wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Teynac
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chateau Teynac 2009, St. Julien
70% CS, 28% Merlot, 2% Petit Verdot
11ha grote wijngaard, 40 jaar oude ranken, en rijpt op 30% nieuwe eik...

Ja Jo, hetzelfde weekendWink

Dag 1: niet lekker, veel teveel zuren, lactische neus zoals Don al vele keren terug vond in de 2009!
Nu begrijp ik wat Don bedoelt met "lactisch" Blush

Dag 2: zuren volledig verdwenen, dit komt toch nog goed...
Wanneer je deze wijn serveert voor gasten dezelfde avond ben je eraan voor de moeite vrees ik!

Betaalde veel te veel voor de wijn, 24.90 euro in Delhaize Blush
Zit PK volledig verkeerd, maar bon, ik heb hem toch gedronken...

Dronk al vele keren de 2008 en die is toch al veel toegankelijker!
Kost 19.54 plaatselijke wijnhandel, ook niet goedkoop natuurlijk!
(02-05-2016 07:56 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Teynac 2009, St. Julien
...................................................
Dag 1: niet lekker, veel teveel zuren, lactische neus zoals Don al vele keren terug vond in de 2009!
Nu begrijp ik wat Don bedoelt met "lactisch" Blush

Dag 2: zuren volledig verdwenen, dit komt toch nog goed...
Wanneer je deze wijn serveert voor gasten dezelfde avond ben je eraan voor de moeite vrees ik!..............................................

@Biff.

Bedankt voor deze persoonlijke reactie
Ik heb al menig wijnkenner of amateur bevraagd over dit lactisch karakter van meer dan een 2009 Bordeauxwijn.
Maar ik wacht nog altijd op een bevredigend antwoord.
Volgens mij is dit overdreven lactisch karakter te wijten aan een overdreven eik lagering in combinatie met het fermentatieproces.

Waar zitten hier de kenners of de specialisten?

Voor de outsiderers bedoel ik met lactisch karakter de geur en/of smaak van warme melk; yoghurt; botermelk of karnemelk, sommige jonge kazen,....

N.B.
Ik heb geen bezwaar tegen deze geur of smaakpatroon zolang dit bescheiden of gemodereerd is in de jeugdige fase van de wijn. Veroudering van de wijn betekent meestal dat deze lactische componenten gaan milderen of soms volledig worden geabsorbeerd.
(02-05-2016 11:35 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(02-05-2016 07:56 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Teynac 2009, St. Julien
...................................................
Dag 1: niet lekker, veel teveel zuren, lactische neus zoals Don al vele keren terug vond in de 2009!
Nu begrijp ik wat Don bedoelt met "lactisch" Blush

Dag 2: zuren volledig verdwenen, dit komt toch nog goed...
Wanneer je deze wijn serveert voor gasten dezelfde avond ben je eraan voor de moeite vrees ik!..............................................

@Biff.

Bedankt voor deze persoonlijke reactie
Ik heb al menig wijnkenner of amateur bevraagd over dit lactisch karakter van meer dan een 2009 Bordeauxwijn.
Maar ik wacht nog altijd op een bevredigend antwoord.
Volgens mij is dit overdreven lactisch karakter te wijten aan een overdreven eik lagering in combinatie met het fermentatieproces.

Waar zitten hier de kenners of de specialisten?

Voor de outsiderers bedoel ik met lactisch karakter de geur en/of smaak van warme melk; yoghurt; botermelk of karnemelk, sommige jonge kazen,....

N.B.
Ik heb geen bezwaar tegen deze geur of smaakpatroon zolang dit bescheiden of gemodereerd is in de jeugdige fase van de wijn. Veroudering van de wijn betekent meestal dat deze lactische componenten gaan milderen of soms volledig worden geabsorbeerd.

Voor mij lactische geur of smaak is zoals ne pot kokende melk die een redelijke zure indringende smaak/ geur heeft of zoals ne pot yoghurt die al nen dag in de warmte staat Tongue
Koppelingen