieze geur van sulfiet. En dit in beide flessen. Jammer, want vorige flessen hadden dit niet.

Zou dit te maken kunnen hebben dat de wijnboer in kwestie een bio-boer is? Iemand hier enige ervaring mee? Zou het kunnen dat bio-wijnen minder lang bewaard kunnen worden dan andere wijnen?

Als ik de volgende keer naar daar ga, zal ik het hem in ieder geval eens vragen.


Wat bedoel je met een vieze geur van sulfiet ?
Soms al voorgehad met ''natuurlijke'' wijnen dat ze onaangenaam ruiken.
Maar meestal na een uurtje karaf is dat al veel beter .

Of ze minder lang bewaren heb ik geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor.
Wel dat ik al oudere wijnen dronk dan degene die je beschreef.
Die ook van een Bio-boer kwamen en wel nog lekker waren.
(03-02-2016 07:30 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(03-02-2016 03:18 PM)Jean schreef: [ -> ]Gisteren in de wijnles twee flessen Kirchberg de Barr 2009 (Pinot Gris) opengedaan. Resultaat: een vieze geur van sulfiet. En dit in beide flessen. Jammer, want vorige flessen hadden dit niet.

Zou dit te maken kunnen hebben dat de wijnboer in kwestie een bio-boer is? Iemand hier enige ervaring mee? Zou het kunnen dat bio-wijnen minder lang bewaard kunnen worden dan andere wijnen?

Als ik de volgende keer naar daar ga, zal ik het hem in ieder geval eens vragen.


Wat bedoel je met een vieze geur van sulfiet ?
Soms al voorgehad met ''natuurlijke'' wijnen dat ze onaangenaam ruiken.
Maar meestal na een uurtje karaf is dat al veel beter .

Of ze minder lang bewaren heb ik geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor.
Wel dat ik al oudere wijnen dronk dan degene die je beschreef.
Die ook van een Bio-boer kwamen en wel nog lekker waren.

volgens mij is het geen sulfiet dat je riekt wel vermoedelijk puttekesgeur en reductie. de wijnen van stoeffler zijn soms ontsabiel
2009 was dan nog eens een overrijp jaar voor pinot gris met snelle evolutie als gevolg
(03-02-2016 09:43 PM)peter schreef: [ -> ]
(03-02-2016 07:30 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(03-02-2016 03:18 PM)Jean schreef: [ -> ]Gisteren in de wijnles twee flessen Kirchberg de Barr 2009 (Pinot Gris) opengedaan. Resultaat: een vieze geur van sulfiet. En dit in beide flessen. Jammer, want vorige flessen hadden dit niet.

Zou dit te maken kunnen hebben dat de wijnboer in kwestie een bio-boer is? Iemand hier enige ervaring mee? Zou het kunnen dat bio-wijnen minder lang bewaard kunnen worden dan andere wijnen?

Als ik de volgende keer naar daar ga, zal ik het hem in ieder geval eens vragen.


Wat bedoel je met een vieze geur van sulfiet ?
Soms al voorgehad met ''natuurlijke'' wijnen dat ze onaangenaam ruiken.
Maar meestal na een uurtje karaf is dat al veel beter .

Of ze minder lang bewaren heb ik geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor.
Wel dat ik al oudere wijnen dronk dan degene die je beschreef.
Die ook van een Bio-boer kwamen en wel nog lekker waren.

volgens mij is het geen sulfiet dat je riekt wel vermoedelijk puttekesgeur en reductie. de wijnen van stoeffler zijn soms ontsabiel
2009 was dan nog eens een overrijp jaar voor pinot gris met snelle evolutie als gevolg
Thanks Peter ,
Wat je hier zegt ken ik ook .

Dit gaat er meestal wel uit met een tijd karaf .
Of soms stop ik de fles paar dagen in de koelkast
en is het ook vaak opgelostBig Grin

Zijn dit in 'normale' jaren bewaarwijnen ?
(03-02-2016 09:54 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(03-02-2016 09:43 PM)peter schreef: [ -> ]
(03-02-2016 07:30 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(03-02-2016 03:18 PM)Jean schreef: [ -> ]Gisteren in de wijnles twee flessen Kirchberg de Barr 2009 (Pinot Gris) opengedaan. Resultaat: een vieze geur van sulfiet. En dit in beide flessen. Jammer, want vorige flessen hadden dit niet.

