wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Chevillon-Chezeaux, Nuits-St-Georges
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Heeft er iemand ervaring met deze wijnen?
(28-01-2017 09:54 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Heeft er iemand ervaring met deze wijnen?

Nog niet Tongue .
(26-02-2017 04:32 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(28-01-2017 09:54 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Heeft er iemand ervaring met deze wijnen?

Nog niet Tongue .

shoot
Soon , verry soon Slurp .
(26-02-2017 06:57 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Soon , verry soon Slurp .

Ik zal eens grasduinen in mijn nota's, maar ik vrees dat ze totnogtoe aan mijn aandacht ontsnapt zijn. Raar, want bezit toch perceel in Saint-Georges.

@gertjeuh: De witte Rollin's vind ik van een hoger niveau dan de rode, waar (en dat weten ze zelf heel goed) nog ruimte is voor progressie en daar wordt wel volop aan gewerkt.
Op LPDV was men niet lyrisch over dit domein, maar iedere fles moet gedronken worden uiteraard.
(27-02-2017 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]
(26-02-2017 06:57 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Soon , verry soon Slurp .

Ik zal eens grasduinen in mijn nota's, maar ik vrees dat ze totnogtoe aan mijn aandacht ontsnapt zijn. Raar, want bezit toch perceel in Saint-Georges.

@gertjeuh: De witte Rollin's vind ik van een hoger niveau dan de rode, waar (en dat weten ze zelf heel goed) nog ruimte is voor progressie en daar wordt wel volop aan gewerkt.
2 witte Pernands geproefd onlangs, waarvan de gewone Les Cloux 2009 van een hoger niveau was dan de 1cru Sous Fretille 2005. Dus de progressie is idd merkbaar!
(27-02-2017 11:02 AM)wvd schreef: [ -> ]
(26-02-2017 06:57 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Soon , verry soon Slurp .

Ik zal eens grasduinen in mijn nota's, maar ik vrees dat ze totnogtoe aan mijn aandacht ontsnapt zijn. Raar, want bezit toch perceel in Saint-Georges.

@gertjeuh: De witte Rollin's vind ik van een hoger niveau dan , waar (en dat weten ze zelf heel goed) nog ruimte is voor progressie en daar wordt wel volop aan gewerkt.

Bedankt Werner .
Je nota's zijn zeker welkom.

Ook info over de twee andere producenten is meer dan welkom .
Mocht je die hebben uiteraard ...
zoals onder rubriek degustaties 'heevie teusted' reeds gepost, ben ik meermaals ontgoocheld geweest in deze wijnbouwer (enkel ervaring met millésime 2013, nochtans bij anderen heel geslaagd zie proefnotitie M. Delarche corton renardes). Ik vermoed te hoge rendementen. Maar dat zijn mijn eerste bevindingen. Benieuwd naar wat anderen zullen proeven.

vinejo schrijft nog positief in zijn 'heevie teusted' proefnotities, maar ik herinner me dat iedereen toch ontgoocheld was te horen dat de 1 cru 'les st georges' 2013 43 € kost terwijl die maar de helft zoveel waard smaakt; te weinig complexiteit, te weinig materie om een 'grand cru' status te pretenderen (want 'les st georges' zou op het punt staan om door INAO naar grand cru bevorderd te worden, ik weet niet hoe ver het met dat dossier staat)
(26-03-2017 11:06 AM)Vince schreef: [ -> ]zoals onder rubriek degustaties 'heevie teusted' reeds gepost, ben ik meermaals ontgoocheld geweest in deze wijnbouwer (enkel ervaring met millésime 2013, nochtans bij anderen heel geslaagd zie proefnotitie M. Delarche corton renardes). Ik vermoed te hoge rendementen. Maar dat zijn mijn eerste bevindingen. Benieuwd naar wat anderen zullen proeven.

vinejo schrijft nog positief in zijn 'heevie teusted' proefnotities, maar ik herinner me dat iedereen toch ontgoocheld was te horen dat de 1 cru 'les st georges' 2013 43 € kost terwijl die maar de helft zoveel waard smaakt; te weinig complexiteit, te weinig materie om een 'grand cru' status te pretenderen (want 'les st georges' zou op het punt staan om door INAO naar grand cru bevorderd te worden, ik weet niet hoe ver het met dat dossier staat)

