wijnliefhebbers

Volledige versie: Pure C Zeeland
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Net over de grens vind je op de dijk, tussen de duinen een van de zaken van eetgoeroe Sergio Herman. We gingen voor het zes gangen menu met aangepaste wijnen. Starten deden we met 4 heel erg fijne hapjes. Één voor een smaakbommetjes. Alles was van een erg hoogstaand niveau. Enig minpuntje was dat de focus wel erg sterk op vis/ schaaldieren lag. Geen vlees dus en dat miste ik misschien wel wat in 6 gangen. Maar goed, alle gerechjes waren top en das ook het concept van de zaak dus moet ik niet beginnen zagen Smile

De keuze voor vis vertaalde zich ook in de dranken. We kregen 3 witte voorgeschoteld, één Duvel (ging zeer goed bij de paling), een Macvin van Dugois en een mooie madeira bij het dessert.

De eerste witte was een droge Riesling van Matthias Müller. Typisch op z'n Duits: precies, strak en elegant. Schoon.
De tweede was een Romorantin (Court Cheverny) van Tessier. Gras, citrus en geitenkaasje. Nogal vlak bij de aanzet maar naar t einde toe komt de wijn toch opzetten met een mooie bitter en sauvignon toets die terugkomt. Geen wauwgevoel maar schoon.
De derde was een Spaanse waar ik de naam niet van heb genoteerd. Hoeft ook niet want dichtgeschroeid door t hout. Iedereen aan de tafel vond dit de beste wijn. Typisch.

Slotconclusie: voor fijnproevers en liefhebbers van al wat uit de zee komt is dit een must. Van de wijn had ik iets meer verwacht: als je een 54 eur vraagt per persoon voor aangepaste wijnen mag t qua kwaliteit mss iets meer zijn (en qua kwantiteit ietsje minder)
(25-03-2017 10:32 PM)Fre schreef: [ -> ]Net over de grens vind je op de dijk, tussen de duinen een van de zaken van eetgoeroe Sergio Herman. We gingen voor het zes gangen menu met aangepaste wijnen. Starten deden we met 4 heel erg fijne hapjes. Één voor een smaakbommetjes. Alles was van een erg hoogstaand niveau. Enig minpuntje was dat de focus wel erg sterk op vis/ schaaldieren lag. Geen vlees dus en dat miste ik misschien wel wat in 6 gangen. Maar goed, alle gerechjes waren top en das ook het concept van de zaak dus moet ik niet beginnen zagen Smile

De keuze voor vis vertaalde zich ook in de dranken. We kregen 3 witte voorgeschoteld, één Duvel (ging zeer goed bij de paling), een Macvin van Dugois en een mooie madeira bij het dessert.

De eerste witte was een droge Riesling van Matthias Müller. Typisch op z'n Duits: precies, strak en elegant. Schoon.
De tweede was een Romorantin (Court Cheverny) van Tessier. Gras, citrus en geitenkaasje. Nogal vlak bij de aanzet maar naar t einde toe komt de wijn toch opzetten met een mooie bitter en sauvignon toets die terugkomt. Geen wauwgevoel maar schoon.
De derde was een Spaanse waar ik de naam niet van heb genoteerd. Hoeft ook niet want dichtgeschroeid door t hout. Iedereen aan de tafel vond dit de beste wijn. Typisch.

Slotconclusie: voor fijnproevers en liefhebbers van al wat uit de zee komt is dit een must. Van de wijn had ik iets meer verwacht: als je een 54 eur vraagt per persoon voor aangepaste wijnen mag t qua kwaliteit mss iets meer zijn (en qua kwantiteit ietsje minder)
Waarom niet van de wijnkaart gekozen? Doe ik altijd.
(25-03-2017 10:32 PM)Fre schreef: [ -> ]Net over de grens vind je op de dijk, tussen de duinen een van de zaken van eetgoeroe Sergio Herman. We gingen voor het zes gangen menu met aangepaste wijnen. Starten deden we met 4 heel erg fijne hapjes. Één voor een smaakbommetjes. Alles was van een erg hoogstaand niveau. Enig minpuntje was dat de focus wel erg sterk op vis/ schaaldieren lag. Geen vlees dus en dat miste ik misschien wel wat in 6 gangen. Maar goed, alle gerechjes waren top en das ook het concept van de zaak dus moet ik niet beginnen zagen Smile

De keuze voor vis vertaalde zich ook in de dranken. We kregen 3 witte voorgeschoteld, één Duvel (ging zeer goed bij de paling), een Macvin van Dugois en een mooie madeira bij het dessert.