Zou dit te maken kunnen hebben dat de wijnboer in kwestie een bio-boer is? Iemand hier enige ervaring mee? Zou het kunnen dat bio-wijnen minder lang bewaard kunnen worden dan andere wijnen?

Als ik de volgende keer naar daar ga, zal ik het hem in ieder geval eens vragen.


Wat bedoel je met een vieze geur van sulfiet ?
Soms al voorgehad met ''natuurlijke'' wijnen dat ze onaangenaam ruiken.
Maar meestal na een uurtje karaf is dat al veel beter .

Of ze minder lang bewaren heb ik geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor.
Wel dat ik al oudere wijnen dronk dan degene die je beschreef.
Die ook van een Bio-boer kwamen en wel nog lekker waren.

volgens mij is het geen sulfiet dat je riekt wel vermoedelijk puttekesgeur en reductie. de wijnen van stoeffler zijn soms ontsabiel
2009 was dan nog eens een overrijp jaar voor pinot gris met snelle evolutie als gevolg
Thanks Peter ,
Wat je hier zegt ken ik ook .

Dit gaat er meestal wel uit met een tijd karaf .
Of soms stop ik de fles paar dagen in de koelkast
en is het ook vaak opgelostBig Grin

Zijn dit in 'normale' jaren bewaarwijnen ?
een goede pinot gris met voldoende aciditeit in gematigde niet al te warme en ook niet al te natte jaren kan 10 jaar mee. het nootachtige aroma komt dan goed tot zijn recht, naast beetje honing. 2004 en 2007 waren zo'n jaren. 2008 was een natter jaar maar op granietbodems doet deze druif dan wel mooie dingen. 2009 was te warm met wijnen die frisheid missen.
Stoeffler gebruikt amper sulfiet, dus da zal het wel niet zijn.
Pas nog riesling v 2002 en 2004 v hem gedronken en waren nog steeds in topform!
(05-02-2016 11:27 PM)peter schreef: [ -> ]
(03-02-2016 09:54 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(03-02-2016 09:43 PM)peter schreef: [ -> ]
(03-02-2016 07:30 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(03-02-2016 03:18 PM)Jean schreef: [ -> ]Gisteren in de wijnles twee flessen Kirchberg de Barr 2009 (Pinot Gris) opengedaan. Resultaat: een vieze geur van sulfiet. En dit in beide flessen. Jammer, want vorige flessen hadden dit niet.

Zou dit te maken kunnen hebben dat de wijnboer in kwestie een bio-boer is? Iemand hier enige ervaring mee? Zou het kunnen dat bio-wijnen minder lang bewaard kunnen worden dan andere wijnen?

Als ik de volgende keer naar daar ga, zal ik het hem in ieder geval eens vragen.


Wat bedoel je met een vieze geur van sulfiet ?
Soms al voorgehad met ''natuurlijke'' wijnen dat ze onaangenaam ruiken.
Maar meestal na een uurtje karaf is dat al veel beter .

Of ze minder lang bewaren heb ik geen wetenschappelijk onderbouwd antwoord voor.
Wel dat ik al oudere wijnen dronk dan degene die je beschreef.
Die ook van een Bio-boer kwamen en wel nog lekker waren.

volgens mij is het geen sulfiet dat je riekt wel vermoedelijk puttekesgeur en reductie. de wijnen van stoeffler zijn soms ontsabiel
2009 was dan nog eens een overrijp jaar voor pinot gris met snelle evolutie als gevolg
Thanks Peter ,
Wat je hier zegt ken ik ook .

Dit gaat er meestal wel uit met een tijd karaf .
Of soms stop ik de fles paar dagen in de koelkast
en is het ook vaak opgelostBig Grin

Zijn dit in 'normale' jaren bewaarwijnen ?
een goede pinot gris met voldoende aciditeit in gematigde niet al te warme en ook niet al te natte jaren kan 10 jaar mee. het nootachtige aroma komt dan goed tot zijn recht, naast beetje honing. 2004 en 2007 waren zo'n jaren. 2008 was een natter jaar maar op granietbodems doet deze druif dan wel mooie dingen. 2009 was te warm met wijnen die frisheid missen.
Dank u wel voor de info !
Koppelingen