Ik begin te denken dat dit eigenlijk de wijn was waar ik geen bespreking van terugvond (en niet de volgende van het duo, die van Magnien).
Ik herinner me wel dat er een wijn tussen zat met nogal opvallende houtlagering, smooth, nogal commercieel gemaakt, heb dit niet teruggevonden in mijn notities en was zeker niet de Magnien...Was mss deze Chevillon-Chezeaux..?
Dan zou de positievere bespreking dus bij de Magnien horen..
Aaaaah, die monsterdegustaties... Blush
1er Cru Aux Champs Perdrix 2006 Bourgogne - Frankrijk

100% pinot noir

Een schone wandeling op een herfstige dag door het bos .
Nog vrij veel rood fruit ook maar die structuur .
Knap ! Elegantie en zeer lang !! 92
Verschiet wel dat deze zo goed was. 2006 is misschien het moeilijkste jaar geweest van deze eeuw. Vaak groenig door onrijpe druiven of geraniums. Ik moet wel zeggen dat ik geen ellenlange referentielijst heb maar LPDV staat er vol van. Maar goed, dit bewijst opnieuw dat iedere wijn nog moet gedronken worden.
Inderdaad Fré .
Deze wijn werd door het grotendeel van tafel zeer geapprecieerd .

Ik geloof dat Bert de opmerking maakte. .
Drinken we ze niet te vroeg onze andere bourgognes .


Waarbij ik mezelf dan ook afvraag .
Kan pinot zoveel verborgen talenten hebben .
Zoveel complexiteit en finesse verder ontwikkelen in de fles .
Dat dit gewoon niet te merken is in bepaalde jongere fases ?

Jonge bordeaux weet ik toch iets sneller wat ervan te verwachten .
In de meeste gevallen :) .
(26-04-2017 06:42 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Inderdaad Fré .
Deze wijn werd door het grotendeel van tafel zeer geapprecieerd .

Ik geloof dat Bert de opmerking maakte. .
Drinken we ze niet te vroeg onze andere bourgognes .


Waarbij ik mezelf dan ook afvraag .
Kan pinot zoveel verborgen talenten hebben .
Zoveel complexiteit en finesse verder ontwikkelen in de fles .
Dat dit gewoon niet te merken is in bepaalde jongere fases ?

Jonge bordeaux weet ik toch iets sneller wat ervan te verwachten .
In de meeste gevallen Smile .

Nochtans vind ik dat voor Bordeaux net hetzelfde geldt. 90% wordt te vroeg geopend... Bourgogne kan ik zelfs makkelijker jong genieten eigenlijk. Ofwel maak ik me dit zelf wijs, anders zou k nooit een fles kunnen openen (mijn oudste Bourgogne is 2008 Rolleyes )
(26-04-2017 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-04-2017 06:42 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Inderdaad Fré .
Deze wijn werd door het grotendeel van tafel zeer geapprecieerd .

Ik geloof dat Bert de opmerking maakte. .
Drinken we ze niet te vroeg onze andere bourgognes .


Waarbij ik mezelf dan ook afvraag .
Kan pinot zoveel verborgen talenten hebben .
Zoveel complexiteit en finesse verder ontwikkelen in de fles .
Dat dit gewoon niet te merken is in bepaalde jongere fases ?

Jonge bordeaux weet ik toch iets sneller wat ervan te verwachten .
In de meeste gevallen Smile .

Nochtans vind ik dat voor Bordeaux net hetzelfde geldt. 90% wordt te vroeg geopend... Bourgogne kan ik zelfs makkelijker jong genieten eigenlijk. Ofwel maak ik me dit zelf wijs, anders zou k nooit een fles kunnen openen (mijn oudste Bourgogne is 2008 Rolleyes )
ik sluit me aan bij vinejo. Btw, bourgogne 2015 (rood) vind ik eigenlijk zeer mooi en heel goed jong te drinken. Zeer benieuwd wat dit gaat geven binnen enkele jaren. Ik proefde Maranges en Givry, beiden 1e cru.
Citaat:Ik proefde Maranges en Givry, beiden 1e cru

welke domeinen, Hugel?
(26-04-2017 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-04-2017 06:42 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Inderdaad Fré .
Deze wijn werd door het grotendeel van tafel zeer geapprecieerd .