De eerste witte was een droge Riesling van Matthias Müller. Typisch op z'n Duits: precies, strak en elegant. Schoon.
De tweede was een Romorantin (Court Cheverny) van Tessier. Gras, citrus en geitenkaasje. Nogal vlak bij de aanzet maar naar t einde toe komt de wijn toch opzetten met een mooie bitter en sauvignon toets die terugkomt. Geen wauwgevoel maar schoon.
De derde was een Spaanse waar ik de naam niet van heb genoteerd. Hoeft ook niet want dichtgeschroeid door t hout. Iedereen aan de tafel vond dit de beste wijn. Typisch.

Slotconclusie: voor fijnproevers en liefhebbers van al wat uit de zee komt is dit een must. Van de wijn had ik iets meer verwacht: als je een 54 eur vraagt per persoon voor aangepaste wijnen mag t qua kwaliteit mss iets meer zijn (en qua kwantiteit ietsje minder)

Hoorde onlangs van een wijnhandelaar die net bij La Taille aux Loups was binnengeraakt dat ie meteen al zijn 180 flessen Clos de la Bretonniere verkocht had aan Pure C.
Jammer voor de individuele wijnliefhebber dat die toprestaurants zulke wijnen massaal opkopen.
Anderzijds, wel tof dat ze een romorantin schenken.
Met een Duvel zou ik minder happy zijn. Mag wel eens bier zijn, maar dan liever iets minder voor de hand liggend...
Moortgat maakt speciale flesjes voor Sergio hé :-)
Zou dan ook liever iets anders qua bier hebben.... maar ik denk dat daar veel bezoekers komen die zelfs nog geen Duvel drinken :-)
Gereserveerd!
We gaan dineren (en overnachten) volgend jaar in maart applaus
Intussen is het al 72 euro pp voor aangepaste wijnen!
Met 2 maakt dit 144 euro voor de wijnen bij een 7gangen menu.
Ik denk dat ik zaterdag ook es in de wijnkaart ga piepen!
(05-03-2018 12:25 PM)Biff schreef: [ -> ]Intussen is het al 72 euro pp voor aangepaste wijnen!
Met 2 maakt dit 144 euro voor de wijnen bij een 7gangen menu.
Ik denk dat ik zaterdag ook es in de wijnkaart ga piepen!
Wat een prijzen. :-(
Voor 144 euro zou je normaliter toch 2 deftige flessen wijnen op de wijnkaart mogen vinden.
Dat denk ik dus ook Corto!
Ik vind het altijd moeilijk afwegen omdat aangepaste wijnen toch wel het gerecht zouden moeten optillen en wanneer je uit de kaart kiest dit mss iets moeilijker wordt dan. Het is een 7gangen menu wat maakt dat er 7 glazen voorzien zijn, wat komt op 8 euro/glas. Wanneer ik 2 flessen van de kaart kies zttn we met 12 glazen ook al dicht Smile.
Tenzij ze te vlot komen inschenken en je plots zonder zit natuurlijk!
(05-03-2018 03:29 PM)Biff schreef: [ -> ]Dat denk ik dus ook Corto!
Ik vind het altijd moeilijk afwegen omdat aangepaste wijnen toch wel het gerecht zouden moeten optillen en wanneer je uit de kaart kiest dit mss iets moeilijker wordt dan. Het is een 7gangen menu wat maakt dat er 7 glazen voorzien zijn, wat komt op 8 euro/glas. Wanneer ik 2 flessen van de kaart kies zttn we met 12 glazen ook al dicht Smile.
Tenzij ze te vlot komen inschenken en je plots zonder zit natuurlijk!
Ik zou de kaart kiezen... Want dat wijnen een gerecht steeds naar een hoger level richten op restaurant? Vaak niet en hoeft dat? Ingrediënten IN een gerecht kunnen een gerecht zeker naar een hoger niveau tillen. Zelfs noodzakelijk voor de betere keuken. Je neemt immers vaak de verscheidene ingrediënten samen in de mond. Met de wijn doe je dat uiteindelijk niet. Die drink je erna/ertussen. Een goede, bijpassende wijn kan het geheel intenser maken, maar een goede, niet perfect bijpassende wijn gaat het gerecht zelden afbreken... Dus als je goed zoekt naar een rode en witte topper van 70-80€ op de kaart die je kent, dan ga je vaak gelukkiger zijn dan met de 7 aangepaste wijnen (hetgeen er vaak geen 7, maar minder zijn). Toch als liefhebber.
(05-03-2018 06:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Dus als je goed zoekt naar een rode en witte topper van 70-80€ op de kaart die je kent, dan ga je vaak gelukkiger zijn dan met de 7 aangepaste wijnen (hetgeen er vaak geen 7, maar minder zijn). Toch als liefhebber.
Ik hoop het maar dat er toppers te vinden zijn aan 70 a 80 euro! Overlaatst nog ergens een Chasse Spleen 2011 op een kaart zien staan aan 69 euro of een Talbot 2011 aan 94! Oké, het zijn goede chateaux maar 2011 is nu niet het elegante jaar en om er dan 69 of 94 voor te geven op restaurant....
(07-03-2018 11:00 AM)Biff schreef: [ -> ]
(05-03-2018 06:29 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Dus als je goed zoekt naar een rode en witte topper van 70-80€ op de kaart die je kent, dan ga je vaak gelukkiger zijn dan met de 7 aangepaste wijnen (hetgeen er vaak geen 7, maar minder zijn). Toch als liefhebber.
Ik hoop het maar dat er toppers te vinden zijn aan 70 a 80 euro! Overlaatst nog ergens een Chasse Spleen 2011 op een kaart zien staan aan 69 euro of een Talbot 2011 aan 94! Oké, het zijn goede chateaux maar 2011 is nu niet het elegante jaar en om er dan 69 of 94 voor te geven op restaurant....

