wijnliefhebbers

Volledige versie: Zundert trappist
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Gisteren moest ik in Zundert zijn. Wat bleek bij enig vooronderzoek? In Zundert maakt men een geauthenticeerde Trappist... Een donkere.

Na bezoek aan mijn klant had ik twee mogelijkheden: me meteen in de file storten (die nauwelijks onderbroken doorging tot in Antwerpen) of me toespitsen op een grondig onderzoek van de lokale producten. Ik koos voor dit laatste en zette me op een terras in de zon en concentreerde me op mijn studie. De tweede smaakte me beter dan de eerste... Heel goed zelfs.

Mooie kleur van oud mahonie, stevig schuim. Bij aanzet iets te zoet naar mijn smaak (ik ben tenslotte een donkere-westmalle-drinker), flink wat hopbitter kwam die karamelligheid achterna. Dat gaf bij de eerste indruk een beetje een verbrokkeld gevoel. Maar zoals bij wijn, zeker, versmolten de smaken langzamerhand en wanneer dan mijn gehemelte gerodeerd was, liep deze trappist gesmeerd naar binnen.

8%. Geen Chimay Bleue, dus, maar hij kan meespelen met een groene Rochefort.
Goede poging, dus, van onze noorderburen. Maar ja, Zundert... Als je wil kan je hem van daar tot over de grens spuwen, dus onze goede invloed is zonder meer te merken.
Mijn broer: "Zundert, dat kunt ge gewoon in den Delhaize kopen."
Ikke: "..."

Ja, soms loop ik wat achter.
Koppelingen