Ik geloof dat Bert de opmerking maakte. .
Drinken we ze niet te vroeg onze andere bourgognes .


Waarbij ik mezelf dan ook afvraag .
Kan pinot zoveel verborgen talenten hebben .
Zoveel complexiteit en finesse verder ontwikkelen in de fles .
Dat dit gewoon niet te merken is in bepaalde jongere fases ?

Jonge bordeaux weet ik toch iets sneller wat ervan te verwachten .
In de meeste gevallen Smile .

Nochtans vind ik dat voor Bordeaux net hetzelfde geldt. 90% wordt te vroeg geopend... Bourgogne kan ik zelfs makkelijker jong genieten eigenlijk. Ofwel maak ik me dit zelf wijs, anders zou k nooit een fles kunnen openen (mijn oudste Bourgogne is 2008 Rolleyes )

Ja volledig terecht wat je zegt over de Bordeaux wijnen .
Misschien dat we wel in het algemeen wijnen te vroeg openen.

Een wijn die na 5 jaar volledig op dronk zou zijn .
Durf ik na een jaartje of 3 wel al eens te openen.

En ja die wijnen kunnen toch ook al zeer goed smaken ...


Tot nog toe van de wijnen die 10 a 15 jaar zouden moeten liggen.
Lukt het me precies wel iets beter ( gelukkig Tongue ) .

Maar ik doelde eigenlijk op iets anders met de laatste zin .

"Jonge bordeaux weet ik toch iets sneller wat ervan te verwachten .
In de meeste gevallen Smile "

= Bij een jonge bordeaux kan ik vaak heel veel verschillende elementen vinden . Dus ook zeer complex .
Een hele hoop materie zeg maar . Dan als je alles beetje optelt de zuren en tannines kan je een schatting maken .

Stel bijvoorbeeld binnen 10 jaar volledig op dronk.
En dit type wijnen drink ik het liefst tussenin primaire en tertiaire fase .

Bij jongere bourgogne kan ik diezelfde schatting niet zo maken.
Let wel , het kan ook beetje de ervaring zijn die ik mankeer .

Maar jeugdig heb ik vaak wel wat verschillende soorten rood fruit .
Presente zuren en de tannines .

Het gaat me gewoon iets makkelijker het potentieel in te schatten van een bordeaux .

Begrijpen jullie een beetje waar ik naar toe wil ?
(26-04-2017 06:21 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]
(26-04-2017 12:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-04-2017 06:42 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Inderdaad Fré .
Deze wijn werd door het grotendeel van tafel zeer geapprecieerd .

Ik geloof dat Bert de opmerking maakte. .
Drinken we ze niet te vroeg onze andere bourgognes .


Waarbij ik mezelf dan ook afvraag .
Kan pinot zoveel verborgen talenten hebben .
Zoveel complexiteit en finesse verder ontwikkelen in de fles .
Dat dit gewoon niet te merken is in bepaalde jongere fases ?

Jonge bordeaux weet ik toch iets sneller wat ervan te verwachten .
In de meeste gevallen Smile .

Nochtans vind ik dat voor Bordeaux net hetzelfde geldt. 90% wordt te vroeg geopend... Bourgogne kan ik zelfs makkelijker jong genieten eigenlijk. Ofwel maak ik me dit zelf wijs, anders zou k nooit een fles kunnen openen (mijn oudste Bourgogne is 2008 Rolleyes )

Ja volledig terecht wat je zegt over de Bordeaux wijnen .
Misschien dat we wel in het algemeen wijnen te vroeg openen.

Een wijn die na 5 jaar volledig op dronk zou zijn .
Durf ik na een jaartje of 3 wel al eens te openen.

En ja die wijnen kunnen toch ook al zeer goed smaken ...


Tot nog toe van de wijnen die 10 a 15 jaar zouden moeten liggen.
Lukt het me precies wel iets beter ( gelukkig Tongue ) .

Maar ik doelde eigenlijk op iets anders met de laatste zin .

"Jonge bordeaux weet ik toch iets sneller wat ervan te verwachten .
In de meeste gevallen Smile "

= Bij een jonge bordeaux kan ik vaak heel veel verschillende elementen vinden . Dus ook zeer complex .
Een hele hoop materie zeg maar . Dan als je alles beetje optelt de zuren en tannines kan je een schatting maken .