Wij dronken er vorig jaar een Vosne van G. Mugneret aan -ik dacht - 80€? Ik vind de keuken daar echt super, niks opgesmukt, alles heel erg fris en zuiver. Voor mij een grote aanrader.
Maandag op een masterclass nog gesprekje gehad met de moderator en die kon absoluut niet begrijpen dat hij in een Brussels restaurant 82€ had moeten neertellen voor een fles Moulin Riche.
de twee wijnkamer in Pure C

Wat mij opviel, veel keuze en verscheidenheid maar een tekort aan rijpe wijnen.
(07-03-2018 11:20 PM)jr02 schreef: [ -> ]de twee wijnkamer in Pure C

Wat mij opviel, veel keuze en verscheidenheid maar een tekort aan rijpe wijnen.

De ramp in elk restaurant. Lang geleden (toen de dieren...) kochten restaurants vroeg in en gaven hun wijnen de nodige tijd in eigen kelders, wat uiteraard de meerprijs rechtvaardigde, maar dat is economisch blijkbaar niet mee haalbaar an dus drinken we nu volop wijnen van 2015, 2014 en als we al eens geluk hebben een 2011 of 2012.
Nu, in Pure C zullen de meesten wel naar witte wijnen grijpen en daar is het probleem dan een stuk minder.
(08-03-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ]Nu, in Pure C zullen de meesten wel naar witte wijnen grijpen en daar is het probleem dan een stuk minder.
7 gangen menu bestaande uit 5 vis, 1 vlees en 1 dessert.
Overwegend wit dus inderdaad want om dan een fles rood te bestellen voor bij die ene gang of het zou moeten een halfje zijn...
(08-03-2018 01:57 PM)Biff schreef: [ -> ]
(08-03-2018 11:46 AM)wvd schreef: [ -> ]Nu, in Pure C zullen de meesten wel naar witte wijnen grijpen en daar is het probleem dan een stuk minder.
7 gangen menu bestaande uit 5 vis, 1 vlees en 1 dessert.
Overwegend wit dus inderdaad want om dan een fles rood te bestellen voor bij die ene gang of het zou moeten een halfje zijn...

