wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau de Marbuzet, Saint-Estephe
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vanavond Chateau de Marbuzet 1989 in het glas, niet te verwarren met Haut-Marbuzet. Deze wijn ging tot jaargang 1994 zowat als 2de wijn van Cos d'Estournel door het leven. Maar is sinds 1994 een kasteel op zich geworden dat tegenwoordig als Chateau Marbuzet door het leven gaat, en zoals iedereen weet is sinds 1994 de 2de wijn Van Cos d'Estournel nu Les Pagodes de Cos. Tot dusver de geschiedenis. De wijn 5 tal uurtjes op voorhand geopend. Kurk mooi in één geheel uit de fles. Zeer mooie baksteenrode kleur met minuscuul lichtbruin randje. Neus heel rokerig, sigarenkistje, lichte aardse geuren, natte bosgrond, ook beetje rood fruit zoals kersen. In de mond mooie versmolten zachte tannines en nog redelijk wat zuren ( voor mij een ietsiepietsie te veel) waardoor de wijn wel nog redelijk fris overkomt. Afdronk is vrij mooi. Ik denk dat de wijn wat over zijn hoogtepunt heen is, maar nog wel zeer aangenaam is om te drinken. 88-89 Wink

[attachment=1905]
Marbuzet 2005

Benz, ik had je reactie van hierboven nog niet gelezen toen ik mijn bevindingen van de 2005 ging neerpennen.

En deze zijn:
Onberispelijke wijn .Toch een schoonheidsfoutje in de afdronk: iets te hoge aciditeit tegenover de dosis aan zachte tannines.
Dit is een wijn van 2005 die voldoende volwassen is om van de fles in het glas te belanden. Maar laat deze geen 10 jaar meer in de kelder liggen.

Toch enige gelijkenis met de 1989 die je dronk?

Deze 2005 krijgt van mij een 90.
Een wijn die een tijd ruimschoots "overpriced" was.
(23-09-2017 08:36 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Marbuzet 2005

Benz, ik had je reactie van hierboven nog niet gelezen toen ik mijn bevindingen van de 2005 ging neerpennen.

En deze zijn:
Onberispelijke wijn .Toch een schoonheidsfoutje in de afdronk: iets te hoge aciditeit tegenover de dosis aan zachte tannines.
Dit is een wijn van 2005 die voldoende volwassen is om van de fles in het glas te belanden. Maar laat deze geen 10 jaar meer in de kelder liggen.

Toch enige gelijkenis met de 1989 die je dronk?

Deze 2005 krijgt van mij een 90.
Een wijn die een tijd ruimschoots "overpriced" was.

EDIT:
Na 2 uur krijgt deze wijn nog 88-89. Sad
En straks misschien nog minder.
Koppelingen