wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Claude Riffault - Sancerre
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gisteren 3 wijnen gedronken van een domein in Sancerre dat ik nog niet kende maar dat wel indruk op mij gemaakt heeft.

Claude Riffault - La Noue - 2014
Sancerre rood. Kersenrode kleur. Aangename neus met wat kruidnagel, sous-bois, rode bessen, bloedappelsien. Ook wat gebrande elementen. In de mond komen de tannines heel soepel over. Heel fijn, heel evenwichtig. Een pinot met niveau. (€ 15 op domein)

Claude Riffault - Les Boucauds - 2015
Sancerre met 50% inox en 50% eik. Subtiele neus van perzikken en citrus met wat buxus en kruisbessen. Aangenaam in de mond met frisse zuren en een mooie mineraliteit. (€ 15)

Claude Riffault - Les Denisottes - 2014
Elevage op foeders. Heel expressief in de neus met kruisbes, cassisblaadjes, limoenen. Wijn met body en structuur. Complex ook met mooie zuren en een schitterende mineraliteit. Een echte charmeur. (€ 19)

Een domein dat ik ten zeerste kan aanbevelen aan de wijnliefhebber die in de buurt is.
(22-12-2016 10:26 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Gisteren 3 wijnen gedronken van een domein in Sancerre dat ik nog niet kende maar dat wel indruk op mij gemaakt heeft.

Claude Riffault - La Noue - 2014
Sancerre rood. Kersenrode kleur. Aangename neus met wat kruidnagel, sous-bois, rode bessen, bloedappelsien. Ook wat gebrande elementen. In de mond komen de tannines heel soepel over. Heel fijn, heel evenwichtig. Een pinot met niveau. (€ 15 op domein)

Claude Riffault - Les Boucauds - 2015
Sancerre met 50% inox en 50% eik. Subtiele neus van perzikken en citrus met wat buxus en kruisbessen. Aangenaam in de mond met frisse zuren en een mooie mineraliteit. (€ 15)

Claude Riffault - Les Denisottes - 2014
Elevage op foeders. Heel expressief in de neus met kruisbes, cassisblaadjes, limoenen. Wijn met body en structuur. Complex ook met mooie zuren en een schitterende mineraliteit. Een echte charmeur. (€ 19)

Een domein dat ik ten zeerste kan aanbevelen aan de wijnliefhebber die in de buurt is.

Dag Francis,
Ik herkende die naam en zocht even terug op de blog- dronk inderdaad ooit een fles in de wijnles bij Syntra - of zou het niet dezelfde zijn..?
Zie hier
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...rlijk.html

Divino verdeelde die toen. Wel onherkenbaar sauvignon want "natuurlijk" gemaakt ..
(22-12-2016 10:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-12-2016 10:26 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Gisteren 3 wijnen gedronken van een domein in Sancerre dat ik nog niet kende maar dat wel indruk op mij gemaakt heeft.

Claude Riffault - La Noue - 2014
Sancerre rood. Kersenrode kleur. Aangename neus met wat kruidnagel, sous-bois, rode bessen, bloedappelsien. Ook wat gebrande elementen. In de mond komen de tannines heel soepel over. Heel fijn, heel evenwichtig. Een pinot met niveau. (€ 15 op domein)

Claude Riffault - Les Boucauds - 2015
Sancerre met 50% inox en 50% eik. Subtiele neus van perzikken en citrus met wat buxus en kruisbessen. Aangenaam in de mond met frisse zuren en een mooie mineraliteit. (€ 15)

Claude Riffault - Les Denisottes - 2014
Elevage op foeders. Heel expressief in de neus met kruisbes, cassisblaadjes, limoenen. Wijn met body en structuur. Complex ook met mooie zuren en een schitterende mineraliteit. Een echte charmeur. (€ 19)

Een domein dat ik ten zeerste kan aanbevelen aan de wijnliefhebber die in de buurt is.

Dag Francis,
Ik herkende die naam en zocht even terug op de blog- dronk inderdaad ooit een fles in de wijnles bij Syntra - of zou het niet dezelfde zijn..?
Zie hier
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...rlijk.html

Divino verdeelde die toen. Wel onherkenbaar sauvignon want "natuurlijk" gemaakt ..

Neen is niet dezelfde. Sébastien Riffault maakt de natuurlijke wijnen. De wijnen van Claude Riffault komen wel van biologische teelt maar zijn verder heel sauvignon herkenbaar.
(22-12-2016 11:10 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(22-12-2016 10:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-12-2016 10:26 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Gisteren 3 wijnen gedronken van een domein in Sancerre dat ik nog niet kende maar dat wel indruk op mij gemaakt heeft.