Stel bijvoorbeeld binnen 10 jaar volledig op dronk.
En dit type wijnen drink ik het liefst tussenin primaire en tertiaire fase .

Bij jongere bourgogne kan ik diezelfde schatting niet zo maken.
Let wel , het kan ook beetje de ervaring zijn die ik mankeer .

Maar jeugdig heb ik vaak wel wat verschillende soorten rood fruit .
Presente zuren en de tannines .

Het gaat me gewoon iets makkelijker het potentieel in te schatten van een bordeaux .

Begrijpen jullie een beetje waar ik naar toe wil ?

Ik begrijp het volkomen! Smile
Maar ja, ik heb dan ook een IQ dat zelfs hoger is dan dat van de President van de Verenigde Staten..!
(26-04-2017 06:55 PM)vinejo schreef: [ -> ]Maar ja, ik heb dan ook een IQ dat zelfs hoger is dan dat van de President van de Verenigde Staten..!
Wie niet? Noem je dat jezelf een complimentje geven? huhuh
(26-04-2017 07:16 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(26-04-2017 06:55 PM)vinejo schreef: [ -> ]Maar ja, ik heb dan ook een IQ dat zelfs hoger is dan dat van de President van de Verenigde Staten..!
Wie niet? Noem je dat jezelf een complimentje geven? huhuh

Dat is wat men een boutade noemt, Bert Sleepy
(26-04-2017 07:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-04-2017 07:16 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(26-04-2017 06:55 PM)vinejo schreef: [ -> ]Maar ja, ik heb dan ook een IQ dat zelfs hoger is dan dat van de President van de Verenigde Staten..!
Wie niet? Noem je dat jezelf een complimentje geven? huhuh

Dat is wat men een boutade noemt, Bert Sleepy
Hé ja, nu heb zelfs ik een nieuw begrip bijgeleerd thank you
Heb dat woord ook even moeten googlen Smile .
Dus ook bijgeleerd ...
(26-04-2017 02:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik proefde Maranges en Givry, beiden 1e cru

welke domeinen, Hugel?

Hen slechts 1 middag wijn gaan proeven.
Eerst bij regnaudot jean claude et fils in dezize les maranges. Mocht maar 3 fl kopen, en zeker geen 1e cru! Alles was al verkocht, ze hadden zelf amper nog iets (veel export, kermit lynch). 3 fl maranges 2015 gekocht @ 11.5. Zeer lekker! De overige 2 fl ga ik nog even 1-3 j laten liggen.
2e wijnboer had juist een groep dus kon ik niet terecht.
Dan naar cave de mazenay in saint sernin du plain. Marinot Verdun. Givry 1er cru @ 8.7 en Maranges 1er cru la fussiere @ 9.2. Wijnen zijn iets bruter met meer zuren, maar top p/q als je het mij vraagt. Ook hun generieke bourgogne (nog 2014) was zeer te smaken. Zeker een aanrader om te passeren. Aangenaam verrast. De Maranges had een hoog kersengehalte en een lange afdronk.
(26-04-2017 10:29 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(26-04-2017 02:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik proefde Maranges en Givry, beiden 1e cru

welke domeinen, Hugel?

Hen slechts 1 middag wijn gaan proeven.
Eerst bij regnaudot jean claude et fils in dezize les maranges. Mocht maar 3 fl kopen, en zeker geen 1e cru! Alles was al verkocht, ze hadden zelf amper nog iets (veel export, kermit lynch). 3 fl maranges 2015 gekocht @ 11.5. Zeer lekker! De overige 2 fl ga ik nog even 1-3 j laten liggen.
2e wijnboer had juist een groep dus kon ik niet terecht.
Dan naar cave de mazenay in saint sernin du plain. Marinot Verdun. Givry 1er cru @ 8.7 en Maranges 1er cru la fussiere @ 9.2. Wijnen zijn iets bruter met meer zuren, maar top p/q als je het mij vraagt. Ook hun generieke bourgogne (nog 2014) was zeer te smaken. Zeker een aanrader om te passeren. Aangenaam verrast. De Maranges had een hoog kersengehalte en een lange afdronk.