Zo een zaak zou toch voldoende rode wijnen moeten kunnen aanbieden.
Die passen bij verschillende visgerechten?

Heeft iemand de wijnkaart staan ergens?
(09-03-2018 07:34 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Heeft iemand de wijnkaart staan ergens?
Goeie vraag Gertjeuh! Heb er ook al lopen achter zoeken, maar momenteel nog niet gevonden...
(09-03-2018 10:15 AM)Biff schreef: [ -> ]
(09-03-2018 07:34 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Heeft iemand de wijnkaart staan ergens?
Goeie vraag Gertjeuh! Heb er ook al lopen achter zoeken, maar momenteel nog niet gevonden...
Niet gepubliceerd wegens nogal veranderlijk denk ik. Er staan in ieder geval wat mooie Bourgognes op, dus alles OK Wink
(09-03-2018 11:36 AM)wvd schreef: [ -> ]
(09-03-2018 10:15 AM)Biff schreef: [ -> ]
(09-03-2018 07:34 AM)gertjeuh schreef: [ -> ]Heeft iemand de wijnkaart staan ergens?
Goeie vraag Gertjeuh! Heb er ook al lopen achter zoeken, maar momenteel nog niet gevonden...
Niet gepubliceerd wegens nogal veranderlijk denk ik. Er staan in ieder geval wat mooie Bourgognes op, dus alles OK Wink

Geen verdere vragen dan... Wink
Met een mooie Riesling, Meursault of Pessac geraken we ook al een eind Wink
(09-03-2018 03:32 PM)Biff schreef: [ -> ]Met een mooie Riesling, Meursault of Pessac geraken we ook al een eind Wink

Een mooie Meursault of Pessac op restaurant is helaas boven mijn budget, ik kies dan een mooie witte Marsannay van censor of een Chablis of zoiets.
Of iets exotisch uit Italië.... Big Grin
(09-03-2018 06:07 PM)wvd schreef: [ -> ]
(09-03-2018 03:32 PM)Biff schreef: [ -> ]Met een mooie Riesling, Meursault of Pessac geraken we ook al een eind Wink

Een mooie Meursault of Pessac op restaurant is helaas boven mijn budget, ik kies dan een mooie witte Marsannay van censor of een Chablis of zoiets.
Of iets exotisch uit Italië.... Big Grin

