wijnliefhebbers

Volledige versie: Terra d'Alter, Alentejo
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Viognier 2012

Zeer fijne neus, mineraliteit overheerst met perzik en amandel die erdoor komen. Maar in de mond een vervelende bittertoets. Bij de pasta pesto viel dat niet op, maar zonder maaltijd erbij is die bitter te aanwezig. Nochtans goede zuren maar het evenwicht gaat een beetje verloren.
(15-08-2017 07:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]Viognier 2012

Zeer fijne neus, mineraliteit overheerst met perzik en amandel die erdoor komen. Maar in de mond een vervelende bittertoets. Bij de pasta pesto viel dat niet op, maar zonder maaltijd erbij is die bitter te aanwezig. Nochtans goede zuren maar het evenwicht gaat een beetje verloren.

De eigenaar zal zijn reden we gehad hebben, maar een mens vraagt zich toch af waarom iemand op het idee komt om Viognier aan te planten in het klimaat van de Alentejo. Er moeten toch massa's beter geschikte druiven zijn zeker.
(16-08-2017 10:58 AM)wvd schreef: [ -> ]
(15-08-2017 07:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]Viognier 2012

Zeer fijne neus, mineraliteit overheerst met perzik en amandel die erdoor komen. Maar in de mond een vervelende bittertoets. Bij de pasta pesto viel dat niet op, maar zonder maaltijd erbij is die bitter te aanwezig. Nochtans goede zuren maar het evenwicht gaat een beetje verloren.

De eigenaar zal zijn reden we gehad hebben, maar een mens vraagt zich toch af waarom iemand op het idee komt om Viognier aan te planten in het klimaat van de Alentejo. Er moeten toch massa's beter geschikte druiven zijn zeker.

Geen idee waarom ze hier voor viognier gekozen hebben. Er was trouwens een tijd waar je niets anders hoorde dan dat viognier aan comeback bezig was. Is nu al een tijdje dat ik nog zo iets gehoord heb. Is viognier alweer uit de mode?
(16-08-2017 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-08-2017 10:58 AM)wvd schreef: [ -> ]
(15-08-2017 07:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]Viognier 2012

Zeer fijne neus, mineraliteit overheerst met perzik en amandel die erdoor komen. Maar in de mond een vervelende bittertoets. Bij de pasta pesto viel dat niet op, maar zonder maaltijd erbij is die bitter te aanwezig. Nochtans goede zuren maar het evenwicht gaat een beetje verloren.

De eigenaar zal zijn reden we gehad hebben, maar een mens vraagt zich toch af waarom iemand op het idee komt om Viognier aan te planten in het klimaat van de Alentejo. Er moeten toch massa's beter geschikte druiven zijn zeker.

Geen idee waarom ze hier voor viognier gekozen hebben. Er was trouwens een tijd waar je niets anders hoorde dan dat viognier aan comeback bezig was. Is nu al een tijdje dat ik nog zo iets gehoord heb. Is viognier alweer uit de mode?

Viognier kan geweldige wijnen produceren, maar in een te warm klimaat wordt de wijn wat soepachtig, mist frisheid en kan dan beter gebruikt worden in blends met bvb Marsanne, Roussane, Clairette of Picpoul. Anderzijds vond ik vroeger de Viognier van Calera toch wel een mooie wijn en ik denk dat het daar toch wel vrij warm wordt...
Koppelingen