Claude Riffault - La Noue - 2014
Sancerre rood. Kersenrode kleur. Aangename neus met wat kruidnagel, sous-bois, rode bessen, bloedappelsien. Ook wat gebrande elementen. In de mond komen de tannines heel soepel over. Heel fijn, heel evenwichtig. Een pinot met niveau. (€ 15 op domein)

Claude Riffault - Les Boucauds - 2015
Sancerre met 50% inox en 50% eik. Subtiele neus van perzikken en citrus met wat buxus en kruisbessen. Aangenaam in de mond met frisse zuren en een mooie mineraliteit. (€ 15)

Claude Riffault - Les Denisottes - 2014
Elevage op foeders. Heel expressief in de neus met kruisbes, cassisblaadjes, limoenen. Wijn met body en structuur. Complex ook met mooie zuren en een schitterende mineraliteit. Een echte charmeur. (€ 19)

Een domein dat ik ten zeerste kan aanbevelen aan de wijnliefhebber die in de buurt is.

Dag Francis,
Ik herkende die naam en zocht even terug op de blog- dronk inderdaad ooit een fles in de wijnles bij Syntra - of zou het niet dezelfde zijn..?
Zie hier
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...rlijk.html

Divino verdeelde die toen. Wel onherkenbaar sauvignon want "natuurlijk" gemaakt ..

Neen is niet dezelfde. Sébastien Riffault maakt de natuurlijke wijnen. De wijnen van Claude Riffault komen wel van biologische teelt maar zijn verder heel sauvignon herkenbaar.

Aha, thank you voor de toelichting!
Ne wijndrinker die 100 jaar geleden Sauvignon in zijn glas had zou de Sauvignon van vandaag ook niet herkennen.
Sébastien Riffault is meester in Sauvignon , laat de druif zijn gang gaan in het ganse proces dus meer pure sauvignon smaak bestaat er niet denk ik...
(24-12-2016 06:25 PM)Venne schreef: [ -> ]Ne wijndrinker die 100 jaar geleden Sauvignon in zijn glas had zou de Sauvignon van vandaag ook niet herkennen.
Sébastien Riffault is meester in Sauvignon , laat de druif zijn gang gaan in het ganse proces dus meer pure sauvignon smaak bestaat er niet denk ik...

Ha Venne, interessant.
Er zijn meer en meer zeer goede natuurlijke wijnen.
Maar toch herken ik in veel van die wijnen toch eerder de vinificatie dan de druif...
Zou die Sebastien Riffault eigenlijk nog eens willen herproeven (dateert al van 2006, time flies...) - dus als ge er nog liggen hebt, write my name on it... Wink
OK :-) , op 10 jaar tijd zijn zijn wijnen nog beter geworden :-)
Vinficatie speelt een rol maar gezien die mannen niet veel interveniëren zijn er toch heel wat andere factoren die smaak gaan bepalen.
(22-12-2016 10:26 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Gisteren 3 wijnen gedronken van een domein in Sancerre dat ik nog niet kende maar dat wel indruk op mij gemaakt heeft.

Claude Riffault - La Noue - 2014
Sancerre rood. Kersenrode kleur. Aangename neus met wat kruidnagel, sous-bois, rode bessen, bloedappelsien. Ook wat gebrande elementen. In de mond komen de tannines heel soepel over. Heel fijn, heel evenwichtig. Een pinot met niveau. (€ 15 op domein)

Claude Riffault - Les Boucauds - 2015
Sancerre met 50% inox en 50% eik. Subtiele neus van perzikken en citrus met wat buxus en kruisbessen. Aangenaam in de mond met frisse zuren en een mooie mineraliteit. (€ 15)

Claude Riffault - Les Denisottes - 2014
Elevage op foeders. Heel expressief in de neus met kruisbes, cassisblaadjes, limoenen. Wijn met body en structuur. Complex ook met mooie zuren en een schitterende mineraliteit. Een echte charmeur. (€ 19)

Een domein dat ik ten zeerste kan aanbevelen aan de wijnliefhebber die in de buurt is.

Gisteren de 4de cuvee gedronken, Chailloux.
T was 2022 en dat werd je gewaar. Heel rijp fruit, in de mond zelfs een klein gevoel van restsuiker.
Máar: Heerlijke wijn. Zonet tijdens de opwarming voor het kerstfeest het laatste glas uitgedronken en dat was schitterend.
Ga m’n andere cuvees wel enkele jaren wegleggen, sowieso zijn dit wijnen met veel bewaarpotentieel.
Heb ze wel dubbel zo duur betaald dan in 2016 op domein, Francis…Blush
Koppelingen