Of uit Kroatië, Slovenië!
Er is zoveel moois te vinden op deze aardkluit dat wel ergens bij past...
Pure C dusSmile
Reservatie geboekt Pure C deluxe met overnachting in het Strandhotel.
Aangekomen in Cadzand rond 15u, we worden verwelkomt door drie bevallige glimlachende dames. We krijgen de sleutel van de kamer en er wordt gezegd dat we om 18u30 in Pure C verwacht worden!
We krijgen kamer 203, 2e verdiep dus.... dat treft want het restaurant is ook op het 2e verdiep. Uit de kamer, links, 25 meter en je loopt zo het restaurant binnen! Lijkt me megamakkelijk straks na het dinerWink
De kamer is mooi, proper, alles tiptop.
Er staat een fles "Hierbas de las Dunas", een soort van likeur gemaakt door chef Syrco Bakker op ons te wachten! Samengesteld uit een heleboel kruiden uit Cadzand! Leuke attentie!
Om 18u30 stipt stappen we het restaurant binnen!
We worden heel vriendelijk verwelkomt en worden naar onze tafel begeleid!
Op zaterdagavond is er geen menukeuze, het wordt dus Pure C Deluxe!
We krijgen de keuze uit 3 apero's: champagne, gintonic of de huisapero die bestaat uit de Hierbas met gin en nog iets die verloren gaat in de drukte van het restaurant.
De hoofdtaal is hier engels -mede door de vele staigairs- en we geven aan dat dit geen probleem vormt!
Er komen 3 amuses:
Pollak, kimchi, algen
Griet, pinda, aziatische aromaten
Pure C bread
De apero is lekker zonder meer... het tikkeltje zuur die te vinden is combineert goed met de amuses.
Er wordt verteld dat de sommelier mooie wijnen heeft uitgekozen voor het menu, of we wijn willen en of we het arrangement willen volgen.
Ik vraag -uiteraard- de wijnkaart. Ze laten ons alleen met de wijnkaart en vertellen ons dat de sommelier straks langskomt om onze keuze te 'bespreken'. Goed voor mij....
Dan volgt het grasduinen in de wijnkaart.
Er passeren cava's, champagnes, wijnen allerlei...
Wat me vooral opvalt is de prijsConfused Die is echt duur te noemen...
Ik zoek altijd eerst domeinen die ik ken, waarvan ik de prijszetting een beetje ken, en zo weet ik maal hoeveel de prijs gezet wordt.
Chateau Lagrange 2010 190 euro
Chateau Leoville Las Cases 2008 350 euro...
Oke, ik weet al hoe laat het is. Het gaat moeilijk kiezen worden, als ik al wil kiezen met zo'n prijzen...
Met de verschillende domeinen binnen Bourgogne ben ik niet thuis, maar ik zie weinig flesjes onder de 100 euro, heel weinig...
Meursault aan 300, 350... Puligny Montrachets aan 450....
Nog een enkele Elzas Riesling aan 79 euro en de tweede wijn van Smith Haut Lafitte 2009 wit aan 94 euro.
Hmmmm, dit is te prijzig voor me, hier doe ik niet aan mee.Gek?
De sommelier komt langs, een jongedame van een 23tal jaar vermoed ik en vraagt m'n keuze.
Ik zeg een beetje schaapachtig dat we toch het wijnarrangement zullen volgen. Dat het door de dure flessen komt vertel ik er niet bij, maar zij weet dat uiteraard ookSmile
Het eerste voorgerecht dan maar:
Zeeuwse schelpen, prei, verveine, peterseliewortel
Daarbij krijgen we een çava geserveerd: Rimarts Reserva Especial Chardonnay. Sprankelend dus, oke niet wow.
Coquille, appel, Hierbas de las Dunas, gember,avocado
Daarbij: Johanninger Rheinhesser Trocken Fumé Blanc 2011.
Lekker, zonder meer
Seaweed Treasures, een ronde plank met een 5tal lepels telkens met een verschillende bereiding.
Hierbij: Cos de la Roque 2016 Gascogne
Mooie neus maar in mond volgt de wijn niet, jammer
Noordzeekrab, aardpeer, kervel, mandarijn
Hierbij: Chateau Dereszla Tokaji 2016
Mooie neus en heel lekker! Beste wijn van de avond voor mij!
Dan komt het eerste hoofdgerecht!
Zeeduivel, citroentijm, artisjok, Zeeuwse Vlegel
Daarbij: Domaine Joseph Roty Bourgogne Aligoté 2014
Nu associeer ik Aligoté altijd met dat kleine scheutje cassisBlush, dus ik schrok van de wijnkeuze. Ook hier was ik niet onder de indruk...
Miéral Eend, schorseneren, duindoornbes
Hierbij: Cheverney Herve Villemade Loire ('14 of '15)
60% pinot noir, 40% gamay
Bij de eend had ik een iets krachtiger wijn verwacht! ik dronk nooit eerder een rode loire maar bleef -ook hier- wat op m'n honger zitten, wederom jammer!
Dessert:
Ananas, kruiden, rijst, maïs
Hierbij: Mas Las Cabes, Roussilon bio jaargang ?
50% muscat, 30% macabeu 20% grenache blanc
Voor mij was deze wijn nu te aanwezig en overdonderde hij echt ons dessert. Die was heel delicaat opgebouwd met kleine ijstoestandjes en de wijn veegde die echt weg... jammer!