Hugel, we passeerden ook bij Regnaudot dit weekend. We vonden dat er toch warmte merkbaar was in de wijnen: gekookt fruit oa. Misschien stond de fles al een tijdje open. Sowieso was het ontvangst door de dame des huizes niet echt hartelijk.
(27-04-2017 07:52 AM)Fre schreef: [ -> ]
(26-04-2017 10:29 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(26-04-2017 02:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik proefde Maranges en Givry, beiden 1e cru

welke domeinen, Hugel?

Hen slechts 1 middag wijn gaan proeven.
Eerst bij regnaudot jean claude et fils in dezize les maranges. Mocht maar 3 fl kopen, en zeker geen 1e cru! Alles was al verkocht, ze hadden zelf amper nog iets (veel export, kermit lynch). 3 fl maranges 2015 gekocht @ 11.5. Zeer lekker! De overige 2 fl ga ik nog even 1-3 j laten liggen.
2e wijnboer had juist een groep dus kon ik niet terecht.
Dan naar cave de mazenay in saint sernin du plain. Marinot Verdun. Givry 1er cru @ 8.7 en Maranges 1er cru la fussiere @ 9.2. Wijnen zijn iets bruter met meer zuren, maar top p/q als je het mij vraagt. Ook hun generieke bourgogne (nog 2014) was zeer te smaken. Zeker een aanrader om te passeren. Aangenaam verrast. De Maranges had een hoog kersengehalte en een lange afdronk.

Hugel, we passeerden ook bij Regnaudot dit weekend. We vonden dat er toch warmte merkbaar was in de wijnen: gekookt fruit oa. Misschien stond de fles al een tijdje open. Sowieso was het ontvangst door de dame des huizes niet echt hartelijk.

Ik heb niet zoveel ervaring met bourgogne. De santenay 2014 bij regnaudot die ik te proeven kreeg was geoxideerd. De gewone maranges was ok en vertoonde toch wat spanning. 3 fl hiervan gekocht,
1
fles al gedronken, was reeds zeer mooi versmolten dus ik ga deze flessen niet meer te lang bewaren.
Wijnen van cave de mazenay hadden wel merkelijk meer zuren
(27-04-2017 02:42 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(27-04-2017 07:52 AM)Fre schreef: [ -> ]
(26-04-2017 10:29 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(26-04-2017 02:31 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik proefde Maranges en Givry, beiden 1e cru

welke domeinen, Hugel?

Hen slechts 1 middag wijn gaan proeven.
Eerst bij regnaudot jean claude et fils in dezize les maranges. Mocht maar 3 fl kopen, en zeker geen 1e cru! Alles was al verkocht, ze hadden zelf amper nog iets (veel export, kermit lynch). 3 fl maranges 2015 gekocht @ 11.5. Zeer lekker! De overige 2 fl ga ik nog even 1-3 j laten liggen.
2e wijnboer had juist een groep dus kon ik niet terecht.
Dan naar cave de mazenay in saint sernin du plain. Marinot Verdun. Givry 1er cru @ 8.7 en Maranges 1er cru la fussiere @ 9.2. Wijnen zijn iets bruter met meer zuren, maar top p/q als je het mij vraagt. Ook hun generieke bourgogne (nog 2014) was zeer te smaken. Zeker een aanrader om te passeren. Aangenaam verrast. De Maranges had een hoog kersengehalte en een lange afdronk.

Hugel, we passeerden ook bij Regnaudot dit weekend. We vonden dat er toch warmte merkbaar was in de wijnen: gekookt fruit oa. Misschien stond de fles al een tijdje open. Sowieso was het ontvangst door de dame des huizes niet echt hartelijk.

Ik heb niet zoveel ervaring met bourgogne. De santenay 2014 bij regnaudot die ik te proeven kreeg was geoxideerd. De gewone maranges was ok en vertoonde toch wat spanning. 3 fl hiervan gekocht,
1
fles al gedronken, was reeds zeer mooi versmolten dus ik ga deze flessen niet meer te lang bewaren.
Wijnen van cave de mazenay hadden wel merkelijk meer zuren

Regnaudot J.C. Et Fils Maranges 2015.
Na wat openstaan, uitbundige neus van frisse kersen, wat witte peper, subtiele kruiden en wat snoepgoed. Beetje broodkruim, beetje den, beetje hars. In de mond sappig, fruitige komt terug, lichtjes gekonfijt. Fijn gebalanceerd, zeker niet te rijp, fris, perfect! 13%.
Klasse aan 11.5 tp.
Koppelingen