Conclusie:
Ontvangst en bediening :super, heel vriendelijk, altijd met de glimlach. Mss iets te ingestudeerd, maar bon.
Gerechten : super, die chef Syrco weet wat hij doet! Stuk voor stuk fijne gerechten, heel pure smaken! Top!
Wijnen: imho overpriced! De wijnselectie koste 72pp en in alle eerlijkheid is dit duur.
Vooral als je na enig opzoekwerk de flessen terugvindt aan een gemiddelde verkoopprijs van 12 euro, dan weet je gewoon dat ze hierop massa's winnen. We kregen bij elk gerecht een glas wijn, dat maakt 14 glazen aan 144 euro, das niet goedkoop.
De vrouwelijke sommelier is heel vriendelijk, maar ook hier krijg je het gevoel dat ze gewoon haar zinnetjes aframmeld. Ze is nog jong natuurlijkSmile. Ik vroeg haar 3x of ze de geschonken wijnen voor me wou opschrijven als herinnering. Ze stemde tot 3x toe in, maar ik kreeg de lijst niet.
Toen ik bij het naar buiten gaan nog even in de klimaatkast keek, kwam ze toevallig langs. We wisselden nog enkele woorden, waarna ik zei dat ik zag dat de Leoville Las Cases 2008 verdwenen was en dus ergens op een tafel moest staan.......ze had geen ideeConfused
Smorgens genoten we nog van een lekker ontbijt en reden we terug richting Ieper.
Apero, 7 gangen menu, aangepaste wijnen, 3 flessen water en 2 extra koffie, overnachting met ontbijt kostte ons 630 euro!

Edit: de foto is smorgens getrokken bij het ontbijt. De geschonken wijnen staan dus gewoon te wachten voor de lunch tijdens de middag...
Bedankt voor dit uitgebreide en gedetailleerde verslag, Biff, zeer leuk en interessant om lezen!
Die wijnprijzen zijn inderdaad totaal belachelijk te noemen. Het bederft volgens mij toch een beetje de ervaring om je als een melkkoe behandeld te voelen, hoe vriendelijk ze ook mogen zijn.
Awel ja, je weet dat de gerechtjes sowieso top zullen zijn, dus is het altijd raden naar de wijnkaart/prijzen. Altijd jammer om te zien dat die meestal de pan uit swingen. Veel mensen haken daardoor af en nemen 'dan maar' het wijnarrangement.
Wanneer je als liefhebber dan achteraf de wijnen es opzoekt en de richtprijsjes ziet dan denk je toch es na, en voel je je mss wel een beetje een melkkoe ja!
Niks mis met wijnen rond die prijsklasse (aankoopprijs rond de 12 euro in de winkel) aan te bieden, maar als je dan 72pp vraagt.
7 flessen aan gemiddeld 12 = 84 euro. Als je dan weet dat je daar 42 glazen uithaalt, wij er 14 kregen en daarvoor 144 betaalden.....
Er gewoon los over. Ik had ook al een gelijkaardige ervaring: veel te duur voor wat het is. Het eten was wel heerlijk, dat moet wel gezegd zijn. De volgende keer gaan we met een ganse tafel en vragen we water. Keer kijken hoe ze dan reageren. Jammer toch dat het hier altijd op die manier moet.
Ik vraag me af of ze met kurkrecht werken...
(13-03-2018 08:18 AM)Biff schreef: [ -> ]Ik vraag me af of ze met kurkrecht werken...

72 € pp misschien? taz
(12-03-2018 11:24 PM)Fre schreef: [ -> ]Er gewoon los over. Ik had ook al een gelijkaardige ervaring: veel te duur voor wat het is. Het eten was wel heerlijk, dat moet wel gezegd zijn. De volgende keer gaan we met een ganse tafel en vragen we water. Keer kijken hoe ze dan reageren. Jammer toch dat het hier altijd op die manier moet.

Dat moest je eens doen Fre.Wink
En vraag dan gewoon plat kraantjeswater.
Er bestaat ergens nog een oude wet uit den tijd van Napoleon dat vroeger herbergen gratis drinkwater moesten geven aan de passanten.
En onze wetgeving kennende zal die nog altijd van toepassing zijn.
Te proberen waard.Blush
Ik heb het al menigmaal gezegd: de aangepaste wijnen zijn te vaak (lees op 1 uitzondering na) zwak te noemen. De uitzondering op de regel was het Hof van Cleve. Maar ik zie dat het toch ook al 120€ voor 7 gangen is... Maar dat waren dan ook allemaal wijnen van een goeie 20€ particulier. Natuurlijk kan je moeilijk anders als alle andere wijnen op de kaart pokkeduur zijn...

De 50€ op restaurant voor de machtig lekkere Léoville-Poyferré 1981 dit weekend zal wel een uitzondering zijn, zeker?
Waar was dat dan Bert?
Pagina's: 1 2
Koppelingen